Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 16 z 54    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 54  Další
Autor Zpráva
15
27 dub 2015 19:34
Protože se o ni stejně připraví. Teď jde jen o to, jestli se o přestávku připraví už v Mariánském údolí nebo až v Židenicích/u Zetoru.

3345
13 lis 2004 11:58
miropiro píše:
1. Naložení kola trvalo dvě minuty, řidič mne podle mého názoru viděl při pauze, takže mohl najet na zastávku o něco dříve.

Odpověděl jsi si vlastně sám.. "viděl při pauze"... proč by se řidič připravoval o čas z přestávky?

1203
12 lis 2007 00:57
Brno - Židenice
Nápad cyklonosičov vôbec nechápem. To bolo na linke až tak veľa cyklistov prevážajúcich kolo? Nastavený systém dokonca priamo motivuje cyklistov, aby počkali na autobus, ktorý cyklonosičom vybavený nie je - netreba zdržovať namontovaním kola na zadnú časť autobusu, netreba odmontovať všetko z kola, môžem nastúpiť/vystúpiť na hocijakej zastávke.

2574
05 úno 2007 18:12
Malečkův rajón
Asi to patří sem...tak jsem měl tu možnost dnes vyzkoušet ten zázrak jménem cyklonosič na lince 55. Jel jsem z Mariánského údolí na Jírovu. Nápad fajn, ale:
1. Naložení kola trvalo dvě minuty, řidič mne podle mého názoru viděl při pauze, takže mohl najet na zastávku o něco dříve.
2. V důsledku najetí na zastávku prakticky v čase odjezdu se ukazuje, že nasazení kola trvá 2 minuty, takže odjezd byl se zpožděním 2 minuty. A to jsem byl přitom jediný, kdo chtěl kolo převážet. Obávám se, že kdyby stejný nápad dostali další dva cyklisté, odjíždíme se sekyrou 5-6 minut. Trochu zádrhel byl se zamknutím zámku.
3. Operace sundání kola na Jírově také asi na 2 minuty. Takže ten autobus nakonec odjížděl se zpožděním cca 5 minut. Víc cyklistů, bude zpoždění ještě větší. V případě, že by někdo jel takto až do Židenic, nemusí kvůli tomu stihnout přestup na vlak či další spoje (v tomto směru by měl člověk s kolem počítat s časovou rezervou, ale vlastně i cestující běžní).
4. V autobuse současně jely dva kočárky, díky cyklonosiči měli prostor.
5. Žádné připomínky ze strany řidiče k tomu, že jedu jen na Jírovu (a uznávám, že běžně tento kopec dám, ale dnes jsem to chtěl otestovat).
Suma sumárum, je to dobrý nápad, ale v případě, že se sejde více cyklistů, kteří budou chtít vystupovat na různých zastávkách, tak dochází ke zpoždění, se kterým jízdní řád nepočítá.

Můj nový web o severním okolí Brna

3984
25 led 2006 16:11
všudezdejší
Fantomas píše:
A hlavně ta cyklostezka se tváří, že pokračuje dál a pak naprosto nečekaně končí hned za zastávkou Lipová a dál pokračuje jen chodník a cyklisto, teď si poraď jak umíš.

To je pravda. A navíc se o tom cyklista nedozví, protože příslušná dopravní značka o tomto faktu informující, je důkladně schovaná v listí stromu.

Moderátor
6179
11 dub 2010 15:05
Juliánov
Jízdu mimo cyklostezku bych mu nezazlíval, taky v některých případech jezdím mimo. Pár facek by si spíš zasloužil za ty sluchátka.

"fejsbůk" BMHD.cz

7334
27 úno 2010 07:40
Bylo to někde v půli cesty mezi zastávkami Lipová a Pisárky v tomto směru. O cyklostezce věděl moc dobře, jen řval, že ho to nezajímá a že si bude jezdit, kudy on chce. A pak si odtáhl kolo na cyklostezku a jel dál... Asi se rozhodl, že chce jet po ní...

1344
17 črc 2010 21:41
Krno
A hlavně ta cyklostezka se tváří, že pokračuje dál a pak naprosto nečekaně končí hned za zastávkou Lipová a dál pokračuje jen chodník a cyklisto, teď si poraď jak umíš.

3984
všudezdejší
Totiž ptám se proto, protože v úseku od Výstaviště, hlavní brány po křižovatku s Lipovou souběžně žádná cyklostezka nevede, a v úseku od křižovatky s Lipovou po křižovatku s Žabovřeskou (hlavně v tomto směru) souběžně cyklostezka sice vede, ale trochu bokem. Neznalý cyklista se o ní prostě nedozví, z dopravního značení s předstihem z ulice Hlinky nebo z ul. Lipové určitě ne. V opačném směru k Mendláku je to jiné, tam tě to z pruhu navede na cyklo vedoucí společně s chodníkem.

4738
23 dub 2010 00:41
BRONX
Na Hlinkach po cyklostezce nejezdim, protoze vede jinam, nez potrebuji jet.

3984
všudezdejší
Robert - v kterejch místech na Hlinkách jste si popovídali?

7334
Dnes jsem si přátelsky popovídal s jedním příjemným pánem na Hlinkách. I pěstí mi zkoušel dát, když mu došly nadávky. To vše proto, že jsem si dovolil na něj zatroubit, a po jeho reakci i zastavit a ocitovat mu část vyhlášky týkající se povinnosti užít cyklostezky vedoucí souběžně s komunikací. Mimo jiné jsem se dověděl, že jsem kosočtverec, když troubím na cyklistu, co má v uších sluchátka, protože tak vůbec nevěděl, že za ním někdo jede a strašně se lekl, zvláště, když zrovna vybíral myšku, co dělal při objíždění snad kanálu či čeho...

2574
Malečkův rajón
b1 píše:
miropiro: Nezobrazily se mi otázky 7 a 8.
A otázka "Máte zájem tento systém (veřejných kol) využívat?" je dost zavádějící. Kliknul jsem na ne, protože mám svoje kolo. Ale kdybych svoje kolo něměl, tak bych nejspíš odpověděl ano.

Já to prostě beru tak, že když někdo nemá zájem o systém, tak mi nebude odpovídat na cenu za použití systému (což jsou právě otázky 7 a 8).

3748
08 čer 2005 23:12
miropiro: Nezobrazily se mi otázky 7 a 8.
A otázka "Máte zájem tento systém (veřejných kol) využívat?" je dost zavádějící. Kliknul jsem na ne, protože mám svoje kolo. Ale kdybych svoje kolo něměl, tak bych nejspíš odpověděl ano.

3748
08 čer 2005 23:12
A já vždycky píchnu tam, kde žádná MHD nejezdí...

3724
28 úno 2006 19:00
Já. když jsem v mládí v Bílovicích píchl, tak jsem se efektivně vrátil domů tak, že jsem kolo následně vytlačil zahrádkami z Obřan na Lesnou :wink:

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Johnny05: už se budu opakovat, ale občas jsou i relevantní důvody: prasklý řetěz, vybité světlo, pokud je návrat MHD bezpečnějším (s pivem; pro všechny strany).
Asi jsem bábovka, když jsem ještě nepřišel na to, jak efektivně dojet domů na kole bez řetězu, nebo když se mi v noci vybilo světlo (a bez něj to riskovat nebudu). :mrgreen:

865
14 lis 2007 11:01
Brno-Juliánov
JJA: Ja o voze, ty o koze.

7334
Když se na něčem bojím jezdit, tak na to nelezu. A když se chci dopravit někam, kde už se nebojím, tak k tomu použiju určený dopravní prostředek. Jinými slovy, přeprava kola na lince 55 by měla být povolena jen na spojích cykloSORek a basta.

439
16 led 2015 11:18
johnny05 píše:
Pozn.: kdo musí jet s kolem v autobuse není cyklista, ale bábovka a hanbou by se mel propadnout rovnou do :evil: =P~

Takže kdo nechce riskovat jízdu v šíleném městském provozu, kde ho může třeba sejmout náklaďák jako teď ten bus u hlavasu, tak je bábovka a měl by se propadnout. [-X

3345
13 lis 2004 11:58
Poznámka k poznámce: zavádějící konstatování, zdůvodnění si můžeš přečíst v historii tohoto vlákna, bude to tam asi tak 100x...

865
14 lis 2007 11:01
Brno-Juliánov
Mam takovou předtuchu, ze ty "bábovky" stejne radeji budou cekat na normalni 55, nez aby museli nakládat kola na stojany. Pozn.: kdo musí jet s kolem v autobuse není cyklista, ale bábovka a hanbou by se mel propadnout rovnou do :evil: =P~

2574
Malečkův rajón
ReZ píše:
Taky jsem si dovolil Ti to vyplnit a dokonce přeposlat na kolegy, co do práce na kole jezdí. No nemáš zač... biggrin

Díkec :)

1363
06 zář 2010 15:29
Brno - Masarykova čtvrť
Taktéž vyplněno, ale cítím se dotčen, že v poslední otázce nejsou Pisárky ani Kohoutovice :)

2965
04 pro 2008 10:07
tam, kde mám postýlku...
Taky jsem si dovolil Ti to vyplnit a dokonce přeposlat na kolegy, co do práce na kole jezdí. No nemáš zač... biggrin

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1349 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 54  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata