Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 81 z 234    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84 ... 234  Další
Autor Zpráva
2830
01 črc 2006 22:24
Bedřichovice
To jistě ne, nicméně 15 stojících cestujících je pouhá čtvrtina teoretické obsaditelnosti na stání, takže ať to každý vnímá, jak chce, já bych to bral jako ideální stav. Samozřejmě ty další popisované extrémy už ne.

615
17 říj 2011 09:57
Brno-Bystrc
15 stojících sice teoreticky není plná kapacita, ale opticky už to tak cestující rozhodně vnímá - to už je zaplněná ulička jedním až dvěma lidmi na metr délky. Navíc popisovaná situace, kdy se do t-busu někdo nevleze, nebo musí stát nalepený na dveřích, už vypadá spíš na dosažení i teoretické kapacity. To se musí na spojích dát vyučovat matematická indukce, aby se daly prohlásit za plné?

1374
10 bře 2010 18:00
BRNO-Řečkovice
Jak jsem viděl na Vrázové "protijedoucí" spoj (směr Česká), tak v něm mohlo být 30-35 lidí, v dalším "protijedoucím" spoji u Kamenolomu, jsem viděl kolem 30 cestujících(snad skoro všichni seděli a nějaký 2 cestáče jsem viděl stát). Stačí zatím takto? :-)
Jinak ten největší proud cestujících na lince 30, je v úseku Přívrat-Husitská, co jsem z těch 4 jízd vysledoval.

2830
Bedřichovice
Ještě bych se zeptal na jednu související věc: jak moc plné jezdí spoje linky x30? Není ten problém způsoben jen tím, že část kaštanstva nevěří tomu "x" a jezdí tím, co důvěrně znají?

1374
BRNO-Řečkovice
Přes 50 stojících mohlo být v tom "mém" spoj. Je to myšleno tak, že trolejbus s nejmenším obsazením, který jsem viděl, měl 15 stojících cestujících, zbylé vozy(spoje), které jsem viděl, jich měly mnohem víc. :wink:

2830
Bedřichovice
Já jsem to pochopil, ale ani "minimálně 15" na tom nic nemění. Pokud teda pod označením "minimálně 15" nemáš na mysli třeba 50...

1374
BRNO-Řečkovice
Přečti si tu větu ještě jednou, to zvýrazněné slovo tam není jen tak.Možná jsem jen mohl zvolit lepší pořadí slov, aby to bylo z toho víc jasný. :-)

2830
Bedřichovice
Akorát že 15 stojících cestujících není přeplněné vozidlo...

1374
BRNO-Řečkovice
Tak dneska jsem musel 2x absolvovat linkou 30 cestu do Bástru a zpět a bohužel na této lince došlo k tomu, čeho jsem se obával.Ty spoje zde jezdí teď v dopoledním sedle naprosto přeplněné, jenom z toho, co jsem vysledoval ve "svých" spojích, či ve spojích naproti, tak MINIMÁLNĚ v každém spoji stálo tak 15 cestujících, při plném obsazeních všech sedadel. Při mých cestách hlavně brzy dopoledne, to jelo opravdu dost přeplněné, že jsem musel stát až úplně opřený o dveře, při jedné cestě do KPN se dokonce na Záhřebské nevlezla jedna matka s kočárkem do vozu. Je opravdu tedy nutné šetřit takto na linkách? Tohle akorát povede k tomu, že cestující budou přesedat na auta atd. Doufám, že toto opatření je opravdu jen přes prázdniny, jinak se linkou 30 nebude dát snad ani moc cestovat. :oops:

616
13 srp 2010 13:44
chat-maniac píše:
Dneska na Jírovcove pobíhala banda důležitých lidí a očumovali každej kouteček,...

To by mě zajímalo, co tito inženýři řekli na zábradlí u parkoviště, které tam drží na dobré slovo... Nechápu, proč jej v rámci rekonstrukce neopravili. A jsem tedy hodně zvědav, co se bude dít dál, zda se zruší přechod či co.

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
Thom píše:
Zde v odpovědi se dá dočíst, že by měli smyčku kolaudovat dnes a do 15 dní by se měla dát otočit. Mimo jiné je tam i uveden důvod průtahů.

...

Administrátor
2499
28 lis 2007 23:00
Brno
chat-maniac píše:
Dneska na Jírovcove pobíhala banda důležitých lidí a očumovali každej kouteček, včetně nějakýho Ing. stavaře a minimálně Bc. policisty z dopravky. Docela prča tu skupinku bezprizorně se pohybujících a o kdovíčem debatujících, každou chvíli se přeskupujících jedinců, sledovat.

A tato akce měla co za smysl?

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
Dneska na Jírovcove pobíhala banda důležitých lidí a očumovali každej kouteček, včetně nějakýho Ing. stavaře a minimálně Bc. policisty z dopravky. Docela prča tu skupinku bezprizorně se pohybujících a o kdovíčem debatujících, každou chvíli se přeskupujících jedinců, sledovat.

1092
09 lis 2006 18:16
Jestli chápu dobře, tak je to o přechodu v prostoru smyčky, takže pokud se přechod zruší (stejně tam jezdí jen MHD), tak by neměl být problém. Nebo se mýlím? Druhá věc je, že je to celé nesmysl (viz příspěvky níže).

Last: Ale ve špičce nedošlo k redukci spojů, jen mimo špičku.

3750
08 čer 2005 23:12
P. Haluza píše:
To je fakt bezvadný zdůvodnění. Že se to samé děje na každé křižovatce, kde se odbočuje vlevo a vozidlo musí dát přednost chodcům na přechodu, díky čemuž může zůstat nečekaně viset v komunikaci, to už PČR nezajímá? :mrgreen:

Třeba se brzy dočkáme i zákazu kloubových trolejbusů na linkách 25 a 26, protože každá má na své trase minimálně jedno takové levé odbočení s přechodem pro chodce.

117
26 čer 2014 22:31
Eda píše:
Nachystané je to na to určitě. Stačí se podívat na nerovnoměrné rozestupy mezi spoji ve špičce. V sedle by to snad mělo být jen v kloubech. Ale těch 12 minut je teda fakt hodně, zase to tady Kohoutovice trošku odnesly.

Tak Kohoutovice měly vždycky luxusní interval a dalo se čekat, že když se tam nasadí klouby, tak se ten interval natáhne. Je fakt, že ve špičce to jezdilo plný, ale spoje jezdily často a navíc bez nějakého většího zpoždění. Teď se natáhne interval, bude větší vůz, ale stejně to bude ve špičce jezdit narvaný sarcastic
I když kdysi klouby na 37 jezdily a byly většinou úplně prázdný, to když pak po delším čekání přijela 25 nebo 26, tak se tam nedalo pomalu nacpat sarcastic

Ale jsou prázdniny, takže uvidíme jak to bude vypadat až se zase změní jízdní řády. Ad Kohoutovická smyčka, nebylo by nakonec lepší jenom posunout zastávku ve směru z Kameňáku blíž ke smyčce bez otáčení jejího směru? Začínám mít pocit, že je to úplně zbytečně komplikovaný, všechno by sice nezastavovalo na stejné zastávce, ale současný stav bez otočeného směru by podle mě vyhovoval. Trolejbus vjíždějící do smyčky by nemusel dávat přednost na přechodu a neblokoval by tedy křižovatku, trolejbus vyjíždějící ze smyčky by při dávání přednosti nikde nezavazel a vzdálenost obou zastávek je minimální, stačí přejít právě po tom přechodu... Navíc pohodlně přestoupit se dá na dalších třech zastávkách, zastavují tam všechny spoje a cestující se nemusí nikam přesouvat...

2830
Bedřichovice
To je fakt bezvadný zdůvodnění. Že se to samé děje na každé křižovatce, kde se odbočuje vlevo a vozidlo musí dát přednost chodcům na přechodu, díky čemuž může zůstat nečekaně viset v komunikaci, to už PČR nezajímá? :mrgreen:

200
04 čer 2009 13:05
Zde v odpovědi se dá dočíst, že by měli smyčku kolaudovat dnes a do 15 dní by se měla dát otočit. Mimo jiné je tam i uveden důvod průtahů.

151
07 říj 2009 23:14
Myslím, že teď o prázdninách budou i okružky jezdit včas :) A ve školním roce snad bude kratší interval, přeci jen na VUT jezdí i z Bystrce hodně lidí.

925
14 čer 2004 18:43
Brno - Bystrc
ds píše:
mtm: 30 je jiný případ, když ji prokládá x30...

Nicmene v useku Privrat - KPN tech 20 minuy v sedle s ohledem na "presnost" spoju linky 44/84, ktera ji zde doplnuje neni nic moc. Uvidime, jak se to usadi.

Administrátor
6672
26 říj 2005 00:04
Brno-Bohunice
Není to spíš naopak? Že to bude zkolaudováno až někdo bude ochoten ustoupit z požadavku na tu značku? :-)

Bohužel se asi tento donebevolající nesmysl nedaří zvrátit, tak se furt jezdí po staru.

770
21 lis 2010 09:08
Prý se značka sundá, až se to zkolauduje.

2485
19 dub 2009 12:06
Brno
Ten je tam platnej až bude přehozený směr ne?

Moje fotogalerie s dopravní tématikou.

3750
08 čer 2005 23:12
A co zákaz vjezdu ve smyčce?

1363
06 zář 2010 15:29
Brno - Masarykova čtvrť
Jak se dívám na ty intervaly, tak mě úsměv docela přechází. Tak uvidíme, jak to bude vypadat v praxi a především po prázdninách.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5826 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84 ... 234  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata