Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 100 z 413    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103 ... 413  Další
Autor Zpráva
124
18 čer 2015 20:20
manil píše:
Liberecké T2 mají poměrně hodně upravenou skříň - je to prakticky modernizované T3 ve skříni T2. V Pisárkách stojí cennější kousek, byť je to momentálně elektricky i mechanicky "paskvil".
Ta 4121 je proč cennější, protože je brněnská? Výzbroj má reko na T3, tak jak T2 v Liberci. Kastle T2 v Liberci bude možná v lepším stavu díky údržbě a zabudovaná okna z T3 se dají vyměnit za existující okna z T2.

11624
07 bře 2005 23:57
Brno
Pupa píše:
Pokud jsou dvě T2 v Liberci provozní , není problém počkat až dojezdí. Pořád by bylo jednodušší ji opravit než služebák .Ale chybí mi , že T2 nevidím v ulicích.

Liberské T2 mají poměrně hodně upravenou skříň - je to prakticky modernizované T3 ve skříni T2. V Pisárkách stojí cennější kousek, byť je to momentálně elektricky i mechanicky "paskvil".

280
04 bře 2013 22:47
Haha ,jasně , že jen při muzejních akcích .Ale co nám pomalu a jistě stárne jsou kátéčka .Je to možné , že dvěma prvním táhne na 30 ? Jako by to bylo včera , když jsem je odchytával na nádru .

3989
25 led 2006 16:11
všudezdejší
Pupa píše:
Ale chybí mi , že T2 nevidím v ulicích.

V roce 2015 ještě to tak! Jedině opravdu ve dnech dopravní nostalgie, případně při jiných muzejních jízdách...

280
Pokud jsou dvě T2 v Liberci provozní , není problém počkat až dojezdí. Pořád by bylo jednodušší ji opravit než služebák .Ale chybí mi , že T2 nevidím v ulicích.

2965
04 pro 2008 10:07
tam, kde mám postýlku...
Ono je to navíc asi jediná vozovna široko daleko, kam se dá najet pouze z jednoho směru.
Já myslel, že tento historický "přežitek" se vyřeší se stavbou MUK Hlinky a ono nic...

Moderátor
6180
11 dub 2010 15:05
Juliánov
Možnost zrušení smyčky na Mn nemusí být jediné hledisko. Podle mě, to zajíždění obracet se na Mendlák stojí i nemálo kilometrů. Navíc nastávají problémy s obracením vozů v situaci kdy je trať z Pisárek na Mendlák nedostupná. Nemluvě o tom, že smyčka ve vozovně by byla další možnost pro obrácení vozu v případě mimořádností.

"fejsbůk" BMHD.cz

3989
25 led 2006 16:11
všudezdejší
Ta smyčka ve vozovně Pisárky má vzniknout mimo jiné i proto, aby se ta na Mendláku mohla zrušit...tak spíš, jestli nemá předcházet plán se smyčkou ve vozovně a pak se tímpádem vyjasní prostor na Mendláku.

3098
29 srp 2009 19:30
V plánu zanesena nebyla. Taky se ani nedivím, vzhledem k tomu, že definitivní podoba Mendláku ještě není známa.

Moderátor
6180
Juliánov
Pokud se nic nezměnilo, tak by měla být ještě vybudována smyčka pro přímý příjezd/výjezd od/na Bystrc.

"fejsbůk" BMHD.cz

3098
Když už se ve vedlejším vláknu tak diskutuje o oprávněnosti oprav vozovny Komín, měl jsem možnost nahlédnout do stavební dokumentace druhé etapy (a vlastně i první) rekonstrukce vozovny Pisárky. Moc pěkný materiál ;-).
V rámci první etapy se zruší plac pro autobusy autoškoly a parkoviště osobáků (červeně vyznačeno) a bude zde vybudováno 4 nebo 5 kolejí (už si přesně nevzpomínám), kam se budou odstavovat vozy během druhé etapy. Ta zahrnuje stavbu dvoupodlažní budovy s denní údržbou (modře), do které se bude najíždět hned po odbočení z "hlavní" a kolonádou se tak bude projíždět až následně, a zastřešení zelené plochy pro odstavení vozů.
Zároveň tam byly zaneseno i pravděpodobné pokračování (tj. třetí etapa - žlutě osy kolejí /orientačně/) v podobě prodloužení části kolejí na úkor výstaviště.

Takže v důsledku to bude poměrně významné rozšíření kapacity pisárecké vozovny... i bez třetí etapy.

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

410
29 lis 2014 18:06
Ještě je k mání Ostravská služební T2 685. DPMB se po ní též poohlížel. 1473 opravitelná je. Ale za milionové částky, které TMB k dispozici nemá.

Moderátor
6180
Juliánov
Pupa píše:
Ještě k muzejním tramvajím T2 . 1473 v Líšni se nedožije asi rekonstrukce , nebylo by lepší než opravovat 4121 , použít nějakou T2R z Liberce?

A kterou? V Liberci žádná přebytečná není. Jedna je historická a 2 normálně v provozu.

"fejsbůk" BMHD.cz

3098
Dočkej času. DP samozřejmě má zájem o historickou T2 (a další typy vozů), chce to ale čas a peníze. Pokud si dobře pamatuji, tak je v plánu 4121. Taky DP dostal od TMB vv4 ev. č. 1313...

280
Ještě k muzejním tramvajím T2 . 1473 v Líšni se nedožije asi rekonstrukce , nebylo by lepší než opravovat 4121 , použít nějakou T2R z Liberce?

6621
21 pro 2005 17:01
V pátek 9.10. v cca 13:20 byla zastavena tramvajová doprava na ulici Masarykově ve směru k nádraží.
Důvodem byla osoba v kolejišti, viz foto. Na místě přítomná MP, přivolána záchranka.

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Bylo by krásné tu mít muzeum, jako jedno železniční v malém anglickém městečku - v Yorku. Ale sem nejspíš min. kultury nedohlídne.

738
27 bře 2010 10:37
Brno Bohunice - 6, 8, 10, 50, E50, 60, 61, 69, 82, N90, N91 a N96
Zrovna VV60LF by se jakožto jediný novodobý český vlek zachovat měl, třebaže v statické podobě. Stejně tak RT6, byla to první nízkopodlažní tramvaj české konstrukce a to, že toho zase tak moc nenajezdily neznamená, že by se neměla ani jedna zachovat, pro historii MHD v ČR je to i tak významný typ.

RT6N26 --> colt274

280
Ale RT6N1 a VV60LF nejsou žádné podtypy.

3311
24 úno 2006 20:32
Brno
Kdyby se od každého typu a podtypu soudobých tramvají měl zachovat jeden muzejní kousek. Tak by se měla začít stavět nová Líšeň.

280
Děkuji za názory, já také zastávám názor , že mít RT6N1 zastrčenou i třeba nepojízdnou v Líšni , než vůbec .Nesmíme zapomenout , že jich moc nejezdí a nejezdilo , takže budou mít jednou historickou hodnotu. Stejně i VV60LF. Stejně tak MAVE . V minulosti byla škoda ,
není k mání bus ŠM 16,5 či trolejbus Vetra ,1 Tr , 2 Tr. Ale to už jsou záležitosti jiných měst.

2965
tam, kde mám postýlku...
Šak do depozitáře na exkurze chodit nemusíš. Holt je to slepá větev vývoje městských vozidel, ale to ještě neznamená, že musí proletět komínem v Remetu.

757
27 úno 2015 21:19
Zlín
VV60LF pro mě teda radši jako vzpomínka na fotografii :D

2965
tam, kde mám postýlku...
Když to tak vezmu kolem a dokola tak co je lepší? RT6 a VV60LF jako statický exponát v Líšni nebo jen jako vzpomínka na fotografiích?

Moderátor
6180
Juliánov
Ono udržet nějak dlouhodobě eventuální historickou RT6 v provozním stavu je téměř nereálné. Ve finále je to ale stejně jedno, protože by stejně skončila zastrčená v Líšeňským depozitáři odkud se na provozuschopné koleje nedostane.

"fejsbůk" BMHD.cz

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10301 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103 ... 413  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata