Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 254 z 726    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 251, 252, 253, 254, 255, 256, 257 ... 726  Další
Autor Zpráva

2487
19 dub 2009 12:06
Brno
Neřeším, co je tam napsáno, ale jestli je to skutečně tak.

Moje fotogalerie s dopravní tématikou.

Administrátor
2501
28 lis 2007 23:00
Brno
Nevím jestli už to sem někdo dával, ale pro zasmání snad stačí :D :
http://prigl.cz/brnaci/dvojity-facek-od ... i-obrazem/

176
23 led 2011 03:17
Staník píše:
Řidička nedala na Moravském náměstí při odbočování přednost tramvaji
http://brnensky.denik.cz/nehody/ridicka-nedala-na-moravskem-namesti-pri-odbocovani-prednost-tramvaji-20160111.html

ˇA dopravní podnik má nového mluvčího.Viz:Na voze dopravního podniku vznikla škoda do pěti tisíc," uvedl mluvčí Dopravního podniku města Brna Jan Seitl.
Zdroj: http://brnensky.denik.cz/nehody/ridicka ... 60111.html

2487
19 dub 2009 12:06
Brno
Seitl a mluvčí? Nebo je novinář stejné inteligence jako ta blondýna v autě?

Moje fotogalerie s dopravní tématikou.

655
05 zář 2007 11:06
Brno
Tak už jsem vám to dokonce našel, tady je o elfech ten článek:
http://zpravy.idnes.cz/island-dalnice-a ... anicni_ert

1632
19 led 2014 12:31
Brno - Maloměřice a OBŘANY
Řidička nedala na Moravském náměstí při odbočování přednost tramvaji
http://brnensky.denik.cz/nehody/ridicka-nedala-na-moravskem-namesti-pri-odbocovani-prednost-tramvaji-20160111.html

655
05 zář 2007 11:06
Brno
Když se bavíte o ekoteroristech jako jsou např Bystrčtí žabičkáři, tak to je ještě hobelec proti těm na Islandu, kde se nepovolila stavba a ted bych kecal jestli dálnice, nebo dráhy jen proto, že vedla přez území, kde sídlí Elfové!!!! A to si nedělám (_°_) sarcastic

567
12 črc 2008 21:51
Brno, Černá pole
Z páteční Rovnosti
Příloha:
Deník 8.1.2016.jpg

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

7411
27 úno 2010 07:40
IvanM píše:
Roberte: To je pravda, jenže od čeho je pak RK?

Aby mu sepsala smlouvy, zajistila veškeré papírování kolem. Ale co kupuje a co se bude dít v jeho okolí, je na něm, aby si prověřil. Autobazar taky není od toho, aby kupujícímu garantoval, že ho s autem pustí do podzemních garáží, i když má pohon na LPG a garáže jsou staršího data výstavby.

1591
18 led 2009 10:06
Škoda ovšem, že se tyhle základní znalosti neučí ve škole...

Moderátor
6181
11 dub 2010 15:05
Juliánov
Znalost katastru nemovitostí a územního plánu jsou, podle mého názoru, věci patřící do základního vzdělání každého svéprávného člověka.

"fejsbůk" BMHD.cz

1404
02 črc 2011 14:08
Roberte: To je pravda, jenže od čeho je pak RK? Co má dělat člověk, který je povoláním třeba kuchař, našetřil peníze na dům, chce si jej koupit, ale absolutně této problematice nerozumí? Právě proto má zákon důsledně dohlížet na to, aby RK podala kompletní pravdivé informace. Logicky, kdyby byl člověk profík v oboru, tak se vykašle na RK, které platí vysoké provize, prostě od kohokoliv koupí dům a vše si zjistí a zařídí sám tak, aby to bylo právně OK...

757
27 úno 2015 21:19
Zlín
Záleží, kde kupuješ - ale často je to hodně zamotané a nejasné a já teda jako člověk, který má i svoje studium/práci nemám měsíc čas studovat - zkoumat - ověřovat a tak furt dokola. Málokdy je to jasné na první pohled, co všechno se může v okolí stát...
Ale jak píše IvanM - jde o to, že když člověk něco kupuje, a je mu něco nabízeno, co pak není splněno, tak je to pak normální klamání zákazníka... Akorát že ve velkém. A jestliže si někdo něco koupí právě kvůli vlastnosti, jež má být porušena, jasně, že se brání.
Vadí mi třeba, když někdo odmítá prodloužení tramvajové trati. Ale další megaobchod? Ok, možná v Bystrci jich je málo, já nevím, ale obecně jich je víc než dost a tak chápu, že ten, koho by to nejvíc ovlivnilo, ale sám to nechtěl, tak bojoval proti...

7411
Myslím, že nic budoucím obyvatelům nebrání prostudovat si katastr a územní plán. Aspoň já bych to udělal, pokud bych chtěl stavět. Stejně jako jsem si před koupi domu studoval jeho dosavadní vlastnické poměry.

1404
A mimochodem, myslíte si, že nechat rozhodovat ty, kteří jsou se vzděláním a mandátem, by bylo objektivní? Kdyby pan primátor popř. nějaký ten zástupce Globusu bydlel v ulici Chrpová, myslíte si, že by takovou stavbu v tomto místě prosazoval? :) Já myslím, že ne...

1404
Ve stavebním zákoně je taková nenápadná větička, že vlastníci sousedních parcel mají právo se vyjadřovat a mít námitky před započetím okolních staveb. Takže asi tak. Já se nesnažím někoho “zastupovat“. Jen jsem se vcítil do role těch obyvatel v těsném sousedství. Pokud oni ve velkém nesouhlasí s tak rozsáhlou stavbou a tento nesouhlas podloží nějakým rozumným důvodem (např. že jim nová stavba bude stínit, vytvářet přemíru hluku, znečišťovat nebo jakkoli jinak škodit, mají právo (a dle mého názoru opodstatněně) tuto stavbu peticí bojkotovat, popřípadě trvat na jiném provedení stavby než bylo původně v plánu atd..
Roberte, takhle jsem to nemyslel. Jen bych důsledně prosadil, aby každý budoucí vlastník dostal ještě před koupí objektu/pozemku o sousedních parcelách dostatečné a PRAVDIVÉ info (k čemu jsou určeny, zda se na nich plánuje nová rozsáhlejší výstavba atd.) a toto by mělo být soudně napadnutelné. Takže deklarovaná “klidná lokalita u lesa“, samozřejmě realitkou nabízená za vyšší cenu, by měla být na určitý počet let (třeba 10, 15..) garantována zákonem. => konec věčného klamání zákazníků. Každý by si pak mohl správně vybrat. Pokud by bylo fér narovinu řečeno, že okolní parcely už jsou nebo brzy budou určeny pro rozsáhlou výstavbu tzv. Občanské vybavenosti, tak ten, kdo má zájem výhradně o výhled na přírodu, by si včas mohl vybrat úplně jinou lokalitu... Bohužel je zde plno podvedených vlastníků nemovitostí, tím pak vznikají o to větší spory.

757
27 úno 2015 21:19
Zlín
V dnešním státě je problém, že o věcech rozhodují zásadně ti, kteří k tomu nemají žádný vztah, takže je jim to jedno a sledují své zájmy, nebo to využívat stejně nebudou, takže sledují své zájmy.
Filozofická otázka - a mysím, že se více příspěvků i nade mnou může přesunou pak společně do vhodného tématu - měli o Globusu v Bystrci rozhodovat všichni obyvatelé Bystrce, nebo obyvatelé domů, kolem kterých se měl stavět Globus, takže by je to ovlivnilo nejvíc? Nebo by o tom měli rozhodovat jen zástupci vedení města a Globusu? Každý to vidí jinak - to záleží, v jaké skupině je :-) ...

1099
09 lis 2006 18:16
IvanM: O nestavbě Globusu rozhodli obyvatelé Kamech případně Bystrce pomocí referenda? Nebo skupina "ekologů" o neznámém počtu, bez mandátu a vzdělání? Proč teda chodíme k volbám? Ať je to podle toho, kdo bude víc řvát. Prostě se vždycky objeví nějaká skupina lidí, která se začne zaštiťovat ostatními ačkoli nemusí mít jejich podporu. Takto to bylo i s nádražím. Jak Koalice nádraží v centru prohlašovala jak zastupuje obyvatele Brna, kteří strašně chtějí nádraží v centru, což bylo neověřitelné. A bohužel v dnešním státě jde velmi lehce bojkotovat jakoukoli stavbu.

3342
21 led 2011 14:19
IvanM: Pokud zakoupíš dům na kraji velkého města, s dnešní rychlostí rozvoje měst je naivní počítat s tím, že ten dům bude vždy na kraji velkého města.

7411
Takže hypermarkety se mají stavět jen tam, kde jsou levné byty a domy? Nebo jak tomu mám rozumět? Ta logika mi připomíná stížnosti lidí, co si koupili v nově budované lokalitě pozemek, postavili dům a sousedi (několik set metrů vzdálení) si pořídili koně. A stížnost spočívala v tom, že si nekupovali dům ve městě, aby se dívali na koně... Zrovna v Bystrci jsem pár let zpátky bydlel a nabídka obchodů je tam snad nejhorší ze všech městských částí, přihlédnu-li k počtu obyvatel.

6992
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Nevím, kde přesně měl bystrcký Globus stát, ale mít ho k ruce jako alternativu k Albertu by nebylo od věci.

1404
ad Kamechy: Podívejte, nejsem ekoterorista ani ekolog. Snažím se to vidět nestranně a rozumně. Zkuste se zamyslet. Nemají ti obyvatelé, kteří odmítali např. Globus v Žebětíně, svým způsobem pravdu? Kdybyste si zakoupili barák za 10 mega v “klidné lokalitě u lesa“ (např. ul. Chrpová), líbilo by se vám, kdyby vám někdo před okny postavil Globus? Asi ne, že? Protože v tom případě byste si rovnou mohli koupit “klícku“ za 1,3 mil. někde na nám. SNP, kde vidíte do oken naproti, popř. na Albert... Myslím, že výmluva na “žabičky“ je jen zoufalá snaha, jak se té stavbě vyhnout a zabránit tak extrémní změně charakteru krajiny v okolí...
Pokud jste strašně moc chtěli v blízkosti Kamech Globus, proč jste tedy o něj neusilovali místo přihlouplého Alberta, kterých je v současné době v Bystrci asi 6? Není vlastně nesmysl, aby na každých 500 metrech stál hypermarket?
Zaprvé jsem přesvědčen, že každá lokalita (Obec, MČ..) má mít zákonem stanovenou minimální plochu souvislé zeleně pro veřejnou rekreaci. Zadruhé má být tvrzení developerských společností a realitek “prodáváme dům v klidné lokalitě u lesa“ na určitý počet let závazné a soudně vymahatelné. Takže předejít tomu, že si někdo takhle koupí dům za 10 mega s výhledem na les v roce 2008 a v roce 2011 se mu někdo rozhodne 25m od oken postavit šestipodlažní obchodní komplex. Možná by se takhle podařilo aspoň částečně umlčet ekoteroristy a předejít takovým sporům...

3991
25 led 2006 16:11
všudezdejší
b1 - to jsem nevěděl, díky za doplnění.

3773
08 čer 2005 23:12
Janatak píše:
Pokud vím, Rakušáci svou A5 zatím dostavěli do bodu, odkud se případně dá navázat buď na D2 u Břeclavi, nebo na D52 u Mikulova.

Prodloužení od Mistelbachu ke státní hranici u Drasenhofenu se začalo stavět loni. Takže Rakušáci navazuji na naši silnici 52.

800
12 zář 2014 23:38
Rozdíl mezi ekologem a ekoteroristou/ekoaktivistou je ve vzdělání... tečka.
Asi tak jako rozdíl mezi dermatologem a kosmetologem, chirurgem a homeopatikem, astronomem a astrologem...

Potíž je v tom, že zatímco od chirurga bude široká veřejnost požadovat diplom, za ekologa se dneska může označit kdokoliv, protože má rád žáby. Pokud má někdo ekologii nebo environmentalistiku opravdu vystudovanou (ano, to se dá studovat i tady u nás v Brnisku), nebudu se s ním hádat, asi tomu fakt rozumí víc nežli já filolog.
Bohužel, většinou jsou dotyční jen místní naštvané matky, klub přátel přírody, nějaký ten zahrádkář, dva hipíci a jeden skaut...

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18136 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 251, 252, 253, 254, 255, 256, 257 ... 726  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata