Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 156 z 241    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159 ... 241  Další
Autor Zpráva
2830
01 črc 2006 22:24
Bedřichovice
Mouka: To má být výmluva? Já nevím, kdo za to může, ale prostě jako zákazník mám smíšené pocity...

rem: Otázka spíš měla znít, kde bude ten bus 20 minut tvrdnout, aby nezavazel. Kromě České mě moc míst nenapadá.

2485
19 dub 2009 12:06
Brno
prototyp401 píše:
Dva příspěvky skoro zbytečné - zní to totiž tak, že víš, kde bude výstupní. Pokud to víš, sdělíš nám to?

Nebudu se tedy k tomu dál vyjadřovat, i když vím, dle nově instalovaných boxíku na JŘ. Nerad bych vytvořil další "zbytečný" příspěvek, protože někdo bystřejšího rozumu by to též mohl vědět a následně by mi vytýkal, že to sem zbytečně píší. I když třeba nevím, co je na sdělení, že na morávák to přijede otočené, zbytečného. Stačí logicky uvažovat, ale člověk se nezavděčí. A kdo chce, nic mu nebrání jít se na ten morávák podívat.

Moje fotogalerie s dopravní tématikou.

6620
21 pro 2005 17:01
Já bych spíše řekl, že tvůrci jsou nuceni vnějšími vlivy dělat JŘ na poslední chvíli.

2830
Bedřichovice
Na a-81 ve směru ze ŠČ chybí jízdní doby. A vůbec ten JŘ je úžasně přehledný. Je-li většina spojů vedena v úseku Klusáčkova--Náměstí Míru, proč právě tyhle spoje nejsou bez poznámek? Proč je bez poznámek těch asi 6 spojů v každém směru? A proč je u 99 % spojů vozíček, když by to šlo řešit efektivněji? No, zase by někdo musel přemýšlet. Opakuje se to každý rok..

757
27 úno 2015 21:19
Zlín
Rem píše:
To předpokládáš špatně.

Dva příspěvky skoro zbytečné - zní to totiž tak, že víš, kde bude výstupní. Pokud to víš, sdělíš nám to?

2485
Brno
Mouka píše:
Výstupní podle JŘ nevyčtu, ale očekával bych, že to bude opět u tramvají 3, 5, 9 směr Česká.

To předpokládáš špatně.

2485
Brno
b1 píše:
Kde se bude ta a-45 na Moraváku otáčet?

Nikde se na Moráváku nebude otáčet. Přijede tam již otočená.

6620
P. Haluza: Vzhledem k tomu, že tam jsou 21 min vyrovnávačky, tak je možnost se jet otočit prakticky kamkoliv v okolí. Výstupní podle JŘ nevyčtu, ale očekával bych, že to bude opět u tramvají 3, 5, 9 směr Česká.

2830
Bedřichovice
A výstupní?

Jen tak mimochodem. Tramvají trvá úsek Lesnická--Moravské náměstí 8 minut. Hádejte, jak dlouho to bude trvat a-45... A to nepočítám zácpy na kolišti a zdržení okolo Schodové... Fakt úspora času, to se musí nechat. A ta lukrativní frekvence spojů! :mrgreen:

6620
ad otáčení 45 na Moraváku: Neumím přesně odpovědět, nicméně odjezdová zastávka bude společná s tramvajemi směrem k Dětské nemocnici.

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Dívám se, že teď je tam ve vysvětlivkách k JŘ uveden symbol vozíčku s textem, ale vozíček (pochopitelně) u žádného spoje není. Těžko říct, proč to tam nenechali, bylo to jasnější.

3750
08 čer 2005 23:12
Kde se bude ta a-45 na Moraváku otáčet?

2830
Bedřichovice
Ano, byl. Ale teď zmizel. ](*,)

6976
Žlutý kopec
P. Haluza: pokud si dobře vzpomínám, tak jeden čas u linky 8 ten vozíček byl, nebo alespoň text v rámečku o 100% NP lince i s piktogramem vozíčku.

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
Jestli to bude podle vašich spekulací, tak opět další místo, kde nelogicky bude řidič pauzovat na straně, kde nic není a na vybavené konečné se bude jenom otáčet rychlostí světla.

2830
Bedřichovice
miropiro píše:
No však jo :) Pojede to na zastávku Lesná, nádraží a potom směr třída Generála Píky a na Lesnickou přijede ve směru od zimáku...

Jo, ale stejně bys nedostal interval 5 minut, protože dvakrát do hodiny bys tam měl díru. Viník? Linka 45. :mrgreen:

miropiro píše:
To není extrém. To je naopak dobře započatý příklad

Akorát mu chybí ta drobnost s výrazně vyznačeným symbolem na jednom místě. Takhle totiž bez přečtení vysvětlivky nemáš jak zjistit, že jsou to nízkopodlažní spoje...

2574
05 úno 2007 18:12
Malečkův rajón
P. Haluza píše:
Ano, extrémem je linka 8, kde není vůbec nic, jen u pár spojů poznámka, že nejsou zajištěny nízkopodlažním vozidlem. Asi je příliš těžké někam k číslu linky přidat velký symbol vozíčku, poznámku ke spojům, které nejsou NP, a tím vyřešit zvýšenou nepřehlednost přidáním symbolu k 99 % odjezdů...

To není extrém. To je naopak dobře započatý příklad :-)

Můj nový web o severním okolí Brna

2830
Bedřichovice
miropiro píše:
Jinak v souvislosti s množstvím nízkopodlažních spojů by vážně chtělo už uvažovat, že by se od změny jízdních řádů v prosinci psalo, že všechny spoje jsou nízkopodlažní s výjimkou vybraných spojů...bylo by to přehlednější...

Ano, extrémem je linka 8, kde není vůbec nic, jen u pár spojů poznámka, že nejsou zajištěny nízkopodlažním vozidlem. Asi je příliš těžké někam k číslu linky přidat velký symbol vozíčku, poznámku ke spojům, které nejsou NP, a tím vyřešit zvýšenou nepřehlednost přidáním symbolu k 99 % odjezdů...

2574
Malečkův rajón
MartinV píše:
Pokud to srovnám s a-81 (a bývalou a-80 Mírák - Klusáčkova), tak zatímco u a-80/81 se vyplnil bílý prostor na mapě, tady suplujeme jinou dopravu, jen abychom měli o přestup míň. Před 10 lety by to možná bylo pochopitelné, ale dnes s tolika NP spoji?

Ano, ta a-81 má sice nyní skvělý jízdní řád, ale jinak ji považuji za užitečnou linku, která chyběla. Ale ta a-45...ale už to vidím, jak po zrušení začnou lidi psát, že jsou na té lince a-45 životně závislí :D Ale jinak ano, jsem taky zvědav na obsazenost.
P. Haluza píše:
To s těmi expresními spoji by ale nešlo, protože na tu Lesnickou jaksi potřebuje přijet z opačné strany. :mrgreen:

No však jo :) Pojede to na zastávku Lesná, nádraží a potom směr třída Generála Píky a na Lesnickou přijede ve směru od zimáku...

Jinak v souvislosti s množstvím nízkopodlažních spojů by vážně chtělo už uvažovat, že by se od změny jízdních řádů v prosinci psalo, že všechny spoje jsou nízkopodlažní s výjimkou vybraných spojů...bylo by to přehlednější...

6976
Žlutý kopec
P.Haluza: ale jo, myslím, že si cestující najde. Ale de facto je přebere z tramvaje, protože tito lidi místo přestupu dojedou na Rooseveltovu a dále budou pokračovat pěšky.
Pokud to srovnám s a-81 (a bývalou a-80 Mírák - Klusáčkova), tak zatímco u a-80/81 se vyplnil bílý prostor na mapě, tady suplujeme jinou dopravu, jen abychom měli o přestup míň. Před 10 lety by to možná bylo pochopitelné, ale dnes s tolika NP spoji?

2830
Bedřichovice
To s těmi expresními spoji by ale nešlo, protože na tu Lesnickou jaksi potřebuje přijet z opačné strany. :mrgreen:

A co se týče druhé strany sídliště, jasně, tam je taky 5 minut proti proudu zbytečných, ovšem tam to nejde udělat jinak. Obvykle je v obou směrech stejný interval, pokud neexistuje efektivnější řešení. No a myšlenka režijního přejezdu Haškova--Halasovo náměstí na 57, to už je úplné sci-fi a kontraproduktivní, protože stejně nic neušetříš...

Mně by fakt zajímalo, kolik lidí s tou 45 bude jezdit...

Ad pauza Moravák: to tak být vůbec nemusí. Co když na Haškově teď budou rychlý obraty a na delší pauzy se bude jezdit právě na Moravák? Uvidíme.

2574
Malečkův rajón
Mně teda přijde vůbec ten jízdní řád a-45 podivný. Autobus odpoledne přijede na Moravák v časech 10, 40 a vracet se bude na Lesnou v 01, 31. Dobře, máme tu pauzu pro řidiče, ale tak ta by se snad dala nějak vymyslet na Haškově. Ale když bude autobus prostě stát 20 minut v centru, tak už pak chápu, že nejsou autobusy na pětiminutový interval odpoledne z Haškovy dolů. To je fakt super daň za ten nápad pokračovat s linkou x5 i po výluce. Snad to vedení MČ Brno-sever brzy dojde. Jako jo, měl jsem tu linku x5 hodně rád, lidi si na ni zvykli a také jsem si rád došel na Janáčkovo divadlo a pak už jel přímo na Lesnou, ale tady už končí sranda :-)

2574
Malečkův rajón
P. Haluza píše:
No moment, a-45 je přece nad rámec obslužnosti a s patřičným snížením dotací MČ, ne?
A co je špatného na 10minutovém intervalu proti směru hlavního proudu? To tam bohatě stačí.

Tak zavedeme desetiminutový interval i na západní straně Lesné odpoledne ve směru dolů, že sarcastic
Ale dost už, samozřejmě nevidím do konstrukce jízdního řádu, ale přijde mi, že by snad šlo přidat alespoň spoje linky a-46 v úseku Haškova - Lesná nádraží a dále expresně na Lesnickou jako dříve...

2830
Bedřichovice
No moment, a-45 je přece nad rámec obslužnosti a s patřičným snížením dotací MČ, ne?
A co je špatného na 10minutovém intervalu proti směru hlavního proudu? To tam bohatě stačí.

1110
21 zář 2009 15:23
Správně zní otázka - koho napadlo chtít linku x5=45 a zároveň platit co nejméně (necelý půlmilion za 4 měsíce a ještě v luxusním intervalu 30 minut!). Toto je daň za linku 45. Jakmile se MČ Bo-sever ozve, že nechce 45, bude mít původní rozsah spojů na 46.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6004 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159 ... 241  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata