Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 239 z 726    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 236, 237, 238, 239, 240, 241, 242 ... 726  Další
Autor Zpráva

Administrátor
6672
26 říj 2005 00:04
Brno-Bohunice
manil píše:
Dojezdila poslední tramvaj bez tlačítkového otevírání dveří. Byla zastaralá
Zdroj: http://brnensky.denik.cz/zpravy_region/ ... 60414.html
Je vidět, že v Deníku čtou BMHD. :-D

Sice čtou, ale i k naší aktualitě jsou i v tak krátkém opsaném článku schopni přidat faktickou chybu.
Deník píše:
Vozů, ve kterých musel řidič na každé zastávce otevřít všechny dveře, jezdilo původně v Brně 132.

Tohle je fakt donebevolající nesmysl.
Prostě Deník, že já se nad tím pořád pozastavuju...

Moderátor
6181
11 dub 2010 15:05
Juliánov
Ohledně, té konkrétní situace s POD si myslím, že má máslo na hlavě i DPMB, protože kdyby se chtělo, tak vozy bez POD mohly být už nějakou dobu minulost. Jak, 14/15Tr, tak Karosy mohly POD dávno při GO dostat.

Ostatně, politiku DPMB kolem POD dodnes nechápu. První tramvaj s POD byla v roce 1995 1615 a od té doby měly POD všechny nové tramvaje. Od roku 2008 se poptávka dosazovala na tramvaje i při VP. Přitom v té době pořizované Karosy 900 a první Citybusy byly bez POD, která se následně nemontovala do 900 a 14/15Tr ani při GO.

Přijde mi tristní, že 20 let po dodání prvního vozu s POD stále produkujeme GO Karos 900 bez dosazení tohoto systému.

"fejsbůk" BMHD.cz

410
29 lis 2014 18:06
Já nevím, proč tady Karlos napsal konkrétního řidiče, nicméně je pravda - teď už je to všem jasné, že kolega jezdící proti noci na výše zmíněném voze, reaguje na každé zbytečné zmáčknutí "na znamení" touto hláškou. Je to boj s větrnými mlýny, ale je to jeho letitý zvyk. Ještě bych dodal, že na palubce u předních dveří vozí několik výtisků deníku Metro, které takto volně distribuuje případným zájemcům. Je to šikovný letitý řidič a za pošuka ho rozhodně nepovažuji. A notabene asi není nic příjemného (v jeho věku, ač je zvyklý) několikrát v týdnu na vstávat ve 3:30, odjezdit si zácpy nebo rozvést vš studenty plnou 53/60/61 a vracet se domů třeba i před osmou večer. A byl bych nejen já rád, aby se zde příště veřejně neobjevovalo "kdo" a "na jakém voze." Pak se nedivte, že se někteří kolegové chovají, jak se chovají (nepřívětivě k šotoušům). Starejte se sami o sebe, určitě i vy sami máte nějaký zlozvyk, co je vám po někom, kdo pouští (oprávněně) opakovaně hlášky do vozu. Řešíte s.ačky.

1404
02 črc 2011 14:08
Tak každopádně nocař 2375 to není. Musí to být někdo jiný, protože nocař je ten, který vypadá jak Jakub Kohák a ten tuhle hlášku nespouští...
Já bych to uzavřel a dál neřešil. Vůbec bych zde v souvislosti s nějakými nešvary nepoukazoval na konkrétní řidiče... To je věc jízdních techniků. Ti by měli občas vylézt z kanceláře a chování svých podřízených hodnotit a korigovat dle svých zkušeností z oboru, a hlavně objektivně. Kterýmkoliv konkrétním poukazováním akorát zvyšujeme šanci, že trapné, ničím nepodložené a neobjektivní stížnosti od cestujících budou mít velkou váhu...
Navíc jsou i mnohem horší věci než neustálé spouštění určité hlášky. U DP je třeba zaměstnanec, který ještě neměl menší zpoždění než 7 minut, běžně tak 8-12, a to i o víkendu, s poloprázdným vozem, pozdě večer, kdykoliv, každé kolo. Prostě tam, kde je obvyklý průměr úplně nejvíc 3 minuty. A to opravdu nepřehámím, můžete sledovat iRIS a určitě jednou objevíte. Tohle je už léta a já stále marně čekám, že si jej všimne některý nadřízený a v přátelském duchu s ním pohovoří.. Mimochodem, kdysi jsem byl na nějaké přednášce o provozu DPMB v rámci Dne otevřených dveří ve vozovně Komín a tam šéf TD vykládal o tom, že pokud má vůz zpoždění větší než tuším 5 minut, počítá se odjezd jako nevykonaný. Pokud to stále platí, tak je takový zaměstnanec jistě obrovským přínosem pro podnik.
To byly jen takové příklady. Já bych se jakožto nadšenec do dopravy a především do DPMB držel zásad jako např. nebonzovat nebo vyjma chvály neuvádět konkrétní zaměstnance ani zde v rámci fóra. Čím méně zákeřných bonzů na řadové zaměstnance, tím lépe..

439
16 led 2015 11:18
Karlos píše:
Můžu doporučit 2375, jeden řidič z posádky velmi často používá biggrin

Vím, o kterým mluvíš, mám s ním a touhle hláškou zkušenost. Říkám mu "řidič rybář", protože jednou počkal na rybáře, kterej když mu za to poděkoval, tak řidič řekl, že by přece neujel rybářovi. Zažil jsem to dvakrát nebo třikrát, ale pokud vím, tak nikdy to nepustil až na zastávce, vždycky krátce po tom, co to někdo zmáčkl. Možná nová metoda. biggrin Ale ten jestli snad čte, jak ho tady drbeme... sarcastic Anebo jestli to čte někdo z vyšších míst, tak by mu mohl přidělit vůz s poptávkou. :mrgreen:

1344
17 črc 2010 21:41
Krno
Tak ten řidič má evidentně nějaký problém. Hlavně jeho snaha je naprosto marná, protože i kdyby naučil cestující, kteří s ním jezdí pravidelně, tak se vždy najde někdo nový, kdo to tlačítko zmáčkne.

Jinak souhlasím s tím, že dokud systém nebude ve všech vozidlech jednotný, tak nemůže nikdo očekávat, že to běžní cestující nebudou plést.

2994
09 zář 2009 20:14
V případě 2375 je to hlášení opravdu otravné a hlavně zdržující, jelikož řidič hlášení pouští vždy až po zastavení na zastávce a otevře dveře až po přehrání celé hlášky ](*,)

89
06 led 2015 17:23
Já jsem asi nenapsal to hlášeníi úplně přesně. Mačkání tlačítek je způsobeno hlavně tím, že na lince jezdí např. dvě třetiny vozů s poptávkou a zbytek bez poptávky. Mění se režim zastavování přes den, od 20 hod. apod. Tlačítka nejsou umístěna na vozech stejně, ani nemají stejnou barvu. V plyňácích mohu zmáčknout tlačítko vpravo a vlevo, KT8 levé tlačítko dveře na pravé straně neotevře. Co mám mačkat na Mifkově? Náhodně jsem se známými zjistil při večerní cestě, kdy se ve voze nacházeli dva řidiči jedoucí ze služby, že nevěděli přesně, které vozy jsou s poptávkou a které ne. Nakonec prohlásili, že mají každý den jiný vůz a že to nevědí. Jak to mají vědět potom cestující, to by museli dostat školení. Ani plakáty ve vozech o umístění tlačítek umístěných na stropě nejsou úplně přesné, protože nepostihují všechny varianty tlačítek. Bohužel se stávají případy, kdy řidič nereaguje ani na zastávku, ani na znamení dávané STOP tlačítkem přerušovaně. Musím dát zapravdu Ivanovi, že by se řidič měl starat hlavně o jídlo a psi bez koše.

1404
Máte na mysli “Žádáme cestující, aby zbytečně nepoužívali signalizaci“? Nebo existuje ještě i jiná hláška doslovně totožná s tím, jak to popsal uživatel Vladimír Š.?
Já jsem jednou na nějaké padesátce zažil, že tu mnou výše zmíněnou hlášku pustil řidič asi 7x za cestu. Je otázka, jestli je pro řidiče takový nezvladatelný problém, že mu někdo občas nesmyslně zmáčkne tlačítko, že musí takhle důsledně šířit osvětu. Jsou i mnohem horší věci než nesprávně zmáčknuté tlačítko. Je otázka, jestli by třeba takhle důsledně reagoval na lidi se žrádlem nebo s čoklem bez koše.... Pokud ano, tak všechna čest. :-)
P.S.: Osobně bych na řidičově místě radši viděl zbytečně zmáčknutou signalizaci u devítistovky před “stálou“ zastávkou nežli u Citelisu zmáčknuté tlačítko 2 metry před zastávkou “na znamení“ a pak nadávky na mou osobu, že jsem nezastavil, jak to někteří řidičům dělají....

2994
09 zář 2009 20:14
Můžu doporučit 2375, jeden řidič z posádky velmi často používá biggrin

635
15 dub 2013 15:57
Existuje, ale nepoužívá se moc často.

800
15 srp 2012 14:28
Vladimír Š: Takové hlášení existuje? V životě jsem ho neslyšel a to jezdím vozy bez poptávky pravidelně :D

635
A co ony Karosy a 14/15 Tr ?

89
06 led 2015 17:23
Bude tedy z vozového hlášení vyjmuto: Nezvoňte zbytečně, dveře otvírá řidič?

11624
07 bře 2005 23:57
Brno
renek píše:
Dojezdila poslední tramvaj bez tlačítkového otevírání dveří. Byla zastaralá
Zdroj: http://brnensky.denik.cz/zpravy_region/ ... 60414.html

Je vidět, že v Deníku čtou BMHD. :-D

6992
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Spíš by tomu pomohla stavba, jež je hudbou vzdálené budoucnosti - SJKD. Pomohla by nejenom rozvoji Brna a okolí.

1105
28 pro 2008 00:10
613 00
Položme si otázku, proč Jančura zajíždí až do samého centra ke Grandu na to nevyhovující nádraží, když Zvonařka by mu ušetřila kilometry a jízdní dobu? Že by proto, že je v centru větší poptávka než na periferii?

A nebylo by lepší AN u Grandu podle původního projektu Bohuslava Fuchse dostavět?

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

6992
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Po přeložení TT se dostupnost ÚAN zlepší, ale to není důvod, aby se to u Grandu rušilo. Kdyby se to druhé třeba dovybavilo nějakým zázemím pro cestující a stání na tomto nádraží by pro autobusy bylo mírně dražší (oproti ÚAN; nevím, jak je to dneska), bylo by to hezké nádraží v centru. Nevidím jediný důvod, proč by se mělo rušit. Má výbornou polohu, po příjezdu do Brna jsem hned v centru u velkého uzlu MHD.
To stejné platí také o vlakovém nádraží.

1203
12 lis 2007 00:57
Brno - Židenice
Goldffffinger: Moju slovenčinu prosím komentuj až potom, čo sa naučíš aspoň základy českého pravopisu.

1404
Nejen nádraží u Grandu, ale i jiné věci v Brně co do dopravy jsou tragikomické :-( Kompletně řešení centrálního přestupního uzlu v Brně je zoufalé a vyhovující naposledy tak někdy v roce 1935, kdy centrem města projelo denně maximálně 5 aut... Tragédie. Všude chaotický pohyb lidí, do toho plno aut, mezi nimi projíždějící autobusy, které jsou věčně blokovány auty atd.. ÚAN je naopak naprosto vyhovující. Problém je jinde, a sice v tom, že je u něj mizerná návaznost na MHD - jděte s kuframa půl kilometru na šalinu, padlé na hlavu. Tohle by vyřešil projekt “Tramvaj Plotní“. Zřídit zastávku přímo u východu z nádraží, celou Plotní opatřit zákazem vjezdu s dodatkovou tabulkou “Mimo dopravní obsluhy“ a veškerou silniční dopravu přesměrovat na Dornych. Zároveň by bylo záhodno značně upravit komunikace u ÚAN a díky tomu získat místo pro přiblížení zastávky MHD “Autobusové nádraží“ přímo k severozápadnímu východu z ÚAN (ale v žádném případě nezřizovat trapný terminál viz Nemocnice Bohunice, který je akorát na obtíž)...

635
ÚAN není v žádným případě omyl. Ty autobusy nemají nejen v přednádražním prostoru co dělat a prostě tam zavazí. Doufám, že se nádraží po přeložce Plotní zruší. BUS nádraží prostě v centru nemá co dělat. A to, že kolega zolex není čech, vůbec nic neznamená. Tyhle hloupé argumenty bych do toho nepletl. Navíc rozhodně to je lepší, než ono nám všem známé ff.

1591
18 led 2009 10:06
Přesně tak, Grand je co se dostupnosti týče nejlepší nádraží... Zvonařka je trapas...

Prznitel češšššššštiny

Prznitel češšššššštiny
1977
07 dub 2006 09:03
Aaaa další sociální inženýr, dokonce ze zahraničí, který ma navíc problém s psaným textem. ÚAN je omyl, na který dodnes město doplácí.
Mizerná dostupnost,zázemí taky nic moc.Bud muzu jít pěšky pres Vankovku,nebo musí šplhat po idiotskem nadchodu.Salina v Plotni na tom zmeni málo-odpadne sice prochazka na Dornych,ale nutnost přestupu u většiny cílů zůstane.Grand je daleko klepe situován a ma super návaznost na MHD i HBf.

1203
12 lis 2007 00:57
Brno - Židenice
Článok úplne ignoruje fakt, že existuje niečo ako ÚAN. Problém nie je to, že je nádraží u Grandu malé a bez služieb, ale to, že autobusy jazdia tam a nie na ÚAN, kde je miesta dosť. Dúfam, že po preložení tramvaje na Plotní a vybudovaní zastávku hneď vedľa ÚAN sa aj žlté autobusy presunú tam.

6627
21 pro 2005 17:01
Staré autobusové nádraží v Brně je nevyhovující. Opravovat se ale nebude

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18136 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 236, 237, 238, 239, 240, 241, 242 ... 726  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata