Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 12 z 81    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 81  Další
Autor Zpráva

2485
19 dub 2009 12:06
Brno
M: Ano, tohle by byl logický postup, ovšem z toho popisu mělo být patrné, že u toho jedince zřejmě logika zaostávala. Jednou se přeslechnout, to beru, ale 2x potažmo 3x? S tím jsem ani já nepočítal. Prostě jasný nedostatek vitamínu IQ. A ano, řešim to, takto dopodrobna, protože dnes si lidi dovedou stěžovat na každou kravinu. A já mám pak ztracet svůj drahocenej čas reakcí na stížnost, třeba i neoprávněnou? To mi může škubnout, mám jiné věci na práci. Navíc si nakonec koupil tu na 15 minut, jel na nádr, tam vylezl a dál mne nezajímal, kdybych mu vecpal tu na 75 minut kdo ví jestli by neprndal a nestěžoval si že ho okrádám...
Ona mne pak napadla další možnost, a asi to tak začnu i dělat. Dal bych mu 2 lístky na 15 minut, řekl bych si o 50 Kč a čau. Takže už se těším, až někdo bude chtít lupeň na hodinu :D a kdyby něco okomentuju to "náš zákazník, náš pán" snaha vyhovět :D

Robert: Ano, zrovna jsem ji zavedl, v podobě dvou lístků na 15 minut sarcastic

Moje fotogalerie s dopravní tématikou.

7336
27 úno 2010 07:40
Ona existuje nějaká jízdenka na 30 minut?

2824
01 úno 2006 10:39
Rem: že to tak řešíš: potřebuje na 30minut, mám 15min. a hodinu a půl, když by opět řekl, že potřebuje 30 minut, odpověď by byla jasná, 15 je málo, tu máš za 35 a sbohem a šáteček, žádné vykecávání.

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
ReZ píše:
A uspěla?
Pokud máš pokladnu, stačí z ní sundat ten hnědý koženkový fusak, zapnout a můžeš kaštanku uspokojit... sarcastic

Neuspěla, na této lince se jízdenky neprodávají z kasy a měl jsem pro uspokojení jejích potřeb akorát stojan na kasu, což pro efektivní výsledek nestačilo. Btw fusaky máme šedé, hnědá je fuj!

2485
Brno
Robert: To bych neřešil, a netrhal si papíry. Naopak bych ji ochotně "pomohl" a po druhém nezdárném nákupu jízdenky bych napsal na papír 16 a dal jí to s hlasitým komentářem, že to má pro případ, že by zapomněla kolik to stojí a že se snad třetí nákup jízdenky podaří :D

Na trhaní papírů byl případ včerejší, kterým navážu trochu na chata. Došel za mnou na Lipové chlap, že chce lístek na 30 minut. Oznámil jsem mu že mám lístky na 15 minut nebo na hodinu a půl. Reagoval na to tím, že by chtěl lístek na 30 mint. Řekl jsem mu tedy, že u řidiče je na výběr 15 minut nebo hodina a půl. Jeho odpověď byla " No já bych potřeboval lístek na 30 minut" následně jsem ho požádal o výstup, že bych rád pokračoval v jízdě. Chvilu na mne čučel a pak si vzal lístek na 15 minut, a já měl víc jak minutu zdržení.

100
08 říj 2013 23:05
Tak taky dvě :
asi před 14 dny na 99 .
Přišly dva cestující chvíli koukali na řidiče a poak se otočili a s vystrašenýma očima odešli s poznámkou :

TOHO řidiče se ptat radši nebudeme ten vypadá nebezpečně.

A nebo na nádraží rozjezd ve 1 hod . směr Hala. náměstí .
Prosím vás copak jede na Svrateckou .
Devádesát dvojka ale v protisměru .
Ale to né pane řidiči Svratecká je v komárově a tam 92 nikdy nejezdila . Vy neznáte noční linky ?

7336
Rem: Je tam 10 minut čekačka, takže v pohodě. Půjčit si šla ven, dovnitř bych ji nepustil.

2965
04 pro 2008 10:07
tam, kde mám postýlku...
A uspěla?
Pokud máš pokladnu, stačí z ní sundat ten hnědý koženkový fusak, zapnout a můžeš kaštanku uspokojit... sarcastic

Moderátor
7587
Brno
Hmm hmm, to po mě včera na 67 jenom chtěla baba šestizónovou jízdenku, protože jede do Vyškova.

2485
Brno
Robert: To vše se zvládlo v době čekání na čas odjezdu, nebo jsi díky té slepici odjížděl slušně zpožděn? Nevím u koho kopeš a jak to tam máte nastaveno, ale u mne by podruhy nepochodila, i kdyby přišla s kýblem zlata, zvlášť pokud, jak jsem pochopil, nevystoupila a šla si pujčit do vozu, kde neměla co dělat.

7336
Včera jsem myslel, že roztrhám potvrzení o psychotestech.
V Kloboukách nastoupila slečna, mávla šalinkartou, na mou výzvu, jestli bych se mohl podívat, s ní začala točit jako skořápkář svým náčiním. Vystihnul jsem okamžik a rychlou ruku jí zastavil v okamžiku, kdy na se mě smálo předvčerejší datum. Slečna se neodolatelně usmála svými zaječími zuby a oznámila, že se moc a moc omlouvá a že by ráda do Bohumilic. Vytáhla peníze, vytiskl jsem s patřičným komentářem o zbytečném pokusu o podvod jízdenku a slečna zjistila, že má jen 12 Kč. Následovalo storno lístku a ukázka, kudy tudy ven z vozu. Za minutu přišla, že si už půjčila. Nic zlého netuše jsem jí vydal jízdenku č. 2, požádal opět o 16 Kč, načež jsem se dověděl, že má jen 15 (hihihi...). Takže další storno, další politování, že se nikam nepojede, další opuštění vozu. Po další minutě přišla, že si tu korunu taky půjčila. Mít v tu chvíli po ruce něco těžšího a delšího, než byla prázdná PET flaška, tak ji měla...

6620
21 pro 2005 17:01
Jsou mezi nimi i negramotní.
Kdo by si chtěl udělat představu: http://www.ceskatelevize.cz/porady/10719503009-trida-8-a

Moderátor
7587
Brno
Je vidět, že i řádně označený vůz a přítomný jízdní řád na zastávce ještě není zárukou srozumitelného informování cestujících.
Zřejmě na Kampusu směrem na Ukrajinskou na lince 69 mi nastoupil jeden pár jedné blíže nespecifikované oblíbené menšiny. Na Kejbalech dotaz: "Jedete na Skalskou?". Já: "Kam že?". Odtušil jsem, že asi myslí Skalní. Říkám paní, zastávka Skalní, to je na opačnou stranu. Dojeli se mnou na Ukrajinskou, kde jsem měl 10 minut vyrovnávačku. Seděli na lavičce a pak nastoupili. Na Kampusu vystoupili a pro změnu borec se jde zeptat, jestli jedu na Skalskou. Říkám, myslíte Skalní? On ano. Tak zase honem nastupovali. Před Dunajskou se došli zeptat, kolik to je ještě zastávek. Povídám, že tři. Pak usilovně celou cestu sledovali, kde to je. Po celou dobu jejich stylem usilovně řešili zastávku, kde chtěli vystoupit.
Říkám si, neuměli číst, hlášení nebylo srozumitelné...?

7336
Pozoruji, že lidé jsou poslední dobou málo komunikativní. Člověk se slušně zeptá, jestli pánovi ta ostuda před celým autobusem spojená se zabavením měsíc propadlého kupónu za to stála, a on mi ani neodpoví a zavrčí: Za 27...

2824
Jenda: myslím že to nejde, nebo aspoň mě se to nikdy nepovedlo se žádným busem. Když tam mám invalidu, což se mi stalo jen jednou, tak jsem nacouval až ke hraně chodníku.

616
13 srp 2010 13:44
To já zažil nedávno na lince 52 babku, která řidiči na zastávce Ríšova ťukala na kabinu a volala: "To jste tady asi dlouho nejel, žeééé? Protože jste zastavil tak daleko od chodníku..." Řidič tehdy ani nereagoval. Zastavil úplně stejně jako zastavují všichni. Řekl bych, že tam se nedá zastavit těsně u nástupní hrany (bez couvání), že?

3750
08 čer 2005 23:12
Od té doby, co jsem na Staré osadě zažil trolejbus s cílem Novolíšeňská na table, který ale jel směr Mendlovo náměstí, těm řidičům obvykle říkám: "Já se neptám, co tam máte napsané. Já se ptám, kam jedete."

2824
To ja si pamatuju ještě ešemky a ja neměl nikdy problém, ani si nepamatuju že by jsme s rodiči někde bloudily nebo moje obě babičky či dědové, jízdní řády byly jako dnes a fungovalo to, dnes je milion informací a lidi tápou, takže ta pohodlnost možná až lenost tu určitě bude. To že se mě neustále cestující ptají kam jedu, přesto že je to všude napsané je bohužel těžká realita.

1363
06 zář 2010 15:29
Brno - Masarykova čtvrť
Jojo. A rohlik stal desetnik.

](*,)

1546
06 lis 2009 10:30
No, ne že bych byl takový pamětník, ale když si vzpomenu, jak se lidé vždycky zoufale vyptávali kde mají vystoupit a kolikrát jsme, byť s rodiči či prarodiči, přejeli zastávku, určitě bych si netroufl tvrdit, že vše šlo bez problémů :mrgreen:

2824
mceza má pravdu, dřív bylo na vozidlech MHD na čele jen číslo, na boku malá cedulka a žádné hlášení, žádné tabla a Elpy a podobně a lidi se koukali, četli a dojeli vždy kam chtěli bez problémů, dnes jsou dvoumetrová tabla na čelech, na bočnicích, uvnitř vozu všude informační systémy, hlášení a lidi neví nic.

4738
23 dub 2010 00:41
BRONX
Naopak. V dnešní době ta nepoužitelnost nevadí. Dřív by takový člověk umřel hlady. Dneska se o něj společnost postará. A o to víc tupých lidí bude - proč by se snažili?

2965
04 pro 2008 10:07
tam, kde mám postýlku...
Za nijak pronikavě inteligentního se nepovažuji, když jsem někde, kde to neznám nebo když mám ovládat něco, co neznám, tak se prvně rozhlédnu, přečtu si popisky a pak teprve začnu mačkat. Nebo otevřu ústa a zeptám se.
Jaksi nechápu takovéto lidi, jak můžou vůbec existovat. Jak můžou třeba telefonovat, ohřívat jídlo v mikrovlnce, nakupovat apod. Připadá mi to děsně absurdní. Takový člověk je pro život absolutně nepoužitelný, zvlášť v dnešní době.
Edit: Yakuzza myslel jsem, že by mohlo jít o stařeckou demenci, ale jak píšeš, děvčata měly rok narození 20xx.

1363
06 zář 2010 15:29
Brno - Masarykova čtvrť
Jenom takova drobna prihoda ze vcerejska - Anthropos, t-37 smer Mendlak. Dodam, ze s napisem 37 MENDLOVO NAM. na table, nebyl to zadny odjezd do vozovny. Do prednich dveri 14Tr se nacpala nejaka fiflena a zahulakala na ridice, resp. na cely trolejbus "Jedete na Mendlak???" Po kladne odpovedi zahulakala na sve kamaradky "Holkyyyy, jedemeeee, tohle jede na Mendlaaak!!!" a do trolejaku nastoupilo asi sedm slepic, peknych, ale fakt tupych. Bavily pak svou konverzaci az na onen Mendlak.

Po takovych lidech chcete, aby rozlisovali, kdy mackat a kdy ne? :)

1344
17 črc 2010 21:41
Krno
M píše:
Ja videl i pana, ktery po nastupu do vozu druhymi dvermi se naklonil k oznacovaci a rekl do nej, 1x Stara Osada a myslel si, ze mu vyjede listek.
Tak toto ovšem vede. sarcastic

Jinak k tomu poradit/neporadit - pokud by bába mačkala označovač ve voze s poptávkou a hrozilo by, že by přejela zastávku, tak bych souhlasil, že by byla slušnost poradit. Ale jestliže mačká označovač ve voze bez poptávky, když ještě autobus ani není v zastávce a až do ní přijede, tak ty dveře otevře, tak nevidím zas tak nic špatného na tom se do toho nemíchat. Tam člověk ničemu nepomůže a opravdu hrozí, že ještě dostane vynadáno.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2001 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 81  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata