Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 10 z 81    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 81  Další
Autor Zpráva

3725
28 úno 2006 19:00
Dnes se mě na zastávce Tábor ptala paní: "Jedete na Malvazinky?" biggrin
Já na to, že je to v Praze, a jak se to jmenuje správně? Nevěděla...

6620
21 pro 2005 17:01
Richie píše:
Už jenom o 49 Kč dražší jak SA. To ej pro vlakofily skutečně super možnost :) Obvzlášť když tam jezdí i Raijlet. ;-)

Tourbus jezdí za 190, ale jen jednou denně.

3750
08 čer 2005 23:12
Tohle bude asi nejvhodnější téma. Měl jsem tady na jeden víkend na návštěvě známé ze zahraničí, kteří se o MHD vůbec nezajímají, a přesto jeden z jejich prvních dojmů z Brna byl, že v Brně jezdí nezvykle mnoho typů tramvají.

2574
05 úno 2007 18:12
Malečkův rajón
Domis píše:
Ohledně Vídně, poté, co před časem zrušili Wien Spezial, tak teď konečně ČD zavedly Včasnou jízdenku Brno - Vídeň za 259,- Konečně trochu rozumná alternativa k autobusům.

Wien Spezial byl zrušen s příchodem tohoto grafikonu. Ale byl nahrazen jízdenkou Railjet Spezial na všechny stanice po celé trase našich Railjetů (tj. Praha - Graz). Každopádně už loni byl zdražen (to nastalo v prosinci 2013) a v souvislosti s tím ČD umožňují už jen tuto nabídku za 9 € v jednom směru.

Můj nový web o severním okolí Brna

1591
18 led 2009 10:06
Už jenom o 49 Kč dražší jak SA. To ej pro vlakofily skutečně super možnost :) Obvzlášť když tam jezdí i Raijlet. ;-)

1082
22 pro 2008 22:51
PoŠuKov, 2. část
Ohledně Vídně, poté, co před časem zrušili Wien Spezial, tak teď konečně ČD zavedly Včasnou jízdenku Brno - Vídeň za 259,- Konečně trochu rozumná alternativa k autobusům.

1363
06 zář 2010 15:29
Brno - Masarykova čtvrť
Je to vec nazoru, spinava kozenka je pro me mnohem komfortnejsi nez klaustrofobicky autobus, kde cloveka v pripade Student Agency jeste neustale necim obtezuji. Nedavno jsem se potreboval dostat do Vidne a nemohl jsem vzit auto, protoze jsem z tama letel, a radsi jsem si koupil na posledni chvili vlak za cca 700, nez tam jet autobusem.

2830
01 črc 2006 22:24
Bedřichovice
Protože ty nové dálkové autobusy jsou klimatizované, tedy není v nich vlhko a vedro. Pak koženka nevadí.

1082
PoŠuKov, 2. část
V Bdmtee zrovna ne, ale třeba na R5 teď už jezdí téměř výhradně nově rekonstruované Bdtee276, kterým stahovací okna zůstaly. Podle mě naprosto skvělé vozy.

Mimo to nechápu, co má kdo proti kožence. Ta je na rozdíl od různého čalounění čistá (lze očistit hadrou). Navíc v nových dálkových autobusech se dělají sedačky koženkové... tak proč najednou ve vlacích koženka vadí?

98
10 zář 2012 17:19
ráj Crossů
No v Bdmtee si hlavu z okna nevykloníš..a o dostatku místa v interiéru by se dalo polemizovat :-(

1591
Tak pokud ti nevadí ta špína, smrad, neustálý drncání a příšerný pištění při brždění a jseš závislej na internetu, tak pak jo. Já radši kvalitní vůz, já su závislej zas na pohodlí a moderních dopr. prostředcích.

Administrátor
6672
26 říj 2005 00:04
Brno-Bohunice
Pro mě jako cestujícího není nijak extra podstatné, jak je vozidlo staré. Když bude mít Wifinu Karosa LC735, tak radši pojedu s ní než se Scanii Irizar, která ji mít nebude. Vlak je pohodlný v tom, že moc nezatáčí, je tam zpravidla o dost víc místa, můžu si zajít na záchod, projít se po uličce nebo chvíli vyklonit hlavu z okna. Všechny tyto věci jsou v buse zpravidla těžko realizovatelné. A jestli je to koženka nebo plyš? To už je fakt drobnost.

1591
Eda píše:
Vlak je třeba pro mne pohodlnější než nějakej prašivej autobus.

Až na to že ty "prašívý" autobusy jsou ve většině případů o třicet let novější jak ty vlaky a zrovna většina vozů na S3 je naprosto nepoužitelná (smrdlavá koženkový kupéčka a velkoprostory).

2574
Malečkův rajón
Eda píše:

Zrovna na této trase pro mne určitě. Někdy si totiž beru notebook s sebou či jiný studijní materiál. A číst si v buse, který jede přes Chřiby, mi moc nejde, respektive nelíbí se to mému tělu.
Plus mi vadí, že bych musel jet až na Zvonařku. To už to potom vyjde časově pomalu stejně.

1082
PoŠuKov, 2. část
Cracatit: Ty přímé autobusy jedou do UH 1 h 20 minut. Rychlík přes Břeclav je ve Starém Městě u UH za 1h 25 minut. (do UH navazuje vlak nebo MHD). Přímý Sp přes Kyjov jede 1 h 50 minut.

Cena je přibližně stejná (ČD 90,-/ČSAD UH 88,-). Takže je asi pochopitelné, že většina členů tohoto fóra (včetně mě, samozřejmě) pojede radši vlakem, prostě protože vlak je vlak a jezdí po kolejích. e_smile

Administrátor
6672
26 říj 2005 00:04
Brno-Bohunice

2843
23 říj 2012 11:06
na křížení trolejbusu 25 s devítkou
Proč do UH přes Břeclav, jestli se můžu zeptat? Není lepší přímý bus ze Zvonařky do UH za 2 hod po D1+I/50?

2574
Malečkův rajón
mili.hami píše:
Jezdí např. na trase Brno-Olomouc. ;-)

Ale jen přes Břeclav, kde se díky nim nemusí přepřahovat mašina. Co teď jezdím pravidelně Brno - Uherské Hradiště, tak pokud to časově vyjde na rychlík přes Břeclav (a nikoliv spěšný vlak přes Kyjov), tak si většinou sednu sem. Ještě loni jediný vůz s klimou a zásuvkami.

1374
10 bře 2010 18:00
BRNO-Řečkovice
Teď jezdí nově i na trase Vranovice-Lesná-Tišnov.

1291
19 lis 2010 14:53
Cocktown
Jezdí např. na trase Brno-Olomouc. ;-)

2650
13 črc 2009 13:42
Aha, tím jsem v životě nejel...

1577
11 lis 2008 15:56
Hodonín, zóna 900 IDS JMK
Aha. No, je to přezdívka řídícího vozu Bfhpvee.

Ares: To nejlepší z Irisbusu ;-)

2650
13 črc 2009 13:42
Ale co to je? :D

4738
23 dub 2010 00:41
BRONX
Rodič je na tom stejně jako technická podpora - i když absolutně nemá šajn vo co gou, tak to nesmí dát znát :D

1577
11 lis 2008 15:56
Hodonín, zóna 900 IDS JMK
Jo, dětem se občas musí říct nějaká kravina. Pamatuji pár roků zpátky, kdy začali jezdit sysli, že jsem v jeden krásný letní sváteční den zažil maminu, kterak synkovi vysvětlovala, že to jede obráceně, protože posunovači mají ve svátek volno. Inu, když sám nevíš, tak si něco vymyslíš biggrin

Ares: To nejlepší z Irisbusu ;-)

Naposledy upravil chat-maniac dne 14 led 2015 22:14, celkově upraveno 1
Y->I :-)

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2001 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 81  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata