Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 77 z 234    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80 ... 234  Další
Autor Zpráva

800
15 srp 2012 14:28
Zrovna to řešení u NCKP nesnáším. Mě se totiž hodí odjezd oběma směry, stejně musím přestoupit, ať jedu na Jundrov nebo Avion... Tak tam člověk musí přebíhat a dívat se, co jede dřív...

A to že tam lidi přebíhají, když stojí na blbé zastávce taky není nic neobvyklého. Tam měl být jen jeden záliv na straně Tesca...

2965
04 pro 2008 10:07
tam, kde mám postýlku...
Jak to vypadá ve smyčce ZOO přesně nevím, jen mě napadlo mít pro trajfy dvě různé odjezdové zastávky, viz a-67 u NCKP.
Jestli se neuvažuje se smyčkou jen jako nácestnou konečnou. Pokud trajf pojede až nahoru, nebude přes ZOO projíždět.

2485
19 dub 2009 12:06
Brno
Mogul píše:
Někdy není co číst. Občas na hlaváku u linek 31 a 33 řidič zapomene nahodit kurz před nájezdem do zastávky, tak z toho bývá dobrý chaos...

Neplést jablka a hrušky, t-31 a 33 mají na hlaváku specifický způsob změny orientace, podobně jako třeba na d-8 na Mifkove, kde pokyn "nenastupujte" mizí až s odjezdem předchozího spoje. Pokud bude Zoo prujezdnou smyčku nepředpokládám, že trajf dojede bez cíle, neb by tak musel jet už z konečné.

Moje fotogalerie s dopravní tématikou.

3750
08 čer 2005 23:12
Rem píše:
Ano, na Staré Osadě a i jinde, kde se tento jev běžně vyskytuje je to dosti matoucí... stačí umět číst, podívat na tablo se kam to jede a průměrnej člověk nemá problém vlézt, kam potřebuje.

Nevím, jak je to nyní s RISem, ale ještě v nedávných dobách, kdy řidiči zadávali cíl ručně (připadně při poruše panelů) se párkrát vyskytl na Staré osadě (i jinde) vůz s opačným cílem.
A přinejhorším se člověk může zeptat, když si není jistý (na zeptání mě ještě nikdy žádný řidič neodbyl).

902
02 lis 2006 07:32
Brno
Rem píše:
.. stačí umět číst, podívat na tablo se kam to jede a průměrnej člověk nemá problém vlézt, kam potřebuje.

Janatak píše:
To je právě ono, stačí se podívat na tabla a přečíst, kam co jede....

Někdy není co číst. Občas na hlaváku u linek 31 a 33 řidič zapomene nahodit kurz před nájezdem do zastávky, tak z toho bývá dobrý chaos...

3985
25 led 2006 16:11
všudezdejší
Rem píše:
Ano, na Staré Osadě a i jinde, kde se tento jev běžně vyskytuje je to dosti matoucí... stačí umět číst, podívat na tablo se kam to jede a průměrnej člověk nemá problém vlézt, kam potřebuje.

To je právě ono, stačí se podívat na tabla a přečíst, kam co jede...a stejně se tě padesát lidí za spoj zeptá, kam to vlastně jedeš sarcastic .

2777
07 kvě 2008 20:25
Čebín
Myslím (a teď mluvím za člověka který přestup z 30 na 52(54) využívá dost často) že to bude pro místní přínosem.

Předpokládám že režim bude podobný jak na staré osadě - tedy 30 bude do smyčky zajíždět jen večer.

Když večer v době návazností stojí za sebou kloub na 30(nájezdy na nočky běžný stav) a 52 na kamechy tak u "javoru" tam slušně zavazej ...

Zároveň to bude přínos při přestupu z 30 na 54... Už několikrá se mi stalo že jsem to od "javoru" k zoo nestihl (je tam cca 5 minut na přejití od "javoru" k zoo) a 54 mi ujela ...

2485
19 dub 2009 12:06
Brno
Janatak píše:
A už je někde k mání plán zadrátování smyčky? Asi že předpokládám, že se bude pojíždět v obou směrech, tj. z KrPole, nádraží do Bystrce a obráceně, ale smyčka tv bude asi jednoduchá, neboli jedna stopa...čiliže za sebou můžou stát trolejbusy do opačných směrů a to by ve výsledku mohlo být dost matoucí...

Moje fotogalerie s dopravní tématikou.

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
Však co, my se tam nějak domluvíme, ehm domlátíme...

3985
všudezdejší
P. Haluza píše:
A nemůže to být třeba tak, že tam budou končit jen vybrané spoje a ty ostatní tam ani nebudou zajíždět?

To by obyvatelé Odbojářské a Černého včetně blízkého okolí dopravnímu podniku fakt poděkovali. Mají sice hezký přestupní uzel o zoo, ale nahoru na Černého už nepojede tolik spojů...

Větší smysl opravdu bude v projížděnosti smyčky.

2830
01 črc 2006 22:24
Bedřichovice
A nemůže to být třeba tak, že tam budou končit jen vybrané spoje a ty ostatní tam ani nebudou zajíždět?

3985
všudezdejší
OndraS píše:
Pepola - smysl v tom nějakej vidím, ale stejně jako ty vidím problém v kapacitě té smyčky. Podle mě by docela pomohlo, kdyby se ten velikej vydlážděnej flek, kde nic není, stal silnicí, a tímpádem by se dalo autobus odstavovat u té masny legálně tak, aniž by tam zavazel. A navíc, pokud budou trolejbusy jenom projíždět, tak je tam budou brzdit autobusy co vykládají lidi, a i ty co tam čekají minutu do odjezdu.
Bude to zajímavý, no nicméně z trolejbusového hlediska to vidím pozitivně, dalších pár metrů drátů a další smyčka kde bude možno se obrátit, nebo jet na ZKJ atd.

A už je někde k mání plán zadrátování smyčky? Asi že předpokládám, že se bude pojíždět v obou směrech, tj. z KrPole, nádraží do Bystrce a obráceně, ale smyčka tv bude asi jednoduchá, neboli jedna stopa...čiliže za sebou můžou stát trolejbusy do opačných směrů a to by ve výsledku mohlo být dost matoucí...

Ale jinak souhlas s Ondrou, kapacita bude zajímavej oříšek, jak se to tu všechno vleze, i když t-30/x30 bude jenom projíždět.

1404
02 črc 2011 14:08
Je to špatné řešení. Smyčka je smyčka = ukončení linky. Smyčka není a nemá být průjezdní bod. Proto, že to neustále nějací mudrlanti (*****ové) zaměňují, pak stále častěji vzniká zoufalství viz rádoby úžasný terminál Nemocnice Bohunice. Zatáčka 4x 90 stupňů s nedostačujícím zaoblením, konečná trolejbusů, kde třeba 2 trolejbusy zavazí, naproti v zastávce 2 kloubáky a za nimi ještě regionálka => obyčejný průjezd takovým místem způsobí zpoždění 3 minuty, zbytečně... Zastávka pro všechny spoje, které nekončí v zastávce se smyčkou, má být vždy na přilehlé silnici s dostatečně dlouhým a širokým zálivem. A pokud to takhle řešit nelze, je nesmysl smyčkou nějaké další spoje vést. Takové řešení je snesitelné maximálně v nějaké vesničce nebo třeba v místě jako Kníničky, U Luhu, kde se málokdy potkají 2 a více autobusů.
Na frekventovanějších místech NIKDY neslučovat konečnou s průjezdním bodem. Např. KPN = ideální řešení. Toto je úplně krásný přestupní terminál, kde nikdo nikomu nezavazí.

1485
28 čer 2014 21:40
Fanklub 21/22Tr
Pepola - smysl v tom nějakej vidím, ale stejně jako ty vidím problém v kapacitě té smyčky. Podle mě by docela pomohlo, kdyby se ten velikej vydlážděnej flek, kde nic není, stal silnicí, a tímpádem by se dalo autobus odstavovat u té masny legálně tak, aniž by tam zavazel. A navíc, pokud budou trolejbusy jenom projíždět, tak je tam budou brzdit autobusy co vykládají lidi, a i ty co tam čekají minutu do odjezdu.
Bude to zajímavý, no nicméně z trolejbusového hlediska to vidím pozitivně, dalších pár metrů drátů a další smyčka kde bude možno se obrátit, nebo jet na ZKJ atd.

1363
06 zář 2010 15:29
Brno - Masarykova čtvrť
V novinkách DPMB ke změnám od září píšou "• Polovina spojů linky 37 bude obsluhována kloubovými trolejbusy."

3724
28 úno 2006 19:00
Já nevím, jaký to bude mít smysl...
V sobotu, kdy byla akce hrady.cz, tak se tam motaly dva kloubáky a-303, k tomu ještě a-50 a a-52 a ta náhrada do Hvozdce a už se tam nedalo projet. Teď se tam budou motat ještě trolejbusy...

80
05 dub 2015 09:45
Aby jim někdo ty sloupy dřív neodnosil :-D

3985
všudezdejší
OndraS píše:
:!: Na vjezdu do smyčky Zoo, jedná se o vjezd směrem od přístaviště, se v trávě nachází asi 15 sloupů TV :!:

Příloha:
DSC_3999.JPG

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

1374
10 bře 2010 18:00
BRNO-Řečkovice
Dle iRISu se na linkách 30/x30 vyskytují dvě 31Tr. Takže Bystrc zažívá premiéru těchto vozů v normálním provozu. :-)

2965
tam, kde mám postýlku...
To už mělo být dávno. Obávám se, že trajfovou smyčku ZOO zprovozní až během prázdnin 2016 a to už bude trošku s křížkem po funuse s ohledem na možné zkrácení x30.

Administrátor
6672
26 říj 2005 00:04
Brno-Bohunice
Tak snad se co nevidět pustí do stavby :-)

852
16 bře 2013 21:03
Bystrc, Černého
Leží to tam několik dní.

1485
28 čer 2014 21:40
Fanklub 21/22Tr
:!: Na vjezdu do smyčky Zoo, jedná se o vjezd směrem od přístaviště, se v trávě nachází asi 15 sloupů TV :!:

2965
tam, kde mám postýlku...
Holt ouřední šiml až moc řehtá... #-o

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
Tady to je fakt jak u blbejch na dvorku.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5826 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80 ... 234  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata