Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata



Odpovědět na téma Stránka 94 z 800    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97 ... 800  Další
Autor Zpráva
Offline
Uživatelský avatar

757
27 úno 2015 21:19
Zlín
Jde o to, že MHD musí jezdit s jakousi kapacitní rezervou - neboť není na objednávku a tudíž musím počítat i s nárazově vyšším obsazením (i nižším, ale s tím nemusím počítat).
Ad linka 53: asi tě to překvapí, ale ti studenti taky platí, ale nemyslím si, že těch vyloženě neslušných je většina. Jen je slyšíš. Protože ty slušné neslyšíš, neboť neříkají nic špatného a ne tak nahlas. Já linku 53 využívám - zaveze mě z technoparku od kolejí až k Semilassu, kde je kousek Fakulta informačních technologií. Všichni nejezdí jen d-12 do města z té oblasti, tohle je hodně vytížená relace - ve smyslu i ke Krpoli nádraží - tam přestupuje hodně lidí na další linky. Mimo studenty tu linku využívají i zaměstnanci VUT a některých firem. Vidíš to příliš radikální a jen to špatné.
Jinak ale ten názor, aby jezdila místo do Štefánikovy čtvrti k NKCP (nebo třeba každý druhý spoj) - to by bylo fajn...


Offline
Uživatelský avatar

6966
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
IvanM: s nějakými ano. Ale sám děláš to, že místo protiargumentů, nebo i s nimi, začneš urážet člověka. To prostě do rozumné debaty nepatří, i když s dnešními elitami naší republiky se máme kde učit..
Fakt je, že zatímco 12m bus (i když žere o něco víc) je plnohodnotný autobus, sanitka zůstává jakousi parodií. Stačí třeba to, že při jízdě v ní si cestující prožije nerovnosti vozovky na 100 %.


Offline
Uživatelský avatar

1404
02 črc 2011 14:08
Martine, dík za názor. Rozhodně se do nikoho nenavážím. Ono to před časem bylo trošku naopak. Dotyčný uživatel asi sám tuší, proč se k němu chovám trošku jinak než k ostatním...
Je zajímavé, že moje příspěvky zavrhují a přidávají si mě do nepřátel ti, kteří se za těch 5 let, co tu jsem, nezmohli ani na jediný smysluplný protiargument :)
Komu vadí, že často kritizuji, tomu se omlouvám. Já mám takový způsob. Nicméně připomínám, že se ke všem okolo chovám čestně. Ve většině případů si ani nejsem vědom nějakého porušování pravidel DF... :)
Taky věřím tomu, že mám stále řadu stoupenců, kteří se s mými názory jakž takž ztotožňují...

_________________________________
Zkusme se k sobě navzájem chovat ohleduplně, bude nám lépe! :-)
Přemýšlejme, uvažujme, polemizujme... Hlavně nechoďme jak ovce s davem. :-)


Offline
Uživatelský avatar

6966
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
IvanM: v lecčem má Yakuzza pravdu. Stojí ti to za to, navážet se do ostatních uživatelů? To už tu jeden nejmenovaný zkoušel před tebou, k ničemu to nevede.

Jinak v porovnání cena:výkon máme MHD na velmi dobré úrovni, přestože by samozřejmě mohla být kvalita lepší a je co zlepšovat.


Offline
Uživatelský avatar

3345
13 lis 2004 11:58
Yakuzza: +1.. prokousávání se k rozumným názorům přes 20řádkové "elaboráty" o ničem, je opravdu ztráta času, proto jsem letos vůbec poprvé musel vyzkoušet funkci "nepřítel"..


Offline
Uživatelský avatar

1404
02 črc 2011 14:08
Yakuzza: zřejmě jsem se nějak dotkl Tvého EGA. To nebyl účel, to se omlouvám.
Za prvé, toto je především “názorové“ fórum, nikoli “faktové“. Za druhé, řada nepohodlných byla vždy v určité době “mimo mísu“ a měla “nulovou informační hodnotu“. A přitom šlo o opravdová “esa“. Však se podívejme do historie. A nejenom té naší. Za třetí, já v tom informační hodnotu vidím. Například navrhuji úpravu JŘ nebo se vyjadřuji ke kapacitním potřebám té či oné linky, což mám okoukáno a posouzeno z praxe.
Tímto bych to ukončil a raději bych se zase bavil o dopravní problematice. :-)

_________________________________
Zkusme se k sobě navzájem chovat ohleduplně, bude nám lépe! :-)
Přemýšlejme, uvažujme, polemizujme... Hlavně nechoďme jak ovce s davem. :-)


Offline
Uživatelský avatar

1363
06 zář 2010 15:29
Brno - Masarykova čtvrť
Ivane Em, dovolím si trochu upřímnosti. Svého času mi tvé příspěvky přicházely přínosné a souhlasil jsem s nimi, nicméně posledních pár let veškeré tvoje texty podvědomě přeskakuju (a můžeš se chlubit prvenstvím, jelikož u nikoho jiného zde toto nedělám), protože nemají žádnou informační hodnotu. Zkus přicházet s fakty namísto těch výblitků, které tady prezentuješ. Beru tvoje zapálení, ale jsi holt dost mimo mísu. Mohu se zeptat, jaké je vlastně tvé zaměstnání?


Offline
Uživatelský avatar

1404
02 črc 2011 14:08
Jezour: Vy jste bezesporu nejinteligentnější článek celého fóra. Ale na druhou stranu jste tady nedávno vyrukoval např. s posíláním těchto dodávkových křápů i na linku 69. Vy jste živoucím důkazem toho, co o téhle skupině lidí odjakživa tvrdím. Za to díky, aspoň se nemusím namáhat, abych to nějak složitě dokazoval. :-)
A teď k věci a argumentům:
je to asi 4 roky zpět, co mě zde zaujala jedna perla, kterou někdo vyplodil. Zřejmě jste to byl Vy (pokud to byl jiný mudrlant, tak se velmi omlouvám). Šlo o něco v tom smyslu, že “musíme MHD omezit, protože si na sebe sama nevydělá“. To byl aspoň argument jak řemen! Kdybychom uvažovali dle téhle logiky, tak bychom třeba odmítli k bytovému domu postavit chodník, protože si na sebe nevydělá. Nebo bychom třeba ze stejného důvodu zrušili údržbu zeleně. Ještě lépe třeba hasiče atd.. Přesně, jak píše Martin. MHD je veřejná služba, která prostě v solidním státě musí být zajištěna a musí mít nějakou úroveň i za cenu ztrátovosti a masivního dotování z veřejných peněz.
Vy jste vybaven mimořádnými schopnostmi, byl jste bohem políben, tak můžete stvořit objev pro lidstvo v podobě autobusu, který si sám vytvoří palivo, sám se opraví a ještě dokáže sám zaplatit řidiče. Nebo třeba chodník, který se bude po staletí sám udržovat a dokonce bude výdělečně činný tím, že bude soustavně udržovat přilehlou silnici a protější chodník. :-) Až do stvoření takového objevu se budou muset veřejné služby dotovat.

Mimochodem, když jsme u toho šetření, které je pro Vás opravdová životní modla, jak jsem tak pochopil, tak pár úprav bych přecejen udělal. Například bych přetrasoval takovou linku 53, kterou bych nově vedl v trase NCKP-KPN-Husitská-Záhřebská-Palackého vrch tak, aby byla zajištěna v solidním intervalu obslužnost okolí ulice Horské, kde je obydlená část. Nově by tak kloub mohlo nahradit sólo. Studentíčci by se museli spokojit s linkou 12, na kterou je mimochodem docházková vzdálenost kolem 500m. Když se naše elita národa dokáže každý večer opíjet, dělat bo**** ve městě, v autobuse se bavit způsobem “ty vo**, já byl včera tak nam***nej, že jsem poblil schody v rozjezdu“ a po chvíli pokřikovat na řidiče “jedeš jak č****“, tak dokážou i kousek dojít pěšky se středně těžkou taškou. Nehledě na to, že když byla razie, tak mezi nimi bylo velké procento neplatičů...
Tímhle krokem by vznikla kvalitní doprava k NCKP a mohl by se zrušit otravný závlek linky 67. K tomu ještě prohodit konečné linek 44/84 a obě celoplošně posílit, a bylo by to značka ideál. :-)

_________________________________
Zkusme se k sobě navzájem chovat ohleduplně, bude nám lépe! :-)
Přemýšlejme, uvažujme, polemizujme... Hlavně nechoďme jak ovce s davem. :-)


Offline
Uživatelský avatar

1105
28 pro 2008 00:10
613 00
A nestačil by na kurzu 04312 ZOO vláček?
Souprava je flexibilní. Počet vozů v soupravě by se snadno měnil podle poptávky :mrgreen:


Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.


Offline
Uživatelský avatar

757
27 úno 2015 21:19
Zlín
No jo, první Crossway, pak Stratos a zítra tam nasadí třeba Rapid. Šak ten má ještě menší spotřebu. No a na večerní spoje babetu. sarcastic


Offline
Uživatelský avatar

Moderátor
6177
11 dub 2010 15:05
Juliánov
Obávám se, že v dnešní době je zvykem podporovat zejména to z čeho se dá odklonit nejvíc peněz, popřípadě vytěžit nejvíc politických bodů. MHD není výhodná ani z jednoho hlediska, protože stojí moc peněz a "zisk" malý.

_________________________________
Šotouš bez foťáku, je jako tělo bez duše. :-)

"fejsbůk" BMHD.cz


Offline
Uživatelský avatar

6966
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Jezour: je jasné, že Stratos bude mít nižší spotřebu. I když teda - spotřeba je nadpoloviční, kapacita podpoloviční. Jenže když budeme MHD podřizovat poptávce bez rezervy, těžko bude narůstat počet cestující. On takový potenciální cestující MHD potřebuje vidět, že vůz má kapacitní rezervu, jinak bude dál radši používat auto.
Je to začarovaný kruh, resp. spíš nebezpečná spirála. A začít by se mělo (bohužel?) tím, že se posílí linky MHD. To je veřejnou službou, která by měla být podporována, ne omezována.


Offline
1110
21 zář 2009 15:23
IvanM píše:
Místo vymýšlení nesmyslů z nudy jako např. posílání nepohodlných dodávek na hojně využívané linky v rámci šetření, což s oblibou dělají intelektuální individua, by nebylo od věci popřemýšlet nad smyslem těchto linek. :-)

Ivane, s radostí Vám oznamuji, že od pondělka se na linku 43 (po více než roce) vrací kurz 04312 zajištěný Stratosem, který v ranní špičce při 12 minutovém intervalu zcela pohodlně a s obrovskou kapacitní rezervou odveze soběšické do KrPole. Jsem rád, že v DP na OPP dělají profíci, kteří si na rozdíl od Vás nechají zpracovat průzkumy vytíženosti a dle toho posílají vozidla, která nemálo ušetří (pro Vaši informaci - letní spotřeby bez klimatizace salonu - Stratos 20 l/100km, zatímco Vaše oblíbené 12metry nejdou pod 33/100 :-) )


Offline
2820
01 úno 2006 10:39
To je pravda a kolik se vejde vozíků do autobusu třeba Sor? Citelis? nebo i kloubového Solarisu? Počet je dán výrobcem. hm? 1 kus. Pokud jich tam pojede víc a něco by se stalo, odnese to řidič. Takže je jedno zda jede sanitka nebo 12m bus, vejde se tam 1 kus, pouze Fiat uveze 6 vozíčků.


Offline
Uživatelský avatar

6966
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
IvanM: jenže do sanitky se nevejde moc vozíků, k jejichž přepravě (i s pasažéry) jsou tyto linky určeny. Sanitka je v tomhle směru nevyhovující.


Offline
Uživatelský avatar

1404
02 črc 2011 14:08
Pořád ale platí, že tato “důležitá spojnice mezi nemocnicemi“ v podání SORky a kapacitou cca 90 cestujících přepravuje na své extrémně dlouhé trase v průměru 4 cestující :-) Místo vymýšlení nesmyslů z nudy jako např. posílání nepohodlných dodávek na hojně využívané linky v rámci šetření, což s oblibou dělají intelektuální individua, by nebylo od věci popřemýšlet nad smyslem těchto linek. :-)

_________________________________
Zkusme se k sobě navzájem chovat ohleduplně, bude nám lépe! :-)
Přemýšlejme, uvažujme, polemizujme... Hlavně nechoďme jak ovce s davem. :-)


Offline
7286
27 úno 2010 07:40
A ti zmínění lidé mají zákaz vstupu do jiných vozidel MHD? Spojení nemocnic je hezká věc, ale kdo jede z jedné nemocnice do druhé?


Offline
Uživatelský avatar

536
28 črc 2013 14:13
Zapomínáte, že tu jsou také vozíčkáři, nevidomí a také senioři. Tito lidé tu linku využívají jako důležitou spojnici mezi nemocnicemi, takže nechápu, proč tyto názory. Zase tady může vyvstat názor, že tu máme seniorbus. To ano, ale přepraví výrazně méně lidí, než ty dvě linky (navíc je seniorbus hojně využíván). To, že to obsluhuje nákupní centrum v Kr. Poli to nechápu též, ale jsem zásadně proti zrušení těchto linek-spíš by měli být přetrasovány.


Offline
7286
27 úno 2010 07:40
Jednou za dvě hodiny? Sorry, ale to i s přestupem v Rajhradě budu v cíli dříve.


Offline
Uživatelský avatar

6966
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
KPn - NCKP je jeden příklad, jiný NCKP - Lesná. Mch. náměstí Míru - Tábor - Štefánikova - NCKP taky není k zahození. No někde by úprava trasy nebyla od věci.


Offline
1363
10 bře 2010 18:00
BRNO-Řečkovice
Ještě jedno plus to má. Linka 81 spojuje KPN s NCKP. Žádný jiný spojení totiž není a občas jede 20 cestujících jen úsek KPN - NCKP.


Offline
7286
27 úno 2010 07:40
MartinV píše:
Ty linky někdy nabízejí zajímavé spojení tam, kde jakákoliv jiná rozumná spojení chybí.

Nějaký příklad by nebyl? Kromě Valašské, kterou by klidně mohla obsloužit linka 69, a Červeného kopce, kde by to podle mě chtělo linku (dejme tomu) 1x za půl hodiny z Mendláku, mě jiné místo, které tyto linky řeší, nenapadá.


Offline
Uživatelský avatar

1404
02 črc 2011 14:08
Vozíčkářské asociace si svého času, kdy jsme měli zoufalý problém vypravit na linky typu 50 44/84 atd. alespoň nějaký jeden NP Ciťák, vymrčovaly nízkopodlažky na nocích.... už tenkrát jsem si o nich udělal vlastní obrázek. Jak já to mám ve zvyku, tak bych jim vyšel vstříc. Ale to jen proto, aby sami viděli, co vymýšlí za ho***iny. Já bych jim tenkrát udělal noční NP komplet dekádu. Za cenu, že by pak na padesátce, okružkách i jinde neměli jediný NP spoj... Já tahle podivná uskupení vůbec neberu vážně...

_________________________________
Zkusme se k sobě navzájem chovat ohleduplně, bude nám lépe! :-)
Přemýšlejme, uvažujme, polemizujme... Hlavně nechoďme jak ovce s davem. :-)


Offline
Uživatelský avatar

6966
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Ty linky někdy nabízejí zajímavé spojení tam, kde jakákoliv jiná rozumná spojení chybí. A předpokládám, že rozdělení a-80/81 je jen kvůli výluce v Lerchově ulici.
Samozřejmě by se dalo pohrát s vedením oněch linek tak, aby opravdu v maximální možné míře doplňovaly "systémové" linky MHD. Možná při nějakém lidském intervalu by byly využívanější.


Offline
Uživatelský avatar

2626
13 črc 2009 13:42
A platí si za to i?


Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 20000 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97 ... 800  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  
Právě je 29 zář 2024 17:33
Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Fórum běží na systému phpBB
Pro BMHD.cz vytvořil mceza | © 2011-12 [mceza.com]