Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 241 z 726    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 238, 239, 240, 241, 242, 243, 244 ... 726  Další
Autor Zpráva

6627
21 pro 2005 17:01
Méně parkovišť, méně aut, věří vedení Brna. Řidiči si zoufají

6992
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
K úseku Rosického náměstí-Vozovna Komín: plánuje se upravit místo budoucí zastávky na trase? Předpokládám, že z toho nesešlo a bylo by dobré, kdyby i tahle stavba proběhla během výluky na Minské. V okolí se příliš nepohybuju, tak ani nevím, jestli nějaká výstavba v této lokalitě už začala.

1344
17 črc 2010 21:41
Krno
To bude 100% Anitra, viz ten červený pruh na střeše.

Moderátor
6181
11 dub 2010 15:05
Juliánov
To bude pravděpodobně spíš Anitra.

"fejsbůk" BMHD.cz

2965
04 pro 2008 10:07
tam, kde mám postýlku...
Jedna superdlouhá, asi Poršeta.

1632
19 led 2014 12:31
Brno - Maloměřice a OBŘANY
Příští týden začnou v Brně opravy některých tramvajových tratí, dotknou se i jízdního řádu
http://www.centrumnews.cz/zpravodajstvi/brno/pristi-tyden-zacnou-v-brne-opravy-nekterych-tramvajovych-trati-dotknou-se-i

2965
tam, kde mám postýlku...
O tom by se dalo sáhodlouze diskutovat. Třeba si nedokážu představit, že by Rovnost pravdivě informovala o kauzách svého majitele. Ale to už brousíme do politiky a to v tématu DPMB v TV, tisku... a vlastně na celém fóru o dopravě nemá co dělat. Tak to utínám!

635
15 dub 2013 15:57
No, ona ta babišovina idnes taky není nic extra ....

2965
tam, kde mám postýlku...
eframmcbeth píše:
Tak trochu to vypadá, že si Deník zas jen potřeboval vymyslet pět nových znepokojených matek.

Přesně řečeno. Rovnost mi čím dál víc připomíná žumpu. Vypadá to, že tam jsou placení od počtu vymyšlených lidí.
Třeba iDnes nebo ČT Brno o reku Minské a kauze zastávka Králova referovala kolikrát?

3100
29 srp 2009 19:30
Nemyslím si, že by projekt se zastávkou počítal... Ty betonový obludy na mě působí spíš jako rampa pro bezbariérový přechod (ve směru z kopca dolů rampa, nahoru schody). Nic víc, nic míň. Zastávka by měla být jako před výlukou s výstupem do silnice.

1344
Krno
Pokud se ovšem s tou zastávkou počítalo a zároveň je pravda, že tam může být jen dočasně na výjimku z norem, tak mi ty stavební úpravy moc nedávají smysl. Nemůže to být jen kvůli přechodu a ne zastávce?

800
12 zář 2014 23:38
Nemůžu si pomoct, ale připadá mi to celé tak nějak uměle vykonstruované — v plánech na rekonstrukci přeci muselo být něco přesně dané, jsou tam ty obří betonové šlajsny pro vozíčkáře, takže už se s tou zastávkou asi stejně počítalo... Tak trochu to vypadá, že si Deník zas jen potřeboval vymyslet pět nových znepokojených matek.

1344
Krno
A ten horor, až děti začnou chodit na střední školu nebo změní školu a budou se muset naučit úplně novou cestu! :pray: Udělal bych všechny cesty od zastávek ke všem školám shodné, aby se dítě naučilo jednu cestu a nemuselo se učit další. sarcastic

6992
Žlutý kopec
„Budeme muset několikrát přecházet. Moje děti už mají naučenou cestu do školy a zpátky," postěžovala si například Kateřina Komárková.
Teda, se vší úctou, tohle bych pochopil u nevidomého člověka, který se opravdu musí cestu z A do B naučit nazpaměť a je to pro něj složitější. Ale pro školáky, byť na prvním stupni, to nemůže být problém. V první třídě jsem už znal širší okolí školy, a tudíž nějakých 100 metrů navíc by byla záležitost prvních 2 dnů.
Trochu mi to připomnělo, proč policajti chodí ve dvou. :mrgreen:

1632
Zastávka Králova zůstane na svém místě. Až do další rekonstrukce Minské
http://brnensky.denik.cz/zpravy_region/zastavka-kralova-zustane-na-svem-miste-az-do-dalsi-rekonstrukce-minske-20160322.html

1632
Ranní cestování zkomplikovalo poškozené trolejové vedení. Tramvaje jely odklonem
http://brnensky.denik.cz/nehody/ranni-cestovani-zkomplikovalo-poskozene-trolejove-vedeni-tramvaje-jely-odklonem-20160321.html

800
15 srp 2012 14:28
Já teda žasnu nad tím, jak tak banální věc dokážete zkomplikovat. Předpokládám, že se jedná už o nějakou pracovní deformaci :D

Přitom by stačilo si vzít papír a tužku a nakreslit si jednoduchý obrázek, jaké tam jsou vlastně vazby a obrázek následně popsat pár větami, nebo v odrážkách.

Všemi dveřmi se nastupuje do vlaků, do linek 1-99 a v zónách 100+101 do linek 100 a výše, končících v zóně 100 nebo 101. V ostatních případech se nastupuje pouze předními dveřmi.

Všemi dveřmi se nastupuje:
- do vlaků
- do linek 1-99
- v zónách 100+101 do linek 100 a výše, končících v zóně 100 nebo 101

1577
11 lis 2008 15:56
Hodonín, zóna 900 IDS JMK
Uznávám, že ve snaze zjednodušit to, jsem to ještě víc zkomplikoval. Ale v těch Černých ovcích mají naprostou pravdu, než to, co je v tom letáku člověk pochopí, tak mu všechno poujíždí. Tak to zkusím zjednodušit znovu, teď už snad správně. „V zónách 100 a 101 se nastupuje všemi dveřmi do linek 1-99, do linek s číslem 100 a výše s konečnou zastávkou v Brna a do vlaků. Mimo zony 100 a 101 se nastupuje všemi dveřmi do vlaků, tramvají a trolejbusů (mimochodem, ty tramvaje a trolejbusy v těch pokynech Kordisu chybí úplně, takže teď to naopak ještě zpřesňuji). V jakémkoliv jiném případě se nastupuje pouze předními dveřmi a prosíme cestující, aby k výstupu používali přednostně zadní dveře.“ Toto je snad již správné, jednoduché a snadno pochopitelné i pro největšího blbce, ne?

Ares: To nejlepší z Irisbusu ;-)

439
16 led 2015 11:18
peno píše:
Stačilo by napsat něco ve smyslu, že do linek 1-99 v zónách 100+101 vždy, linek nad 100 končících v zónách 100+101 a do vlaků vždy, se nastupuje všemi dveřmi; v jakémkoliv jiném případě se nastupuje pouze předními dveřmi a cestující by měli pro výstup přednostně používat zadní dveře. Ale holt Kordis asi nezná význam hesla „v jednoduchosti je krása“ a tak raději napíše superkomplikované pokyny, ze kterých si pak dělají srandu (a Kordisu ostudu) ve veřejnoprávní televizi :roll:

No tos to teda zjednodušil, spíš zkomplikoval. To "do linek nad 100 končících v zónách 100+101 vždy" by se dalo pochopit tak, že když v Židlochovicích nastupuju do a-505 končící v Brně v zóně 100, tak můžu zadními. Ne vždy míň písmen znamená jednodušší a vzhledem k tomu, že IDS zahrnuje všechny druhy dopravy kromě letecké a lodní v celém kraji, tak je to z principu trochu složitější a těžko lze zavést, že by se v celém kraji nastupovalo všemi dveřmi nebo naopak jen předními. Nic směšnýho na tom podle mě není, většina lidí přepravní podmínky nečte a často žasneme nad tím, co někteří můžou nevědět (nejen v dopravě). Osvěta je proto důležitá. Navíc ten papír byl primárně o aktualitách během Velikonoc, jestli jsem to dobře postřehl. To už ale ČT neřekne.

PS: Na druhou stranu taky uznávám, že pokyn Kordisu číslo 2, že na linkách s číslem nad 100 se v zónách 100+101 při jízdě mimo Brno nastupuje jen předními, by se dal vyložit taky tak, že když jedu jen na Ústřední hřbitov, tak můžu zadními. Tam měly být spíš zkopírované SPP, kde se píše "V zóně 100 a 101 se nástup cestujících pouze předními dveřmi vztahuje na autobusy s provozním označením 100 a výše ve směru z města Brna," což je přesnější.

6992
Žlutý kopec
Okrajově o DP: Opravy Štefánikovy ulice? Rozčílení lidé se obávají i úbytku parkovacích míst.
Umělá tráva je zvláštní nápad, i když chápu, že složky ZS tu nějak musí projíždět.
A tohle je slušná demagogie: „Nebude znamenat téměř žádný pokles počtu míst na stání," slíbil projektant David Průša.
Je tam napsané, že místo 275 míst bude jen 165. Nevím, jestli jsem v matematice dával dobrý pozor, ale přijde mi to jako slušný pokles.
(mch. ta úprava ulice se mi líbí, člověk nebude chodit po podélném parkovišti; na druhou stranu ta parkovací místa jsou potřeba nějak vyřešit - třeba tím podzemním parkováním, ale ne že se to postaví 10 let po rekonstrukci -> těch 10 let by ta místa citelně chyběla)

1208
17 lis 2008 17:19
Brno-Bystrc (30, 50, 51, 52, N92)
Brňané navrhnou podobu dopravy pro příští desetiletí
Zdroj: http://brnensky.denik.cz/zpravy_region/ ... 60317.html

1577
11 lis 2008 15:56
Hodonín, zóna 900 IDS JMK
Sice se to netýká přímo DPMB ale celého IDS, přesto mi to nedá. V dnešních Černých ovcích ČT, od minuty 11:28, si dělali srandu z pokynů pro nastupování a vystupování v letáku Kordisu.
Musím říct, že i můj pocit z toho letáku je, že to Kordis zbytečně komplikuje. Stačilo by napsat něco ve smyslu, že do linek 1-99 v zónách 100+101 vždy, linek nad 100 končících v zónách 100+101 a do vlaků vždy, se nastupuje všemi dveřmi; v jakémkoliv jiném případě se nastupuje pouze předními dveřmi a cestující by měli pro výstup přednostně používat zadní dveře. Ale holt Kordis asi nezná význam hesla „v jednoduchosti je krása“ a tak raději napíše superkomplikované pokyny, ze kterých si pak dělají srandu (a Kordisu ostudu) ve veřejnoprávní televizi :roll:

Ares: To nejlepší z Irisbusu ;-)

1632
Autobusovou zastávku Úzká na týden přemístí. Kvůli výměně kabelů
http://brnensky.denik.cz/zpravy_region/autobusovou-zastavku-uzka-na-tyden-premisti-kvuli-praci-delniku-20160316.html

1632
Na majetku DPMB napáchají vandalové každoročně milionové škody
http://www.cs-dopravak.cz/zpravy/2016/3/14/na-majetku-dpmb-napchaj-vandalov-kadoron-milionov-kody

2965
tam, kde mám postýlku...
Ohledně humbuku kolem zastávky Králova nás nekonečnou sérií článků zásobuje víceméně pouze Rovnost. A ta si nenechá ujít žádnou příležitost omílat tisíckrát omílané furt dokola a splácávat až nesmyslné teorie.
Pokud se se zastávkou Králova do budoucna (po rekonstrukci trati od Chládkovy po Šumavskou) nepočítá, tak proč se buduje ten monst betonový nájezd, co jsem fotil a dával do vedlejšího tématu?
Když si vzpomenu na ten ryk ohledně dvou sloupů v chodníku na Miladě a nářky chudáčků, co byli zvyklí na ulici parkovat, tak je mi jasné, že s tím Rovnost časem přestane a kauza potenciálních tisíců zmrzačených dětí na přechodech při kufrovaní mezi školou a odsunutou zastávkou skončí v propadlišti dějin.
Takových bouří ve sklenici vody bylo a ještě, bohužel, bude.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18136 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 238, 239, 240, 241, 242, 243, 244 ... 726  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata