Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata



Odpovědět na téma Stránka 11 z 40    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 40  Další
Autor Zpráva
Offline
Uživatelský avatar

365
08 čer 2015 19:07
Brno-sever, u staré nepoužívané smyčky
Nové schéma je super, jenom se mi nezdá to natočení Labské. Tu zatáčku směrem dolů bych udělal později, až na úrovni Labské. (Vlastně takhle to je v původní verzi)


Offline
1086
09 lis 2006 18:16
Za mě jsem jednoznačně pro nové schéma. Přehlednější a i od mapy se tak neliší.


Offline
Uživatelský avatar

6963
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Je to přece schéma, ne mapa. Druhé vypadá přehlednější.


Offline
800
12 zář 2014 23:38
Ták, dneska jsem se rýpal v těch Bohunicích.

Přikládám "původní" a "novou" verzi — sám nevím co si o tom myslet, nevím, zda je to přehlednější, nebo naopak víc matoucí. Rozhodně se to ještě o kus vzdálilo od reálné mapy... Ještě to není dodělané úplně a původní verzi mám stále v záloze.
Co myslíte? lepší, horší, co přidat ubrat atp?

Připadá mi, že to tak nějak líp "vytváří osu" celé té oblasti, je to svým způsobem hezky symetrické... ale aby to taky bylo co k čemu...


Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.


Offline
800
12 zář 2014 23:38
Vlaky jsou na těch "velkých" variantách (na plakátu, na skládačce), v malých variantách (A3, ve vozech) bylo rozhodnuto, že budou bez vlaků... asi by tam šly zapracovat taky, ale dost by překážely (jak je to zmáčknuté...).

Až vyjde nová skládačka (předpokládám, že po ukončení výluky M/H), vlaky v ní budou (skládačka trochu zaostává za ostatními, protože vyšla ve velkém nákladu a vyhazovat je všechny kvůli jedné nové lince a pár drobným změnám by byla škoda).
Až se budou aktualizovat plakáty, vlaky v nich budou. Až se bude aktualizovat A3, vlaky v ní pořád nebudou.

Kordis i dál aktualizuje svoje schéma (přesněji plán či mapu) a na něm je všechno, včetně všech regionálek i vlaků, protože to je jejich práce, jejich úkol — mít tam všechno. DPMB, hodně ošklivě řečeno, si může vybírat, co do těch schémat zahrne a co ne.

Pro výlety mimo město se vlaky určitě hodí, ale tam se tak nějak předpokládá, že člověk si plánuje výlet trochu důkladněji, než jen letmým pohledem na schéma MHD — a i kdyby se takto impulzivní turista našel, má pořád možnost si vzít skládačku :)

Jinak samozřejmě děkuju za chválu a naprosto souhlasím s hodnocením kornoutu — leží mi tu doma na stole jako připomínka toho, jak by mé drahé propagační materiály už nikdy vypadat neměly :D


Offline
Uživatelský avatar

2572
05 úno 2007 18:12
Malečkův rajón
Ano to je pravda, například formulář přes Evropskou dobrovolnou službu, který jsem před pár dny posílal na jednu instituci k vyplnění, mi v Linuxu nešel zobrazit v žádném jiném prohlížeči než přímo v Adobe Readeru...

Jinak ať se zase vrátíme k tématu nového schématu. Já jsem si také nedávno zašel na Novobranskou a po zeptání, jestli jsou nová schémata skutečně zdarma, jsem si vzal obě bezplatné varianty, tedy tu A3 verzi i tu skládačku (jen ten obrovský plakát jsem fakt nebral, u něho mne nenapadá místo, kam bych si jej vylepil). Obojí se mi moc líbí (skládačka je navíc příjemně kompaktní do kapsy ve srovnání se schématem ve tvaru zmrzlinového kornoutu) a hlavně i ten přístup, že pro jednou už je to schéma zdarma lidem. Myslím, že dříve se za to barevné schéma muselo platit.

Co však u schématu o velikosti A3 postrádám, jsou vlakové linky. Na předchozím schématu, které je vlastně stále na stránkách KORDISu ke stažení a kupodivu je i aktuální (k 13.12.2015), jsou i vlakové linky v rámci Brna. Je sice pravdou, že u stránek KORDISu se to dá čekat, že chtějí mít schéma i s vlaky, ale každopádně přítomnost dvou variant plánků (skládací platná k 1.9.2015 a tedy bez E50, ale s vlaky; A3 k 13.12.2015 s E50, ale bez vlaků) může být pro turistu lehce matoucí. I když je fakt, že turista asi nebude chtít cestovat vlaky po Brně, ale zas na výlet už vlak může chtít použít (já jsem například vlaky v rámci návštěvy Trojměstí (Gdaňsk, Gdyně a Sopoty) a vlaky se pro přesun tehdy hodily).

_________________________________
Mrtvole je naprosto fuk, kdo tu válku nakonec vyhraje! - Yossarian Yossarian

Můj nový web o severním okolí Brna


Naposledy upravil chat-maniac dne 24 led 2016 16:53, celkově upraveno 1
Odebrána citace předchozího příspěvku.


Offline
Uživatelský avatar

925
14 čer 2004 18:43
Brno - Bystrc
PDF uz zdaleka neni "portable document format" ktery se vsude zobrazuje stejne - tak to bylo nekdy v 90. letech. Pak ale Adobe umoznilo vkladat do dokumentu externi fonty a hromadu dalsich externich opicek (animace/objekty z internetu/...), takze na zarizeni, kde neni dostupne vse potrebne se dokument nezobrazi spravne (a to ani oficielnim prohlizecem od Adobe).

Teoreticky bezproblemova by mela byt varianta PDF/A (nektere nastroje umi do ni exportovat), ktera zadne externi objekty (teoreticky) obsahovat nesmi.


Offline
Uživatelský avatar

1342
17 črc 2010 21:41
Krno
Bohužel, to že PDF vypadá v pořádku na PC ještě neznamená, že se vytiskne správně na nějaké konkrétní tiskárně. Už jsem viděl různě domrvené výtisky z PDFek. Jsou určité postupy, jak to nebezpečí minimalizovat (slučování průhledností, rastrování efektů, exportování do starší verze PDF), ale záleží taky na softwaru, který to vytváří, zrovna Inkscape se obávám v tomhle celkem pokulhává. Ale už jsem narazil na podobný problém i při exportu z Illustratoru, takže asi jediný spolehlivý způsob, jak se vyhnout problémům, je to celé vyexportovat jako bitmapu v dostatečném rozlišení (preferovaný způsob to u vektorové grafiky ale není).

_________________________________
Ano, jsem to já, Fantomas...


Offline
800
12 zář 2014 23:38
ve vrstvách to není — mizí pouze objekty jedné specifické barvy (tmavomodré) v různých vrstvách... vždy pouze jednoduché křivky bez výplně (nikdy tvary ani text).


Offline
439
16 led 2015 11:18
U mě taky bez problémů, ale pro sichr to chce slučovat ty vrstvy. Ničím jiným to být nemůže.


Offline
Uživatelský avatar

757
27 úno 2015 21:19
Zlín
Zkoušel jsem to zobrazit v Adobe Readeru, Adobe Acrobat, Sumatra PDF, přímo v Google Chromu pomocí integrovaného prohlížeče pdf a v dalších prohlížečích, které ale využívají nainstalovaného Adobe Readeru (vše na Win 8.1 a aplikace v posledních verzích)... všude bez problému - doufám, že se objeví ještě někdo s problémem, věřím, že by to pomohlo.


Offline
800
12 zář 2014 23:38
jde o to, že už během korektur a úprav se to na některých počítačích v DPMB zobrazovalo špatně... netuším, čím to může být a chtěl bych zjistit, jak se to zobrazuje vám a jestli mají ty chyby nějakého společného jmenovatele...


Offline
Uživatelský avatar

757
27 úno 2015 21:19
Zlín
Tak to bych byl trochu opatrnější, ale je třeba napsat tomu, kdo to měl na starost, aby o tom aspoň věděl, že něco někdo udělal špatně (možná samozřejmě nevědomě...)...
S reklamacema něčeho, co je špatně vytisklé mám zkušeností dost, většinou jsme uspěli. Ale když to bylo přímo v podniku, tak to je jiná...


Offline
800
12 zář 2014 23:38
Pokud se nepletu, tyhle schémata se tiskly a zatavovaly na podniku, ne v tiskárně...


Offline
Uživatelský avatar

757
27 úno 2015 21:19
Zlín
Já když ho otevřu, tak vidím všechny koleje správně, jak mají být (otevírám v Adobe Readeru X). To je blbý, ale já osobně bych tlačil na tiskárnu a požadoval reklamaci. Nemyslím si, že bude chyba v tom, co jsi dodal.
Kdo ví, co používají za software, ale asi něco nestandardního... určitě bych tlačil na podnik, ať tlačí na tiskárnu.


Offline
800
12 zář 2014 23:38
pánové, když otevřete stažené pdf, zobrazují se vám přestupní uzly normálně? protože na Úzké je očividně vylepený plakát, na kterém chybí půlka všech kolejí (vlakových i tramvajových), na Moraváku chybí taky...

https://twitter.com/M4rtinK/status/686650738416717824

nevím co s tím dělat — je to chyba tisku a já vidím všechno tam, kde to má být.


Offline
Uživatelský avatar

3738
08 čer 2005 23:12
Philip píše:
Šlapanice byly spíš vtip, sám se musím vždycky smát, když jdu okolo
Proč? Do obvodu ORP Šlapanice patří i obce jihovýchodně od Brna, takže pracoviště v centru Brna dává smysl.


Offline
800
12 zář 2014 23:38
Vždycky je co zdokonalovat :)

každopádně ty konečné se určitě sjednotit pokusím...


Offline
Uživatelský avatar

107
29 říj 2006 21:13
Brno-Řečkovice
Konečné - jasně, šlo mi spíš o sjednocení, ale chápu to stejně, nechal bych trojúhelníky.
Šlapanice byly spíš vtip, sám se musím vždycky smát, když jdu okolo.
Bílý dům funguje asi stejně jako Poliklinika Zahradníkova (web), ale ok, stejně tam není moc místa.
Jinak jsou to fakt drobnosti (které mě ale baví hledat :D ) a jsem rád za ochotu to opravovat :-)


Offline
800
12 zář 2014 23:38
Phillip:
Linku 65, Tranzitní plynovod i to vykání/tykání, kolečka na konečných regionálek — to všechno spravím.

Ty konečné v jednosměrných průjezdech musím s někým probrat. Vím, že jsme se o tom bavili na nějaké poradě, aby to nevypadalo, že je to zastávka jen pro výstup (jako je konečná 10). Ale asi by tam logicky měly být trojúhelníky, když ta čára pokračuje dál a ostatní zastávky na ní jsou taky trojúhelníky... na té 10 ta čára nepokračuje... co myslíte vy? dává vám to smysl?

ÚSI VUT mě štve, ti se stěhujou snad víc, než my s Fildou :D — vymažu.
Ombudsmana opravím na ombudsmana, FAVU na FaVU, ale radnice nechám radnicemi — zní to daleko lidštěji a oni se tak sami prezentují (daleko častěji člověk uslyší "radnice Brna-Sever" než "úřad městké části Brno-Sever")

A na Šlapanice kálí Bílej Tesák :D ať si poříděj vlastní barák ve vlastním městě... ne teď vážně, měl jsem tam ten nápis, ale nevejde se tam nápis, překáží to zastávce AN.

Díky za připomínky, jdu na to :)

PS: Bílý dům je ta soukromá poliklinika ne? (nejsem brňák, pardon, neznám ten název) To taky myslím padlo na nějaké debatě a rozhodlo se "nezakreslovat".


Offline
Uživatelský avatar

107
29 říj 2006 21:13
Brno-Řečkovice
Ok, to byl spíš dotaz na celkovou formálnost. Může to být třeba "Úřad MČ", ne ÚMČ. Na druhé straně můžeme psát třeba hejtmanství...

A ještě by v tom centru šel doplnit Bílý dům na Žerotínově náměstí jako nemocnice (nevím teď přesný název), pokud se vleze.


Offline
Uživatelský avatar

1895
01 srp 2006 14:13
Bezkov
Philip píše:
- Nápis radnice místo ÚMČ je záměr?

ÚMČ, MěÚ, SPgŠOAJŠ, VŘSR, KLEP-PEPK. hlavoudozdi


Offline
Uživatelský avatar

107
29 říj 2006 21:13
Brno-Řečkovice
Plakát už mi taky pár dnů visí doma, paráda :applause:
Zatím jen pár drobností:
- Linka 65 - závlek v Medlánkách (stejná situace jako v Řečkovicích u Palackého nám. - přímá spojnice Medlánky-Řečkovice navíc)
- V seznamu zastávek má zastávka Tranzitní plynovod poznámku o zóně 410, přitom je ve 101
- Malá nekonzistence mezi tykáním u SMS jízdenek a vykáním u základních jízdenek
- Linka 151 - zastávka Kobylnice, ObÚ nemá ikonu konečné, stejně 302 v Jinačovicích a U Luhu (i v denním plánu)
- Rozdíl mezi značením konečné u linek "objíždějících blok" - linka 53 má na TP šipku (podobně 54, E50, 75, 43 atd.), 76 na letišti kolečko, stejně tak 41 a 42 u Globusu, 67 v Jundrově (v denním i nočním plánu taky někde - např. N99 na TP)
Jinak ještě k plánu centra:
- ÚSI VUT už je zase z Údolní přesunuto do budovy FCH VUT na Purkyňovu
- Kancelář ombudsmana bych posunul mírně směrem k centru + malé O?
- FAVU VUT je správně FaVU VUT
- Nápis radnice místo ÚMČ je záměr?
- Ještě by šel doplnit MěÚ Šlapanice na Opuštěné :D


Offline
Uživatelský avatar

2067
03 zář 2009 13:18
eframmcbeth píše:
Jinak na nádru se objevil velký plakát s centrem města... ze zadní strany toho panelu s jízdními řády mezi 2. a 3. kolejí. Ještě jsem ho nezkoumal zblízka, ale budou na něm krásně vidět tiskové chyby :D

Taky jsem ten nový plán v maxiprovedení viděl z dálky, při čekání na 8 do Líšně, ale ještě jsem ho nestudoval podrobně, ale přijde na to čas. sarcastic

_________________________________
Ať žije doprava, všeho druhu. :d-: :t-: :a-: :idsjmk1:
MHD Brno: :d-:1-12, :t-:25-39, :a-:40-84, š85-š88, N89-N99,
IDS JMK: :idsjmk1: :arrow: :a-:104-940, :idsjmk1: R8-R56, S2-S91


Offline
1710
22 led 2006 12:56
Brno
Já třeba vůbec nechápu,proč na nádraží nejsou ty panely oboustranné. Když jde člověk od Masaryčky, tak vidí prd.


Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 976 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 40  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  
Právě je 25 zář 2024 01:20
Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Fórum běží na systému phpBB
Pro BMHD.cz vytvořil mceza | © 2011-12 [mceza.com]