Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 8 z 35    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 35  Další
Autor Zpráva
7336
27 úno 2010 07:40
Dokud si lidé budou myslet, a řada řidičů je v tom přesvědčení bude utvrzovat, že zvuková signalizace před zavřením dveří znamená "Rychle nastupovat/vystupovat", budou tyhle zápichy časté.

16
13 bře 2014 22:24
Spíš mi není jasné, jak dam drží, vypadá to skoro jak vražené do skla. Prý snad řidič schválně zavřel, ale těžko říct, já tam nebyl a moje fotka to není :D

439
16 led 2015 11:18
ReZ píše:
Platí okřídlené: na šalinu se nedobíhá, na šalinu se čeká. Navíc další spoj za levným nákupem jede povětšinou do pár minut...

No a tohle byl autobus. sarcastic A kdo ví, co to bylo za spoj, třeba to bylo v sedle a další jel za půl hodiny nebo dokonce za hodinu.

1344
17 črc 2010 21:41
Krno
To bylo první co mě napadlo, spíš než o majitele hůlky bych se staral o to, co ta hůlka může způsobit svému okolí. V lepším případě to trefí nějaký sloup a rozbije ty dveře.

Jinak můžeme tiše doufat, že někdo to tomu řidiči běžel hned říct a mezitím to někdo jiný stihl vyfotit. Ale vím, že to zní naivně.

1546
06 lis 2009 10:30
A další věc je pak to, jak je takováto věc trčící z autobusu nebezpečná. Chodci občas stojí velmi blízko k silnici (zejména na světelných křižovatkách) a opravdu nechci vidět jak by to vypadalo, kdyby ten autobus předjížděl nějakého cyklistu. Ano, fakt by to chtělo dát vědět řidiči...

496
31 led 2011 13:46
kdyby měl senior řemínek na zápěstí, bylo by to pěkně o hubu. A řidič by si toho nemohl všimnout, dokud by senior neležel. A to už by si nevšiml, protože kouká doleva, jestli může bezpečně vyjet...
A co se životodárné hůlky týče, pokud by byla vážně potřeba, měl by dotyčný francouzskou hůl, o kterou se dá pořádně opřít (trochu vím, o čem mluvím, vidím to v rodině). Tohle je spíš dekorace nebo zbraň.

2965
04 pro 2008 10:07
tam, kde mám postýlku...
No do detektiva mám docela daleko, ale z fotky je vidět, že majitel té pomůcky se snažil vůz stihnout stůj co stůj a nenapadlo ho/ji nic jiného, nic méně stupidního, než do dveří strčit tu hůlku. Asi si myslel, že to donutí zavírající se dveře otevřít. Hůlka pak zůstala napůl venku, rukojetí, napůl uvnitř. A vůz v době focení již vzhledem k rozmazanému okolí v pohybu byl nezadržitelně v čudu. I s životodárnou berličkou.
Opakují tady mohlo jít o život toho seniora a řidič si toho ani nevšiml. Taky nemohl.
Na druhou stranu ten důchodce tu hůlku do dveří neměl co strkat. Platí okřídlené: na šalinu se nedobíhá, na šalinu se čeká. Navíc další spoj za levným nákupem jede povětšinou do pár minut...

7
29 led 2016 17:55
Na konci prýglu, tam kde klouby o víkendu drandíjou.
Pak je ještě druhá varianta, kdy "člověk s omezenou schopností orientace a pohybu" je schopný hůlku, kterou tolik potřebuje, v tom autobuse klidně zapomenout.

2965
04 pro 2008 10:07
tam, kde mám postýlku...
No já bych v tomto případě místo tasení tvořiče pixelů neváhal zmáčknout červené tlačítko a zalarmoval řidiče. Jaksi majitel té skřípnuté pomůcky může mít sakra velký problém se bez ní obejít.
A obával bych se doby, kdy budu patřit do té sarkastické skupiny lidí, co díky této pomůcce dokáží jakštakš fungovat.

16
13 bře 2014 22:24
Z divnolidí: sarcastic
Citace:
Ten pocit, když těsně nestihneš bus

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

29
06 zář 2015 17:07
P. Haluza píše:
Co já si uvědomuju z jeleních Sorek, tak tam se při zastavení ventilátor vždy vypnul a s rozjezdem zase zapnul. Pochybuju, že to řidič ručně vypínal a zapínal.

Podle mě to tak taky funguje, ale rozstřik dešťový vody to asi stejně nevyřeší. Ale některé užvaněné kaštany by to mohlo ochladit 8-)

2824
01 úno 2006 10:39
OndraS: duní všechny plynový motory, nevím čím je to způsobeno, všiml jsem si toho i ve Francii a Itálii ani nevím co to tam bylo za typy autobusů některý, duněly uplně stejně.
Ventilátory: naše karosy měli ventiátory jen na jednu rychlost, těžko říci jakej rachot by byl, když by se rychlost zvýšila od dva či tři stupně.
Třeba je to schválně, že ten poslední to fouká ven, nevím, ale když se otvírají střešní větračky tak každej chce aby ty vpředu voukaly dovnitř a ty vzadu ven, třeba je to tak schválně kvůli stejnému efektu, vzpome'ntě si jak vždy nadáváte když si cestující v Karose otevře poslední větrák na sebe a to horko nejde ven,ale na něj fouka.... proto mě napadlo, jestli to nebude schválně.

1485
28 čer 2014 21:40
Fanklub 21/22Tr
Asi nebyly puštěný naplno. Jde to na palubovce ve čtyřech úrovních nastavit.

Dneska jsem jel v SORce a byly zjevně opravdu naplno. Ten kravál je opravdu strašnej, vlastního slova není slyšet. Do toho to dunění plynovýho motoru, já nevím. jezdím v amerikách, osmiválce s otevřenějším laufama taky nejsou nijak potichu, ale tohle už bylo moc i na mě, byl jsem rád že s tím jedu jenom deset minut.

Ventilátory foukají dovnitř a ten úplně poslední fouká ven. Nevím úplně proč, ani hlavně nevím, jestli konstruktér v tom voze jel, když to valí naplno. Asi ne, jinak by to v životě nevypustil do provozu. Kravál fakt hroznej, Rábovej trolejbus s pístovým kompresorem je proti tomu šepot květin.

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
iron_liver píše:
...Konkrétně tyto ventilátory jsou na nic, při stání se vzduch v busu nepohne, i když ventilátory řvou na plný výkon...

Přestože by se to možná hodilo do jiného tématu, navážu tu na ventilátory:
při nástupu do 31Tr, kde jsou logicky stejné ventilátory, mě včera odpoledne příjemně překvapil chladný vzduch. Hned po nástupu, na zastávce, při stání. A to včera žádná zima nebyla.
Je pravda, že nějaký hluk ventilátory dělaly, ale nic závratného, při čem by se dva lidi vedle sebe navzájem neslyšeli.

117
26 čer 2014 22:31
A hlavně jsou vražený někde pod tunou plastu, to tomu taky moc nepřidává. V 31tr je to bohužel podobný a to ten stroj není tolik hlučnej.

616
13 srp 2010 13:44
U SORek mi dost vadí kvalita hlášení zastávek. Jsem velice zvědavý, jak bude slyšet ten nový mužský hlas. Protože ty pidi repráčky mají velice špatnou kvalitu zvuku...

7336
27 úno 2010 07:40
agent_s_teplou_vodou píše:
A nešlo by ty ventilátory přepólovat, aby naopak odsávaly vzduch z vozu ven?

To by snad neměl být problém, tento vůz to má.
http://seznam-autobusu.cz/vuz/744

2574
05 úno 2007 18:12
Malečkův rajón
iron_liver píše:
V končinách brněnských řidiči ventilátory pouštějí. A s šoféry z tvých končin se shodnu v tom, že hlučné jsou opravdu fest. V salonu pro cestující není slyšet vlastního slova a pohyb vzduchu stejně zajišťují jen otevřená okna při jízdě.

Stejně tak jako střešní větrání v podobě těch větraček. Ale každopádně si říkám, že ta okna mohla být v SORkách i Urbanech větší, podobně jako je to u Solarisů...

Můj nový web o severním okolí Brna

1105
28 pro 2008 00:10
613 00
A nešlo by ty ventilátory přepólovat, aby naopak odsávaly vzduch z vozu ven?

2830
01 črc 2006 22:24
Bedřichovice
Co já si uvědomuju z jeleních Sorek, tak tam se při zastavení ventilátor vždy vypnul a s rozjezdem zase zapnul. Pochybuju, že to řidič ručně vypínal a zapínal.

902
02 lis 2006 07:32
Brno
Kubus41 píše:
Není to jedno? Prostě z té věci na stopě tekla voda.

Není to náhodou speciální režim chlazení pro tropické dny? Ventilátor nestíhá, tak se přidá voda a chladí to líp :D

83
04 říj 2011 22:53
V končinách brněnských řidiči ventilátory pouštějí. A s šoféry z tvých končin se shodnu v tom, že hlučné jsou opravdu fest. V salonu pro cestující není slyšet vlastního slova a pohyb vzduchu stejně zajišťují jen otevřená okna při jízdě. Konkrétně tyto ventilátory jsou na nic, při stání se vzduch v busu nepohne, i když ventilátory řvou na plný výkon. Jestli tím krámem ještě ke všemu zatéká, tak by opravdu bylo lepší vydat pokyn, aby se to nepoužívalo vůbec.

1577
11 lis 2008 15:56
Hodonín, zóna 900 IDS JMK
Nezkoumal jsem ventilátory v brněnských NBG 12, ale co mám zkušenosti z hrbáčů i klasických linkových SORů, tak tam rozhodně ventilátory uzavíratelné nejsou. Druhá věc je, že v našich končinách řidiči ty ventilátory odmítají pouštět i v největších parnech, protože jsou prý moc hlučné :roll: Tudíž nemohu moc sloužit zkušenostmi, jestli zapnutými ventilátory zatéká. Nezapnutými ale rozhodně nezatéká.

Ares: To nejlepší z Irisbusu ;-)

2824
01 úno 2006 10:39
kubus41: řídil jsem Sor v dešti několikrát a nic nikde neteklo. Pokud ve tvém případě ano, zde na fóru je uplně zbytečné to řešit. 1, měl jsi jít za řidičem a upozornit ho na to, aby to nechal opravit, vypnout nebo zavřít, v nejhorším případě vyměnit vůz 2, taky jsi ty ventilátory mohl zavřít, jsou otočné. Co jsi udělal ty jako nespokojený zákazník?

3345
13 lis 2004 11:58
Dělat by se mělo jedno - zvednout se a jít za řidičem, aby to vypnul..

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 856 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 35  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata