Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 20 z 35    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 35  Další
Autor Zpráva
7338
27 úno 2010 07:40
Ty už mu zapravdu nedávají, tak proč by to dělal?

Ten vlakáč je super, lidem jezdícím mezi dědinami, kde o vlaku jen četli, to hodně pomůže. Nemluvě o tom, že od jisté doby na vlakovém nádraží nekupuji raději nic, co nesouvisí s vlakem. Ženina šalinkarta s údaji vypsanými podle mustru, a tedy studentská, takže v podstatě s nedokoupitelným dalším kuponem, mi k tomu dává jasný pokyn.

3345
13 lis 2004 11:58
Richie píše:
Čili SPP dávají v tomhle zapravdu mně....

A co takhle odcitovat i ty další odstavečky, ve kterých se píše o nákupu jízdenky u řidiče, hmm?

(vím, to se ti nehodí do krámu..)

1591
18 led 2009 10:06
Robert píše:
Aha. Takže aby chudák dopravce, nebo nedejbože chudák řidič, nemusel něco umět, hodíme všechno na cestující. Až budou automaty na jízdenky na každém přestupním uzlu nejen v Brně, až bude možné koupit univerzálku nebo vícezónovou jízdenku jinde než na pár vybraných místech, pak se o tom můžeme bavit. Ale babka, co celý život jezdila z Velkých Němčic do Hrušovan, si fakt jízdenku za 20 nemá kde koupit. Nemluvě o babce, co jede z Nosislavi do Židlochovic, jednoúsekovou si nekoupí, ani kdyby měla automat před barákem.

Univerzálku (a tím pádem libovolně zónvou jízdenku) jde koupit na každým vlakáču s otevřeným předprodejem a v Brně i v trafikách. Jestli se dají koupit i v regionu v trafikách, netuším.
Jasně, jednoúseková jízdenka se dá koupit jediná jenom u ridiča. To je ale, pokud mě paměť neklame, z těch základních jediná.

1363
06 zář 2010 15:29
Brno - Masarykova čtvrť
No jo, tak je to s tou teoretickou domaci pripravou pravda :)

1591
Cituju SPP IDS JMK, čl. 8, odst. 8a:
Kód:
Cestující je povinen zejména:
Seznámit se s platným Přepravním řádem, Smluvními přepravními podmínkami a s platným Tarifem IDS JMK, v případě jízdy vlakem ČD s příslušnými ustanoveními SPPO ČD, a to před uzavřením přepravní smlouvy.

dále se tam píše (čl. 8, odst. 8c)
Cestující je povinen zejména:
Kód:
Při zahájení cesty:
- připravit si jízdenku před nástupem do vozidla k jejímu bezprostřednímu označení, je-li tato jízdenka k označení určená, a pokud si jízdenku nehodlá zakoupit u řidiče, a neprodleně jízdenku při nástupu do vozidla označit na místě k tomu určeném v označovači;

Čili SPP dávají v tomhle zapravdu mně....

7338
Taky mi to tak přijde. Já nevím, ale pokud chci jet do Znojma, tak holt přijdu na nádraží a jedu. Případně se předtím podívám na IDOS, kde uvidím poznámku Brno 100, Znojmo 800, ale jakožto náhodného cestujícího mě ani nenapadne, abych zkoumal, co to je.

1363
Brno - Masarykova čtvrť
Jak to tak ctu, to aby cestujici absolvoval pred kazdou cestou regionalni linkou rozsahlou domaci teoretickou pripravu.

7338
Aha. Takže aby chudák dopravce, nebo nedejbože chudák řidič, nemusel něco umět, hodíme všechno na cestující. Až budou automaty na jízdenky na každém přestupním uzlu nejen v Brně, až bude možné koupit univerzálku nebo vícezónovou jízdenku jinde než na pár vybraných místech, pak se o tom můžeme bavit. Ale babka, co celý život jezdila z Velkých Němčic do Hrušovan, si fakt jízdenku za 20 nemá kde koupit. Nemluvě o babce, co jede z Nosislavi do Židlochovic, jednoúsekovou si nekoupí, ani kdyby měla automat před barákem.

1591
Jasně, ale ne každej dorpavce řidiče řádně proškolí, takže pro vlastní dobro je vhodný si spočítat počet zón, ideálně mít univerzálku a nezatěžovat řidiče ničím. Kdyby jsme byli poctivější národ tak bych řekl, že by bylo lepší aby ti, co mají jízdenku, mohli nastupovat všema dveřma...

3098
29 srp 2009 19:30
Ono nahlásit počet jízdenek a počet zón mnohdy také není klíčem k úspěchu. Hlásil jsem onehdá na 106 jízdenky pro skupinu cca 12 lidí (tři různé druhy), řidič to do pokladny datloval hezky po jedné a nakonec se mě zeptal kolik, že mu mám vlastně platit sarcastic ! Naštěstí jsem měl spočítáno.
Zas na druhou stranu na stejné lince jsem zažil den před tím i řidiče, který to hodil do pokladny najednou (hromadný lístek) a pak mi řekl kolik platím a vytiskl naráz všechny lístky. Časový nepoměr obrovský - zatím co v prvním případě jsme stáli na místě k pěti minutám, tak v případě šikovného řidiče jsme se stihli za třetinovou dobu i usadit ;-).
Jde o to, jak s pokladnou řidič umí. Není problém vytisknout lístek do zastávky kdesi na druhé straně JMK, stačí vědět, jak na to a nemusí to ani trvat.

7338
P. Haluza píše:
Je to zajímavé, ale ještě jsem se nesetkal s cestujícím, který by nahlásil cílovou zastávku ležící zcela mimo trasu dané linky. Daleko častěji jsem svědkem toho, jak si někteří kupují lístek pouze do cílové stanice linky, aby následně přestoupili a koupili další lístek. :mrgreen:

Už jsem párkrát na lince 505 prodával jízdenku do Znojma či Vyškova, onehdy na lince 164 rovnou 28 jízdenek do Tvarožné atd.

1591
b1 píše:
Richie: Spousta spojů linky 405 pokračuje bez výstupu cestujících jako 421. O víkendu tuším všechny spoje.

Bývá to opačným směrem, určitě, směrem do Zastávky nevím, ale v JŘ to není, takže to na věci nic nemění.

2965
04 pro 2008 10:07
tam, kde mám postýlku...
Nejste už tak trochu mimo téma? Viz Alanisův příspěvek.
Prosím o úklid a přesun do vhodnějšího šuplíku...

3750
08 čer 2005 23:12
Richie: Spousta spojů linky 405 pokračuje bez výstupu cestujících jako 421. O víkendu tuším všechny spoje.

1591
P. Haluza píše:
Je to zajímavé, ale ještě jsem se nesetkal s cestujícím, který by nahlásil cílovou zastávku ležící zcela mimo trasu dané linky. Daleko častěji jsem svědkem toho, jak si někteří kupují lístek pouze do cílové stanice linky, aby následně přestoupili a koupili další lístek. :mrgreen:

Já jo, nastoupí třeba nma Mendláku borec do 405 a hlásí "Zbýšov" :-D Ti, co si kupujou lístky, cto je obvzlášť ignorantská skupinka zjevných analfabetů, jenže takový si pak stěžujou, jak je to IDSko hrozně drahý.... :sad:

Ale souhlasím s přesunem, ale ne s témátem, spíš bych to viděl na ty nejhloupější otázky cestujících :)

800
15 srp 2012 14:28
Od prapodivného otevírání dveří u sorky, se to trošku zvrhlo ne?

Komu vadí kaštani, tak může pokračovat třeba v tomhle vlákně: Co se jinám nevešlo (aneb plkání o ničem).

2965
04 pro 2008 10:07
tam, kde mám postýlku...
metroman píše:
A jak moc zdržuje odbavení cestujících přes Poseidon? Tam si počet zón, cenu atd. zjistí cestující ihned, problém bude ale asi to odbavování.

Pokud tedy řidič není ignorant a nad shlukem čtverečků nemávne rukou, že dobrý...

2830
01 črc 2006 22:24
Bedřichovice

1577
11 lis 2008 15:56
Hodonín, zóna 900 IDS JMK
Já tedy univerzální jízdenku taky používám, ale i když si ji připravím předem, tak její označení rozhodně není tak rychlé, jak to maluješ. Nacpat dva tlusté kusy papíru do díry, která je dělaná na jeden tenký, vyžaduje grif, který já osobně nemám ani po tolika letech jejího používání. Ve výsledku jsem tak s univerzálkou často pomalejší, než cestující, který nadiktuje zastávku a zaplatí předem odpočítanou částkou.

Ares: To nejlepší z Irisbusu ;-)

1591
Pokud tohle nechápou ani zájemci o veřejnou dorpavu, tak to nemůže pochopit ani běžnej cestující... Zkuste si stopnout jak dlouho trvá označení jízdenky oproti kupování a) stylem že řeknu, jakou chu jízdenku b) stylem nevím jakou chcu jízdenku a hlásím jako někde na Vysočině cílovou stanici... A pokud jde o to, že označování univerzálky trvá, tam je zase chyba na straně cestujících, kteří si jízdenku nepřipraví. (mluvím z vlastní zkušenosti, žádné jiné jednorázové jízdenky kromě univerzálky nikdy nepoužívám (kromě jednoúsekové, co neexistuje na univerzálce)

1653
10 čer 2006 20:45
Hrubšice
Nevím, no, pokud nikde nepřestupuju tak taky neříkám, na kolik zón chci jízdenku, ale cílovou zastávku, stejně jako to vídám u mnohých ostatních cestujících a že by to nějak zdržovali mi teda nepřijde...

125
06 srp 2013 22:29
Dobrá odpověď. Já bych jen doplnil (z mého pohledu) pokud to některým řidičům tak moc vadí co je drží na tom fleku? Můžou jít dělat do supermarketu nebo k pásu. U pásu jim zima nebude ani je nebudou obtěžovat ti hrozní cestující.

1363
Brno - Masarykova čtvrť
Cestujici zdrzuji a nasiraji ridice, protoze (ne)nastupuji temi a temi dvermi. Cestujici nasiraji a zdrzuji ridice, protoze si kupuji jizdenky, cestujici nasiraji a zdrzuji ridice, protoze si nekupuji jizdenky. Cestujici by meli jezdit spravne autem, aby nenasirali a nezdrzovali ridice verejne dopravy.

Jedu jednou za dva roky do Cerne Hory autobusem, je mi uplne jedno, jestli lezi v zone 123, 666 nebo 007. Pozdravim, reknu svuj cil (pripadne doplnim, ze mam salinkartu), ridic mi sdeli castku k zaplaceni, ja ji z nachystanych drobnych uhradim (nejsem z tech, co plati u ridice tisicovkou), podekuju a vse je behem par sekund vyreseno. Delam to tak odjakziva a nikdy jsem nemel pocit, ze delam neco spatneho. A to ani z reakci ridicu.

205
03 bře 2013 15:12
A jak moc zdržuje odbavení cestujících přes Poseidon? Tam si počet zón, cenu atd. zjistí cestující ihned, problém bude ale asi to odbavování.

7338
Marně přemýšlím nad nějakou linkou IDS, kterou jsem kdy jel, abych tam nestíhal kvůli cestujícím kupujícím si jízdenku. Osobně s tím nemám sebemenší problém, pokud mi někdo hlásí zastávku, do které neznám cenu, slušně se jej zeptám, jestli cenu neví. Pokud neví, podívám se do mapky a nazdar.

Jinak hlavně u univerzálek mám pocit, že zdržují podstatně víc jak hledání cíle v mapce. Než to poskládá, než se mu to povede strčit škvírou do označovače, to je věčnost.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 856 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 35  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata