Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 20 z 108    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 108  Další
Autor Zpráva

2994
09 zář 2009 20:14
Eda píše:
Už jste viděli novou mapu zastávek IDS JMK?
http://www.idsjmk.cz/map/map.aspx

Děkuji za pochvalu mojí práce :mrgreen:

1591
18 led 2009 10:06
Eda píše:
http://www.idsjmk.cz/map/map.aspx

To už tam mají hodně dlouho, nicméně jako nápad dobrý, jenom by to chtělo použitelnější map. podklad a hlavně to vychytat tak, aby se to tak neskutečně nesekalo například...

7338
27 úno 2010 07:40
a nejspíš to bude dělat člověk z Kordis, nikoliv od dopravce

Díky bohu.

609
24 čer 2005 20:56
Měl by být komplet kraj "v Peterkovi". Otázka je, jestli se vše v regionu stihne přehrát do září. U DPMB nemám obavy - jeden typ hlásiče, vozy v noci na vozovně. U regionálních dopravců je problém v tom, že je několik typů hlásičů, přehrání se dělá v dopoledním sedle nebo v době delšího prostoje a nejspíš to bude dělat člověk z Kordis, nikoliv od dopravce (tak to bylo při minulém nahrávání, minimálně u některých dopravců), tedy musí být u toho zástupce dopravce (řidič). Je tam tedy mnoho aspektů, které přehrávání prodlouží.
Dá se předpokládat, že nejdříve budou vozy kolem Brna a později ty ze vzdálenějších oblastí (Znojmo, Veselí).

Administrátor
6672
26 říj 2005 00:04
Brno-Bohunice
www.idsjmk.cz/map/map.aspx

Docela pěkný :-)

Těším se ale na okamžik, když se všechny speciální mapy sjednotí do jedné, kde bude všechno. Včetně vyznačení zón, aktuální polohy vozidel, zastávek, aktuálních odjezdů, vyhledávání spojení a dalších vychytávek.

1591
Podle mého spolehlivého zdroje se to udělá komplet celej kraj :-)

1577
11 lis 2008 15:56
Hodonín, zóna 900 IDS JMK
Pochybuji, že mimo DPMB bude Tomáš Peterka také v září. Spíš bych to viděl až od změny jízdních řádů v prosinci a i to kdo ví jestli. Kordisu zatím paní Černocká stačí. Ale uvidíme, třeba se pletu.

Ares: To nejlepší z Irisbusu ;-)

1591
Od září bdue stejně novej hlas, tak doufejme že to hlášení dají do kupy (jednotná hlasitost ve všech vozech) a hlavně by to chtělo udělat, aby to nemohli vypínat. Snad to půjde. (mimochodem, jedním z důvodů proč to vypínají je to, že si prej cestující stěžujou., že je to budí :-D) Protože třeba drtivá většina busů ČSAD Tišnov, co jsem kdy jel to má vyplý.

2843
23 říj 2012 11:06
na křížení trolejbusu 25 s devítkou
Jinak jsem si všiml, že u autobusů BDS Bíteš (linky 401 - 402), i u Adosy (153, 405 - 406) už nějakou dobu začalo fungovat vnější hlášení linky a směru, pokud
mám k použití vysílačku pro nevidomé, kterou můžu poslat požadavek na ohlášení téhle informace. Ještě snad před rokem to nefungovalo, přestože se autobusy
nějak výrazněji nevyměnili, spíš to asi bylo někde doplněné. Neví někdo, jak dlouho už to funguje?
Vnitřní hlášení funguje už několik let, překvapivě dobře srozumitelné je to v těch starších busech na 153, v Crossway LE tomu někdy není rozumět, jak si to řidiči nechávají potichu, ale většinou s tím nemám problém a na linkách, kterýma jezdím každý den, už to pomalu ani nevnímám.

2843
23 říj 2012 11:06
na křížení trolejbusu 25 s devítkou
Připojím se k Rosicím, protože je to v naší oblasti Říčany - Ostrovačice spádové město. Jelikož občas musím jet trasu Mendlák - Rosice Trávníky, nebo Mendlák - Zastávka žel. st., tak využívám radši autobus, na Mendlák to mám ve městě kolikrát blíž jak na hlavní nádraží.
K vozovému parku: nejčastěji potkávám Crossway LE, na starší Karosy narážím spíš občasně na 406.
K hlášení: nevidím důvod ho vypínat, hlášení neslouží jen pohodlným vidícím cestujícím, jsem nevidomý a cestuju s vodicím psem a třeba v Rosicích bych se snadno mohl projet o pár zastávek dál a vystoupit někde úplně jinde, takže pro mě má hlášení větší význam a není jen na okrasu/pohodlí, asi jako infopanely s výpisem příští zastávky ve vlaku, nehledě k tomu, že když se mnou jede někdo, kdo danou oblast nezná jako třeba včera vlakem S2 a S21 do Boskovic, tak díky zvukovému hlášení a panelům i takovýhle člověk snáz pozná, kde má vystoupit. Je potřeba si uvědomit, že busem/vlakem v dané oblasti nejezdí jen místní do práce/z práce, kteří dají svoje zastávky i poslepu.

6620
21 pro 2005 17:01
Viděli jste trapnout reklamu na JMK?
Za milion se dá odjezdit přibližně 130 km autobusem nebo 40 km vlakem každý pracovní den po dobu jednoho roku. Ale ne, my jsme si zaplatili půlminutovou reklamu, která je akorát k smíchu.

100
08 říj 2013 23:05
. [/quote]Jen nevím, proč reaguješ na mě. Já nic o spojení v jednu linku z Brna do Ivančic nepíšu. Já psal o lince z Ivančic po trase 406 jen do Rosic, úsek do Brna by byl zrušen, protože do Brna by se z Rosic jezdilo vlakem.[/quote]

Omlouvám se asi jsem špatně čet .
a k mé informaci o nasazení vozů na 405 . Zítra mám volno ale v pátek se podívám jak to je pořádně . Nevylučuji že jsem se zmílil

3750
08 čer 2005 23:12
jurak píše:
Protože jsem od Zastávky tak musím reagovat .
Spojení linky 405 a 406 je nesmyslk i podle řidičů - Už se to plánovalo ale neuskutečnilo . Vycházelo by to na 65 minut Trasa Brno Ivančice cca .
Jen nevím, proč reaguješ na mě. Já nic o spojení v jednu linku z Brna do Ivančic nepíšu. Já psal o lince z Ivančic po trase 406 jen do Rosic, úsek do Brna by byl zrušen, protože do Brna by se z Rosic jezdilo vlakem.

2994
09 zář 2009 20:14
jurak: Nevím teda jaký máš informace, ale na kurzu 40505 se střídá 4B1 3711 a 6B0 9982 společně s kurzem 40508 většinou obden. 3B6 6855 jezdí na kurzu 40503 + dvě další bílé C954E (4B1 3909 a 4B3 3842) jako záloha, dopoledne se na Olympii motá navíc 8B1 2612 z kurzu 40504

100
oprava nelze smazat tak prosím o opravení .

Tento kurz dělá 3B1 6855 toto je info o ní správné . i km . Omlouvám se poplet jsem si vozy a ted jí potkal na Olympii.
Od Ledna 2015 nahradila na tomto kurzu vůz 3B13711 .

Prosím admini o opravu minulího příspěvku .

100
5/405 je kurz malinko zvláštní . Je to kurz který má raní a odpolední část a je jako záloha Olympie přez dopoledne .
A tento kurz obsluhuje 4B13711 . A neboj brzo tu možná nebude je z roku 2006 a má najeto cca 990 000 km . Bez větší opravy atd. Takže brzo dojezdí . Výhledoivě i podle řidiče do roka by ho měla nahradit sorka . škoda ho ale . Toto je jeden z nejlepších vozů v Rosicích

1591
Jezdí hlavně 406 a někdy i na 405 - konkrétně si vybavuju kurz 5/405 - tam jezdí většinou největší vrak všech vraků :)
Já teda su i rád, když je to i příjemný svezení, což pro mě dělá i to hlášení zastávek a příjemný prostředí :wink:

100
Richie píše:
Mně zase vadí, že smrdí a kolikrát ani nehlásí zastávky a nemá ten info panel informující o násl. zastávce :-)

Takové karosy má Adosa 2 a ty jezdí hlavně na Olympii . Smrad ? to je jako autobusy v Brně ale je kvalitní svezení .
A hlášení zastávek ? Jeden řidič to má schválně vyplé a jinak sorky hlásí . No a staré karosy nemusí . Ale hlášení zastávek je podle mě to poslední . Je důležité zda dojedu kam potřebuju a né jestli tam dojedu s hlášením nebo né
Já nevím jak ty ale já jezdím autobusem abych se dostal kam potřebuji né abych si vyslechl hlášení zastávek a přečet si je na info panelu

1591
Mně zase vadí, že smrdí a kolikrát ani nehlásí zastávky a nemá ten info panel informující o násl. zastávce :-)

100
když si vybrat C9.. a sorka nemusím přemíšlet radši Karosa . I kdyby byla 20 let stará

1591
Je fakt že i ADOSA s těma svýma vrakama řady C9xx apod. je prostě lepší :)

100
Martan:
Souhlas plně s tebou . Vlaky čd jsou spolehlivé jako Hodinky z Vietnamské tržnice . Tady mají denně sekeru i 15 minut . a to v jakoukoliv dobu . Kdyby tu nebyla linka 405 tak lidi by jezdili do práce nejméně 2 hodiny dopředu aby v ní byly na čas .
A ůroven vagonů co se sem posílají to už je otázka sama o sobě . Dneska jsem jel vagonem ze 75 roku vedro jak v Náměšti . Upozornil jsem cestující a ta mě odpověděla že když se mě to nelíbí tak si mám jít stěžovat . Nato jsem malinko otevřel okno protože bylo nedýchatelno a to na mě řvala že co si to dovoluju a zavřela . Adasa není dokonalá a její řidiči taky né ale když mám volit mezi vlakem a autobusem jedu autobusem.

609
24 čer 2005 20:56
Citace:
Stejně je to celé nějak špatně nastavené, proč zrovna do těchto 2 obcí (Rosice, Zastávka) musí být tak masivně provozována autobusová doprava, proč se nejezdí vlakem, když tam vedou koleje, kde se stala chyba? Delší jízdní doba vlaku? Vzdálenost stanice od města? Interval vlaku? Bezbariérový přístup? Jednokolejná trať? Tradice cestování busem na Mendlák?
Na všechny tvé otázky lze v případě linky S4 odpovědět kladně. Nabídka spojů a to jak kvantitativní, tak kvalitativní (NP vozy) mluví v tomto případě pro bus. Zastávky v Rosicích a v Tetčicích jsou vzhledem k přilehlým obcím mimo centrum - v obou případech není možné trasování vlaku více centrem, neboť kopec jak kráva. Jízdní doba je v obou případech +/- stejná. Před zavedením IDS jezdily busy výhradně na Zvonařku.
Citace:
Vlak má své výhody taky.. Větší kapacita.. Nemusí se čekat v trapas frontě na banány.. Je pohodlnější.. (je tu i wc :-D ) A taky spolehlivější.. Proč neznám nikoho z místních co by jel do Brna vlakem? Tak co je odrazuje? Přece to takhle není navždy.. Plánuje se vůbec někdy přenesení těžkého břémě z a-405,406 na vlakové linky S4,R4? Od vlakových nádraží by třeba mohla vzniknout i autobusová linka mhd.. Obě obce by se mohly třeba i touto linkou navzájem propojit.. I v souvislosti s rozvojem obou obcí.. Mohlo by se to stát? A případně kdy? Po zvoukolejnění?
Spolehlivost v případě S4 je dost diskutabilní neboť se jedná o jednokolejnou trať. Pokud je potřeba cokoliv opravit (nebo jen ořezat stromy u trati) znamená to výluky v trvání 4, 6, 8 hodin po několik dní nebo nepřetržitě. Toto se opakuje skoro každý týden.
Dále rychlíky - na trati Brno - Jihlava - Č. Budějovice - Plzeň kromě krátkých úseků jsou samé jednokolejky (dvoukolejky jsou: Brno - Střelice, Dynín - Ševětín, Zliv - Číčenice, Horažďovice - Nepomuk), tedy jakékoliv zaváhání (výluka, vyšší frekvence cestujících, neschopnost HV) může znamenat totální rozvrat JŘ v půlce republiky, včetně S4 IDS JMK. Do prvního rychlíku jezdí S4 spolehlivě a včas :-)
Ve světle těchto faktů je zdržení 10 minut na 405/406 jízdou přes Bosonohy kvůli zacpané dálnici marginální komplikací i vzhledem k delším dobám na přestup na navazující spoje.
Citace:
A místní obsluha Rosic by se dala řešit linkou, která by logicky zbyla po zrušení brněnské větve 406, tj. linka by měla trasu Ivančice - Oslavany - Neslovice - Tetčice - Rosice (jako nyní 406, úsek, který nelze nahradit vlakem) a v Rosicích by pak mohla udělat kolečko po městě. Případně prodloužením linky 420 nebo 421 do Rosic.
Po zdvoukolejnění a elektrifikaci lze očekávat změna dopravního řešení v oblasti.

100
Omlouvám se za překlepy . Chtěl jsem editovat ale už to nešlo . Tímto se omlouvám .Prosím o smazání této omluvy

100
vždycky rozvoz po městě.[/quote]
To samozřejmě neplatí v Zastávce, kde má linka 405 jen dvě zastávky, jedna je u nádraží a druhá asi 200 metrů od ní.

A místní obsluha Rosic by se dala řešit linkou, která by logicky zbyla po zrušení brněnské větve 406, tj. linka by měla trasu Ivančice - Oslavany - Neslovice - Tetčice - Rosice (jako nyní 406, úsek, který nelze nahradit vlakem) a v Rosicích by pak mohla udělat kolečko po městě. Případně prodloužením linky 420 nebo 421 do Rosic.[/quote]

Protože jsem od Zastávky tak musím reagovat .
Spojení linky 405 a 406 je nesmyslk i podle řidičů - Už se to plánovalo ale neuskutečnilo . Vycházelo by to na 65 minut Trasa Brno Ivančice cca . A nehledě ne to že by spadlo navázání na linky 423 v Rosicích a na zastávce 153 atd. a k tomu byztratila linka 153 která jezdí do Ivančic smysl . A prodloužení linky 420 do Rosic ? Už tak ti dva autobusy co na této lince jezdí mají našlapanou jízdní dobu a v čas 14:17-20:17hod. jezdí pořád do padnutí . Max. přestávka 15 minut

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2676 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 108  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata