Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 148 z 241    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151 ... 241  Další
Autor Zpráva
Prznitel češšššššštiny

Prznitel češšššššštiny
1977
07 dub 2006 09:03
To navýšení prostředků na provoz je fakt docela vysoké. Asi píchnu do vosího hnízda, ale neuvažuje se taky o posílení nočních spojů, zejména zavedení rozjezdu 0:30 i o pracovních dnech, případně navrácení půlhodinového intervalu v nepracovní dny po celou noc?

Naposledy upravil xcav8 dne 07 říj 2015 16:38, celkově upraveno 1
odpraseno

1653
10 čer 2006 20:45
Hrubšice
..ad přejezdy nemocnice > Kamenný vrch, to se nám opět "zpřehlední" jízdní řády...
Fabiak: neříkej, že nikdo nedělá na terase od 6:30, když na 77 je největší špička od pěti ráno a pak mezi druhou a čtvrtou..?

50
24 zář 2004 16:39
Na terasach se nepracuje na 6:30, ale vetsina firem zacina 8 - 9 a konci 16 - 18:00

Rano je 77 narvana (delaji to i skolaci na Olomouckou), odpoledne je 77 narvana.

Je to super. Stacilo by i na 77 pridat triclankove (scifi) autobusy, kdyby byly....

2830
01 črc 2006 22:24
Bedřichovice
Já bych si tipnul, že po obsluze Kohoutovic bude následující zastávka až někde v Komárově. Má-li to plnit funkci účelového spoje, bylo by to nejlogičtější.

1092
09 lis 2006 18:16
Tak Sedlo má zpravidla přesné informace, zajímavé, ale z toho oficiálního dokumentu teda rozhodně nelze vyčíst, že expresnost spočívá ve vynechání Nového a Starého Lískovce. Nový Lískovec tam není zmíněn, pravda, ale Starý ano. Jsem z toho jelen. Jedině, že by stavěl na tramvajové smyčce případně jel přes Osovou (což by moc času neušetřil). Nicméně pak je další otázka, jestli mezi Komárovem a Černovickou terasou se pojede také expresně a jestli je vhodné tyto spoje označovat jako linka 50, protože předat tuto informaci na table nebude zrovna jednoduché a víme jak lidé čtou tabla. A pro koho pak ta linka bude vůbec sloužit? Pro Kohoutovice? Neřekl bych, že tam zrovna bydlí lidé, kteří pracují na Černovické terase, pro Bystrcké snad, ale pochybuji, že se tam najde poptávka, která obsadí autobus. Ačkoli svého času existovala expresní linka 77 (Kohoutovice - Zetor) a využitá bývala. Uvidíme.

315
01 dub 2007 14:10
Mouka píše:
Zdeněk to chápe zcela správně.

No to nemá, ale nechám Vás v tom, když jste přesvědčeni...

6620
21 pro 2005 17:01
Zdeněk to chápe zcela správně.

2649
13 črc 2009 13:42
Jako fakt?

315
01 dub 2007 14:10
renek píše:
Já jsem tu expresnost na a-50 pochopil, že z Kohoutovic autobus sjede rovnou do Starého Lískovce a vynechá tak úsek Kamenný vrch až Kosmonautů.

Ten člověk má pravdu....

1653
10 čer 2006 20:45
Hrubšice
..já tu expresnost pochopil zase tak, že pojede normálně do Komecu a od tama expres na terasu

1205
17 lis 2008 17:19
Brno-Bystrc (30, 50, 51, 52, N92)
Já jsem tu expresnost na a-50 pochopil, že z Kohoutovic autobus sjede rovnou do Starého Lískovce a vynechá tak úsek Kamenný vrch až Kosmonautů.

2830
Bedřichovice
Nápad nezní špatně, ale uvědomíme-li si nejpravděpodobnější časovou polohu spojů, tj. tak, aby sloužily jako návoz na začátek ranní směny, tak tou dobou se obvykle nezatahuje. Leda končící vozy z nočních linek, ale ty zase pokračují na ranní části trhačky. No, nevím. Taky není nikde psané, že to musí být kloub, klidně ty expresy může jezdit sólo, nechme se překvapit. :mrgreen:

Miropiro: Zase Lesná? Nezařídíme jim expresní spojení přímo do Prahy? Pak už by měli fakt všechno. ](*,) Když už by to mělo něčemu být užitečné, tak jako rychlé spojení třeba Husovic se Žabovřeskami a Bystrcí (šlo by i Židenic a Vinohrad, ale každodenní parkoviště u kasáren tomu jaksi brání...).

2834
23 říj 2012 11:06
na křížení trolejbusu 25 s devítkou
Jenom nahlas uvažuju, vím rovnou, že je to asi ptákovina, ale tak proč tu linku nevyužít víc expresně. Jinak nápad s jízdou po Černovické a pak po obsloužení Terasy do vozovny taky nezní špatně.

2834
Asi jsem trasu padesátky trochu moc zjednodušil, i v té verzi na Veselku by samozřejmě nevynechávala Kampus, jen by musela jet z Jihlavské po spojovací ulici (nevím název) na Kamenici, pak na Kampus a na terminál u nemocnice, pak se promotat na Osovou a pak co nejrychleji do Komárova. :)

2574
05 úno 2007 18:12
Malečkův rajón
b1 píše:
Taky bych si skromně tipnul, že u té padesátky se bude jednat jen o pár ranních spojů, nejspíš vozy, které následně tak jako tak pojedou do vozovny, a expresnost bude nejspíš spočívat v tom, že to pojede po ulici Černovické, kde stejně skoro nic není (i linka 49 mezi Komárovem a Faměrovým náměstím moc často nezastavuje).

No pokud ano, tak je to rozumné využití autobusů po cestě do vozovny ;-)

Můj nový web o severním okolí Brna

3750
08 čer 2005 23:12
Taky bych si skromně tipnul, že u té padesátky se bude jednat jen o pár ranních spojů, nejspíš vozy, které následně tak jako tak pojedou do vozovny, a expresnost bude nejspíš spočívat v tom, že to pojede po ulici Černovické, kde stejně skoro nic není (i linka 49 mezi Komárovem a Faměrovým náměstím moc často nezastavuje).

2574
Malečkův rajón
Tak ten nápad na protažení padesátky až na Černovickou terasu není špatný. Třeba to přiláká k cestě autobusem do práce i mého kamaráda z Kníniček, který jezdí právě na Černovickou terasu a na 90 % jezdí autem.

Jinak nápad na expresní linku bych taky měl - nabídnout rychlé spojení Lesné a Černých Polí a Bystrce či Jundrova přes Dobrovského tunely.

2830
Bedřichovice
Já jsem to teda pochopil tak, že se zavede jeden nebo dva expresy jakožto účelové spoje pro zaměstnance pracující na ČT, a to možná jen ráno ve směru tam. Něco po vzoru linky a-80 kdysi dávno.

1092
09 lis 2006 18:16
Cracatit píše:
Jen bych pak na padesátce čekal celodenní davy, jestli těch spojů bude víc. Spíš mohli prodloužit šedesátku ze Zvonařky, ta se nabízí víc, došlo bytím vlastně k posílení A-77. Jinak svého druhu expres ta padesátka je, když vynechává Žebětín, ještě by mohli udělat extraexpress od benzínky v Bystrci až na kruháč na Veselce a pak do Bosonoh, dál k věznici a hned směr Bohunická a Komárov. Co vy na to?

Já si myslím, že prodloužená padesátka má větší smysl, proč všechny tahat přes centrum, když přes něj nechtějí? Dojde tím k razantnímu snížení jízdních dob z Komárova, Bohunic, Starého/Nového Lískovce i Kohoutovic. A v úseku Komárov - Osová je volná kapacita určitě. Mezi Osovou a Kohoutovicemi zase pomáhá linka 37. Takže by to mohlo být zvládnutelné. Co řeší prodloužená 60? Bude zůstávat v koloně, zpoždění se přenesou i na cestující do nemocnice/kampus a stejně je to jen další 77.
Co se týká extraexpresu, tak jsem sice příznivec expresních spojení, ale mezi přestupními uzly. Tady se mi zdá, že jich dost vynechává a především Komárov není zatím dost využívaný. Takže určitě by se musela vytvořit zastávka Nemocnice Bohunice, a obávám se, že mezi Komárovem a nemocnicí by to nebylo příliš využívané. Mezi Zoo a nemocnicí by si to ale mohlo najít své příznivce.

2574
Malečkův rajón
MartinV píše:
Která je míň, než stručná. Jsem zvědavý na ten dodatek (1a), snad bude do týdne zveřejněn (měl by být).

To je fakt, ale v tom přiloženém dokumentu už jsou vidět detaily podstatně lépe. A je z něj patrné, že třeba do Útěchova se opět bude jezdit večer po dvaceti minutách. V konečném důsledku se tak zlepší obslužnost Lesné večer...

Jen by to ještě chtělo taky prodat...

2834
Jen bych pak na padesátce čekal celodenní davy, jestli těch spojů bude víc. Spíš mohli prodloužit šedesátku ze Zvonařky, ta se nabízí víc, došlo bytím vlastně k posílení A-77. Jinak svého druhu expres ta padesátka je, když vynechává Žebětín, ještě by mohli udělat extraexpress od benzínky v Bystrci až na kruháč na Veselce a pak do Bosonoh, dál k věznici a hned směr Bohunická a Komárov. Co vy na to?

852
16 bře 2013 21:03
Bystrc, Černého
Citace:
DPMB rovněž zavede expresní autobusový spoj linky 50 ve směru Bystrc – Kohoutovice – Starý Lískovec – Bohunice s prodloužením z Komárova na Černovickou terasu.

Předpokládám, že to bude jen prodloužení s pojmenováním "expres", nic víc.

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Která je míň, než stručná. Jsem zvědavý na ten dodatek (1a), snad bude do týdne zveřejněn (měl by být).

1205
17 lis 2008 17:19
Brno-Bystrc (30, 50, 51, 52, N92)
Brno už vydalo tiskovou zprávu:
http://www.brno.cz/brno-aktualne/tiskov ... cestujici/

627
14 úno 2005 15:12
Bystrc
Ad renek 01.10.2015 20.30:
Pokud jsem správně zachytil přenos z dnešního jednání ZMB, tak návrh Dodatku č. 17 byl snad přijat.
Byly i dva pozměněné návrhy, jeden doplněný o obnovení linky 51, druhý doplněný o zachování linky v trase x5 hrazené městem Brnem, ale pokud mi nic neuniklo, ani jeden z nich nebyl přijat.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6004 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151 ... 241  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata