Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 54 z 96    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 96  Další
Autor Zpráva
2843
23 říj 2012 11:06
na křížení trolejbusu 25 s devítkou
Já bych hlavně, když už je debata o zastávkách, nechal celý Kameňák na znamení, kromě zast. Čtvrtě a zrušil bych zastávku Anthropos, nechápu, jak mohlo projít přes policajty to zastavování na mostě. Vím, že se tu o tom vedly debaty už kdysi. Je to nebezpečné pro řidiče aut i chodce. Původně byl přestupní bod na zast. Pisárky, měl tam být přestupní bod i v noci a ne takhle nesmyslně a polovičatě na mostě u vodárny.
Dál bych nechal kromě Pisárek všechny zastávky směr Mendlák na znamení celodenně i ve všední dny prázdniny. Když to jde na šalinové D-1 v oblasti Bráfovy, tak to jde i na Výstaviště hl. vstup (trolejbus/autobus).
Dál bych nechal na znamení celodenně zastávku Skalní v Bosonohách, kdykoli tudy jedu ve 401/402, nastupují/vystupují hlavně učni z blízkého učňáku a ti mají většinou dost energie na dávání znamení, ve dnech školních prázdnin tam nenastupuje nikdo a v režimu W je ta zastávka už teď a vůbec celou 69 bych nechal na znamení, kromě zastávek Nemocnice Bohunice, Osová a Dunajská (významné přestupní body).
U svých domovských regionálek 401/402 bych nechal většinu zastávek na znamení snad kromě tak frekventovaných míst jako Dunajská, Popůvky Vintrovna (u Shellky směr do Brna velmi hojný nástup, opačně hojný výstup), Říčany a snad ještě Domašov a pak až Bíteš, plus na 402 a 153 bych dal na znamení i Ostrovačice, U Hřbitova, ta sice funguje na znamení, ale formálně má režim stálá, navíc je v křižovatce, na štěstí ne v té hlavní Ostrovačice - Říčany/směr na Bítýšku a Tišnov.
Dál bych o zastávkách debatoval spíš v tématu Linkové vedení...

277
31 led 2010 23:09
Janatak píše:
Edo, argument byl ve využití obou zastávek. Což jaksi vyplývá i z té zástavby okolo, logicky. Já teda nemám přesné povědomí o tom, kolik lidí vystupuje/nastupuje na Kluchové nebo na Raisové, trolejbusem tu moc často nejezdím, ale z těch sporadických průletů tudy, pohyb na obou zastávkách je. Kdyby se zrušila zastávka Kluchova a byla jenom Raisova, poberou spoje cestující z přilehlých ulic obou zastávek ve špičce?

Mimochodem, proč jsou ty zastávky blízko u sebe, je celkem zjevné při pohledu do mapy...jak Kluchova ulice, tak i Raisova jsou zároveň spojnice Rybnické s vnitřní zástavbou Nového Lískovce kolem ulice Úpatní, takže umístění obou zastávek má svou logiku, minimálně tedy z hlediska většího využívání mhd v minulosti.

Já tama jezdil prakticky denně ráno před osmou a pak jednou týdně před večerem... Ráno na Kluchove většinou nastoupili tak 3 a na Raisove 1, pravda že na obou zastávkách vystoupilo tak 4-6 lidí. Ale když sem se k před večerem vracel, tak na Raisove nasoupil tak 1 a na Kluchove nikdo a naopak... Teď už tama tak nejezdím takže nevim.

6350
11 říj 2005 14:03
Brno - Kohoutovice
funtom píše:
Ona hlavně dřív bývala Raisova směrem na Osovou/Kamenný Vrch víc "v kopci" = blíž k sokolovně a křižovatce s ul. Obecní. Koho napadlo ji posunout z kopce blíž Kluchově, to netuším.

Pokud já vím, tak si tam někdo z řad místních obyvatel v době, kdy tam jezdily autobusy, stěžoval, že tam jezdí autobusy.

268
09 úno 2007 13:59
Brno
Ona hlavně dřív bývala Raisova směrem na Osovou/Kamenný Vrch víc "v kopci" = blíž k sokolovně a křižovatce s ul. Obecní. Koho napadlo ji posunout z kopce blíž Kluchově, to netuším. Podobných "dvojzastávek" je ale víc (min. co se týká vzdálenosti), rozhodně nejde o jediný případ, první mě napadá Pavlovská a Talichova, kde se to taky relativně nedávno přes víkendy vyřešilo zastávkou na znamení.

3989
25 led 2006 16:11
všudezdejší
Edo, argument byl ve využití obou zastávek. Což jaksi vyplývá i z té zástavby okolo, logicky. Já teda nemám přesné povědomí o tom, kolik lidí vystupuje/nastupuje na Kluchové nebo na Raisové, trolejbusem tu moc často nejezdím, ale z těch sporadických průletů tudy, pohyb na obou zastávkách je. Kdyby se zrušila zastávka Kluchova a byla jenom Raisova, poberou spoje cestující z přilehlých ulic obou zastávek ve špičce?

Mimochodem, proč jsou ty zastávky blízko u sebe, je celkem zjevné při pohledu do mapy...jak Kluchova ulice, tak i Raisova jsou zároveň spojnice Rybnické s vnitřní zástavbou Nového Lískovce kolem ulice Úpatní, takže umístění obou zastávek má svou logiku, minimálně tedy z hlediska většího využívání mhd v minulosti.

Administrátor
6672
26 říj 2005 00:04
Brno-Bohunice
Janatak píše:
No já nevím...třeba proto, že tam nastupují a vystupují cestující, tedy, že se obě zastávky, byť blízko sebe, využívají? #-o

To je opravdu supr argument. Na každé zastávce, kde jsou okolo nějaké domy, budou nastupovat a vystupovat lidi. To ale přece neznamená, že to ospravedlňuje existenci zastávky 150 metrů od zastávky jiné.

277
Janatak píše:
No já nevím...třeba proto, že tam nastupují a vystupují cestující, tedy, že se obě zastávky, byť blízko sebe, využívají? #-o

na jedné vystoupí hromada lidí a na druhé vystoupí dva a naopak ... jasně že kdybych měl zastávku o 150 metrů blíž tak bych jel až na druhou... ale z praktickýho hlediska je zastávka úplně na hovno. Trajf se rozjede a za 10 sekund zase stojí. Je to zbytečný zdržení když lidem stačí přejít pouze o pouhopouhých 150 metrů a sou na další zastávce. Je to jako by 11 na České zastavovala jednak na zastávce 12 a pak hned na normální zastávce kde teď stává. Kluchova je bezesporu nejzbytečnější zastávka v celým Brně.

2650
13 črc 2009 13:42
Já bych zrušil Kluchovu ve směru na Kameňák. Ty trolejbusy tam akorát stojí v křižovatce, zavazí a zdržují provoz. Raisova je kousek za ní a navíc je to od ní zkopce.

1291
19 lis 2010 14:53
Cocktown
Stejně je nesmyslná zastávka Jarní ČD, která je "za rohem" od zastávky Podzimní.

3989
25 led 2006 16:11
všudezdejší

277
K čemu je zastávka Kluchova? Je necelejch 150 metrů od Raisove... není úplně zbytečná?

1110
21 zář 2009 15:23
Nejsou.

3098
29 srp 2009 19:30
Rychlý dotaz, ECčka (konkrétně Brno - Břeclav) nejsou integrovaný do IDSka, že?

2965
04 pro 2008 10:07
tam, kde mám postýlku...
Systém paralelních d- a a- linek tu už byl. Jestli se nepletu. A pak přišlo (tuším rok 1995) linkové zemětřesení. Ještě že tak.
A kvůli "pár" lidem, co se tlačí svým neopustitelným plechovým miláškem do nákupáku pro pár hadříků pro Ježíška a nevidí za nejbližší semafor, tak kvůli nim měnit fungující systém? Ne, děkuji.
Johnny5: navrhuju pro příští rok přečíslovat historickou linku na d-H13 a bude. sarcastic

865
14 lis 2007 11:01
Brno-Juliánov
Eda píše:
Máme záložní autobusy

Stojí v koloně jako ta šalina.
Eda píše:
máme dispečink

nou koment, (až na výjimky)
Eda píše:
Ale chápu, zrušení 13 je bolístka, tak se člověk chytá už i opravdu tenkých stébel.

...13 žije. Mrkni do vozovny Medlánky... a

https://www.youtube.com/watch?v=xtrEN-YKLBM

a viz ↓

865
Brno-Juliánov
Hujeři, metelesku blesku...

1105
28 pro 2008 00:10
613 00
Ale tady se píše, že po nové trati na Plotní se začne jezdit už po novém roce sarcastic

http://zpravy.idnes.cz/v-brne-musi-jit-k-zemi-30-domu-prekladaji-se-tu-tramvajove-koleje-pvp-/domaci.aspx?c=A101101_154543_brno-zpravy_dmk

757
27 úno 2015 21:19
Zlín
Jestli tomu někdo věří, tak ať - ale na dispečinku všřím, že se nepracuje stylem - v pohodě, že nic nejede, za 3 roky to bude ok :D ...

2485
19 dub 2009 12:06
Brno
Dornych je jen dočasný problém, za pár let přeci budeme mít přeložku na Plotní. sarcastic

Moje fotogalerie s dopravní tématikou.

757
27 úno 2015 21:19
Zlín
Já si teda nepamatuju, že by na TP něco dýl jak 20 minut nejelo. Taková filozofická otázka - Dornych a spol. má své dny, kdy je totálně zacpaný - a využil někdy dispečink toho, že místo aby poslal z Hlavasu na TP záložní bus, tak by poslal otočit d-12 na Maliňák a bus by se ušetřil, protože za 4 minuty by do Komárova jela další d-12, kterou by tam nechal jet.

3750
08 čer 2005 23:12
Eda píše:
Akutní problémy v dopravě se dají operativně řešit i jinak než tím, že kvůli ojedinělé situaci přeházíme půlku linkového vedení. Máme záložní autobusy, máme dispečink, máme možnost v případě kalamity dvanáctky točit na Maliňáku a nenechávat je najet do mrtvého úseku, kde by jen stály v koloně.
Přesně toto jsem chtěl napsat.

To už můžeme podél tras všech tramvajových linek zavést paralelní autobusové linky pro případ, že by tramvaje měly výpadek - což už ale v postatě suplují operativně řazené záložní autobusy.

1374
10 bře 2010 18:00
BRNO-Řečkovice
Nedávno se tu psalo o návrhu linky 7, která by vedla z Řečkovic přes Hlavas na TP. Tím by se posílily obě větve a ještě k tomu by to umožnilo provozu dlouhých souprav i na TP.

Administrátor
6672
26 říj 2005 00:04
Brno-Bohunice
V hitparádě nesmyslných argumentů by ten o "záložní" nesystémové druhé lince byl hodně vysoko.

Akutní problémy v dopravě se dají operativně řešit i jinak než tím, že kvůli ojedinělé situaci přeházíme půlku linkového vedení. Máme záložní autobusy, máme dispečink, máme možnost v případě kalamity dvanáctky točit na Maliňáku a nenechávat je najet do mrtvého úseku, kde by jen stály v koloně.

Ale chápu, zrušení 13 je bolístka, tak se člověk chytá už i opravdu tenkých stébel.

1093
09 lis 2006 18:16
Já myslím, že jedním z řešení je postavit tramvaj Plotní sarcastic Prostě automobilová doprava houstne a infrastruktura zůstává bohužel stejná (teď myslím na jihu Brna). Určité zákazy IAD sice můžou určitým oblastem pomoci, ale zpravidla ten problém přesunete o kus vedle. Nicméně by se Brnu hodila plnohodnotná tramvajová smyčka na Malinovského náměstí. Upravit koleje tak, aby se obousměrně jezdilo před Mahenovým divadlem a současná trať by sloužila pouze pro účely smyčky. Stejně s přestavbou Plotní se má zrušit smyčka Zvonařka a bude třeba nějaká náhrada. Těch mimořádností a výluk máme dost, takže bych se nebál, že by byla nevyužitá. Sice lze využít i nyní, ale není tam možné mít vyrovnávací časy.

865
Brno-Juliánov
Přeju také pěkné a veselé vánoční svátky.
Johnny5, věř mi, že jsi jeden z mála lidí, které respektuji a respekt si svými znalostmi, zkušenostmi a přístupem vůči ostatním zasloužíš a vím cos před vánocemi zakusil. Jsme na stejné lodi.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2385 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 96  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata