Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 84 z 413    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87 ... 413  Další
Autor Zpráva

1344
17 črc 2010 21:41
Krno
Nemyslím, že o tom běžný cestující bude vůbec přemýšlet (a že pozná novou 13T od staré). sarcastic

635
15 dub 2013 15:57
Ondra: To sice jo, jenže obyčejnej cestující bude brát 13T6 za to nejmodernější, co existuje a řekne si, že když polstry má i ta "supermoderní" tramvaj, tak se polstry zase vrací, plast byl špatným krokem a DP to uznal.

1792
04 bře 2012 23:26
No, hlavně buďme rádi, že tam jsou sedadla jako ve 13T5, protože pokud by to bylo jako ve starších verzích, to by teprve byla katastrofa.

Moderátor
6180
11 dub 2010 15:05
Juliánov
Záleží na úhlu pohledu. Myslím, že existuje nemalá část cestujících, která polstrovaná sedadla ocení.

"fejsbůk" BMHD.cz

635
A jéje. To marketingově není moc dobrý.

1205
17 lis 2008 17:19
Brno-Bystrc (30, 50, 51, 52, N92)
psalo se, že budou mít sedadla jako předchozí

635
A sedadla budou mít 13T6 jaký ?

1205
17 lis 2008 17:19
Brno-Bystrc (30, 50, 51, 52, N92)
Odprodej tramvají:
http://dpmb.cz/?seo=prodej-tramvaji

1792
04 bře 2012 23:26
Eda: No, to jsem teda zvědavej, jak tohle dopadne. :-D
Neuvěřím tomu, dokud neuvidím tu šalinu na kolejích.

Administrátor
6672
26 říj 2005 00:04
Brno-Bohunice
Nedávno se spekulovalo o tom, že bude v dohledné době VŘ na obousměrné tramvaje. Ale nic konkrétního samozřejmě známo není.

3098
29 srp 2009 19:30
V letošním roce již rámcová smlouva na 13T končí, příští rok by tedy žádné poršáky již nebudou. Na Varia je smlouva 2016-2018, celkem na 21 vozů obou délek. Že by byla nějá další smlouva mi není známo.

1900
01 srp 2006 14:13
Bezkov
Existují už nějaké plány na vyřazování T3 a K2 v příštím roce? Ať už jako reko na Vario, nebo jako náhrada za 13T.

1404
02 črc 2011 14:08
No, když byla řeč o té křižovatce Pekařská x Husova, tak co jsem jednou viděl, tak tramvaják, který měl 6ku, jel na “volno rovně“, kašlal na to a šupnul tam, protože vpravo po silnici nic nejelo. Nikoho tedy neohrozil, ale tohle bych si netroufl. S čímkoliv, ani s autem, natož s prostředkem MHD... Kdyby to viděl policajt, asi by mu to “přišili“ jako normální jízdu na červenou.
V této křižovatce ale jednou nastala mnohem horší situace, infakrťák. Asi před 5 lety šalinář s nějakým Variem čekal na “volno vpravo“ a omylem při tom otevřel všechny dveře. Já jsem si toho všiml hned, lidi ne a začali bezhlavě vystupovat. Přesně v tom momentě tama projelo dost rychle auto, kterému svítila zelená. Tady šlo o zlomky sekundy a centimetry. Vyloženě štěstí, že nikdo neskončil pod tím autem. Tohle byla dost blbá chyba řidiče šaliny...

757
27 úno 2015 21:19
Zlín
To se tam stává často, nejde jen o to, že by řidiči jezdily na "stůj"... souvisí to občas i s tím, že je tam zákaz míjení s KT8, takže od Veveří si najede do křižovatky a pak pouští třeba kachnu...

186
19 zář 2007 19:46
Velmi časté je projíždění tramvaje z Veveří do uzlu Česká - často jako řidič jedoucí od moravského náměstí často vídám situaci, kdy už směrem k bílému domu svítí pro auta zelená a auta čekají, než zprava příjíždějící tramvaj dobrzdí na poslední chvíli před tím esíčkem za ústavním soudem.

2824
01 úno 2006 10:39
Taky jsem si nějak nevšiml v provozu, že by šalináři jezdily schválně a často na červenou jak tu píší někteří diskutující.

1093
09 lis 2006 18:16
IvanM píše:
Osobně jsem nikdy neviděl, že by řidič podniku jakékoliv trakce jel na červenou.

Bohužel mám jinou zkušenost a určitě nešlo o situace, kdy to nešlo jinak. Například dvě šaliny čekají na "červenou" na Pekařské směr Mendlák, jedna projede, druhé blikne stopka a přesto dvě tři vteřiny poté jede dál. Šalina se rozjížděla, takže v té chvíli jela mezi 5 - 10 km/h. Obdobně se mi to stalo na zastávce Pionýrská, kdy řidič zavře dveře, blikne červená a přesto se teprve rozjíždí. V obou případech omezili ostatní, kdy se auta rozjela na zelenou a následně přibržďovala, aby nechala projet šalinu. Stává se to málo, ale bohužel stává.

1291
19 lis 2010 14:53
Cocktown
M: Já jsem stál blízko předních dveřích, takže jsem měl zhruba ten stejný výhled jako řidič a můžu říct, že kdyby si toho řidič všiml zavčas, tak by v pohodě zvládl zastavil, ať by jel jakoukoliv rychlostí. Jediným faktorem, který mu to odpouští je to, že bylo vedro...

PS pro rejpaly: V předchozím příspěvku jsem tou červenou myslel čočky na krajích, tj. stůj -> viz foto.

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

7338
27 úno 2010 07:40
Nejednou jsem jel zpod viaduktu doprava na Dornych, a čočky svítily rovně, stejně tak z Konečného náměstí na Nerudovu nebo po Křížové od Mendláku pětkou doprava (a že takto začínají, takže se opravdu nepřepnuly na poslední chvíli).

Na tom Mendláku bych to viděl ve směru na zastávku tak, jak jsem viděl hodněkrát. Šalinář s jedničkou tam lehce najede, i když nemůže projet, protože mu z náměstí vyjíždí pětka, a i když stojí ještě před přechodem, tak v okamžiku, kdy pětka odjede, vyrazí, a že mu už najíždějí auta zleva zprava, ho absolutně neštve,

2824
Teď záleží na tom, co je dostatečně dlouhá doba, pokud tramvaj jede asi 30km/h zastaví asi po dvaceti metrech, pokud jede 50 km/h zastaví asi po 55 metrech, opravdu svítila červená na semaforu který byl asi 20-55 metrů před tramvají?

Jen pro zajímavost: http://zpravy.idnes.cz/experti-povazuji ... domaci_hos

1291
19 lis 2010 14:53
Cocktown
Onehdá jsem takhle jel 3 na Starou osadu a na křižovatce Bubeníčkova × Gebauerova to řidič úplně jasně přejel na červenou. A ta červená tam svítila dostatečně dlouhou dobu, aby na to dokázal nějak zareagovat. Bylo jenom štěstí, že tam zrovna nejelo žádné auto...

Moderátor
6180
11 dub 2010 15:05
Juliánov
Špičkovým systémem bych to nenazýval.

"fejsbůk" BMHD.cz

1404
02 črc 2011 14:08
Podíl tuším něco málo přes 16% z celkového počtu nehod zaviněných řidiči DPMB mluví za vše. V DP mají fakt špičkovej systém školení zaměstnanců.
Osobně jsem nikdy neviděl, že by řidič podniku jakékoliv trakce jel na červenou.Červená vždy padla až těsně mimo zorné pole řidiče. A za to nemůže...

2824
Bez důkazu nevěřím, že tam oba vjeli na červenou. Ano, určitě i u DPMB občas někdo udělá chybu nebo spěchá, občas ale na červenou musí, pokud vidí, že to bezpečně nedobrzdí, což však ostatní nechápou, pač s tak velkým vozidlem jako je vůz DP nikdy nejeli, ale % chybujících řidičů MHD je určitě mnohokrát menší, než to co jezdí v v osobácích, dodávkách, kamionech a podobně. Zde jsou mnohem větší pras...a.

270
07 kvě 2011 12:50
Jistě už jsem to tady psal, když ta kráva s anitrou tam vletěla na stůj a sundala auto, pořád to nikdo řešit nebude. Já bych to příště na tvým místě natočil a poslal, ať z toho má někdo průser. Říkám to pořád, některým šoférům ##MLUVÍM SPROSTĚ## do ruk. Si myslí, že jsou větší, že můžou vše? Nežijeme v pralese.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10301 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87 ... 413  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata