Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 98 z 234    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101 ... 234  Další
Autor Zpráva

3986
25 led 2006 16:11
všudezdejší
Mouka píše:
Janatak: Komín - Slatina je v pohodě. Pro tuto trasu netřeba nic dodělávat. Není tam nutný žádný závlek.

Zrovna v trase Komín -> Slatina (via Tábor, i Mendlák) máš závleky dva - Brandlova a Hlavní nádraží. Oboje zpestřeno dvojím ručním překládáním bidel. Mi nikdo netvrďte, že zejména v případě křižovatky Koliště x Křenové by nešlo udělat levé odbočení...

6620
21 pro 2005 17:01
Janatak: Komín - Slatina je v pohodě. Pro tuto trasu netřeba nic dodělávat. Není tam nutný žádný závlek.

3986
všudezdejší
Mouka píše:
Po uzavření dílen v Husovicích už těch přeprav z Husovic do Slatiny bude naprosté minimum.

To je možný, ale pořád existují dílny v Komíně a po drátech není jiné cesty, než přes Koliště.

1363
06 zář 2010 15:29
Brno - Masarykova čtvrť
Janatak: Diky; pokud tam chybi jenom ta nova blokova smycka, tak v poho.

EDIT: Aha, divam se, ze ani odbocka z Tvrdeho tam neni.
EDIT 2: Uz vidim, 1/2013 :)

6620
Janatak píše:
Stejně tak si myslím, že by šlo udělat levý odbočení z Koliště na Křenovou a netahat manipulačně trolejbus zbytečně přes smyčku na Hlavasu.

Po uzavření dílen v Husovicích už těch přeprav z Husovic do Slatiny bude naprosté minimum.

2485
19 dub 2009 12:06
Brno
Plány trolejbusové sítě i s odbočkama jsou, po dnešku však neaktuální.

Moje fotogalerie s dopravní tématikou.

3986
všudezdejší
Yakuzza píše:
Je nekde dostupne schema brnenske site, kde by byly videt i odbocky? Nikdy jsem po tom nepatral, priznam se, ale mrkl bych se.

Je, ale není aktuální...

http://doprava.unas.cz/Schemata/cz/brno_tr.pdf

3986
všudezdejší
Mouka píše:
Rez: Když už by fakt bylo nutný tudy jet, tak se to holt vezme závlekem přes Českou.

Řekl bych, že technologicky jsou tv armatury někde úplně jinde, než v 70. a 80tých letech, kdy se takhle závleky jezdilo běžně. Levý odbočení přes dvojitej kříž není zase tak složitý, tím spíš v tahovém provedení. Ale musí se chtít. Stejně tak si myslím, že by šlo udělat levý odbočení z Koliště na Křenovou a netahat manipulačně trolejbus zbytečně přes smyčku na Hlavasu.

1363
06 zář 2010 15:29
Brno - Masarykova čtvrť
Je nekde dostupne schema brnenske site, kde by byly videt i odbocky? Nikdy jsem po tom nepatral, priznam se, ale mrkl bych se.

6620
Rez: Když už by fakt bylo nutný tudy jet, tak se to holt vezme závlekem přes Českou.
Ale jak často je to třeba?

2965
04 pro 2008 10:07
tam, kde mám postýlku...
A o odbočce z Kounicovy do Kotlářské dolů k Lužánkám se neuvažuje? Výhledově? Pro točení vozejků při neprůjezdném Úvoze?
Takřka denně tudy jezdím a vedení by se vlezlo, byť by to složitostí byl Přívrat II.

6620
Rem: Bude to zatím jen manipulační smyčka.

2485
19 dub 2009 12:06
Brno
Elektrická výhybka na Nerudové momentálně zapojena. Od kdy se tam plánuje otáčení čaganářů?

Moje fotogalerie s dopravní tématikou.

6620
Janatak: Dnes ráno jsem tam potkal dráteníky na dvou plošinách. Převěs už byl přepojen na sloup.

3986
všudezdejší
Mouka píše:
Na Kounicově se ještě nejspíš bude předělávat převes uchycený na domě na nové postavený sloup. Jinak je smyčka snad již funkční, nevím tedy, zdali je již pod proudem. Jinak výhybková návěstidla zatím obě zhasnutý.

Tím převěsem je míněn ten, který je umístěn mezi sjížděcími výhybkami od Zahradníkové a Nerudovy a mezi stavěcí výhybkou Kounicova/Kotlářská. Sloupy jsou dva, na každé straně ulice jeden, dráty k napnutí převěsu už na obou visí.

6620
Na Kounicově se ještě nejspíš bude předělávat převes uchycený na domě na nové postavený sloup. Jinak je smyčka snad již funkční, nevím tedy, zdali je již pod proudem. Jinak výhybková návěstidla zatím obě zhasnutý.

1710
22 led 2006 12:56
Brno
Nicméně pořád není zaplá rozjížděcí výhybka na Úvoze. Takže zatím jen manuálně.

3986
všudezdejší
Bloková smyčka vedoucí od Úvozu přes Konečného náměstí, Nerudovu, Kounicovu a Kotlářskou je dneškem kompletně hotová, došlo k instalaci poslední armatury - sjížděcí výhybky podvěsného typu pro směr z Nerudovy na Kounicovu.

3986
všudezdejší
Zlaťák píše:
Další věc, která mě v Brně zaráží, že se výhybky dávají vždycky způsobem "jeden směr rovně" ( l/ ). Pro rychlejší průjezd by bylo lepší oba dva směry "trošku do strany" ( \/ ). Nebo se pletu? Tak je to snad jen u Anthroposu.

Tak má to logiku, ale to by se muselo hrábnout do stávajícího vedení a ty stropy trochu odchýlit nebo naopak srovnat. Ale seš v Brně a tohle tu fakt nefrčí, stačí se podívat na křižovatku Úvoz x Tvrdého, popřípadě sjížděčky a stavěčky na Úvoze mezi křižovatkami právě s Tvrdého a s Údolní.

Jestli podvěsné výhybky na manipulačkách stačí, tak proč je rozbočka u zast. Čápkova tahová, sjížděčka manipulačních tras od Úvozu a Veveří tahová, a následující rozbočka podvěsná? Mně to přijde podle toho, jak chlapi hrábli do hromady armatur a co zrovna vytáhli, to tam visí.

1710
22 led 2006 12:56
Brno
Tak na manipulačním vedení mi podvěsné výhybky připadají v pohodě.
Spíš jsem koukal na rozjížděcí výhybku na Úvoze (před zastávkou) a říkal si, proč se tam nedal i elektricky stavěný kříž, ale jen mechanicky.
Další věc, která mě v Brně zaráží, že se výhybky dávají vždycky způsobem "jeden směr rovně" ( l/ ). Pro rychlejší průjezd by bylo lepší oba dva směry "trošku do strany" ( \/ ). Nebo se pletu? Tak je to snad jen u Anthroposu.

3986
všudezdejší
Vladimír Š píše:
Na ulici Nerudova se dnes montovala podvěsná vyhýbka č. 162 pro odbočení na Kounicovu.

Potvrzuju, viz fotka. Namontována byla zatím jen rozbočovací výhybka, sjížděčka patrně až při další šichtě. Nerozumím tomu, proč se relativně krátká stopa od Úvozu po sem staví už druhej nebo třetí tejden. A jak jsem si myslel, že se tv začíná trochu dávat do pucu používáním tahových armatur, že je nějaká nová koncepce, tak použití podvěsné výhybky a patrně časem i sjížděcí, mi ty ideje zase trochu bourá. Nechápu.

Příloha:
IMG_6924.JPG

Příloha:
IMG_6930.JPG

Příloha:
IMG_6935.JPG

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
Ale dyť je to tam nacpaný pořád. A nedostatečnou kapacitou do mhd nikdy nedostanete ani jednoho člověka navíc.

3750
08 čer 2005 23:12
anonimSupeR píše:
Docela bych ocenil a nebudu určitě sám , ve špičkách klouby na lince 33 ;-) ;-) neví někdo proč nepřesunou pár kloubů i do Slatiny ?
Třeba proto, že mít ve vozovně vozy užitečné jenom ve špičkách, by bylo docela plýtvání.
A ne, prosím nikdo neodpovídejte větou typu "Jednou jsem jel linkou 33 dopoledne a zrovna ten spoj byl narvaný k prasknutí"

89
06 led 2015 17:23
Na ulici Nerudova se dnes montovala podvěsná vyhýbka č. 162 pro odbočení na Kounicovu.

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
A proto se uvažuje o vypsání VŘ na sóla. Doufám, že by se mohlo ještě jedno vypsat na klouby. :pray:

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5831 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101 ... 234  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata