Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 6 z 15    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 15  Další
Autor Zpráva

3750
08 čer 2005 23:12
Ono je to ale taky špatně vymahatelné.
idnes píše:
Podle zákona o provozu na pozemních komunikacích musí při stání zůstat volný alespoň jeden jízdní pruh široký nejméně tři metry pro každý směr jízdy. To znamená, že vedle zaparkovaného auta by měla zůstat nejméně šest metrů široká silnice.
A teď si představ, že máš silnici, na které jsou na obou stranách zaparkovaná auta, a zůstává volných jen 5 metrů šířky. Kterým autům dáš pokutu? Logicky ten zákon porušili jen ti, co zaparkovali na jedné straně. A když všichni řeknou, že tam zaparkovali jako první, tak se to bude těžko dokazovat.

4738
23 dub 2010 00:41
BRONX
Desítky aut stály u chodníků nezákonně, stěžovatel zaměstnal strážníky

Zajimavy clanek ve kterem se dozvite, ze zakon je spatne, protoze ho neumime splnit, ale prave proto by se nemelo trestat jeho porusovani. Zaroven je ale dobre, ze ten zakon je a nemel by se menit. Ten, kdo upozornuje na porusovani zakona je ten, co je spatny a zamestnava chudaky strazniky.

Take je tam vychvalovano zuzovani silnic a zavadeni prekazek na silnici, protoze to pry zvysuje bezpecnost.

No a nejlepsim vtipem je to, ze policie by pry mela primhourit oci v takovych pripadech:

Citace:
Aby řidiči masově po celé zemi neporušovali zákon, museli by jej poslanci změnit. Anebo by města měla existujícím pravidlům přizpůsobit své ulice. A pak je tu poslední možnost - nechat to být a spoléhat na zdravý rozum řidičů i policie.

Doufam, ze policie bude spolehat na zdravy rozum i kdyz mimo obydlenou oblast (ackoli dle znacek stale v obci), na prehledne ctyrproude silnici, bez krizovatek, prechodu a jinych mist, kde bych mohl nekoho ohrozit pojedu 63 km/h jako minule. Tenkrat mi bylo mestskym policistou receno, ze zakon je zakon...

1900
01 srp 2006 14:13
Bezkov
Zloděj v Brně ukradl ježka v kleci

3750
08 čer 2005 23:12
Nejrozšířenější tramvaji na světě vtiskl novou tvář plzeňský designér

6620
21 pro 2005 17:01
Záhada malotraktoru na kolejích vyřešena. Na trati uvázli mladí zloději

3345
13 lis 2004 11:58
LOL, fakt že jo sarcastic

Administrátor
6672
26 říj 2005 00:04
Brno-Bohunice
Aha, tak v tom případě je to tu "už zase"... :-)

1110
21 zář 2009 15:23
To tedy archivní není, je to z aktuálně platné prázdninové složky kurzu 15-06012, papír s noční 55-091.

Administrátor
6672
26 říj 2005 00:04
Brno-Bohunice
Je to něco hodně archivního :-)

Jinak: V určitých kruzích se této zastávce říká ještě kapánek jinak. "Nemocnice Silomrdných vepří."

1344
17 črc 2010 21:41
Krno
Zákeřná nemoc v jízdních řádech sarcastic

To je z aktuálních SJŘ nebo je to něco archivního?

3725
28 úno 2006 19:00
Paradoxně např. vůz 1054 vypadal v roce 1991 vizuálně hůř, než teď.

1344
17 črc 2010 21:41
Krno
xcav8 píše:
Nevím jestli už to tu nepadlo, ale celkem zajímavé video v režii TMB:
https://www.youtube.com/watch?v=1vVdF060quE

Mě tam ještě fascinuje, jak tam prakticky nejsou nejen auta, ale ani chodci, prostě kromě MHD úplně mrtvo. Nevím jestli je to jenom tím, jak je to sestříhané nebo jestli to tu fakt tak vypadalo (já už to nepamatuju, mně byl tehdy jeden rok), ale působí to fakt zvláštně.

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Rem: něco napsal Ondra K., jiná věc jsou třeba protihroty. Je to dnes bezpečnější, což je určitě v pořádku. Další věc jsou natažené jízdní doby.

1374
10 bře 2010 18:00
BRNO-Řečkovice
Pokud mě paměť neklame, tak něco podobného (ale ne tak dlouho po rozjezdu) dělaly nedávno vyřazené B731. Při rozjezdu se dveře otevřely ještě před úplným zastavením a vůz se dokázal rozjet i s ještě ne zcela zavřenými dveřmi. :wink:

2485
19 dub 2009 12:06
Brno
a K2 a T3M... jde o to, jestli tam nebyl dodatečně blok rozjezdu namontován no a tehdy na videu ještě nebyl, a proto šlo co je natočeno.

Moje fotogalerie s dopravní tématikou.

2650
13 črc 2009 13:42
No tak pořád tu máme v provozu 2 B732, jednu B741 a nespočet 14Tr/15Tr...

2485
Brno
Tohle spíš už ani nejde, od dob co je blokování rozjezdu (aspoň u šalin) ale předpokládám že busy to mají taky tak...

2650
13 črc 2009 13:42
Tohle už se dnes taky asi nesmí, že?

2485
Brno
MartinV: Ty je znáš? Přesněji víš co a jak bylo platné na počátku 90. let? Pouč mne, že se tak mračíš, co tě rozlítilo?

Moderátor
6180
11 dub 2010 15:05
Juliánov
Oproti dnešnímu stavu taky tehdy nebyla přes dodržování rychlosti víceméně žádná kontrola. Tachograf tehdy měly snad jen KT8 v A kabině, a to, tuším, pouze se záznamem na posledních 500 m. Dneska ho musí mít každá tramvaj.

"fejsbůk" BMHD.cz

6976
Žlutý kopec
Předpisy. :-x

Administrátor
2499
28 lis 2007 23:00
Brno
Ale je toho tu mnohem víc:
https://www.youtube.com/watch?v=QuTZS7Gj_RU
https://www.youtube.com/watch?v=tUWQSVKGgrE

Administrátor
2499
28 lis 2007 23:00
Brno
eframmcbeth píše:
xcav8: zdá se mi to, nebo na tom videu všechny tramvaje (i v ulicích města) jezdí o poznání rychleji než dneska — zvlášť v zatáčkách mi ten styl jízdy přijde daleko "prudší"...

Nezdá, si pamatuju jako malej, když jsme jeli z Krematoria dolů na Celní, tak v té zatáčce kdo se dobře nedržel tak padl na zem.
A celá jízda probíhala zrovna tak.

800
12 zář 2014 23:38
xcav8: zdá se mi to, nebo na tom videu všechny tramvaje (i v ulicích města) jezdí o poznání rychleji než dneska — zvlášť v zatáčkách mi ten styl jízdy přijde daleko "prudší"...

6976
Žlutý kopec
Xcav8: pěkné, takový středověk MHD. Mch. jje tam v jednu chvíli vidět to bezpečnostní zastavování v Husově, o kterém jsme se to nedávno bavili. Zajímavé umístění de facto přímo v půlce kopce, z pohledu cestujícího nepochopitelné.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 371 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 15  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata