Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 230 z 726    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 227, 228, 229, 230, 231, 232, 233 ... 726  Další
Autor Zpráva

6627
21 pro 2005 17:01
Autobusové nádraží u Grandu? Možná zmizí při přestavbě Benešovy ulice

6627
Budou se tato vozidla zadávat do evidence?

1632
19 led 2014 12:31
Brno - Maloměřice a OBŘANY
Pokud se osvědčila vozidla z testovacího provozu, tak půjde o typ na snímku v odkaze. Vozy budou zřejmě v majetku města (potažmo DPMB).
http://mojekohoutovice.cz/brno-kohoutovice/2016/04/06/mesto-pripravuje-novou-sluzbu-pro-seniory-senior-bus

538
28 črc 2013 14:13
A to budou vozy v majetku DPMB, města, nebo koho?

3100
29 srp 2009 19:30
Podle posledních informací by mělo jít o dvě (?) vozidla na CNG, jeden vůz bude schopen přepravovat i vozíčkáře. Přesná vozidla ani specifikace neznám.

635
15 dub 2013 15:57
A o jaký technický výkvět se bude jednat ?

6627
Seniorbus zahájí ostrý provoz. Zájemci si ho mohou objednat už od pondělí

http://brnensky.denik.cz/zpravy_region/ ... 60515.html

1546
06 lis 2009 10:30
On je v zásadě problém v současném nastavení legislativy a soudní rozhodovací praxe, která připouští účast ve stavebním řízení velké skupině ať už účelově založených nebo systematicky provozovaných uskupení v zásadě bez většího zkoumání. Nejde ani tak o to, jestli by do toho měli či neměli mluvit občané, ale spíše jak velký okruh do toho má být zapojen a jak velká váha má být komu dávána.

6627
Janatak: Jsem rád, že to někdo vidí podobně. To, co zde píše OndraK, mi přijde hodně ujeté. Není možné, aby to tady fungovalo stylem "o nás bez nás". Nechci domýšlet představu, že na magistrátě sedí nějaký "osvícený monarcha", který samostatně rozhoduje o tom, jak bude vypadat která křižovatka apod.

1404
02 črc 2011 14:08
Nechme tu demokracii. Nechme lidi debatovat, diskutovat, nadávat, vybírat, hlasovat... To je zcela v pořádku. Jen je třeba v koenčné fázi ”vyfiltrovat” ho***iny. Takové ”výkřiky do tmy” od tupých ovcí (jako třeba právě současná kritika nám. Míru) je třeba urychleně ”smést za stolu” a ignorovat. Zabývat se zajímavými konstruktivními návrhy od občanů je správné. Víc hlav víc ví. I někdo z řad občanů včetně těch, kteří jsou úplně mimo obor, můžou přijít se zajímavým řešením... :)
P.S.: z části to, co sedí ve vedení města, je naprosto šílené, to je k pláči. Pak mějte úctu k politikům.....

6992
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Jedna věc je do všeho kecat (o něco vyšším levelem je do něčeho kecat konstruktivně); druhá je uznat názor druhého, popř. názor instituce/odborníků -> což dneska často chybí, např. když se ozývají všemožné skupinky, že takhle to být nemůže, jenom jejich názor je ten správný.

No teda víme, kdo sedí jako žába na prameni na odboru dopravy..

3991
25 led 2006 16:11
všudezdejší
Ondra K. píše:
Ad Masarykova čtvrť a občanský aktivismus:

Říkám to u každého podobného případu. Sebrat občanům možnost mluvit do věcí, jako je rozvoj města, výstavba, investice a podobně. Plus v případě otázek dopravy omezit i vliv městských částí.

Jasně a začneme si opět říkat soudruzi... #-o

1208
17 lis 2008 17:19
Brno-Bystrc (30, 50, 51, 52, N92)
Mezi muži pracuje ráda. Hádají se méně než ženy, porovnává řidička autobusu
Zdroj: http://brnensky.denik.cz/zpravy_region/ ... 60514.html

3100
29 srp 2009 19:30
Pěkný článeček o lodi Veveří I.

800
12 zář 2014 23:38
A proto si myslím, že o přesunu nádraží by neměl rozhodovat ani magistrát, ani lid, ani občanské sdružení, ani ČD, ani spolek pana Kotziana, ale ministerstvo a SŽDC, kteří si to zaplatí a tak nějak mají z celé republiky víc zkušeností, než všichni ostatní dohromady úhrnem braní.
Ti všichni ostatní, včetně mě, by si právě měli uvědomit, že o celé situaci vědí asi tolik, jako moje babička o nukleární fúzi.

6627
Přebudování křižovatky není politická zvůle, myslel jsem to obecně. Ale takový přesun nádraží bych si s klidným svědomím dovolil takto nazvat.

800
12 zář 2014 23:38
Nechci totalitu - jen bych přivítal, kdyby se lidi naučili přijmout fakt, že občas taky nemají pravdu, že o něčem nevědí úplně všechno, a taky kdyby se smířili s tím, že občas musí ze svého stanoviska ustoupit. Vím, že z pohledu zevnitř hlavy to občas vypadá, že zrovna já jsem hlavním hrdinou všeho dění kolem a ostatní jsou jen blábolivé vedlejší postavy na pozadí mých heroických výkonů, ale v realitě tomu tak není. Opakuju se, ale myslím to vážně — většina lidí si právě z tohohle důvodu plete pojmy "mám názor" a "mám pravdu" —to uvnitř mojí hlavy je přeci ta pravda a všichni kolem mě nechápou...

Lidé obecně si neradi připouštějí, že jsou hloupí, že něco neví, že nebude po jejich. Bohužel, pokud je průměrný volič jen sebestředný idiot, matematika nám říká, že dobrá polovina všeho voličstva musí být ještě hloupější než on (a to říkám se vší pokorou, kterou jsem schopen v sobě nalézt, a s vědomím, že sám mohu náležet do této spodní půlky). A ačkoliv by demokracie měla naslouchat hlasům občanů, občas se prostě musí udělat něco proti jejich vůli, protože ti lidi prostě jen něco neví. Kdyby se naslouchalo názorům občanů ve všem, zrušili bychom zítra daně, všichni by dostali buřta a pivasa zadara a stát by do večera zkrachoval.

Pokud by ty lidi někdo utlačoval, nějak jim sahal na práva nebo bránil v projevu, tak je to špatně. To by byla diktatura. Ale lidi by se taky mohli občas naučit držet hubu a poslechnout si, co říká druhá strana.
Naopak mi přijde, že pokud skupina pěti důchodců na Veveří peticí, nebo starosta na Lesné svou omezeností zabrání vybudování obecně prospěšné věci, pak je právě tohle ta diktatura idiotů, která brání, odpusťte mi ten výraz, veřejnému blahu.

Ad mouka: přebudování křižovatky bych úplně nebral jako politickou zvůli... nesnižujme ten pojem tím, že ho použijeme v tak banální kauze.

6627
Když se občané stanou obětí politické zvůle, tak je třeba křičet.

6992
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Ale s mírou. Občané by měli mít možnost něco navrhnout a diskutovat o tom, ale neměli by dogmaticky křičet "takhle to nebude".

6627
Má místní samospráva sloužit občanům, nebo naopak? Při čtení některých příspěvků mi přijde, že by tady někteří uvítali tvrdou totalitu.

1632
19 led 2014 12:31
Brno - Maloměřice a OBŘANY
Dopravní podnik začne přijímat objednávky na jízdu SENIOR BUSem
http://www.centrumnews.cz/zpravodajstvi/brno/dopravni-podnik-zacne-prijimat-objednavky-na-jizdu-senior-busem-202827

924
15 čer 2004 19:24
Však nám na školení provozní povídal, že nejvíce dobrovolníků se přihlásilo z řad tramvajáků. Mně osobně teda na návoz na hřbitov a do Kauflandu bohatě vystačí služby na d-2. :-)

655
05 zář 2007 11:06
Brno
IvanM píše:
Jak někdo na Facebooku DPMB správně poznamenal, tak tohle bude Kaufland Express :-)

nevyhrožuj, já to budu řídit :D

757
27 úno 2015 21:19
Zlín
Ale podlě mě mluvit můžou (ale jen ve smyslu vyjádřit svůj názor), ale pokud si zvolili nějaké vedení, tak když se vedení rozhodne, že to nějak bude, tak to tak bude. Ale to by ve vedení museli být lidé, kterých by si někdo vážil a respektoval je (platí víceméně všude).
A jinak souhlas - pokud jde o věci s přesahem městských částí, jako je třeba doprava, tak to by mělo být plně v kompetenci někoho, kdo rozhoduje o území jako fungujícím celku, takže mmb. A navíc mmb platí dopravu na Lesnou... a kdo platí, tak rozhoduje, jednoduchá poučka.

Moderátor
6181
11 dub 2010 15:05
Juliánov
Ad Masarykova čtvrť a občanský aktivismus:

Říkám to u každého podobného případu. Sebrat občanům možnost mluvit do věcí, jako je rozvoj města, výstavba, investice a podobně. Plus v případě otázek dopravy omezit i vliv městských částí.

"fejsbůk" BMHD.cz

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18136 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 227, 228, 229, 230, 231, 232, 233 ... 726  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata