Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 161 z 241    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164 ... 241  Další
Autor Zpráva
2830
01 črc 2006 22:24
Bedřichovice
Je třeba ale dodat, že po půl hodině jede pouze v úseku Zvonařka--Avion, což je dosti podstatný detail.

2649
13 črc 2009 13:42
Že třeba v dopoledním sedle jezdí 67 po půl hodině. To mám jako čekat půl hodiny, když su třeba na Moraváku a potřebuju něco v Avionu?! Proč radši nenechají 67 v celé délce a tu dementní linku nezruší? Avion si tímhle s prominutím sere do vlastních bot. Platí linku, která je většině lidem k ničemu. Ať žijí nesystémové linky!

1870
05 lis 2005 19:50
xxx: Jakým způsobem ty spoje krade?

1110
21 zář 2009 15:23
Ano, Avion linka je od 14.2.2011 bez omezení nástupů a výstupů, lze s ní jezdit zdarma např. Úzká - Komárov (dohoda nejen s Avionem, ale i Vaňkovkou)

2649
13 črc 2009 13:42
Ta Avion linka je pěkná prasárna. Akorát krade spoje z 67.

1092
09 lis 2006 18:16
Když jsme u toho, jak je to s Avion linkou? Ta nemá v jízdním řádu uvedeno, že zastavuje jen pro nástup nebo výstup (alespoň jsem to nikde nenašel). Znamená to, že s ní mohu cestovat například z Komárova na Úzkou zdarma? Dokonce má myslím v Komárově vylepen jízdní řád.

439
16 led 2015 11:18
U Olympie je to prakticky nemožné, protože nejde rozlišit, jestli ten člověk jede za nákupy nebo ne. A pro Olympii jsou dobří i ti lidé, kteří chtějí ušetřit něco na jízdném, o čemž jsem psal, protože často tam zajdou něco koupit, i když se třeba primárně chtějí jen dostat do centra. A zpoplatnění by Olympii spíš uškodilo, protože by se brňáci začali pořádně rozmýšlet, jestli radši nejet spíš do Vaňkovky nebo Avionu.

2830
Bedřichovice
Ještě by do toho mohla vstoupit Olympia jako třetí hráč a bránit se platbě za přepravu někoho, kdo není návštěvníkem obchodního centra, ale to je samozřejmě iluze. Nicméně takové ty svozové linky ve čtvrtek odpoledne do Tesca (nevím, zda to ještě funguje) byly původně taky zdarma a pak přešly na jednorázovou platbu, která má právě tyhle vykuky odradit od úmyslu zneužívat účelovou linku.

Mimochodem, stejný problém přece řeší trojlístek Kordis × Tourbus × CTP Modřice, ne? Tam je řešení jednoduché -- zaměstnanci mají průkazky. U Olympie je to bohužel poněkud horší.

7334
27 úno 2010 07:40
Proč s Adosou? Copak dopravce může za to, že s ním jezdí lidi? Jak má řidič odlišit lidi, co jedou do města za nějakým cílem od těch, co se z cíle své cesty do města naopak vracejí?

K tomu zastavování mimo zastávku. Pamatuju na slova poměrně vysokého představitele Kordisu na školení před několika lety. Jestli chcete zastavovat lidem mimo zastávky, my s tím problém nemáme, naopak. Ale jak se něco stane nebo vás uvidí někdo z Kraje, tak budete mít průser.

2830
Bedřichovice
Jasně, ale to je trochu jiný problém. To si musí vyříkat Kordis s Adosou.

439
Ale zrovna Olympia užírá prachy IDSKU, spousta lidí z obcí po trase a-510 a navazujících linek když chce do centra jede radši k Olympii a pak Olympia busem na Úzkou než jet šalinou z Modřic za větší prachy (konkrétně ušetří dvě zóny), takže konkurence tady je. biggrin

2830
Bedřichovice
Olympia je smluvní přeprava, tam je to úplně jiný režim. Linka 730350 vůbec na idosu není.
Ale i kdyby, tam je to ošetřeno poznámkou "zastavuje jen pro nástup/výstup", což je ještě další možnost. biggrin

439
Treba Olympiakem nelze jet z Komarova na Uzkou a naopak, jednak by to byla konkurence IDS a jednak by se to nelibilo Olympii, ktera tu linku plati, aby ji privazela zakazniky.

800
12 zář 2014 23:38
já jsem psal, že "by" to bylo divné — pochopil jsem že v IDS to není, když jsi to psal... a tou linkou jsi mě vyděsil — píšeš z nemocnice express na krchov, a on je to jen jihlavák, co s ním jezdím k tetě :D

3750
08 čer 2005 23:12
Proč divné? Jednou tady máme IDS/MHD, tak by cestující měli využívat IDS/MHD, a nikoliv linky, které primárně nejsou určeny k přepravě cestujících v rámci toho jednoho systému.

Ale jestli chceš, můžeš třeba od Staré nemocnince k Ústřednímu hřbitovu využít neintegrovanou linku 760420

2830
Bedřichovice
Vždyť jsem psal, že v IDS (tedy na linkách integrovaných do IDS JMK) to není. Toto opatření se aplikuje na komerční (nedotované) linky, které projíždění oblastmi s MHD, IDS nebo nějakou vesnickou linkou v ZDO, a hrozí "konkurence" dotovaným linkám.

800
A to, co poslal P.Haluza je proto, aby lidi tu linku nepoužívali jako městskou/couračku?
No u mezinárodních o tom vím, že třeba s Eurolines, jestli se nepletu, nemůžu jet z Prahy do Brna busem na Blavu a Budapešť... Ale v IDS JMK by mi to přišlo hooodně divné...

3750
08 čer 2005 23:12
eframmcbeth píše:
Počkat počkat? To je fakt někde zakázáno jet z bodu A do bodu C jednou linkou? Co mám potom dělat?

Využít IDS nebo MHD mezi body A a C.

Podobně jako třeba na většině mezinárodních linek je zakázána vnitrostátní přeprava.

2830
Bedřichovice
Ano, v IDS sice ne, ale jinak poměrně často. Třeba tady: http://portal.jizdnirady.cz/Down.aspx?f=pdf/L740360_150614_162504.pdf

800
Počkat počkat? To je fakt někde zakázáno jet z bodu A do bodu C jednou linkou? Co mám potom dělat? Koupit si lístek do bodu B a pak teprve do C?

2830
Bedřichovice
Pokud oba chápeme spojení "úplně jinudy" stejně, tak nejspíš ano. Neznamená to vynechání zastávek, ale jinou trasu mezi dvěma po sobě jdoucími zastávkami. V některých regionálních jízdních řádech jsou dokonce poznámky, které zakazují přepravu mezi konkrétními zastávkami, reguluje se tím nežádoucí konkurence...

Aby bylo jasno, mně je to šumák, ale tak nějak si neumím představit, co by se stalo, kdyby vozíčkář vystupující na zastávce, která není uvedena v jízdním řádu, třeba spadl a způsobil si zranění...

439
P. Haluza píše:
Je tím myšleno to, že na linku je vydaná licence, kde jsou uvedeny zastávky, na kterých zastavuje. Pokud se umožňuje přeprava i mimo tyto zastávky, může to být bráno jako porušení licence a je to horší prohřešek než nedodržení trasy (třeba nedávno diskutované zkracování úseku Zimní stadion--NCKP bokem okolo stadionu).

Takže chceš říct, že když na jedné nejmenované regionální lince, na jejíž trase se nachází jedna restaurace mezi dvěma obcemi a není u ní zastávka, se občas stává, že někdo míří právě tam a domluví se s řidičem, aby mu tam zastavil, což řidiči většinou ochotně dělají, tak je to závažné porušení licence horší než kdyby jeli úplně jinudy? sarcastic

2830
Bedřichovice
Ve služebáku může být napsáno cokoli, podstatné je, na co je vydána licence. A tam si troufám tvrdit, že nic takového projít nemůže.

479
23 pro 2013 20:28
Hrušovany u Brna
Ve služebáku linky a-82 stojí:
"Linka 82 je přístupná všem cestujícím, přednost však mají držitelé průkazů ZTP a ZTP-P. Invalidé mohou nastupovat a vystupovat i na zastávkách jiných linek IDS JMK, které leží na trase linky 82, a to pouze na znamení."
Takže v normálním JŘ jsou uvedeny zastávky pro běžné cestující a vozíčkáři asi vědí, že pokud požádají, tak jim řidič zastaví.

//agent_s_teplou_vodou: To samé Červený kopec..

1105
28 pro 2008 00:10
613 00
Já si naopak myslím, že pro výstup lze legálně použít kteroukoliv zastávku po trase, i mimo JŘ.

Má v tuto chvíli linka 82 ještě smysl, když většina vozového parku je již bezbariérová?
Trasa mi navíc přijde hodně nešťastná, protože ve směru Pálavské náměstí jezdí s pravidelným zpožděním 10 minut, průměrná obsazenost jsou dvě osoby (předminulý týden 1-7 osob, z toho 1-3 vozíky). A k tomu ještě to šílené couvání do křižovatky u židenické polikliniky...

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6004 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164 ... 241  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata