Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 238 z 726    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 235, 236, 237, 238, 239, 240, 241 ... 726  Další
Autor Zpráva

2578
05 úno 2007 18:12
Malečkův rajón
Janatak píše:
Bielko už by potřeboval vystřídat. Ve funkci je už příliš dlouho a z toho důvodu vymýšlí kraviny, aniž by je v tomto případě parkování měl podpořeny vyhláškou.

Ale jaké kraviny. Půjčím si citaci z http://www.vsechny-autoskoly.cz/dopravn ... ste_ip11d/:

Citace:
označuje místo, kde je dovoleno zastavení a stání; symboly ve spodní části značky, které mohou být obráceny, vyznačují stanovené způsoby stání na parkovišti; tyto symboly mohou být vyznačeny i na dodatkové tabulce; poloha vozidla při kolmém nebo šikmém stání musí odpovídat poloze vyjádřené symbolem uvedeným na značce nebo na dodatkové tabulce; na místech, kde je dovoleno stání na chodníku, nesmí zastavit ani stát vozidlo o celkové hmotnosti převyšující 3 500 kg, jednonápravový traktor, motorový ruční vozík a pracovní stroj samojízdný

Tentýž výklad mám v učebnici autoškoly, kterou jsem si loni na jaře koupil. Navíc k učebnici bylo CD s interaktivní prezentací a v rámci něj byl jasný obrázek na procvičení:

Příloha:
bocni-parkovani.jpg

Může se nám to líbit či nikoliv, ale Bielko má v tomto případě pravdu. Mimochodem, díky tomu, jak se mění zákony, se tomu ale nedivím a ne každý tráví čas studiem nových předpisů. Třeba teprve loni na podzim jsem kamaráda dlouholetého řidiče upozornil při cvičné jízdě po Praze, že cyklistovi, který vede kolo, musím dát přednost na přechodu. On se mne snažil v oné situaci přesvědčit o tom, že nikoliv. Pravdu jsem samozřejmě měl já. A taky letos jsem stejného kamaráda upozornil na to, jaké je pravidlo pro parkování u tramvajového pásu - ale to bylo spíše upozornění na to, že to, že někde i v době oficiálního zákazu stojí beztrestně auta (typicky třeba na Merhautově či na Lesnické), neznamená, že on by to měl riskovat také a věřit, že policie ho bude ignorovat.

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Můj nový web o severním okolí Brna

6992
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Zábradlí je bariéra. Osobně se mi líbí třeba typ Šilingrovo náměstí d-5, 6 směr Mendlák. Vozovka zvedlá na úroveň ostrůvku, oddělené sloupky. Je to pěkné, podle mě to funguje. Člověk může přejít, ale musí si dát pozor na auto.

Autorka reportáže podlé mého dost obhajuje lidskou blbost (kromě Míráku). Přece nevlítnu do vozovky jen tak, nebo je to normální? Já radši počkám na projetí aut, než abych ušetřil těch 20 sekund.

3773
08 čer 2005 23:12
MartinV: Tak na tom náměstí Míru bylo i to pochybení řidičky tramvaje, což je v reportáži teda zmíněno. Ale i přesto je ta reportáž hodně zavádějící.

Nicméně osobně si myslím, že u zastávek s ostrůvkem by vždy měl být aspoň jeden přechod mezi ostrůvkem a okrajem silnice. (Myšleno samozřejmě přímo z ostrůvku, ne jako je to třeba na Grohově.) A taky by tam mělo být zábradlí.

6992
Žlutý kopec
B1: ty zastávky typu Proškovo náměstí mají smysl v okrajových částech, pro zklidnění dopravy. Na Klusáčkově opravdu spíš brzdí vše.

Tramvaj tam přece mohla na nástupní zastávku odjet o minutu dřív. Tohle se mi stává často, bo tam bydlím. Občas mám pocit, že si to řidiči užívají. Přijede vůz, vypustí cestující. Ti začnou přecházet, následně druhá šalina zazvoní (což není pravidlem, jen někdy) a vyjede. Hm.

1404
02 črc 2011 14:08
b1, velice hezky a trefně napsaný příspěvek! :-) :D

3773
renek píše:
Události: Nebezpečné přecházení kolejí - reportáž z Brna
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1 ... eni-koleji

Dost zavádějící komentář.

"Lidi přebíhají před tramvají ... Na mnoha místech nemají jinou možnost" - Jak nemají jinou možnost? Snad počkat, než tramvaj odjede, je taky možnost.

"Podle jízdního řádu (tramvaj) vyjet musela" - Jízdní řád je nadřazen zákonům? Kdyby tam byl semafor, tak tramvaj může jet na stůj, protože podle jízdního řádu vyjet musela?

"Ani cestující nepochybili" - Samozřejmě, že pochybili. Za prvé se nerozhlídli, za druhé má tramvaj přednost. Viz možnost počkat, než tramvaj odjede.

"U Semilassa ... musí lidé nebezpečně přebíhat a kličkovat mezi auty" - Opět, jako kdekoli jinde, kde není přechod pro chodce, musí chodci počkat, než nic nepojede.

"Pro větší bezpečí stačí ... namalovat přechod" - Prosím? I na tom přechodu má tramvaj přednost.

"Ideální řešení je ... na Proškově náměstí" - Pro bezpečnost chodců možná. Ale tento typ zastávky bohužel způsobuje, že jeden prostředek MHD zdržuje i ostatní prostředky MHD, a tím i znemožňuje vzájemný přestup. Obzvlášť markantní je to třeba na zastávce Klusáčkova, kde je výrazně vyšší frekvence spojů než na Proškově náměstí.

A samozřejmě nezapomeňme zmínit "profesionalitu" redaktorky, která zpovídá lidi přímo na přechodu pro chodce.

1632
19 led 2014 12:31
Brno - Maloměřice a OBŘANY
renek... Díky za osvětlení. Už aspoň vím, proč byl dneska na "Proškáču" borec s kamerou. e_smile
Jinak "propagace" - nejen - čtverky, sedmdesátpětky a Maloměřic potěšila. :applause: biggrin

2900
23 říj 2012 11:06
na křížení trolejbusu 25 s devítkou
P.s. Existuje proti tomu správní obrana, ale musí se jít s pokutou do správního řízení, aby šlo vyčerpat všechny možnosti obrany a pak jít ke správnímu soudu (krajský soud), což se asi moc lidem chtít nebude.

2900
23 říj 2012 11:06
na křížení trolejbusu 25 s devítkou
Na Idnesu je opačný článek taky v sekci Brno, že ministerstvo dopravy má opačný názor než měšťáci. Tak uvidíme.

1208
17 lis 2008 17:19
Brno-Bystrc (30, 50, 51, 52, N92)
Čtvrt miliardy v prvním čtvrtletí. Lidé utratili za jízdenky nejvíc za pět let
Zdroj: http://brnensky.denik.cz/zpravy_region/ ... 60418.html

1208
17 lis 2008 17:19
Brno-Bystrc (30, 50, 51, 52, N92)
Události: Nebezpečné přecházení kolejí - reportáž z Brna
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1 ... eni-koleji

Moderátor
6181
11 dub 2010 15:05
Juliánov
Mouka píše:

Poloviční policajti zjevně nemají co dělat. Ten výklad je sice absurdní, ale domnívám se, že proti němu nebude obrany.

"fejsbůk" BMHD.cz

1632
Dopravní podnik v Brně měl za čtvrtletí nejvyšší tržby za pět let
http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-live-ekonomika/388000/dopravni-podnik-v-brne-mel-za-ctvrtleti-nejvyssi-trzby-za-pet-let.html

3991
25 led 2006 16:11
všudezdejší
Bielko už by potřeboval vystřídat. Ve funkci je už příliš dlouho a z toho důvodu vymýšlí kraviny, aniž by je v tomto případě parkování měl podpořeny vyhláškou.

3342
21 led 2011 14:19
Ti už fakt neví, za co by ty pokuty vybírali...

Parkování "podle vyobrazení na značce" je prostě kravina... Zaparkuju tak, jak umím, ne?

(Osobně na naprosté většině míst neparkuju jinak, než couváním, protože nějak nechápu ty "výhody" pocházející z parkování popředku... hůř se zajíždí, hůř se vyjíždí, hůř se rovná... )

6992
Žlutý kopec
To je argument jak noha, výfukové plyny, ty jdou z výfuku ve stejném objemu. Bielka nám byl čert dlužen.

6627
21 pro 2005 17:01
Výfukem vpřed, nebo vzad? V Brně prý jedině směrem do vozovky

Odbor dopravy si zákony vykládá po svém.

6627
21 pro 2005 17:01
Na jedenácti autobusových linkách na jihu Moravy už jezdí cyklobusy

365
08 čer 2015 19:07
Brno-sever, u staré nepoužívané smyčky
Před přibližně 15 minutami dispečink vše ohlásil cestujícím přímo ve vozech. Byl jsem v a-58.

1632
Linka 11 v Brně nejezdí. Kvůli poruše trolejového vedení
http://brnensky.denik.cz/zpravy_region/linka-11-v-brne-nejezdi-kvuli-poruse-trolejoveho-vedeni-20160416.html

3773
Fantomas píše:
Tak ten řidič má evidentně nějaký problém. Hlavně jeho snaha je naprosto marná, protože i kdyby naučil cestující, kteří s ním jezdí pravidelně, tak se vždy najde někdo nový, kdo to tlačítko zmáčkne.
Až se to lidi naučí, tak už budou jen samé vozy s poptávkou, a cestující budou na zastávkách hypnotizovat zavřený dveře.

Jinak já to zažil jednou v a-91, a při třetím puštění hlášky už se osazenstvo docela dobře bavilo, aspoň jsme dojeli domů s úsměvem na tváři :-)

1105
28 pro 2008 00:10
613 00
Citace:
Vozů, ve kterých musel řidič na každé zastávce otevřít všechny dveře, jezdilo původně v Brně 132. Do každého z nich se sice vešlo až sto šedesát cestujících, řidiči ale neměli k dispozici například klimatizaci.

Mě spíš přijde zvláštní ta formulace. Proč autor článku dává do souvislosti klimatizaci s kapacitou vozu ve článku o otevírání dveří? :mrgreen:

Administrátor
6672
26 říj 2005 00:04
Brno-Bohunice
JJA píše:
Oni tim evidentne mysleli jen typ K2 (1001 - 1132). Je to akorat nestastne zformulovane.

Tohle je pro Deník dost typické. Odněkud převezmou nějakou informaci, a pak se snaží to nějak obměnit, aby to nevypadalo, jako že to informaci (větu) úplně převzali, nebo alespoň nějak "znetradičnit". Bohužel kvůli slabšímu logickému myšlení většinou nějaký aspekt dané informace vypustí, ignorují nebo překroutí. A nesmysl je na světě.

439
16 led 2015 11:18
likin píše:
Ještě bych dodal, že na palubce u předních dveří vozí několik výtisků deníku Metro, které takto volně distribuuje případným zájemcům.

V tom neni sam, jednu dobu se tento denik objevoval v MHD docela casto. Jezdil jsem toho casu rano do skoly linkou d-2, kde pravidelne jezdila jedna ridicka vzdycky na stejnym kurzu a taky Metro distribuovala. Trvalo to jen kratkou dobu, ted uz jsem Metro v MHD nevidel, ani nepamatuju.

439
16 led 2015 11:18
Oni tim evidentne mysleli jen typ K2 (1001 - 1132). Je to akorat nestastne zformulovane.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18136 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 235, 236, 237, 238, 239, 240, 241 ... 726  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata