Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 22 z 82    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 82  Další
Autor Zpráva
439
16 led 2015 11:18
Doufám, že další budou brzo následovat, a tak konečně bude namluvena zastávka Moravany, Nebovidská. :wink:

180
08 srp 2015 13:49
Do vozidla 4L2 5164 dosazeno Peterkovo hlášení.

28
13 zář 2006 13:12
ReZ píše:
Taky slyším spoustu nedostatků, třeba Zá-hřeb-ská, Hlubboká apod. Ale hlavně už neslyším tu strojově skládanou řeč!
A kolega správce RISu zcela jistě nedostatky, nejenom v intonaci, výslovnosti, ale i hlasitosti, zcela jistě sbírá a bude je řešit. Počkejme si. Ono si to sedne!

Velký problém jsou ty sykavky a šišlání. Nevím, zda to vzniklo již ve studiu pana Peterky, nebo až při editaci v Brně, ale je to tak na přeprodukování celé nahrávky...

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Byť jsem ještě nové hlášení neslyšel, doufám, že dojde k jeho zesílení. Záleží na typu vozidla, některé (typy) mají repráky dobře zašité, že i Černocká tu byla špatně slyšet.

902
02 lis 2006 07:32
Brno
Dětských nemocí je u všeho nového vždycky plno a postupem času se stejně vychytají. Jen by mě zajímalo, jak se bude řešit ta občasná nesrozumitelnost a kolize hlášení s provozním hlukem vozidla. Pravidelným cestujícím to může být jedno, ale když je člověk někde poprvé, tak se to hlášení občas hodí..

2965
04 pro 2008 10:07
tam, kde mám postýlku...
Taky slyším spoustu nedostatků, třeba Zá-hřeb-ská, Hlubboká apod. Ale hlavně už neslyším tu strojově skládanou řeč!
A kolega správce RISu zcela jistě nedostatky, nejenom v intonaci, výslovnosti, ale i hlasitosti, zcela jistě sbírá a bude je řešit. Počkejme si. Ono si to sedne!

1591
18 led 2009 10:06
Taky slyšíte Autobušové nádraží? ](*,)

2965
04 pro 2008 10:07
tam, kde mám postýlku...
Už jsem to psal vedle, ale zóna 101 byla dřív složenina, stejně jako všechna náměstí, čtvrti, ulice. Co půjde, bude se slučovat. S ohledem na kapacitu EPISu.
Kolega, jinak Ondra to tu psal, s tím strávil spoustu a spoustu hodin (podobné bezesné noci jako oddělení JŘ před 14. prosincem) a dělal co mohl. Stříhal, upravoval, editoval, nechal přemluvit asi 500 hlášek a vykouzlil z toho to, co tu máme. Hlasitost se nedá hodnotit. Všechny vozovny budou zvyšovat hlasitost. A sbírat zpětnou vazbu a dělat korektury.
Za mě se mě to líbí, je to něco nového. Za pár let (možná měsíců) nám to přijde běžné. Ten hlubší, míň zřetelný, chlapský hlas.
Jinak kamošovi, správcovi RISu obrovský obdiv, že to vůbec dal... :applause:

2830
01 črc 2006 22:24
Bedřichovice
Nejlepší byla v tomhle Černocká, než to opravili. Vzpomínáte na "náměstí dvacátého osmého dříjna"? :mrgreen:

365
08 čer 2015 19:07
Brno-sever, u staré nepoužívané smyčky
Zaujalo mě Náměstí dvacátého osmého síjna biggrin
Ale pořád lepší než Křapa se svým osmuadvacátým říjnem biggrin

902
02 lis 2006 07:32
Brno
Nedalo mi to a zaposlouchal jsem se do hlášení zastávek. I když je moje vnímání ovlivněno tím, že vím kam jedu a jaká zastávka má následovat, občas jsem název zastávky nebyl schopen rozluštit (například "Náměstí Svobody" na d-9). Na rozdíl od původního hlášení tento hlas zaniká v provozním hluku vozidel a nejsem si jistej, že avizované zesílení reproduktorů tento problém odstraní.

6
04 úno 2015 17:22
No a hodně divně zní taky to:

"Prosim POZOR" - kdy to pozor řiká tak, že se lekne půlka vozu, navíc mi přijde, že je to hlasitější než hlášení zbytku a pak se jen ozve něco jako "zastávka je na znamení"

1110
21 zář 2009 15:23
Pokud se chcete pobavit a máte známého šoféra a vůz, v němž došlo ve vozovně k nucenému přerušení nahrávání nových dat, tak jej poproste, aby vám na konečné projel prefabrikáty poskládané z více souborů. Dnes odzkoušeno na nejmenovaném vozidle - hlášení o sundání batohu - gong rostoucí - Peterka: Vyzýváme cestující - změna na Černockou: s batohem na zádech - a zbytek hlášení úplně chyběl a gong klesavý... jsem se řezal dvě minuty :-)
Jinak velká pochvala za prefabrikát 90 - jsme dpmb ... - to je opravdu lepší než ta bývalá poděkování.

635
15 dub 2013 15:57
Mě zase překvapilo, že ve většině vozů hlásí Peterka to 101 jako stojedna, zatímco u některých (osobně jsem takto slyšel hlásit ve dvou autobusech)hlásí jako sto.....jedna a u těchto vozů vyslovuje číslo sto bez poklesnutí hlasem, tzn. že to vypadá, jako by ještě něco následovalo, ale nic nepříjde...

365
Thaavi : něco mezi dlouhým a krátkým.

1710
22 led 2006 12:56
Brno
A naopak "zastávka je na znamení" je strašně nalepené na název zastávky. Zní to, jako by to celé byl název zastávky - bez mezery.

Moderátor
6180
11 dub 2010 15:05
Juliánov
Tin píše:
co mě hodně tahá za uši je "poslední --- zastávka --- v tarifní zóně -- 101" (přičemž 101 je vysloveno strašně rychle)
....

Mě ta 101 přijde normální. Naopak mě tahají a uši ty mezery mezi předchozíma slovama.

"fejsbůk" BMHD.cz

28
[/quote]
Celkem dobře, zní to jako Lipova.[/quote]

Takže opět chybně s krátkým "a" ?

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Bohužel teď nemám čas to vše pročíst, byť se to ubírá docela zajímavým směrem. Každopádně tu časem můžu nahrát (pokud není na netu) rozhovor z MF Dnes s lingvistou Karlem Olivou o českém jazyce.
Třeba zmiňuje vznik slova olajkovat, které se mu líbí, že je české. Vzalo se anglické slovo like, česky přepsalo na lajk. Přidala se předpona o- a přípona s časovou koncovkou -ovat. Vzniklo tak ryze české sloveso olajkovat. A to je vývoj jazyka.

496
31 led 2011 13:46
co mě hodně tahá za uši je "poslední --- zastávka --- v tarifní zóně -- 101" (přičemž 101 je vysloveno strašně rychle)
v této souvislosti nechápu smysl hlášení "zastávka leží v tarifní zóně 100", Jde mi o to, že v této chvíli už nemám možnost ani vystoupit, ani si koupi potřebnou jízdenku (pokud nemám jízdenku do další zóny). Dávalo by mi smysl jedno hlášení před tou poslední zastávkou "poslední v zóně x, následuje zóna y".

Druhý postřeh: jména zastávek se mi zdála o trošku tišší, než okolní vyprávění "PŘÍŠTÍ ZASTÁVKA -- jméno". Přitom by to mělo být minimálně nastejno, raději opačně "zastávka: JMÉNO"

A za třetí, elektrická vozidla (Poršetry zejména) pískají tak vysoko, že se mi hluboký hlas zdál kontrastnější než tolik vychvalovaný vysoký ženský. Sice ostatní ruchy jsou hluboké, ale rozjíždějící se 13T (jakožto hlavní zdroj rušení v době hlášení) je vysoko.

365
To jsou ty již zmiňované sykavky biggrin

1203
12 lis 2007 00:57
Brno - Židenice
Ja som dnes prekvapivo vystúpil z autobusu na zastávke Ksídlovická namiesto zastávky Křídlovická :-)

365
thaavi píše:
Nevíte, jak hlásí Lipovou? Černocká ji hlásila jako "Libova" :) :) :)

Jinak když se přidá hlasitost, tak rozumět jde celkem dobe. Ty sykavky jsou ale tragedie, jak kdyby to namluvil sysel.

Celkem dobře, zní to jako Lipova.

28
Nevíte, jak hlásí Lipovou? Černocká ji hlásila jako "Libova" :) :) :)

Jinak když se přidá hlasitost, tak rozumět jde celkem dobe. Ty sykavky jsou ale tragedie, jak kdyby to namluvil sysel.

439
16 led 2015 11:18
Jasný, tam je return = [ritern]. biggrin

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2038 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 82  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata