Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 96 z 413    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99 ... 413  Další
Autor Zpráva

3750
08 čer 2005 23:12
JJA píše:
... Postupem času možná pokladní nebudou potřeba vůbec. Možná ani řidiči. Pokud se vyřeší jedno dilema, které se ovšem netýká kolejové trakce :D http://www.novinky.cz/auto/390732-vyroc ... lotem.html

Právě u kolejové trakce by to dilema bylo jednodušší, protože tramvaj jaksi nemá kam uhnout, může jen brzdit.
Jak se to řeší třeba u automatického metra, když někdo spadne do kolejiště a je zraněn/usmrcen vozem?

IvanM píše:
Jaká ochrana osobních údajů? Prostě kdo studuje a chce mít nárok na slevu, ať určitý data o sobě sdělí. Pokud by nějakej studentíček s tímto systémem měl problém, ať si zaplatí plnou palbu a zcela anonymně...
Tak ony tímto způsobem fungují všechny možné zákaznické/klubové karty, které jsou běžné už i v supermarketech, a vlastně i ta šalinkarta nebo inkarta ČD. Buďto platíš plnou pálku (jednorázové jízdenky) nebo dáš podniku nějaké svoje údaje (šalinkarta)

3750
08 čer 2005 23:12
Kari píše:
Pokud je ve voze přetopeno, co ti brání jít dopředu ke kabině a SLUŠNĚ poprosit, jestli by řidič to topení o stupínek nesnížil? Všichni raději mlčí a pak jen nadávají. Ono z kabiny doopravdy není poznat, jak v tom voze je.

Posledně, když bylo ve voze přetopeno:
já: "Nešlo by prosím ztlumit topení?"
řidička: "Tohle žádný topení nemá, to topí odpory"

Moderátor
6180
11 dub 2010 15:05
Juliánov
Nehledě na to, že zavírat za sebou dveře zvenku a pak je zas otvírat by byla dost ztráta času. Druhá věc je, že některé tramvaje mají vnější ovládání 1. dveří kryté deklem na čtyřhran.

"fejsbůk" BMHD.cz

1203
12 lis 2007 00:57
Brno - Židenice
M, M: Ale aspoň by to v určitej miere znížilo zodpovednosť řidiče v prípade, že vystupujúceho inteligenta zrazí auto.

11624
07 bře 2005 23:57
Brno
Na většině tramvají může, ale než vylezeš ven a ty dveře bys zvenku zavřel, už by Ti minimálně 20 lidí stihlo vystoupit.

13T v tomto mají výhodu. Dveře od kabiny se dají překlopit na průchod ze salónu k 1. dveřím a zamčít ho.

757
27 úno 2015 21:19
Zlín
Může přece zvenku zavřít dveře? Nebo třeba v 13T jsem viděl, že si otevřel dveře od kabiny dokořán - tím se zaklapnou a nikdo nevystoupí...

2824
01 úno 2006 10:39
zolex, zolex: ach jooo, marný, toto hlášení ještě nikdy nikomu nezabránilo ve výstupu pokud byly dveře otevřené.

1203
12 lis 2007 00:57
Brno - Židenice
Napriklad pustenim hlasenia "Nevystupujte, nejsme na zastavce".

1404
02 črc 2011 14:08
Právě dva de***ti vystoupili z šaliny předními dveřmi v době, kdy řidič šel přepnout výhybku. V křižovatce, kde nornálně jezdí auta.. Tak je toto normální?! Jak vlastně tomu může řidič zabránit? Asi nijak, že? Je to super práce, ale jsou i věci, které vám člověk nezávidí...

7338
27 úno 2010 07:40
Odkazoval jsem na článek, kde byl uveden právě tento případ.

1344
17 črc 2010 21:41
Krno
Cože? confused

Bavíme se samozřejmě o zaviněných nehodách.

7338
27 úno 2010 07:40
Když ti vjede do protisměru kamion, je to vina výrobce osobáku?

1344
17 črc 2010 21:41
Krno
Podle mě je jedině logické, že za takové vozidlo ponese odpovědnost výrobce. Když dnešnímu autu selžou brzdy kvůli chybě ve výrobě, taky to jde na vrub výrobce.

Moderátor
6180
11 dub 2010 15:05
Juliánov
JJA píše:
...Možná ani řidiči. Pokud se vyřeší jedno dilema, které se ovšem netýká kolejové trakce :D http://www.novinky.cz/auto/390732-vyroc ... lotem.html

Tento do jisté míry zpopularizovaný problém je pouze část problému. Druhá, troufnu si říct, horší část problému je fakt kdo za takové autonomní vozidlo ponese zodpovědnost. Současná legislativa s takovými vozidly nepočítá a myslím sí, že její změna bude trvat dlouhé roky, takže autonomní vozidla jsou stále jen hudbou budoucnosti.

"fejsbůk" BMHD.cz

439
16 led 2015 11:18
Predpokladam, ze v te firme museli mit znamost. Nebo nekdo musel byt hodne bohatej.

1900
01 srp 2006 14:13
Bezkov
Cca 15 let zpátky, když jsem byl na gymplu, tak jedna třída si nechala vyrobit razítko jedné doktorky, které potom používali k falšování omluvenek.

439
Dneska si tam to razítko můžeš natisknout a nějakej klikihák k němu není problém. Teda ještě donedávna mohls, než se to teď tak "vyhrotilo".

1404
02 črc 2011 14:08
Jaká ochrana osobních údajů? Prostě kdo studuje a chce mít nárok na slevu, ať určitý data o sobě sdělí. Pokud by nějakej studentíček s tímto systémem měl problém, ať si zaplatí plnou palbu a zcela anonymně.... Je to jednoduchý, jen zase nějací potížisté dělají složitost z nesmyslu. Přesně kvůli takoým průtahům se pak všude podvodem ztrácejí peníze. Prostě bohužel, nutný opatření to je. Různých vykutálenců, kteří se snaží vše obejít, je plno. V této zemi vládne mentalita “koupím si jízdenku proto, kdyby náhodou přišel revizor“ a ne “protože je přirozené zaplatit za službu stejně jako v obchodě nebo u kadeřnice“...
A udělat podraz se studentskou slevou bývalo fakt jednoduchý. Ještě když jsem chodil na střední, tak jsem šel k p. sekretéřce a probíhalo to tímto způsobem: Poprosil bych potvrzení o studiu -> OK, máte vše vyplněno? -> Ještě ne. Moment tedy, já si to vypíšu a za minutu přijdu. -> V pohodě, já Vám dám razítko školy a podpis a všechno si to pak doplňte -> Díky, nashle.... Teoreticky jsem to mohl já i kdokoliv jiný namnožit třeba 60x a pak to kdejakým nestudentům střelit za dvacku. Na DPMB to nikdo blíž nezkoumal. Myslím, že se jen koukli na jméno a rok a ani to nebrali do ruky... By mě zajímalo, o kolik peněz se takhle hloupě nechali obrat...

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Eda: jj, ochrana osobních údajů. To už je pomalu diagnóza. Třeba v Německu to nějak podobně funguje. Nejsou to žádná data, která by byla nějak vážně privátní.

757
27 úno 2015 21:19
Zlín
Eda: Blbost s tim cislem ISICA - je treba si uvedomit, ze ISIC je komercni produkt - neni povinnost ho mit a neda se na to spolehnout, ze to bude dlouhotrvajici reseni. Konkretne v teto republice nema ISIC moc velke vyuziti, takze si ho vetsina lidi neporizuje. Je pouze shoda dobrych okolnosti, ze se na VUT/MU pouziva soucasne jako studentsky prukaz, ale to jen u cca poloviny lidi.

439
Eda píše:

MartinV: Myslím, že tohle by asi bohužel narazilo na nějakou ochranu osobních údajů. Spíš bych viděl cestu v zadávání čísla ISICu, na tomhle principu to i v některých komerčních eshopech funguje a je to spolehlivé.

To si nemyslím. Na stránkách VUT si můžeš vyhledat podle jména kohokoli. A podlě čísla studenta lze i zjistit, v jakém ročníku studuje (není to ale vždy spolehlivé). Pokud jsi z VUT (máš VUT login), tak se dá zjistit i datum narození kterékoli osoby. Myslíš, že tím VUT porušuje ochranu osobních údajů? :D Na MU je to tak, že aby šlo studenta najít, tak to musí odsouhlasit. Já mám na průkazu QR kód, na kterém se dřív objevovalo jméno a platnost průkazu, teď už jen profil, na kterém je jméno a osobní číslo. Zobrazí-li se profil, jsi student.

Eda píše:

JJA, Fafner: Jojo, typický argument rozbíječů strojů za průmyslové revoluce, kteří protestovali proti zavádění strojů do výroby, protože to vezme spoustě lidem práci.

Ono to překopalo poptávky po jednotlivých profesích. Bylo potřeba míň řemeslníků, místo toho byla potřeba obsluha těch strojů a jejich konstruktéři. V případě plného zautomatizování prodeje šalinkaret by opravdu v souvislosti s poklesem poptávky po papírových bylo pár pokladních propuštěno a musely by si hledat práci jinde nebo se překvalifikovat na řidičky. Tím neříkám, že je to špatné, naopak, ale ty pokladní z toho nadšené nebudou. Postupem času možná pokladní nebudou potřeba vůbec. Možná ani řidiči. Pokud se vyřeší jedno dilema, které se ovšem netýká kolejové trakce :D http://www.novinky.cz/auto/390732-vyroc ... lotem.html

Administrátor
6672
26 říj 2005 00:04
Brno-Bohunice
mechoš: Netrol, prosím.

MartinV: Myslím, že tohle by asi bohužel narazilo na nějakou ochranu osobních údajů. Spíš bych viděl cestu v zadávání čísla ISICu, na tomhle principu to i v některých komerčních eshopech funguje a je to spolehlivé.

JJA, Fafner: Jojo, typický argument rozbíječů strojů za průmyslové revoluce, kteří protestovali proti zavádění strojů do výroby, protože to vezme spoustě lidem práci.

2777
07 kvě 2008 20:25
Čebín
Tak už to konečně řekněte

"Chceme zrušit MHD" :twisted:

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Jezour: taky jsem byl na přepážce upozorněn, že letos platnost studentských průkazů (atp.) ověřují. K tomu jen můžu říct - konečně. Mch. by nebylo od věci, kdyby měl např. DP přístup k seznamu studentů rovnou, třeba přes IS, a nemusel tak zatěžovat jiné.

1110
21 zář 2009 15:23
DPmB si již ověřuje studium konkrétních osob i u naší paní sekretářky na gymnáziu a taky už se tímto odhalilo nemálo padělků...

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10301 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99 ... 413  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata