Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 21 z 35    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 35  Další
Autor Zpráva
821
25 led 2006 09:46
Pánové, a proč pak tedy máme v regionálních autobusech označovače jízdenek, proč jsou vícezónové, případně univerzální jízdenky? Jak to řešíte při jízdě vlakem?

1591
18 led 2009 10:06
Yakuzza: Kdyby to nezdržovalo, tak by to nevadilo, ale vzhledem k tomu, že to zržuje, tak proto. Říkáš, že jízdenky si kupuješ "vzdy u ridice, protoze se [ti] jednoduse nechce pocitat, kolik zon pojed[es]". To je úplně nejhorší, když nastoupít cestující do autobusu a hlasí kam jede. To tiž vede k řadě problémů - jendka je to neymsl, protože tarif máme zónový a časový, ne kilometrický a hlavně máme předplatní jízdenky, a existujou lidi, co jsou schopní nastoupit zahlsát kam jedou a koupit si tím pádem jízdenku, na i na zóny, kam mají šalinkartu. A hlavně říkat cílovou zastávku je v IDS JMK přežité... Navíc tahle výmluva je nesmyslná, protože IDOS ti řeknu při vyhledávání spojení, na kolik zón si máš koupit jízdenku. Pak stačí odečíst zóny, na který už šalinkartu máš a hotovo. Skutečně nemusíš znát mampu IDS nazpaměť, já to považuju za tak samozřejmý jakože přindu dom a přezuju se :wink:

TMB: díky, nemám co dodat :-) Osobně si myslím, že kromě čekání na návazný spoje je prívě tohle největší důvod zpoždění regionálních autobusů.

186
19 zář 2007 19:46
A ještě možná doporučme spolucestujícím nosit přezůvky, ať se ve voze nenašlape a nesedat na sedátka, ať se moc neopotřebujou. Hlavně ať nemá podnik moc práce. To je jako chtít po zákaznících tesca, ať se jdou jen podívat na výrobky do obchodu a pak si to objednají přes net a zaplatí doma, ať nezdržují ostatní zákazníky! Na regionálních linkách by měl být jízdní řád na nákup lístku u řidiče snad stavěný, je to snad samo sebou, že si tam lidé lístek kupují. Na městských linkách pošlu sms nebo mám lítačku a hotovo.

821
25 led 2006 09:46
No pravda je, že nákup jízdenek u řidiče dost zdržuje. Naivně jsem si myslel, že většina cestujících i na regionálních linkách si díky IDS bude jen jízdenky označovat. Navíc to lze při přestupu z MHD (i pokud mám pro Brno šalinkartu) udělat klidně i ve vozidle DPMB před výstupem. Pokud někam jezdím pravidelně, tak počet zón znám. Jedu-li někam mimořádně, stejně si zjistím spojení, tudíž i zóny. Zas takový problém to není. Většinou počet mimobrněnských zón odpovídá číslu na desítkové pozici čísla tarifní zóny (pravda, mohou být výjimky). Takže za sebe mohu říct, že si jízdenky u řidiče nikdy nekupuji - i proto, abych zbytečně nezdržoval.

1363
06 zář 2010 15:29
Brno - Masarykova čtvrť
Richie: Co je spatneho na kupovani si listku v regionalnich busech u ridice? Od ceho tam ty pokladny jsou? Cestuju regionalkama jednou za uhersky rok a kupuju si vzdy u ridice, protoze se mi jednoduse nechce pocitat, kolik zon pojedu. Mapu IDS JMK zpameti neznam a bud nemam cas to resit nebo mam proste jine starosti. Dodnes jsem si ale nepripadal nijak zvlast sobecky a bezohledny.

11624
07 bře 2005 23:57
Brno
OndraS píše:
To bys ovšem uzavřel vemi zjednodušeně. Toto popisované se totiž zdaleka netýká všech cestujících. Je naprostá většina těch, kteří ve výhledu nebrání, do předních dveří lezou jenom když je to logické, třeba že u nich zrovna stojí. Od toho tam ty dveře jsou.
Stejně tak jako je naprostá většina řidičů, co přední dveře otevírají, i když si je nikdo nezmáčkl. Třeba když má bába dvě kabele v každé ruce jednu. Nebo když tam stojí malá holka a neví co mačkat nebo na čudl nedošáhne, nebo mamina s jedním děckem za ruku a druhým v náruči.
Ale, upřímně řečeno, když na peróně stojí pět puberťáků, z nichž jeden se pro zajímavst rozhodne nastoupit prvníma dveřma, ačkoliv ostatní nastupují druhýma a jdou dozadu do vozu, nevidím důvod, proč , když už si u toho neumí zmáčksnou to blbý tlačítko, mám kvůli němu hejbnout prstem a mačkat čudlík na přední dveře. Vlastně, no jo su dobrák, stejně mu je otevřu, protože si naivně myslím že si chce koupit jízdenku. Ne nechce. Tak za ním upřímně řečeno zase zavřu a myslím si něco ne moc hezkýho.

Já naopak rozprostřední skupinek do více dveří vítám, alespoň to tolik nezdržuje, ikdyž pak lezou do prvních dveří. Pravda, tramvaje je něco jiného. :)

1591
18 led 2009 10:06
No jo, ale to by všici lidi museli být slušní a nesobečtí. Ale když jsou lidi schopní v regionálních busech jedoucích z Brna si kupovat jízdenky až u řidiča, (jasně jsou zastávky, kde není automat, ale bude jich asi celkem minimum) a tím zdržovat nejen sebe, ale hlavně ostatní cestující nejen toho spoje, ale i všech spojů návazných, tak to, že někdo nezdraví a neděkuje, je bohužel prkotina.

2965
04 pro 2008 10:07
tam, kde mám postýlku...
No já, když už do busu lezu předními dveřmi, tak šofca slušně pozdravím. A když vystupuju, tak se snažím říct slovíčko díky.

7338
27 úno 2010 07:40
Další uprchlík, co si užívá, že mu už všichni nelezou předem, co? ;-)

163
26 črc 2006 15:05
Já teda přední dveře otvírám jenom když venku někdo stojí nebo přes ně chce zevnitř někdo vystoupit (či případně když je tak plný vůz že to nejde poznat). Nevidím důvod proč je otevírat vždycky. Naprostá většina lidí je na to tak navyklá a vyhovuje to. Faktem je, že přes ty otevřené dveře je prd vidět dozadu a i když třeba u devítek to není tak hrozné, během zavírání dveří se často stává, že ještě někdo musí za každou cenu vzadu vystoupit/nastoupit a přes zavírající se přední dveře to v tom zrcátku prostě není vidět. Takže přední dveře je potřeba zavřít jako první tak jak tak a tím pádem je jejich neustálé otevírání pro "vzduch" ztráta času.
Samozřejmě tohle platí pro obyč vozy, s Crossama nejezdím, tam už jsou lidi navyklí jinak, když je výrobce láká na přední dveře jak vrata od garáže.

2650
13 črc 2009 13:42
Ano, taky se občas setkávám s takovýma idiotama, kteří stojí a čumí přede dveřma a diví se, že se neotevírají. To je ale jejich problém a pokud ty jako řidič máš uvolněnou poptávku, tak není tvojí povinností jim otevírat. Já jsem ale mluvil o vozidlech bez poptávky, kde řidiči přední dveře často neotevírají a u vozidel s poptávkou ji záměrně nepoužívají, aby jim nikdo nemohl "lézt" předem.

1485
28 čer 2014 21:40
Fanklub 21/22Tr
To bys ovšem uzavřel vemi zjednodušeně. Toto popisované se totiž zdaleka netýká všech cestujících. Je naprostá většina těch, kteří ve výhledu nebrání, do předních dveří lezou jenom když je to logické, třeba že u nich zrovna stojí. Od toho tam ty dveře jsou.
Stejně tak jako je naprostá většina řidičů, co přední dveře otevírají, i když si je nikdo nezmáčkl. Třeba když má bába dvě kabele v každé ruce jednu. Nebo když tam stojí malá holka a neví co mačkat nebo na čudl nedošáhne, nebo mamina s jedním děckem za ruku a druhým v náruči.
Ale, upřímně řečeno, když na peróně stojí pět puberťáků, z nichž jeden se pro zajímavst rozhodne nastoupit prvníma dveřma, ačkoliv ostatní nastupují druhýma a jdou dozadu do vozu, nevidím důvod, proč , když už si u toho neumí zmáčksnou to blbý tlačítko, mám kvůli němu hejbnout prstem a mačkat čudlík na přední dveře. Vlastně, no jo su dobrák, stejně mu je otevřu, protože si naivně myslím že si chce koupit jízdenku. Ne nechce. Tak za ním upřímně řečeno zase zavřu a myslím si něco ne moc hezkýho.

2650
No, uzavřel bych to tak, že pohled řidičů a cestujících je diametrálně odlišný.
M: Označení "práskač" si vyprošuju, teda pokud to bylo mířeno na mě.

2824
01 úno 2006 10:39
OndraS : nenapsal bych to lépe.
xxx: práskači byly jsou a budou.

1485
28 čer 2014 21:40
Fanklub 21/22Tr
To je furt řidič je povinnen, řidič musí. A co takhle cestující? Ten nemusí nic. Stojí pět metrů od označníku v úrovní druhých dveří, jak přijíždí trolejbus, nějaká neznámá síla toho člověka připoutá k prvním dveřím a on jde souběžně s dobržďujícím trolejbusem až to zastaví, pak čumí co se bude dít, protože poptávkový systém tady jezdí jenom asi 15 let, a následně, když mu otevřete, tak proleze okolo vás a jde si sednout dozadu někam mezi druhý a třetí dveře.

Toto celý by mě bylo úplně fuk kvůli zimě, tou fakt netrpím. Ať si fakt ty lidi prolýzaj celej vůz odzadu dopředu, když je to baví. Blbější je, a to nikdo nezmínil, že přes otevřený první dveře je mírně, ale přece, zhoršený výhled na ty dveře zadní. A kromě toho, je hodně zastávek, třeba když zastavíte za tramvají, ze která přestupují lidi, kde je otevření předních dveří jistotou, že se vám právě jenom do těchdle dveří nahrnou lidi, kterým je pak úplně jedno, že vzadu je prázdnej vůz, a oni vám pak olizujou kabinu řidiče. Cestující je POVINNEN umožnit řidiči bezpečné ovládání vozidla, ale to je vpohodě, na cestujícího si řidič stěžovat nemůže, zato na řidiče si může stěžovat kdo chce.

Zdravím vás jménem řidičů, co počkají na kdejakou dobíhající bábu s hůlkou a otevřeou jí přední dveře, aby nemusela mačkat tlačítko. Ano, otevřu nakonec i těm, co "čumí" na to žlutý, zeleně podsvícený tlačítko, "novinku" průmyslu.

2650
P. Haluza píše:
Ti zas ale v některých případech odmítají přední dveře otvírat pro výstup i v situaci, kdy na zastávce nikdo není a tím pádem vystupující nikoho nezdržuje...

Taky jsem se s takovým ... setkal. Bylo to na konečné v Dambořicích, když ještě 610 jezdil BORS. Tento řidič dokonce KOUŘIL za jízdy!! Chtěl jsem napsat na BORS stížnost, ale nakonec jsem se na to vykašlal.

2830
01 črc 2006 22:24
Bedřichovice
Karlos píše:
Řidiči městských busů jsou teda asi hodně rozmazlení, co mají potom říkat řidiči na regionálkách? Musí otvírat na každé zastávce pro nástup přední dveře, ještě u toho vydávat jízdenky a nemají ani uzavřenou kabinu oproti městu

Ti zas ale v některých případech odmítají přední dveře otvírat pro výstup i v situaci, kdy na zastávce nikdo není a tím pádem vystupující nikoho nezdržuje...

2994
09 zář 2009 20:14
Řidiči městských busů jsou teda asi hodně rozmazlení, co mají potom říkat řidiči na regionálkách? Musí otvírat na každé zastávce pro nástup přední dveře, ještě u toho vydávat jízdenky a nemají ani uzavřenou kabinu oproti městu

3750
08 čer 2005 23:12
Není to náhodou tak, že když si chci koupit lístek u řidiče, tak musím nastoupit předními dveřmi? V tom případě bych ten požadavek na otevření předních dveří zas tak nalehko nebral.

2650
Fantomas: Moje slova. :applause:

1344
17 črc 2010 21:41
Krno
Proboha uvědomte si, že normální cestující opravdu neřeší, jestli je řidiči zima, když bude nastupovat předními dveřmi - jak by ho taková věc asi napadla? Prostě nastoupí tím, co mu přijede před nos a o nějakých naschválech nemůže být řeč. Pokud je na zastávce víc lidí, tak se obyčejně rozprostřou po délce nástupiště, tudíž někdo nastupuje předními dveřmi, někdo dalšími. Že při menším počtu lidí čeká více lidí u označníku, to je celkem logické, někdo si jde přečíst jízdní řád, jiný kdo přijde na zastávku odpředu, tak se holt zastaví u označníku a nebude se přesouvat někam dál, když nemá důvod.

2650
M píše:
xxx: zase jeden takovej co zná jen přední dveře? zase jeden notorický stěžovatel? Osobně neznám žádného řidiče, který by schválně přední dveře neotevřel, znám ale hodně řidičů, kterým to hlavně v zimě vadí, hlavně ti cestující co tama lezou očividně uplně naschvál, ale ty dveře tito řidiči vždy otevřou. Také je hodně cestujících, kteří ani po x letech co funguje poptávka si toto tlačítko neumí zmáčknout a pak jen nadávají a někdy i posílají i stížnosti.

Nevím, za koho mě máš. Já si snad můžu "lézt" kudy chci. Já nastupuji a vystupuji dveřmi, které jsou mi nejblíž a neřeším, jestli jsou přední, prostřední nebo zadní. Že to některým řidičům připadá jako schválnost, je jejich problém, zřejmě jsou příliš vztahovační. Ať si laskavě uvědomí, že přední dveře jsou určeny pro cestující a otevřít je je jejich povinnost! Řada řidičů dělá, jakoby tam ty dveře ani nebyly a když se je někdo opováží použít, tak ho probodávají pohledem a často si neodpustí poznámku typu "Vzadu nejsou dveře?!". Samozřejmě neříkám, že takoví jsou všichni, ale bohužel jich pár je.

2824
01 úno 2006 10:39
xxx: zase jeden takovej co zná jen přední dveře? zase jeden notorický stěžovatel? Osobně neznám žádného řidiče, který by schválně přední dveře neotevřel, znám ale hodně řidičů, kterým to hlavně v zimě vadí, hlavně ti cestující co tama lezou očividně uplně naschvál, ale ty dveře tito řidiči vždy otevřou. Také je hodně cestujících, kteří ani po x letech co funguje poptávka si toto tlačítko neumí zmáčknout a pak jen nadávají a někdy i posílají i stížnosti. Naštěstí je hodně řidičů inteligentnějších něž tito pacoši a když uvidí ňoumu co potřebuje nastoupit předními dveřmi a nepochopil tlačítko poptávky, tak mu tyto dveře sami otevřou. Občas uslyší po otevření i takové řeči jako: no to trvalo, už jsem chtěl posílat stížnost, že mi schválně nechcete otevřít....vysvětlování poptávky u těchto osob nemá smysl. Co se týká Sorek, všichni řidiči si je ještě nevyzkoušeli a proto se může stát, že se něco některému řidiči nepovede tak jak by mělo, většinou z toho důvodu, že neví jak na to, po sjednocení SW jak psal Manil by už neměl být problém žádný.

11624
07 bře 2005 23:57
Brno
Stačí, aby se na jednoho řidiče sešlo víc takových stížností a má zaručenou vysokou frekvenci kontrol od techniků jízdy...

2650
manil píše:
Což ovšem nesmí. :wink:

Nesmí, a přesto to dělají. Stěžovat si nemá smysl, protože od paní Singerové se vždy dočkám akorát odpovědi typu "Tento případ jsme prošetřili a jelikož pan řidič tvrdí, že přední dveře otevřel, nemůžeme jej potrestat." či něčeho podobného.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 856 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 35  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata