Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 45 z 111    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 111  Další
Autor Zpráva

3750
08 čer 2005 23:12
Jasně, protože pokrytí mobilním signálem tu bylo odjakživa, nikdo ho nemusel vybudovat a udržovat a mobil jsi taky určitě dostal zadarmo...

1577
11 lis 2008 15:56
Hodonín, zóna 900 IDS JMK
Při vší úctě, pokud je něco elektronického dražší, než obdobný fyzický produkt, se kterým jsou prostě z logiky věci spjaté náklady na jeho fyzickou výrobu, je to prostě špatně. A je jedno, jestli se bavíme o SMS jízdenkách, e-knihách, nebo elektronických licencích software, automaticky mi naskočí, že pokud je elektronický produkt dražší, než ten fyzický, je v celém výrobně-distribučním řetězci něco špatně nastaveno a jako koncovému zákazníkovi mi je ve výsledku jedno co. Já prostě jen vidím, že fyzický produkt je levnější nebo i srovnatelně drahý, než tentýž produkt elektronický, se kterým by z logiky věci měly být menší náklady a tak si logicky pomyslím, že se mě někdo snaží okrást. Toť celé. Prostě logický pohled zákazníka 21. století.

Ares: To nejlepší z Irisbusu ;-)

757
27 úno 2015 21:19
Zlín
Tak ono to asi spousta lidí nevidí, ale ono na sms jízdenky nestačí mít jen nějaký mobil a u toho dva zaměstnance, kteří budou odesílat sms jízdenky zpátky těm lidem. Existuje nějaká firma (lze dohlelat (Direct Pay, GlobData), které mají ty technologie a licence na placená čísla a zařízení (hardware i software), které dokáže na základě obsahu příchozí zprávy zase odeslat zprávu zpět, vložit to do databáze a tak...
Jasně, ono na to zas tak velké náklady nebudou. Jenže kdyby se to měl DPMB zakoupit sám a pak ještě získat nějaké placené čísla pro svoji potřebu, tak by se nedoplatil, pokud by nechtěl on sám takové služby zase nabízet jiným, aby si na to vydělal a zaplatilo se to...
Naprosto to chápu... A kdo chceš ušetřit každou kačku za každou cenu, ať si koupí papírek, nikdo mu v tom přece nebrání. Já si taky koupím radši papírovou, ale když nutně potřebuju, koupím si smskou a nenapadlo by mě si stěžovat, že to stojí víc, když si uvědomím, co za tím je v pozadí. A myslím, že většinu lidí taky ne... A ten kdo si furt stěžuje, tak si vždycky něco najde, co bude špatně.

1577
11 lis 2008 15:56
Hodonín, zóna 900 IDS JMK
Mě ovšem stále jaksi hlava nebere, že elektronické jízdenky mají vyšší náklady, než ty, které se musejí vytisknout na papír a distribuovat do trafik. Navíc, opravte mě pokud se mýlím, ale provize za klasické jízdenky nejde DPMB ale Kordisu, který je pak přelozděluje dopravcům, podle nějakého klíče, zatímco SMS jízdenky jsou výhradně iniciativou DPMB a tedy jejich výhradním ziskem. Z logiky věci mi tedy přijde, že pokud jsou takové jízdenky dražší, je něco špatně a někdo na tom nehorázně vydělává a je mi jedno, jestli je to DPMB nebo operátor, ačkoliv já si myslím, že jsou to oba stejnou měrou.

Ares: To nejlepší z Irisbusu ;-)

3342
21 led 2011 14:19
Ber to tak, že DP má za každou jízdenku stejně peněz, dodatečné náklady jdou na vrub toho, kdo si danou jízdenku koupí. Na tom není nic nefér, spíš naopak. A je to rozhodně víc fér, než že v Praze stojí SMS jízdenka stejně, ač náklady na ni jsou několikanásobně vyšší, než na papírovou.

1591
18 led 2009 10:06
Dobře, když ne podvodem tak bych to označil jako těžký šméčko :) Každopádně je to nefér praktika.

6620
21 pro 2005 17:01
Richie: Nenazýval bych to podvodem. Jedná se o to, že poskytovatel sms jízdenek má výrazně vyšší provizi než prodejce papírových jízdenek.

1591
Zůstaň v klidu, pokud máš internet v mobilu a "chytrej" mobil, tak si vystačíš s Poseidonem, SMS jízdenky DPMB jsou pěknej podvod, jsou to extra jízdenky dražší než by měly být ve srovnání s klasickýma jednorázovýma a co teprve s 45 minutovou jízdenkou 2 zónovou za 19,50 v Poseidonu!

1363
06 zář 2010 15:29
Brno - Masarykova čtvrť
Ives: V Brně používám Poseidon, ale kvůli cca 5-10 návštěvám Prahy do roka (a to ještě ne vždy jedu MHD) se mi nechce instalovat další aplikaci. Navíc o ní slyším poprvé.

1442
15 zář 2005 13:43
čtvrť s největší koncentrací rozjezdů v Brně
no v době chytrých telefonů si stačí stáhnout aplikaci SMS jízdenka, která vše udělá za vás, stačí si jen vybrat jízdenku..

1363
06 zář 2010 15:29
Brno - Masarykova čtvrť
Občas mívám ten problém v Praze. Číslo vím, ale nepamatuji si, jaký zadat text, resp. jaké jízdenky jsou k dispozici. Na zastávce většinou nic nenajdu, tak holt posílám z vozu, kde to je nalepené na dveřích.

2965
04 pro 2008 10:07
tam, kde mám postýlku...
A není náhodou na každém voze na obou stranách všech dveří podlouhlá nálepka s informacemi o SMS jízdence? A na každém jízdenkovém automatu asi taky...
Já osobně používám Poseidona a tam mám možnost SMS jízdenky taky a tak jsem v klidu. Po voze nervozně nelítám a netěkám očima po všech letácích...

1344
17 črc 2010 21:41
Krno
Přesně tohle mě odrazuje od používání SMS jízdenky až na výjimečné případy, kdy nemám jinou možnost. Prostě princip, že si musím "označit" jízdenku ještě před nástupem a pak nemít jistotu, že mi vystačí... Leda bych měl garantováno, že když nastoupím do 15 minut zpožděného spoje, tak mi pak revizor uzná těch 15 minut navíc. I tak ovšem nastává klasický neřešitelný problém v podobě přestupu.

1546
06 lis 2009 10:30
Na druhou stranu - divíš se těm lidem? Zejména na linkách, které chronicky jezdí mimo jízdní řád. Stalo se mi to onehdá v Praze - jízdenku jsem odeslal 2 minuty před časem odjezdu dle JŘ a bus přijel s 15 minutovým zpožděním. Takže z 30minutové jízdenky zůstalo krásných 13 minut...

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Prototyp401: a co jim zbývá?

757
Zlín
Většinou to v busech bývá...
Já jsem třeba poprvé tu jízdenku poslal a pak si tam tu smsku nechal, abych nemusel hledat ani tvar ani číslo znova... ale jasně - je to důležité info, mělo by být jak na zastávce, tak ve voze a čitelně.

Mně nejvíc fascinují lidé, kteří odešlou smsku a nastoupí. A pak se hádají s revizorem do roztrhání těla, že šak tu sms jízdenku mají a zcela je nezajímá to, že jim ještě nepřišla jízdenka zpět (ačkoliv se na to všude upozňuje, že bez toho nemají nastupovat). A hádají se a hádají a vůbec je nezajímá, že vlastně jedou bez jídenky, i když za ni zaplatili... toto už jsem zažil tolikrát, že se opravdu divím revizorům, že mají s takovýma lidma trpělivost jim to znovu a znovu vysvětlovat...

1710
22 led 2006 12:56
Brno
Dneska v autobuse nastoupila slečna, pobíhající po voze a na všech vývěskách hledající číslo pro sms jízdenku. Paní ji ujišťovala, že je to nějaké divné, že jí případně dosvědčí, že marně hledala.
A prej, že to nebylo ani nikde na zastávce. Jsem si říkal, že je nějaká vadná, že je to přece na každé zastávce. Když jsem pak vystupoval a přestupoval, koukám, že to sice na každé zastávce bylo, ale číslo je nějakou divnou barvou, protože bylo vybledlé a nečitelné. Všechny ostatní údaje o sms jízdence byly normálně čitelné.

Podle mě by to mělo být uvedeno i v buse. Třeba pro případ, že mi končí platnost jízdenky a potřebuji si dokoupit novou.

1591
Inspirace v Praze? sarcastic

121
29 črc 2014 19:57
Nicméně mají tam dost exotické počítání zón, když 100 je u dvouzónových jízdenek počítána za jednu zónu, ale u vícezónových a univerzálky za 2.

1653
10 čer 2006 20:45
Hrubšice
http://www.dpb.sk/templates/_docs_zvere ... 6-c7b5.pdf - strana 19 - 21, Bratislava zavádí nejen zóny 100 a 101, ale i univerzální jízdenku :mrgreen:

439
16 led 2015 11:18
Správně, v dobách před IDS se hlásila přímo zastávka - např. dva celý a dva poloviční do Židlochovic. Vyjel jeden lístek a na něm bylo napsáno, že je z Brna do Židlochovic a pod tím 2*plné jízdné a cena a 2*poloviční a cena. Dneska by tam místo toho z-do bylo 4 zóny 90 minut a zbytek by byl stejný. V případě té školy by to ušetřilo 29 papírů, v případě rodinky 3 papíry. A pokud nemají společnou trasu, tak si koupí lístek zvlášť, vždycky to tak fungovalo.

1591
Zaprvé řidič obvykle neví, (pokud nenastupuje nějakej fanda ČSAD hlásící zastávku) kam jedeš a z počtu zón se to vždycky nepozná. Ale máš pravdu, že by to vlastně až tak nic nezměnilo, nějak jsem to nedomyslel :oops:

757
Zlín
Přece když nastupujou dva lidi ve stejné zastávce, ale každý chce lístek jinam, tak mě ani nenapadne mu prodat skupinový :D
...
Vydávat jízdenky po jednom půjde přece vždycky - ta kasa neví, jestli nastoupilo 30 lidí, co se neznají, nebo 30, co jedou spolu.

1591
JJA píše:
V tomhle nostalgicky vzpominam na dobu pred IDS, kdy se vsechno natisklo na 1 papir. Ted se buhviproc tiskne kazdej lupen zvlast, misto aby se tam napsalo, pro kolik lidi to plati a celkova cena. Nedavno jsem byl svedkem jak nastupovala skola do regionalky a tech asi 30 listku se tisklo snad az do vedlejsi dediny.

Ano, trvá to dýl, to je pravda ale rozhodně su zásadně proti skupinovým lístkům, resp. jedině na požádání (a ne že by jiná varianta neexistovala), protože se často stává, že dva lidi nastupující do jednoho vozidla v zastávce A nejedou oba do stejnýho cíle. Když by měli společnej lístek, tak by to nešlo (jako to bylo dřív). Vzhledem k tomu, jak se různě dají jízdenky IDS JMK kombinovat, tak by to bylo nevhodné, jedině u těch větších skupin, co určitě jedou spolu.

439
16 led 2015 11:18
Mouka píše:
Já mám pocit, že všude stojí průkazka 30 Kč.

Mozna ciste jen prukazka, pak ale jeste overeni Zakovskeho prukazu (nutne pro mimobrnenske). U CD jsem k cene listku vzdycky platil 50 Kc za prukazky, u DPMB pokud vim tak 80 Kc.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2769 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 111  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata