Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 154 z 241    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157 ... 241  Další
Autor Zpráva
1110
21 zář 2009 15:23
prototyp401 píše:
K tomu bych měl otázku - nevíte proč a-67 a a-76 na zastávce Úzka nevyužívají místo toho zvláštního místa kdesi daleko od ostatních zastávek ostrůvek společně s tramvají 12? Myslím, že z hlediska dopravních předpisů tomu vůbec nic nebrání a bylo by to logičtější...

Bohužel přesně naopak - protože na dráze není vyznačen BUS-pruh, takže jízda po kolejích a obsloužení zastávky autobusem je za plus 2 body do řidičáku, minus 4 body do pololetního hodnocení řidiče, minus 50% nebo 100% měsíční výkonnostní odměny a minus 2 tisíce na místě či ještě více ve správním řízení.

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Prototyp401: takovému návrhu :applause: ...ale směřuj to na DP.

757
27 úno 2015 21:19
Zlín
K a-82: No, docela mám přehled, ale zklamalo mě, když jsem s ní chtěl jet teda z Úzké směrem na Mendlák a čekal jsem u Tesca (v oblasti nástupu linek 60/61). Jaké bylo mé překvapení, když autobus kolem mě jenom projel :-D . No jo, až mnohem později jsem zjistil, že odjíždí z Úzké společně s linkou a-67 a a-76, které jedou uplně jiným směrem.
K tomu bych měl otázku - nevíte proč a-67 a a-76 na zastávce Úzka nevyužívají místo toho zvláštního místa kdesi daleko od ostatních zastávek ostrůvek společně s tramvají 12? Myslím, že z hlediska dopravních předpisů tomu vůbec nic nebrání a bylo by to logičtější...

800
12 zář 2014 23:38
Jezdím 82 pravidelně Geislerova—Konečňák, případně Geislerova—Vojenská nem. — a dokonce se mi jednou stalo, že jsme v tom busu byli tři! Je to absolutně nevyužité... dokonce ani babka, co žije hned nad zastávkou Geislerova nevěděla, odkud že přesně ten bus jede a kam... a ta má přehled o všem. A i jinde po městě když ji člověk potká, tak je to s využitím přibližně stejné...

PS: Nenávidím tu linku ještě z čistě "osobního" důvodu — blbě se zakresluje do schémat, s těmi svými závleky a motáním skrz centrum :D Což je asi taky jeden z důvodů, proč tím jezdí málo lidí — ono to skoro nikde nezastavuje, lidi nevědí, kudy že to vlastně jede atp...

3661
26 čer 2005 08:44
Brno-Líšeň (25, 26, 58, N97, N99)
Eventualně by mohla 68 ještě dělat závlek na Červený kopec. Závlek na Valašskou může konat jednou za ty dvě hodiny 69 a závlek k Poliklinice, Židenice bych pro nedostatek místa buď zrušil a nebo např. závlek 58.

6976
Žlutý kopec
Morce: tak předpokládám, že kdyby mělo dojít k jejich zrušení, pak a-81 zůstane v trase Klusáčkova-náměstí Míru-Pisárky(-Kohoutovice/a-68).

852
16 bře 2013 21:03
Bystrc, Černého
Podle mě je blbost, že zruší linku 81, ale u 82 se nedivím.

6976
Žlutý kopec
Nevím, jak je na tom a-82. Ale a-81 si na nezájem stěžovat nemůže, i v úseku Klusáčkova-Lesná bývá využívaná. Tak doufám, že se rušit nebudou. Navíc a-82 spojuje najednou několik nemocnic. Nicméně kvůli tak častému intervalu, jako je bus jednou za 2 hodiny, se nedivím, že je využívaná méně.

606
06 led 2011 14:32
Brno
Zaslechl jsem, že od prosincových změn se mají zrušit minibusové linky a-81 a a-82 kvůli malému zájmu.
Může mi někdo tuto informaci potvrdit či vyvrátit?

Prznitel češšššššštiny

Prznitel češšššššštiny
1977
07 dub 2006 09:03
A jak to řeší a 67? Možná by neškodilo zapojit taky rozum. Čočky mají volno se zelenou fází, jediný, zato dost podstatný problém může být kolize s vozidly, odbočujícími vlevo z MH na 28. října. Další pravidelná fáze by však znamenala snížení propustnosti křižovatky. Umí-li to řídící bedna, tak by se mohla dodělat preference pro a67 tehdy, když se bude nacházet v křižovatce.

757
27 úno 2015 21:19
Zlín
pepola píše:
Jenže změna "cyklu" nebude, bo řídicí bedna je v záruce...

Tak provedu reklamaci, ne? :lol:
A například: třeba ti řidiči ICOMU - pojede nějaký, který nezná místní poměry, v naději najede do BUS pruhu a pak má zůstat stát do noci na čočkách, protože mu tam nepadne jeho směr? Nebo jet, když prostě má volno a porušit předpisy? Samozřejmě, že nemohl vědět, když najel do BUS pruhu, že nebude moct odbočit. Nebo couvat, aby mohl přejet zpět do vedlejšího pruhu?

3724
28 úno 2006 19:00
Jenže změna "cyklu" nebude, bo řídicí bedna je v záruce...

3750
08 čer 2005 23:12
Jezour píše:
Porušení zákona 361/2000 Sb. ve znění pozdějších předpisů, z bus pruhu MH směr ven z města nelze sjet do předjízdného pruhu (vodorovná značka V1a - plná nepřerušovaná čára) a od šalinového ostrůvku lze jet na čočky pouze rovně (chyba při naprogramování cyklů křižovatky). Do vyřešení problému nutno sjet z tramvajového pásu v křižovatce Koliště - Milady Horákové a jet v koleně s auty, jiná možnost není legální.

Kdyby jen tak byla existovala příležitost ty čáry namalovat jinak, třeba při nedávno proběhlé rekonstrukci ulice... ale hlavně že jinde přejíždění plné čáry nevadí

6976
Žlutý kopec
NAD za šalinu bude pochopitelně pokračovat rovně. :wink:
Každopádně snad brzy spraví cyklus; doufám tento požadavek DP předal někomu odpovědnému.

479
23 pro 2013 20:28
Hrušovany u Brna
Čistě teoreticky, pokud pojede rovno, tak ano...

6976
Žlutý kopec
Ano, stačilo. Z BUS pruhu dnes nelze odbočit. Nicméně NAD by už dnes tento pruh mohla využívat. Je to tak, Jezoure? :-)

479
23 pro 2013 20:28
Hrušovany u Brna
Takže by bohatě stačilo aby se na čočky na 28. října dodělal odbočovací signál... No jo no... Asi je to složitý..

2485
19 dub 2009 12:06
Brno
Za Moravákem se má přejet z bus pruhu na silnic, pokud chce bus na 28. října kamkoliv odbočit.

Moje fotogalerie s dopravní tématikou.

6976
Žlutý kopec
Jezour: nejsem v Brně, abych to posoudil, ale pokud pojede bus v BUS pruhu už od Moraváku, pak by mělo jít pokračovat v BUS pruhu stále, ne? To by vysvětlovalo, proč tam jeli ICOM (kromě toho, že spíš přehlídli vodorovné značení). Nebo mezi Moravákem a Kolištěm není BUS pruh na TT?

2485
Brno
Jezour píše:
Porušení zákona 361/2000 Sb. ve znění pozdějších předpisů, z bus pruhu MH směr ven z města nelze sjet do předjízdného pruhu (vodorovná značka V1a - plná nepřerušovaná čára) a od šalinového ostrůvku lze jet na čočky pouze rovně (chyba při naprogramování cyklů křižovatky). Do vyřešení problému nutno sjet z tramvajového pásu v křižovatce Koliště - Milady Horákové a jet v koleně s auty, jiná možnost není legální.

A předpokládám, že je to platné pro VŠECHNY busy. Já jen, že včera jsem potkal dva ICOMáky, suveréně se řítíci bus pruhem od města a odbočující zněj vlevo, prostě to co my máme zakázáno.

365
08 čer 2015 19:07
Brno-sever, u staré nepoužívané smyčky
Ondra K. píše:
Jak koukám na nový jízdní řády, tak už aby dorazila další dodávka 13T. Protože ty počty garantovaných spojů na linkách 2, 4 a 5 jsou fakt tragický. Nejblbější je to na té čtyřce, která má většinu trasy samostatně bez souběhu s jinou linkou.

Ono d-4 z většiny vypravují Medlánky, které nemají krátké NP vozy. Možná by pomohlo posílat soupravy T3 + VV60LF biggrin

1110
21 zář 2009 15:23

6620
21 pro 2005 17:01
Jezour píše:
se současným zákazem využít bus pruh Milady Horákové.

Důvod?

2485
Brno
MartinV: To je právě otázka, co je v pořádku. Jestli popis trasy Zemědělská - Jugoslávská .... nebo odlišný JŘ v trase ŠČ - Úh po rozkliknutí onoho souboru. Každopádně momentálně není vpořádku ani jedno: Jiná trasa a jiný řád u ní.

6976
Žlutý kopec
Rem: na pdf.dpmb.cz je vše v pořádku, ŠČ - MN (- ÚH).

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6004 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157 ... 241  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata