Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 47 z 111    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 111  Další
Autor Zpráva

1082
22 pro 2008 22:51
PoŠuKov, 2. část
"Chválu" na pracovníky DPMB na Novobranské slyším v poslední době ze všech stran. Je to opravdu katastrofa, někteří se chovají ještě hůř než úředníci. Někdo z nadřízených by se měl nad sebou opravdu zamyslet, a to jak u všech těch nesmyslných "interních pokynů", tak u schopnostech komunikace některých pokladních.

Přidám zkušenost kamarádky, která si chtěla na Novobranské koupit novou šalinkartu (kupón už měla koupený na začátku září na nádraží): Po předložení potvrzení o studiu pokladní řekla, že to nechce, že chce vidět ISIC a vzápětí to potvrzení o studiu zmačkala a vyhodila! ISIC měla, tak ukázala ten. Potom ji pokladní sprdla, proč má "ten divnej kupón z nádraží", proč nebyla na DPMB, že takto nedostane duplikát. Na odpověď, že duplikát nepotřebuje a že je to jedno, pokladní odvětila ve smyslu, že si na nádraží měla vyřídit rovnou celou šalinkartu. Tu šalinkartu jí nakonec vydala.

Výňatek z Tarifu IDS JMK:
b. Osoby od 18 let do 26 let (tj. do dne, který předchází dni 26. narozenin) - studenti
i. Při výdeji průkazky pro tarifní zóny 100 + 101, 225, 235, 370, 571, 575, 580, 675, 740, 800, 900 nebo 915 musí žadatel předložit průkaz totožnosti s datem narození a doklad o studiu, kterým je:
 průkaz ISIC do doby prvního dosažení data 15. srpna ode dne jeho vydání nebo prolongace;
 průkaz studenta vysoké školy (dle § 57, odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb. o vysokých školách, ve znění pozdějších předpisů) se sídlem v Brně;
 potvrzení školy o studiu, které obsahuje příjmení, jméno a datum narození žadatele, identifikaci školy, razítko školy a podpis oprávněné osoby školy. Pokud je doklad o studiu denní nebo prezenční formy vydán v jiném jazyku než čeština nebo slovenština, předloží žadatel též úředně ověřený překlad potvrzení v českém jazyce;
 Žákovský průkaz dle cenového věstníku Ministerstva financí ČR.

Takže abych to shrnul, pracovnici DPMB musí stačit jeden z těchto dokladů, platný ISIC (nebo jiný průkaz VŠ), potvrzení o studiu nebo žákovský průkaz. Pokud pokladní jedno z toho nestačí, jedná v rozporu s tarifem. [-(

800
15 srp 2012 14:28
Kupovat studentskou šalinkartu, nebo potvrzovat žákovský průkaz na přepážce DPMB může jen:

a) masochista
b) nováček
c) flegmatik
d) šotouš

Pro všechny ostatní jsou tady přepážky ČD a ostatních dopravců, kde nejsou obstrukce nejvyšší metou... Člověk ani nemusí chodit na jiné prodejní místo, stačí si přejít k vedlejšímu okýnku, aby slyšel zase jiné "interní předpisy".

2965
04 pro 2008 10:07
tam, kde mám postýlku...
Ještě, že já už to mám nějakých 15 let za sebou. sarcastic
A bez mučení se přiznám, že falšovalo se i za mých mladých let. A kolikrát to prošlo, kolikrát nee.
A ani se DP nedivím, že je v posuzování statusu studenta tak přísný, když dnešní reprodukční (nemyslím biologickou) technologie je na vysoké úrovni a v domácím prostředí dokážeš produkovat falzifikáty čehokoliv, že by i odborníci z ČNB a Státní tiskárny cenin měli opocené čelo.

852
16 bře 2013 21:03
Bystrc, Černého
Ještě, že mě to čeká až příští rok a navíc až v prosinci. sarcastic

757
27 úno 2015 21:19
Zlín
JJA píše:
Dneska jsem si byl kupovat u DPMB studentskou šalinkartu a jakožto mimobrněnský jsem předložil fotku na průkazku, občanku a potvrzený žákovský průkaz. Jaké bylo moje překvapení....

Tak to já se přidám se svojí dnešní zkušeností. Přišel jsem ráno do předprodeje Purkyňova a chtěl jsem taky novou studentskou šalinkartu. Předložil jsem to, co ty. Fotka, stará šalinkarta, občanka a potvrzený žákovský průkaz. Na to mi ale řekla, že to jí nestačí, že průkazy se falšujou a že chce ještě potvrzení o studiu. Jsem řekl, že ale loni to stačilo a nikde jsem se nedočetl, že letos by tomu mělo být jinak. Hned na mě začla, že to ji nezajímá, že oni mají interní předpisy a že mi ji teda nevydá. A že mi to neměli vydat ani loni, že žákovský průkaz nikdy nestačil. Pak se mě ještě zeptala, jestli mám ISICa, tak jsem řekl že jo, ale že není prolongovaný. Takže na to mi řekla, že tedy nic nedostanu.

Prošel jsem se tedy pěšky do školy, kde jsem si vzal potvrzení o studiu a šel jsem do předprodeje DPMB ve smyčce Královo pole - nádraží. Tam mi bylo řečeno, že ale potvrzení o studiu vůbec nepotřebuju, že přece žákovský průkaz potvrzený již je potvrzením o studiu. Ale že si mám vyplnit žádanku a napsat tam číslo ISICa, že nevadí, že není prolongovaný. Hned jsem jí říkal, že ráno ale na Purkyňově mi to bylo řečeno jinak, tak paní v KrPoli hned věděla, o koho se jedná, a docela se rožčílila, že to přece nedává smysl, proč to tam tak dělají.

Pak pro jistotu i někam volala a tam jí řekli, že žákovský průkaz stačí.

Takže tak to funguje... S tím, že když někam ještě volala, tak tam jí ještě řekli, že žádanku letos musí vyplnit všichni studenti a že dokonce i žádanku na potvrzení žákovského průkazu. Tak to paní v KrPoli řekla té druhé do telefonu, že to je ale taky blbost, že to tam tak nedělají a ani dělat nebudou, aby i na potvrzení žákovského průkazu někdo musel něco vyplňovat navíc.

439
16 led 2015 11:18
Tak jasny, kdyz ti to sami daji do toho nevhodnyho obalu, ale kdyz to mas ukazovat ridici regionalky a pomale to neni videt... Prave, doted to bylo tak jak rikas, ta oranzova prukazka vlastne slouzila jako to potvrzeni. Asi zitra napisu na DPMB, aby mi to osvetlili.

757
27 úno 2015 21:19
Zlín
JJA: vždycky mi to taky vyblededne taky, ale to mě nijak netrápí... to není můj problém.
Ale teda tato praxe by mě taky zajímala. Loni jsem si u DPMB nechal potvrdit žákovský oranžový průkaz a pak si hned kupoval šalinkartu. Letos jsem se k tomu ještě nedostal, ale měl jsem to v plánu uplně stejně, takže by mě to hodně zajímalo...

439
16 led 2015 11:18
Dneska jsem si byl kupovat u DPMB studentskou šalinkartu a jakožto mimobrněnský jsem předložil fotku na průkazku, občanku a potvrzený žákovský průkaz. Jaké bylo moje překvapení, když po mě chtěli i potvrzení o studiu. Naštěstí jim stačil studentský průkaz, jinak bych se musel kvůli tomu ještě vracet do školy. Doma jsem pak hledal v tarifu IDS a v letáčku na stránkách DPMB a nikde se o tom nic nepíše. Vždycky to bylo tak, že potvrzení nebo průkaz studenta dávali jen brněnští, kteří zase nemuseli mít ten oranžový žákovský průkaz. Jak jsem zjistil, nebyl jsem sám tímto překvapen. Nemá někdo nějaké bližší info o této nové praxi DPMB?

PS: Pokud mi chcete doporučit ČD, kde sice tyhle opruzy s vyplňováním žádanky na průkazku a snad i nově potvrzením nejsou a je to i levnější (vyřízení průkazu), tak problém je, že jízdenky tisknou na termopapír, který nesmí přijít do kontaktu mj. s měkčeným PVC. A hádejte, z čeho je ten obal, do kterýho tu průkazku a jízdenku dávají. Ano, z měkčeného PVC, vždycky mě to za toho čtvrt roku nehorázně vybledlo. Taky kvůli tomu jsem od nich utekl.

2965
tam, kde mám postýlku...
Nadhodím takový dotaz. Vím že kdysi, před jednotným tarifem IDS, DPMB dárce takto zvýhodňoval. Byla by vůle to zavést znovu?
Kopu u toho, jako 120x darovaný, tak trochu i za sebe.

Dárci krve budou jezdit MHD v Plzni zdarma. Levněji se svezou i děti.

1546
06 lis 2009 10:30
Netuším jak funguje vodárna z kamínků, ale pokud v tom není žádný oheň, tak by to asi neměl být problém...

3342
21 led 2011 14:19
Hm, tak zkusíme jedno ad absurdum... takže rozdělal-li bych si v šalině vodárnu z kamínků (=bez nikotinu a tabáku), je to v pořádku, protože inhaluju a nekouřím?

1546
Viz zákon 379/05 Sb. níže. Kouření zákon spojuje výhradně s tabákovými výrobky. Elektronická cigareta pouze napodobuje funkci tabákového výrobku, přičemž nedochází ke kouření, ale inhalaci nikotinových výparů.

Kód:
§2
Pro účely tohoto zákona se rozumí
(...)
h) tabákovým výrobkem výrobek určený ke kouření, ššňupání, sání nebo žvýkání, pokud je vyroben zcela nebo zčásti z tabáku, včetně tabáku geneticky upraveného,
i) tabákovou potřebou výrobek sloužící ke kouření, ššňupání, sání nebo žvýkání tabáku, s výjimkou výrobků plnících funkci uměleckého předmětu,
j ) elektronickou cigaretou výrobek napodobující funkci tabákového výrobku nebo tabákové potřeby, jehož účelem je vdechování nikotinových výparů, včetně příslušenství takových výrobků,

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Marecek.00: s tím bych úplně nesouhlasil. A už je jedno, jakým způsobem, a co konkrétně kouřím.

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
Peno: Omyl, podnik kouření e-špinek u cestujících neřeší, ale pro změnu u řidičů až moc. Viz jedno nařízení.

1546
Přesně jak píše ReZ: elektronická cigareta se nekouří. Je to "jen" nápodoba. Zakázat e-cigarety samozřejmě lze, ale separátně.

1577
11 lis 2008 15:56
Hodonín, zóna 900 IDS JMK
Zajímavé je, že ještě tak rok, rok a půl zpět, jsem slyšel, že kouření elektronických cigaret ve vlacích ČD je povoleno a ČD neuvažují o jeho zákazu. Koukám, že asi změnily názor. Naopak DPMB (nikoliv ale přímo Kordis) říkal, že kouření elektronických cigaret netoleruje.

Ares: To nejlepší z Irisbusu ;-)

2965
tam, kde mám postýlku...
Robert píše:
Podle mého selského rozumu je slovo kouření nadřazeno pojmu kouření elektronických cigaret.

:applause:
Dle toho je asi jedno, jestli kouřím cigarety, dýmku, doutník nebo elektriku. Jen to není přesněji specifikováno.
No někdo může opáčit, že elektronická cigareta se nekouří, že se inhaluje... ](*,)
Jak jsem psal ve vedlejším tématu, selský rozum! Neřiďme se dle hesla, co není vysloveně a výslovně zakázáno, je dovoleno.
Svého šestiletého syna učím, že ať nedělá druhým to, co by mu samotnému vadilo.

1710
22 led 2006 12:56
Brno
A samozřejmě i kouření čehokoliv jiného. takže pozor pánové. (pardon)

7338
27 úno 2010 07:40
Podle mého selského rozumu je slovo kouření nadřazeno pojmu kouření elektronických cigaret.

2965
tam, kde mám postýlku...
Téma SPP IDS JMK tu nemáme, tak to dám sem. Potřebuju poradit. S kolegou v práci jsme se bavili o zákazu kouření ve vozidlech a vlacích. Tvrdil mi, že kouření elektronických cigaret v šalinách busech a trajfech zakázáno není. Ve vlaku ano. Měl pravdu? Když jsem se díval do SPP IDS JMK a do SPPO ČD, tak asi má pravdu, ČD mají specifikováno včetně el.cigaret.

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
ReZ: spíš by mohli udělat něco, jako v Olomouci "Olomouc region card", kdy si turista může za určitý peníz koupit turistickou kartu, s níž má řadu volných, nebo slevněných vstupů. V Olomouci se tak dalo stihnout několik muzeí, 2 divadelní představení, v ceně byla MHD v Olomouci zdarma. Za dva dny toho sice víc Olomouc nenabízí, ale i tak člověk ušetřil tak 2/3 nákladů. A jako turista opravdu navštívil, co se dalo (bylo to v lednu, tak byla nabídka omezená). Navíc karta platí v celém OK.

2965
tam, kde mám postýlku...
Pozitivní na tom je to, že nechtějí populisticky snížit jízdné automaticky, bez jakékoliv ekonomické analýzy, viz PHA.
Jen se mi dělá lehká kopřivka z plánu různých, nedopravních, slev pro Brňáky. Na paměti mám velmi "úspěšnou" pražskou Opencard...

1591
18 led 2009 10:06
Jo takhle, tak to jo, díky e_smile Já právě vyjádření politiků většínou moc nechápu biggrin
Otázka je, jestli to rozpočet utáhne, uvidíme, uvidíme confused

609
24 čer 2005 20:56
Jestli jsem to dobře pochopil, tak by ty další služby (ne MHD) měly být se slevou jen pro Brňáky. MHD by měla být levnější pro všechny.
Ale uvidíme, co bude.

1591
18 led 2009 10:06
Takže jenom pro lidi s trva.ým bydlištěm v Brně? Není to náhodou diskriminace?

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2769 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 111  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata