Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 235 z 726    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 232, 233, 234, 235, 236, 237, 238 ... 726  Další
Autor Zpráva
1591
18 led 2009 10:06
eframmcbeth píše:
už tam zakreslené jsou — zklidněte hormon :D myslel jsem normální linku pro normální lidi — myslím, že všichni chápeme, že nastupování předními dveřmi, kontrola, regionální číslo a další věci jsou pro toto spojení značně diskriminující, stejně jako frekvence spojů, takže lidi raději pojedou déle trajfem, než aby riskovali 405/406...
....
Takže by jen stačilo na 405/406 přidat spoje po 5/10 minutách... ech...

Lidi takhle náhodou jezdí fakt hodně, tuhle jsem viděl odpoledne jet 405 od nemocnice na Mendlák asi 25 lidí třeba a opačným směrem je to hojně využíváno studentama, takže argument kontroly mně nepřipadá moc relevantní. A spoje na 405/6 v PD jsou ve špičce v intervalu 5-10 minut směrem z Mendláku...

800
12 zář 2014 23:38
Takže by jen stačilo na 405/406 přidat spoje po 5/10 minutách... ech...

2994
09 zář 2009 20:14
Za řidiče VYDOSu na lince 202 se můžu zaručit, že byli důkladně proškoleni a bylo jim výslovně nařízeno umožnit nástup zadními dveřmi na všech zastávkách :-)

3100
29 srp 2009 19:30
Ne, na regionálkách v zónách 100+101 platí nástup prvními dveřmi pouze u spojů s cílem mimo 100+101.

800
No vidíte — do 202 co jede jen na Jírovu se taky musí nastupovat jen předními dveřmi atd.?

6992
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Což mě přivedlo na myšlenku, že spojení Mendlák - Campus by uživilo městskou verzi a-405, jako je a-202 v Líšni na Jírovu. Ale pozor, zřejmě by to zvýšilo náklady a počet cestujících. :mrgreen:

1632
19 led 2014 12:31
Brno - Maloměřice a OBŘANY
OBRAZEM: Studenti závodili v dobíhání autobusu. S batohem a taškou na notebook
http://brnensky.denik.cz/zpravy_region/obrazem-studenti-zavodili-v-dobihani-autobusu-s-batohem-a-taskou-na-notebook-20160427.html

800
už tam zakreslené jsou — zklidněte hormon :D myslel jsem normální linku pro normální lidi — myslím, že všichni chápeme, že nastupování předními dveřmi, kontrola, regionální číslo a další věci jsou pro toto spojení značně diskriminující, stejně jako frekvence spojů, takže lidi raději pojedou déle trajfem, než aby riskovali 405/406...

spíš mě ale zajímaly ty důvody proti tramvaji na Lesnou.

800
15 srp 2012 14:28
Ale je vidět, že smýšlení lidí je stejné v Praze i v Brně. V Praze nechtějí zřídit linku přes tunely, protože by jí využívali lidi. V Brně máme linky přes tunel, ale nesmí se zakreslit do mapy, protože by jí využívali lidi sarcastic

800
15 srp 2012 14:28
Spojení Mendlák - kampus tunelem ale existuje. Jezdí tam přece linky, které máš zakázáno zakreslovat do map! Takže teď nevím, jestli se smí vůbec o nich mluvit :lol:

800
Když už jsme u toho — jaký má ten pan starosta argument proti tramvaji na Lesnou?
Vím, že v Líšni starosta odporoval, protože "mu to nikdo neřekl a on o tom sám nevěděl" (což evokuje otázku proč je starostou místní části, když o té trati neví), ale jaké argumenty mají na B-Severu?

A k tunelům — jaký je oficiální důvod proč nejezdí busy tunelem v Brně? Spojení Mendlák-kampus tunelem by bylo lepší než všechny ty navrhované lanovky ne?

6992
Žlutý kopec
Přesně to jsem měl na mysli. Každopádně ve městě by měla být jedna z priorit radnice podporovat MHD, aby se nám tu líp dýchalo. I za cenu vyšších nákladů.

757
27 úno 2015 21:19
Zlín
Se snad domluvili? Jak dnes v Praze - nezavedou autobusovu linku tunelem, protože by s ní jezdili lidi... (částečně to chápu, bojí se, že by se lidé nepřesunuli z aut do autobusů, ale třeba z tramvaj/metra do autobusů, ale stejně to zní zcela absurdně).

6992
Žlutý kopec
ačkoli návrh plánu spoléhá na rostoucí význam hromadné dopravy, hrozí nárůst nákladů na její provoz

Ještě by nám tím jezdili lidi. :mrgreen:

635
15 dub 2013 15:57
Kdyby se ten blbec radśi snažil o tramvaj. On radši paskvil propojení ŠČ-ČR a 46 do centra. Kdo je proboha volil ?

6627
21 pro 2005 17:01
Z Brna zmizí pětina aut, slibuje plán. Městské části se ptají, jak

Citace:
ačkoli návrh plánu spoléhá na rostoucí význam hromadné dopravy, hrozí nárůst nákladů na její provoz

Citace:
„Přejeme si obnovit provoz autobusové linky číslo šestačtyřicet z Lesné do centra," sdělil starosta Brna-severu Martin Maleček.

1632
19 led 2014 12:31
Brno - Maloměřice a OBŘANY
Nenech si ujet autobus, vyzývá recesistická akce studentů VUT
http://www.centrumnews.cz/zpravodajstvi/nenech-si-ujet-autobus-vyzyva-recesisticka-akce-studentu-vut-199568

6992
Žlutý kopec
O "nebezpečném přechodu" na Míráku v Rovnosti. Na jednu stranu by si měli chodci dávat většího majzla, o tom žádná. A ne vběhnout do kolejí či na silnici bezhlavě.
Na druhou stranu se denodenně stává (zrovna tu), že přijede jeden vůz a vypustí lidi, kteří začnou přecházet koleje. V té chvíli se rozjíždí druhý vůz. Někdy bez cinknutí. Mohl by najet na nástupní zastávku o minutu dřív (nebo později), ale ne -> on se musí rozjet ve chvíli, kdy lidi vstoupí na koleje. Teda ať se na mě nikdo nezlobí, že tohle si ti řidiči vyloženě užívají. Jinak by snad totiž vyjeli dřív.

567
12 črc 2008 21:51
Brno, Černá pole
JJA píše:
Co se stane, když zapomenu přiložit kartu při výstupu? Strhne se mi celodenní jízdné?
Když zapomenete přiložit kartu při výstupu tak se to počítá jako jízda až na konečnou.

4738
23 dub 2010 00:41
BRONX
Mají to v obdobné formě například v Pardubicích.

6992
Žlutý kopec
V zahraničí jsem se setkal se stejným způsobem placení, jen to nebylo platební kartou, ale PAYG kartou dopravce. Označení při nastupu i při výstupu. Někdy jsem na to zapomněl, ale po chvíli docela neučitelný system. :-)

3773
08 čer 2005 23:12
JJA píše:
Ale po určité době ... má být placení cashem evidentně zrušeno.
To se ovšem do budoucna netýká jen MHD.

439
16 led 2015 11:18
Z toho, co se píše, vyplývá, že ještě nějakou dobu po zavedení ano. Ale po určité době (minimálně 5 let) má být placení cashem evidentně zrušeno.

1904
01 srp 2006 14:13
Bezkov
Doufám, že to bude umožňovat i platbu "klasicky". Někteří jedinci (např. já) se vyhýbají jakékoli platbě kartou jak čert svěcené vodě.

439
16 led 2015 11:18
Vario1523 píše:
Článek na brno.idnes.cz

Jako v Londýně by i v Brně měl fungovat systém, který na konci dne automaticky vybere nejvýhodnější jízdné :applause:

Co se stane, když zapomenu přiložit kartu při výstupu? Strhne se mi celodenní jízdné? Ono hlavně ze začátku, než si člověk zvykne, že označovat musí i při výstupu, by to mohlo působit problémy.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18136 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 232, 233, 234, 235, 236, 237, 238 ... 726  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata