Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 9 z 81    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 81  Další
Autor Zpráva

3750
08 čer 2005 23:12
Kubus41 píše:
Nebo si s sebou vzít víc peněz.

Měl jsem u sebe kromě těch 25 korun i dvoutisícovku čerstvě vybranou z bankomatu...

Robert píše:
B1: SMS jízdenka?
Nejsem si jistý, jestli v době, kdy se mi to stalo, už byly zavedeny.

Nicméně je mou povinností mít u sebe dostatečnou hotovost pro případ, že automat na jízdenky je nefunkční?

A jednou se mi stalo, že u hlavního nádraží bylo z 6 automatů nefunkčních 5. To už snad jako cestující předvídat nemusím, ne?

7336
27 úno 2010 07:40
Z Celní by to samozřejmě stihla, odjezd od hřbitova je 19.14.
Před chvílí mi v Rajhradě nastoupila slečna a chtěla jednu zónu. Šalinkartu samozřejmě neměla. Tak si koupila do Modřic, kde jsem ji musel velmi důrazně upozornit, že tady pro ni cesta opravdu končí.

B1: SMS jízdenka?

2650
13 črc 2009 13:42
ZZ Top: Fgiwiajkekskwlakkdpsvz?

365
08 čer 2015 19:07
Brno-sever, u staré nepoužívané smyčky
Nebo si s sebou vzít víc peněz.

80
05 dub 2015 09:45
tvůj problém měl jsi si koupit lístek přece dřív případně jinde

3750
A když už jsme u toho, jak postupovat, když chci jet tramvají (tj. řidič neprodává kompletní sortiment) a na zastávce je nefunkční automat na jízdenky a nikde jinde v okolí zastávky lístek koupit nelze (je sobota večer, trafiky jsou zavřené)?
(Mám u sebe jen 25 korun do automatu, takže lístek za 35 si u řidiče koupit nemůžu a lístek na 15 minut mi nevystačí až do cíle.)

1577
11 lis 2008 15:56
Hodonín, zóna 900 IDS JMK
No, v tomto případě je to asi jasné, i když mohla jet z Celní těsně na předchozí spoj a mít smůlu, ale uznávám, je to její blbost, že jede na fest. A upřímně, ani se jí nedivím, že to zkusila, protože většina řidičů jízdenky moc nekontroluje, takže pokud jí to pětkrát vyjde a jednou holt nevyjde, furt je v plusu :lol:

Pár nepoctivců ale nic nemění na tom, že nějaká pojistka pro ty, co se dostanou do potíží ne vlastní vinou, by existovat měla, aby neplatili dvakrát, nebo pokuty, jak správně upozorňuje b1, a pak nenadávali na celý systém.

Ares: To nejlepší z Irisbusu ;-)

7336
Chudák starší paní přišla s jízdenkou na 90 minut označenou v 18.58. Jel jsem ve 20.07. Paní jela do obce, kam jí bus přijíždí ve 20.40. Předchozí spoj linky 505 jel hodinu přede mnou. Mohu vědět, z čeho usuzuješ, že jí něco ujelo nebo mělo zpoždění? Jen zkusila ušetřit, nic víc. A velmi se jí to vyplatilo.

3750
peno: Co dvakrát? Taky se může stát, že mu vyprší platnost, když bude v Brně v MHD, další lístek u sebe mít nebude a drobný na koupi lístku u řidiče taky ne. Pak platí rovnou litr, když bude přistižen.

1577
11 lis 2008 15:56
Hodonín, zóna 900 IDS JMK
Taky se mi to nedávno stalo při cestě do Břeclavi. Jízdenku jsem cvakl v Hodonínské MHD, která sama o sobě měla zpoždění a tak jsem návazný vlak chytl jenom díky tomu, že měl taky zpoždění, ale neuvědomil jsem si, že díky tomu nechytnu městský autobus v Břeclavi, který jsem při příjezdu viděl už akorát odjíždět, takže jsem dvacet minut čekal na další a ještě zaplatil dalších 20 Kč, i když si myslím, že řidičce by to asi bylo fuk, ale jsem holt poctivý blbec. Takže si opravdu myslím, že tento protizákaznický nesmysl by se měl řešit, protože pokud se to stane nějakému člověku, co jezdí sporadicky a zaplatí Kordisu v podstatě dvakrát, tak příště pojede autem, protože to už ho i ten benzín/nafta vyjde levněji.

Ares: To nejlepší z Irisbusu ;-)

1344
17 črc 2010 21:41
Krno
Je to blbé. Dopravce má zpoždění a cestující musí ve výsledku zaplatit víc, přitom když už něco, tak by měl spíš dostat slevu. Ale uznávám, že najít řešení nejde snadno. Pokud by to šlo takto zpětně vyreklamovat, tak aspoň něco.

3750
Mr. Black píše:
To sice jo, ale pokud přestupuješ tak to není jak dokázat.
Tak na jízdence máš čas a číslo vozu, podle toho by se snad dalo dohledat, kde se spoj nacházel, když jsi ji cvakl, a zda ten spoj byl zpožděný.
Samozřejmě, že to nebude dělat řidič autobusu, ale zpětně (třeba při stížnosti na Novobranské) by to snad jít mělo, ne?

1591
18 led 2009 10:06
Já zas měl na mysl spíš zpoždění čistě v regionu. Tam by tohle mělo platit.

439
16 led 2015 11:18
Já mluvím spíš o případu, kdy linka s intervalem 5 minut nejede 20 minut např. kvůli zablokovaným kolejím nepojízdným vozem. Když pak přestupuješ na další linku s intervalem 5 minut a nakonec na regionálku s intervalem hodina, kterou ale kvůli tomu nestihneš, tak ti propadne lístek a nemůžeš s tím bohužel nic dělat a musíš připlácet.

3342
21 led 2011 14:19
Proč by byla chyba u nich? Tohle je ošetřeno v SPP a je to tam ošetřeno naprosto jasně. Pokud linka s intervalem 5 minut má 2 minuty zpoždění a někomu ujede spoj bez garantované návaznosti odjíždějící v čase příjezdu daného spoje, je to prostě jeho blbost a není o čem diskutovat... Pokud DP/IDS v některých případech ty jízdenky uzná když dojde k nějakému horšímu zpoždění, je to jen jejich dobrá vůle, nic jiného.

1591
Jestli to dělají nebo ne je jedno, ale dělat by to měli a pokud to nedělají je chyba u nich a ne na straně cestujícího. Nevím, jakým způsobem to dávají vědět, ale třeba je možné poslat zprávu na MSP vybrané skupině linek?

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
JJA píše:
Jednorazovky se takhle asi kombinovat nedaji, leda po vyprseni platnosti prvni oznacit druhou. Mozna to presne nechapu, ale pokud ty jizdenky oznacila poprve, tak vlastne Kordisu zaplatila vic, nez musela, a ty ji jeste zkasirujes o 34. biggrin

Prostě se kombinovat nedají. Ne asi, ale určitě!
JJA píše:
Chudak stara pani. Treba mel MHD bus sekeru, kvuli ktere ji odjel navazujici spoj, nebo nekde blokovala trat nepojizdna salina a musi platit vic, i kdyz by ji to podle jizdniho radu za normalnich podminek stacilo. Taky se mi to nekolikrat stalo, a to na jednorazovky jezdim do Brna jen nekolikrat do roka. Naposled mi nestacila platnost, kdyz regionalka prijela s 20minutovou sekerou. Kdyby me ale sofer chtel prinutit koupit dalsi listek, kdyz ma sam takove zpozdeni, tak bych ho musel poslat do rite.

Pokud jde o zpoždění na daném spoji, jízdenka na 15 minut platí klidně i hodinu, pokud se přestupuje, smůla. Chci vidět, jak dispečeři sledují zpoždění každého spoje a vzájemně mezi všemi vozy do všech směrů dávají řidičům na vědomí, kdo má jaké zpoždění ](*,) A teď zpátky do reality, jo?

515
30 zář 2011 07:06
Brno u linek 3, 11, 12, 81, 92, 93, 99
To sice jo, ale pokud přestupuješ tak to není jak dokázat.

1591
JJA píše:
Chudak stara pani. Treba mel MHD bus sekeru, kvuli ktere ji odjel navazujici spoj, nebo nekde blokovala trat nepojizdna salina a musi platit vic, i kdyz by ji to podle jizdniho radu za normalnich podminek stacilo. Taky se mi to nekolikrat stalo, a to na jednorazovky jezdim do Brna jen nekolikrat do roka. Naposled mi nestacila platnost, kdyz regionalka prijela s 20minutovou sekerou. Kdyby me ale sofer chtel prinutit koupit dalsi listek, kdyz ma sam takove zpozdeni, tak bych ho musel poslat do rite.

Pokud kvůli nějaké mimořádnost dojde k rozvázání návaznosti, tak by dispečer měl řidičům následujících spojů předat informaci o tom, že se prodlužuje platnost jízdenek těchto cestujících... Viz kniha 10 let IDS JMK. A pokud vím, tak jízdenka platí od označení po dobu její platnosti s přihlédnutím ke zpoždění, tj. musí ti vystačit podle JD v JŘ. Takhle mně to jednou vysvětloval kamoš revizor...

439
16 led 2015 11:18
Robert píše:
Pak jsem se dověděl, že kombinace jízdenky za 25 a 27 je v pořádku, že tak jezdí z Brna do Velkých Němčic normálně. Proč to dělá, jsem se nedozvěděl, každopádně jsem ji u hřbitova zkásnul o 34.

Jednorazovky se takhle asi kombinovat nedaji, leda po vyprseni platnosti prvni oznacit druhou. Mozna to presne nechapu, ale pokud ty jizdenky oznacila poprve, tak vlastne Kordisu zaplatila vic, nez musela, a ty ji jeste zkasirujes o 34. biggrin

Robert píše:
A na posledním spoji mi nejprve nastoupila starší dáma s jízdenkou za 27, které končila platnost za 15 minut, takže si do Opatovic musela s velmi odpudivou grimasou koupit ještě jednu.

7336
Doktor měl titul MVDr. Doufám, že mi uvěříš, že jsem tam nebyl kvůli sobě.
Jestli budu potrestán, prosím, ať to není výměnou za Gustáva. V okolí oné ORP by mě asi jeblo. A pan exprezident se tam určitě těší. A vůbec, mám schovanou SMS, kde sám mou návštěvu doktora popíráš.

45
24 říj 2011 23:31
Robert:

Tys musel u doktora dostat nějakou injekci...
Tolik protizákaznických zásahů je asi na další vyšetření.

Naposledy upravil mceza dne 17 zář 2015 10:45, celkově upraveno 1
Predchozi prispevek se necituje!

7336
Dnešní šichta na 50501 byla výživná. V Rajhradě mě seřval chlap, co si dovoluji po něm chtít vidět i data platnosti kupónu, když to po něm chtěl už řidič v 514. Prý si ty informace máme předat mezi sebou. Tak jsem mu navrhl, že když půjde pěšky, což tak dopadne, když mi nic neukáže, tak nebude muset ukazovat nikomu nic, zmlknul.
Pak jsem se dověděl, že kombinace jízdenky za 25 a 27 je v pořádku, že tak jezdí z Brna do Velkých Němčic normálně. Proč to dělá, jsem se nedozvěděl, každopádně jsem ji u hřbitova zkásnul o 34.
A na posledním spoji mi nejprve nastoupila starší dáma s jízdenkou za 27, které končila platnost za 15 minut, takže si do Opatovic musela s velmi odpudivou grimasou koupit ještě jednu. Pak přišel podivně se klátící chlap, označil si jízdenku, kterou jsem mu ihned zabavil. Nebyla to její premiéra v označovači. Trval na tom, že mu ji musím vrátit, tak dostal 4 čtverečky. Ty už asi nepoužije... A nakonec jsem ještě v Rajhradě vyhodil kluka s další propadlou jízdenkou.
Pes od pondělka ani jeden, mají na to ještě dva dny...

3750
ReZ píše:
Poslali by ji do Bohnic... sarcastic

A dojela by do Bohunic, ne? sarcastic

2965
04 pro 2008 10:07
tam, kde mám postýlku...
Zajisté jsi ji poradil, ať jede na Českou, odtud buď čtverkou, devítkou nebo dvanáctkou k takové té velké šedé budově s jednou věžičkou a okřídlenými koly na střeše a odtud RJ či EC do stověžaté a tam ať se doptá...
Jenže tam nemají absolutně tucha, kde Mozolky jsou. Poslali by ji do Bohnic... sarcastic

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2001 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 81  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata