Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 24 z 108    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 108  Další
Autor Zpráva
1591
18 led 2009 10:06
Existuje, to nepopírám. Myslel jsem jenom že je škoda, že se nepodařilo udělat normální linku do Náměště. (normální čti jako v taktovém intervalu a plně zaintergovanou). Myslel jsem to taky tak, že taková linka časovou polohou spojů vůbec neodpovídá ideálům IDS JMK a že je to prostě škoda a vypadá to otřesně.

Každopdáně by bylo zajímavý vědět, jaktože obecně se spíš daří mimo JMK prodlužovat vlakový linky, jak autobusový...

2830
01 črc 2006 22:24
Bedřichovice
Linka 424 (730270) existuje už pěkně dlouho. Stěžovat si na nejednotný interval je úsměvné v situaci, kdy ta linka je spíš účelová. Ranní spoj k zámku asi má nějaký důvod, ostatní spoje jsou v časové poloze školních spojů. Nic víc, nic míň. Spoje zajišťují integrované kurzy 40507, 42201 a 42001 (v tomto pořadí pro jednotlivé páry), takže se nic měnit nebude.

1093
09 lis 2006 18:16
Předpokládám, že linku S4 objednává a primárně platí JMK, ten se pak domlouvá s Vysočinou na placení v rámci jejího území. Takže stačí pak říct, dejte mi tyto peníze a necháme jezdit linku až do Náměště. Naopak linka 424 bude pravděpodobně Vysočiny. Přeci jenom si uvědomte, že Vysočina platí dopravcům nějaké peníze za kilometr a teď na jedné lince, kde jsou tři spoje, bude platit úplně jiný tarif. Navíc lístek si nemusíte koupit u řidiče, ale třeba v Brně. Administrativně to nebude asi úplně jednoduché. Alespoň takto to chápu já, ale nemám žádné vnitřní informace, jsou to jen moje domněnky.

1591
A linka S4? Ta jí nevadí?

3098
29 srp 2009 19:30
Vysočina nemá zájem a JMK nebude provozovat dopravu v jiném kraji na vlastní náklady. Tj. všeobecně známý fakt.

1591
Vím, že takových příkladů je hafo, jenom nerozumím tomu proč a štve mě to... :(

7338
27 úno 2010 07:40
Dotaz tam vidím jen jeden, zbytek jsou odborné posudky.

Ale poradím ti jednu věc, podívej se třeba na trať R7 a S71, tam se také vlakem jezdí do jiného kraje a autobusem ne.

1591
Kdybych byl odborník, tak se neptám, jak je to možný... Takže smysl tohohle útoku nechápu... confused

7338
27 úno 2010 07:40
Pán bude zřejmě odborník...

1591
Tahleta linka to je výsměch IDSku, v podstatě jeho urážka... (náhodný odjezdy mj.)
Mimochodem, Jak je vlastně možný, že S4 jezdí až do náměště, zatímco jiná linka ta 424) jezdící do Náměště není zaintegrovaná až tam? O vlakových linkách rozhoduje někdo jinej, než o autobusových...

2994
09 zář 2009 20:14
+ částečná integrace linky Rosice - Náměšť nad Oslavou: http://idsjmk.cz/jrady15/424.pdf

2965
04 pro 2008 10:07
tam, kde mám postýlku...
Chtěl bych touto cestou poděkovat dispečinku Kordisu, že na moji telefonickou prosbu nechali včera večer (1.12.) zastavovat a-701/702 na zastávce Staré letiště směr Úzká a brát cestující.
:applause:

6620
21 pro 2005 17:01
Ale bude to až od vyhlášení. Mají to pouze připravený dopředu.

2994
Zaintegrování MHD Bystřice nad Pernštejnem do IDS JMK: http://idsjmk.cz/jrady15/370.pdf

2965
04 pro 2008 10:07
tam, kde mám postýlku...
ReZ v SOR NBG 12 píše:
To už tu zaznělo několikrát a furt nic. Takže já budu pokračovat jinde...

Tak dnes jsem jel a-555 (1/555 BORSu) a všiml jsem si na LCD u řidiče žádosti, aby cestující platili přesnou částkou, že se odbavení urychlí.
To je přesně ono. Nikdo je k tomu nenutí, ale pomůže to. Stejně jako pomůže si cviknout lístek z předprodeje. To je celé.

205
03 bře 2013 15:12
Spíš jsem měl na mysli to propjení s Poseidonem.

3342
21 led 2011 14:19
Co je na těch stránkách nového? To chceš říct, že někdo v roce 2014, v době obrovského množství dotykových zařízení, na novém webu, udělal rozbalovací menu, která se po kliknutí nerozbalí, ale navigují na první odkaz? To si snad někdo fakt už dělá kozy...

205
03 bře 2013 15:12
Asi to tu ještě nikdo nezmiňoval, ale byly spuštěny nové stránky http://www.idsjmk.cz a taky nová mapa s odjezdy ze zastávek. Plánuje se také aktualizace Poseidonu.

2994
Bohužel, RZ je nečitelná, ale zcela jistě se jedná o některé LE z řady 6B9 66XX

1291
19 lis 2010 14:53
Cocktown
http://www.firebrno.cz/album/2014-08-25-pozar-autobusu

3342
21 led 2011 14:19
To není úplně přesné, v Plzni je ještě jedna možnost, a to mít čip na klíče s elektronickou peněženkou, ze kterého se dají kupovat jízdenky i např. parkovné v Plzni, navíc je to přenosné, takže si to můžeš koupit jednorázově, nebo to časem někomu prodat či předat. Taky mi bordel v peněžence vadí;)

6620
21 pro 2005 17:01
V Plzni se dá celodenní zakoupit opět i v trafice, ale musíš si s ní trošku pohrát.

2843
23 říj 2012 11:06
na křížení trolejbusu 25 s devítkou
Přesně tak, nejlíp mít všude terminály na bezkontaktní bankovní karty a je po starostech a kdo kartu nemá, stále takoví lidi jsou, tak si může koupit papírovou jednorázovku, nebo SMS.

1577
11 lis 2008 15:56
Hodonín, zóna 900 IDS JMK
Není to jenom Iredo, kde kvůli čipovkám úplně zatrhli přestupní papírové jízdenky. To samé je i v dalších IDS s čipovkama a také v mnoha městech. Třeba v Plzni jde celodenní jízdenka také jenom přes čipovku nebo jako SMS jízdenka. Nemluvě o tom, že je to další otravná karta do peněženky. Bezkontaktní karty dnes vydávají snad všechny banky v Česku a i NFC telefonů přibývá (snad i nový iPhone už bude mít NFC). A já bych opravdu raději viděl Kordis jít tímto směrem, než směrem jednoúčelové karty a zatržením přestupních jízdenek pro ty, kteří z jakéhokoliv důvodu takovou kartu nechtějí (což jsou zejména turisté ze zahraničí a z jiných krajů).

Ares: To nejlepší z Irisbusu ;-)

2843
23 říj 2012 11:06
na křížení trolejbusu 25 s devítkou
Zlaťák: úplně souhlasím, navíc v době, kdy vedou čipovky i zaostalejší systémy (Liberec, Hradec, Pardubice s jejich Duškem), tak je to trochu ostuda, že Kordis dávno nezavedl čipovky s webem a možností doplnění peněz kartou/převodem z účtu. Akorát bych se teda nechtěl dožít stavu, jaký je v Pardubickém kraji s jejich Duškem, kdy prý nejde pořádně koupit papírovou klouzavku = naše celosíťová klouzavka za 150/190 tuším. Prý tam jdou ručně přes kasu jen jednorázové doklady, zbytek přes karetní systém. Ale nechci šířit fámy, četl jsem to jenom na Káčku, jinak s tím zkušenosti nemám, může to být jinak.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2676 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 108  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata