Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 93 z 132    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96 ... 132  Další
Autor Zpráva
3342
21 led 2011 14:19
No, hlavně obnova trati v tělese kde byla je řádově někde úplně jinde, než kdyby se tam mělo stavět mimoúrovňové křížení. Radši do těch pár metrů kolem přejezdu zainvestovat pár desítek tisíc, které se, až to bude aktuální, vyhodí při výstavbě MÚK, než tam zbytečně spálit desítky milionů na MÚK a tím stavbu značně prodražit.

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Argument rekonstrukce × nová stavba je poměrně zásadní, takže jo, v tomto případě je nutné ponechat úrovňové křížení, jinak bychom se tratě taky nikdy nemuseli dočkat.

344
31 kvě 2016 10:01
Brno
Na adrese http://www.brno-lisen.cz/prodlouzeni-tramvajove-trate-zvukovy-zaznam/t4459 je debata s tamními občany. Z toho je patrné, že mimoúrovňové křížení nebude, protože pokud bude obnova provozu po stávajícím tělese, jedná se o rekonstrukci drážního tělesa a není třeba stavebního povolení. Dnes je to trať, na které byl zastaven provoz, ale nebyla zrušena "pouze" rozkradena. To, že si tam někdo postavil garáž nebo plot, je jeho chyba a bude rád, když vyvázne bez pokuty. Pokud by se dělalo mimoúrovňové křížení, bude potřeba stavebního povolení. Vydání stavebního povolení budou napadat tamní občané a tratě se nedočkáme. Proto tam budou úrovňová křížení.

Administrátor
2499
28 lis 2007 23:00
Brno
Rem píše:
Já se hlavně bojím názorů některých místních "černozahrádkářů"

Zrovna těch bych se nebál, ti budou rádi, že nebudou muset na svoje náklady likvidovat to co mají načerno.

2485
19 dub 2009 12:06
Brno
Já se hlavně bojím názorů některých místních "černozahrádkářů"

Moje fotogalerie s dopravní tématikou.

3984
25 led 2006 16:11
všudezdejší
MartinV - nepřijdou mi dopravní intenzity vozidel na přejezdech takové intenzity, že by se kvůli tomu musela šalina na Holzovu řešit mimoúrovňově.

plánovat úrovňové křížení TT a silnice jen kvůli tomu, že je to levnější, je pěkná ptákovina

Výstavba mostů anebo zavrtání šaliny do podjezdů ti náklady zdvihnou na několikanásobek plánované rekonstrukce celé tratě. Při výše zmíněných počtech projíždějících aut a případné ceně rekonstrukce, nebo už rovnou novostavby, by takové dílo bylo těžko obhajitelné.

Administrátor
2499
28 lis 2007 23:00
Brno
Já se obávám, že kdyby se to aktuálně řešilo mimoúrovňově, tak už to nelze pokládat za rekonstrukci, takže aby se tramvaj do Líšně mohla realizovat, musí to zůstat v té podobě kdy končil provoz v roce 1964.

6976
Žlutý kopec
Mrzí mě, že se tam plánuje úrovňové křížení. Protože se dí předpokládat, že v oblasti vznikne nová zástavba atp., plánovat úrovňové křížení TT a silnice jen kvůli tomu, že je to levnější, je pěkná ptákovina. Trochu se dívat dopředu (a ne jen na současný stav) by neškodilo.

2574
05 úno 2007 18:12
Malečkův rajón
Tramvaj v Holzově: o zastávkách rozhodnou lidé

Můj nový web o severním okolí Brna

Prznitel češšššššštiny

Prznitel češšššššštiny
1977
07 dub 2006 09:03
Není úplně výhodné, že je značná část východní části města závislá na průjezdnosti jednoho kritického místa - viaduktu, které nelze jinudy objet. Stačí, aby pořádně zapršelo a je vymalováno. Zčásti by to mohla řešit propojka mezi Juliánovem a SO, ale ta nemůže být dřív, než VMO přes Akátky, takže asi nikdy.

Možná by se dalo uvažovat i o manipulačním propojení Kounicovy a Veveří přes ŠumaVskou (bez trojúhelníků, jen ve směru TP-Minská).

Naposledy upravil chat-maniac dne 11 srp 2016 21:03, celkově upraveno 1
odpraseno

7334
27 úno 2010 07:40
Akorát by se nesměl být neprůjezdný ten viadukt. :-)

1899
01 srp 2006 14:13
Bezkov
Navíc pokud by bylo třeba jet "po zrušené spojce", tak se nabízí jet na Maliňák, kde se může souprava bez problémů otočit kolem Tuzexu.

3984
25 led 2006 16:11
všudezdejší
eframmcbeth - ta odbočka z Křenky na Dornych se zrušila právě kvůli malému využití (za komárů využití snad jen jako návoz pracujících ze Zvonařky k Zetoru) a také kvůli mizernému stavu výhybek Křenová/Dornych. Ponechání odbočky a opravy výhýbek při tak malém využití nemělo valný význam, nehledě k tomu, že tam nejednou došlo k vykolejení.

1899
Bezkov
Navíc není dobré mít výhybky projížděné pouze jedním směrem, ty se potom opotřebovávají nerovnoměrně a snadno na nich tramvaj vykolejí.

3342
21 led 2011 14:19
Nechávat v zemi a udržovat čtyři výhybky navíc na "zítra ale může" je poměrně drahý špás, nehledě na pomalejší jízdu proti hrotu.

Tohle křížení má jen jedno teoretické využití: Problém pod viaduktem, při všem jiném se dají využít jiné spojky.

1792
04 bře 2012 23:26
eframmcbeth: To taky nechápu, to křížení tam mělo zůstat celé. Možná to není využité dnes, zítra ale může.

800
12 zář 2014 23:38
Asi pro někoho blbej dotaz, ale proč se zrušily koleje z Křenové na Dornych?
http://foto.bmhd.cz/foto.php?14731
Připadá mi, že by se hodily, vím, že jsou v některých plánech do budoucna, ale nevěděl jsem, že už tam kdysi byly. Co vedlo k jejich zrušení?

6976
Žlutý kopec
Jo pardon, trochu jsem se upsal. Jasně, splítka je něco krapet jiného. De facto úvrať, i když tam není klasický kříž, ale je využita pouze kolej z centra, druhá je zaslepená (to lze vidět na fotce). Snažil jsem se to zaznačit do mapy, vozy směrem do centra najíždějí vždy přes levou kolej (ve směru jízdy, na konečné využívají pochopitelně obě koleje.

6620
21 pro 2005 17:01
Samozřejmě, že to v praxi nejde, ale v případě výluky/problému na jedné trati, by se to mohlo hodit.

124
18 čer 2015 20:20
Nejedná se sice o klasickou tramvajovou trať, ale dle snímku trati bych soudil, že toto téma bude pro můj dotaz nejvhodnější

MartinV píše:
... přikládám jinou fotku, na které je linka U-bahnu ukončena splítkou před konečnou ... :

Nechápu to, jak je možné ukončit linku splítkou?

6976
Žlutý kopec
Škoda, že se u nás TT budují stále jako povrchové. Ono podpovrchové vedení stojí víc, to ano. Ale nezavazí to na povrchu, tzn. dělá méně hluku a není omezováno jinou dopravou; a nástupiště jsou tudíž většinou krytá.

Moderátor
6180
11 dub 2010 15:05
Juliánov
Pořád nechápu k čemu by takové propojení bylo.

"fejsbůk" BMHD.cz

1899
Bezkov
Za tohoto režimu, hygienických a dalších norem nerealizovatelné. Kdyby se povedlo sbourat aspoň půl restaurace Chajda na Belcrediho, tak by to možná šlo vylobovat.

537
28 črc 2013 14:13
Už se tady přece řešilo, že to nelze realizovat, protože ulice je moc úzká a šalina, koleje a sloupy by se tam nevlezly. Nechci ale lhát, možná se to propojí. Jenom vím, že se to tu řešilo.

378
29 led 2015 21:34
Brno - Žebětín
Je realizovatelné napojení z Holzovy na Mifkovu? Kdyby ano, neplánuje se to po dostavění na Holzovu?

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3287 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96 ... 132  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata