Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 337 z 413    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 334, 335, 336, 337, 338, 339, 340 ... 413  Další
Autor Zpráva
OP: skoro bych řekl, že řidič má vypsané jízdní doby pro všechny trasy, možná ne pro každou zastávku, jen některé důležitější, ale má..

627
14 úno 2005 15:12
Bystrc
pd: Pro jizdu mimo hlavni trasu linky nema ridic u sebe rozepsane jizdni doby pro jednotlive zastavky, vi jen prijezd na posledni zastavku na trase a prijezd do vozovny. A tolerance pro podjeti byvala nula (otazkou je, jestli jako umyslne podjeti brat drivejsi odjezd na jedine zastavce treba kvuli zelene na semaforu).
Jestli se podjizdeni JR deje pravidelne u vetsiny spoju, je to na tvurci JR.
Ale samozrejme se nezavadi specialni jizdni doby jen pro jeden jedinny spoj za den.
U zatahu muze byt nejaky jiny duvod (treba kdyz se na konecne ridic zaradi na spatnou kolej, jednodussi je posunout odjezd na dobu, kdy se da z koleje odjet, nez zacit se vsemi vozy sibovat mezi kolejemi smycky jak na nadrazi v Malomericich).

Mě by spíš zajímalo, jaká že vlastně je tolerence pro podjetí? 2 minuty? A jestli je to večer častý jev, že osmička jezdí dřív, tak bych stížnost spíš směřoval na tvůrce jízdního řádu. Zřejmě jízdní časy neodpovídají realitě..

mauricio: se žlutou kartou nesouhlasím.

Izzy: ale... řidič u sebe přece má jízdní doby..

1378
26 úno 2005 04:51
Brno soukromně / Ostrava studijně
Kajo reknu ti to asi tak...od hlavniho nadrazi nema d-8 smerem do vozovny medlanky vyvesen jizdni rad takze ti je prd po tom v kolik odjizdi a navic ridic u sebe nema jizdni doby ato ze je ma na palubaku nezmana pri jizde do vozovny vubec nic...pac kdyby jo strileli by se za drivejsi prijezd do vozovny hlavy-ted se to vcelku toleruje pac i vypravci chapou ze ridici chteji mit po sluzbe dat si kafe, pokecat a valit domu...a jinak urcite kazdej cestujici vi v kolik ma byt presne na antoninske apod...posledni psany odjezd je z novych sadu takze vis co...tohle fakt nema cenu resit...

9986
15 led 2005 23:41
ne spíš mě vadí to, že i přes upozornění ať toho necháš v tom stále pokračuješ

76
08 zář 2005 16:45
Mauricio: Vadí ti, že seriózně informuji o provozu takovém, jaký je? Tohle fórum přeci tady od toho je. Jestli mě chceš zastrašovat - to je to poslední, kvůli čemu bych si přestal všímat dodržování JŘ. Kdo se bojí, nesmí do lesa.

Edo: Stěžuj si na DP, jaktože řidiči dodržují JŘ. :-)

Hodně se naši řidiči v dodržování JŘ ve večerních hodinách zlepšili a je to znát. To jsem rád. Tomu říkám kvalita služeb - když spoj jede na čas.

Naposledy upravil Kája dne 03 úno 2006 01:39, celkově upraveno 1

9986
Kájo, myslím, že už ti několikrát někdo říkal, ať tu, cituji, "nerozviřuješ staré téma". Copak to nestačí říct asi tak pětkrát?
Být tebou dávám si bacha, oni tě neznají už jen řidiči, ale i protekčníé kaštanstvo...
mno, abych to ukončil, tak pan mauricio navrhuje žlutou, co na to admini?

Administrátor
6672
26 říj 2005 00:04
Brno-Bohunice
katastrofa #-o ....do vezeni s tim ridicem....ted nedavno sem jel d-8 kolem pul desate z nadru a ten ridic jel jak s vajcama a na kazde zastavce stal pul hodiny...sem myslel ze me klepne protoze sem spechal a nejaky cekani na odjezdy me nezajimalo... :idea:

76
08 zář 2005 16:45
2.2. poslední spoj linky č. 8 ze Starého Lískovce do vozovny, kurz 00816, odjel z Hlavního nádraží o 3 minuty napřed (23:16).

925
14 čer 2004 18:43
Brno - Bystrc
Zlaťák píše:
No to jo, ale třeba takovej jednoduchej příklad: Tramvaj při odbočování vlevo musí pustit protijedoucí vozidlo. V přední soupravě nějak "zachrápou" a řidiči dozadu (který nic nevidí) vůbec a nebo pozdě řeknou, že něco v protisměru jede. Dojde ke srážce. A kdo za to může? Řidič zadní tramvaje (on řídil soupravu).

Co jsem videl, tak dispeceri v takovychto mistech zastavili provoz a davali znameni ridici zvenku mavanim.

Škoda jen, že drážní zákon neumožňuje tahat trolejbus trolejbusem (což se samozřejmě u nás v Brně nikdy ani v nejmenším nestalo, vždy se poslušně čeká na tahač, že, ehm 8-) ehm). Je to podobný případ - kdo by v případě nehody byl viníkem? Řidič odtahového trolejbusu, že nemá odtahovat, nebo řidič odtahovaného trolejbusu, že se nemá nechat odtahovat, nebo oba?

1710
22 led 2006 12:56
Brno
No to jo, ale třeba takovej jednoduchej příklad: Tramvaj při odbočování vlevo musí pustit protijedoucí vozidlo. V přední soupravě nějak "zachrápou" a řidiči dozadu (který nic nevidí) vůbec a nebo pozdě řeknou, že něco v protisměru jede. Dojde ke srážce. A kdo za to může? Řidič zadní tramvaje (on řídil soupravu).

9306
10 čer 2004 11:19
Tramvaj je drazni vozidlo a to i ve meste.Drazni teleso je definovato vcelku presne . Je i oznaceno vodorovnym znacenim. I podle dopravnich predpisu ma tram az na vyjimky volno . Pokud nekdo vjede na kolejove teleso, nema tam co delat . Pri kazdem sunuto musi byt pritomen dispecer.

1710
Brno
No jo, ale ty výstražný světla ho neopravńují k tomu, aby převálcoval, co mu do cesty vleze. A nevím (já se v tom nevyznám), ale ono je asi jiná věc drážní zákon někde na samostatným tělese a ve městě, kde je součástí běžnýho provozu. Jak může být krytej dispečinkem, když ten s tím "nemá nic společnýho" (To je jak, když já ti řeknu ukradni to, oni tě chytnou, taky ti nepomůže říct "on mně řekl ať to udělám".
A k těm výstražným světlům,.... Vždyť třeba i houkající sanitka, hasiči,... když se srazí s někým třeba v křižovatce tak za to můžou oni a nepomůže jim "já jse houkal, blikal, troubil, kříčel ,...

Toto by mě fakt zajímalo, jak to je. My jsme měli tento semestr ve škole dopravku a chodili nám tam krom toho právníka aj policajti,... a od všech to vyznělo tak jak říkám.

9306
10 čer 2004 11:19
Je kryty dispecinkem, pri sunuti je omezena maximalni rychlost na tusim 15km/hod. Pokud vim tak v pripade sunuti je v prednim voze dispecer s vysilackou, ktery mu pres ni dava pokyny k jizde. Souprava je navic kryta vystraznymi svetly.

Pravnik by si mel nastudovat drazni zakon, kde se pojednava o kryti posunovaneho dilu.

1710
Brno
Může řidič odmítnout odtlačit před sebou zdechlou tramvaj? Jsem se nedávno bavil s právníkem, co to už párkrát řešil (nehody) a prej ti co to odtlačujou jsou doslova blázni. Neříkejte, že to jinak nejde, já vím, že se to musí odtlačit. Ale jestli to může řidič odmítnout s tím, ať to udělá třeba dispečer. (nebo ať jedou třeba před soupravou se zapnutýma majákama)

Prej to v praxi vypadá tak, že když se stane nehoda, tak první od toho dá ruce dispečink se slovy "já za nic nemůžu, já jen mluvil do vysílačky". Řidič v přední soupravě ju nemůže ovlivnit, tak je z toho taky venku. Podle zákona se jedná o soupravu tažné vozidlo + přívěs (třeba jako náklaďák s vlečkou) a za případnou nehodu může řidič tlačné tramvaje, protože tou byla souprava uvedena do pohybua řízena (prej je teoreticky jedno, jestli je přívěs vepředu a nebo vzadu). Takže ten chudák vzadu nic nevidí a ještě to případně odskáče.

470
01 zář 2005 23:14
mauricio píše:
lepení reklamy není zrovna věc, proč by se měli jezdit zkušebky... (v případě že režijně v tomto případě = zkušebka)
mh to psal, je to 1558, VM.

Na služebáku néni Skušebka ale Režíjně. Jinak tak to je jasný. Buď d-4 nebo d-10 ale nejspíš d-4.

9986
tramvaják píše:
Nevím jaké to je číslo, ale vypadá to že tobude ve Vozovně Medlánky.
Zítra jestli pojede, tak může jezdit režíjně. A nebo ji nasadí na d-4

lepení reklamy není zrovna věc, proč by se měli jezdit zkušebky... (v případě že režijně v tomto případě = zkušebka)
mh to psal, je to 1558, VM.

470
manil píše:
Lepení reklamy je rychlá záležitost, možná už zítra bude na lince.

Nevím jaké to je číslo, ale vypadá to že tobude ve Vozovně Medlánky.
Zítra jestli pojede, tak může jezdit režíjně. A nebo ji nasadí na d-4

11624
07 bře 2005 23:57
Brno
Lepení reklamy je rychlá záležitost, možná už zítra bude na lince.

470
MatlJ píše:
A kdy???(datum) přibližně :-)

Tak to nevím. Necháme se překvapit.

1870
05 lis 2005 19:50
Hezká reklama všechny CVR letoška jsou docela pěkný

361
27 pro 2005 18:05
Brno-Vinohrady
A kdy???(datum) přibližně :-)

tramvaják píše:
Asi na d-4, d-7, d-10

470
MatlJ píše:
Nevypadá vůbec špatně a neví někdo kdy by se měla poprvé oběvit na městských trasách???

Asi na d-4, d-7, d-10

361
27 pro 2005 18:05
Brno-Vinohrady
Nevypadá vůbec špatně a neví někdo kdy by se měla poprvé oběvit na městských trasách???

Petr píše:
Vypadá zajímavě, už se těším, až vyjede!!

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10302 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 334, 335, 336, 337, 338, 339, 340 ... 413  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata