Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 17 z 27    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 27  Další
Autor Zpráva

95
20 pro 2008 19:27
Brno
Karlos píše:
Kvůli lepšímu výhledu do bočního zrcátka, aby měli přehled o nástupu/výstupu cestujících ve všech dveřích

Takhle může odpovědět někdo kdo bus nikdy neřídil ! Do venkovního zpětného zrcátka vidíš přes čelní okno.
Zeptám se jinak, proč jsou přední dveře prosklené? Že by pro to aby řidič na křižovatce se díval na vaše záda?
Jak by se Vám líbilo kdybych si Vám někdo neustále stoupal např. před monitor, případně jakkoliv bránil vašemu pohledu na vykonávanou činnost. Tady žádný žlutý podlahy nepomůžou.

2994
09 zář 2009 20:14
Kvůli lepšímu výhledu do bočního zrcátka, aby měli přehled o nástupu/výstupu cestujících ve všech dveřích

45
27 srp 2013 10:12
Masarykova čtvrť
Proč vlastně šoféři busů dělají takové fóry s těmi předními dveřmi, odmítají je otevírat a honem rychle je zase zavírají?

11624
07 bře 2005 23:57
Brno
Osobně se mi ten turniket také těžce nelíbí. Prostor, kde cestující nemají stát, je jasně vymezen žlutou podlahou. a v případě, že se tam někdo postaví, přece není problém, aby dotyčného řidič slušně poprosil, aby si stoupnul jinam. Osobně to na tramvaji dělám taktéž, nevidím-li přes přední dveře přes lidi ven a nikdy jsem neměl problém.

Současně se mi nelíbí ani možnost volby, které křídlo si řidič otevře. Je jasné, že většina toho bude (vy/zne)užívat a z plnohodnotných dveří o šířce 1200 mm se stane 600 mm s tyčí a turniketem. Jednou máme ve standardech zakotveno, že přední dveře jsou využitelné pro výstup a nástup, tak proč to nějakým technickým opatřením omezovat...

3098
29 srp 2009 19:30
Celkový pohled na kabinu řidiče a prostor prvních dveří. Sice tam turniket není moc dobře vidět, ale je tam, otevírá se pouze "vlevo za tyč."

2965
04 pro 2008 10:07
tam, kde mám postýlku...
No vypadá to tak, že se bude muset někdo obětovat, vzít foťák a jít to nafotit. A když to někteří ani tak nepochopí, vypnout jim počítač a donutit je se do těch jezevčíků jít podívat... Ať příště ví, o čem tu melou...

2824
01 úno 2006 10:39
Zda se, že jsem to nenapsal dost pochopitelně, ano předními dveřmi se dá normálně vystoupit pokud se otevře levé křídlo dveří. To je to které nevede do turniketu.

1082
22 pro 2008 22:51
PoŠuKov, 2. část
JM: To záleží na řidiči, jak si ty dveře nastaví. Ale pokud má nastavené otvírání pouze 2. půlky dveří, tak ani po poptávce se ta 1. polovina neotevře.

Zabanovaný
3619
26 srp 2007 15:26
Brno
Díky! Asi jsem tu otázku špatně položil, obrázek je jasný, ale ...

Dá se vystoupit předními dveřmi ?

515
30 zář 2011 07:06
Brno u linek 3, 11, 12, 81, 92, 93, 99
J*M*: Odpovědí je obrázek o trochu níže...nejde.

Zabanovaný
3619
26 srp 2007 15:26
Brno
Ještě jsem na svých cestách na ten polský zázrak nenarazil, tak možná blbá otázka - dá se vystoupit předními dveřmi přes ten turniket?

3748
08 čer 2005 23:12
Pavel píše:
A jak je to u nevidomých osob, kteří musí nastupovat předními dveřmi. Pochybuji, když na něco takového narazí, že jim bude jasné, že se tím dá projít.
Ta závora nemá takovou tuhost. Takže když do ní narazíte, tak už jí procházíte. Něco jako ve starších supermarketech.

agent_s_teplou_vodou píše:
Už jsem teda viděl elegantnější způsob, jak vyhnat cestující z řidičova výhledu
Kde asi, že by v brněnských 22Tr?

2824
Myslím,že to moc dramatizujete a zbytečně moc řešíte, přitom je to tak jednoduché, jsem mimo zóny 100 a 101, otevře pravou půlku dveří a lidé chodí přes turniket, jsem v Brně otevřu levou pulku dveří a lidé chodí volně, když půjde nevidomý, nastoupí levou polovinou bez problému, když nastoupí v zóně mimo Brno, upozorním ho na turniket aby obyčejně pročel, že se to za ním zavře, žádný problém v tom není. Když přijedu někam kde je hafo moc lidí, otevřu oboje poloviny a ať lezou kudy chcou, po ukončení nástupu je upozorním že musí všichni projít za turniket a ta plocha u pravé poloviny dveří musí být volná, opravdu žádné drama, žádný problém, snad to konečně všichni pochopí.

1092
09 lis 2006 18:16
A jak je to u nevidomých osob, kteří musí nastupovat předními dveřmi. Pochybuji, když na něco takového narazí, že jim bude jasné, že se tím dá projít.

3098
29 srp 2009 19:30
A taky tam může být ta gumová/plastová plácačka, která nikoho nezraní ;-).

2649
13 črc 2009 13:42
Znovu opakuji, že tam může být jenom ta nerezová trubka.

16
01 led 2010 14:43
Koukám, že nemá cenu s některýma řešit bezpečnost dopravy spočívající v dobrém výhledu řidiče :D

2649
Tak potom je tam teda úplně k ničemu. To tam může být jenom ta nerezová trubka, aby se zabránilo bránění ve výhledu.

16
Nemůže, je to pouze jednosměrná závora

2649
A ten turniket může řidič zablokovat (např. do té doby, než cestující ukáže jízdní doklad)?

16
Z pohledu řidiče je ta zábrana výborná věc. Oproti Citelisu sedí řidič o hodně níž a vzadu, takže je více závislý ve výhledu na volný prostor u dvěří. Ať si to jdou (teoretici, kteří ji zavrhují) zkusit (například odbočit z Plotní na Dornych, když byla výluka).

800
15 srp 2012 14:28
xxx: Ano, ale prvně musíš říct tajné heslo. Sezame, otevři se.

Tady tenhle obrázek ti snad vysvětlí všechny záhady kolem tohoto složitého zařízení.

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

2649
Ona se dá volně otevřít?

1105
28 pro 2008 00:10
613 00
Jenomže jak jsem vypozoroval, většina lidí se plácačky lekne a udělá krok zpět, aby to celé obešli. Nikoho napoprvé nenapadne, že je to závora, která se dá směrem dovnitř vozu otevřít...

2824
Přesně jak píše busák, když zatáčíte na křižovatce doprava a máte dát přednost chodcům, jsou vám všechny zrcátka k ničemu, potřebujete vidět skrz přední dveře a zde je turniket na svém místě, protože vidíte pěkně vše co potřebujete, pak jedete s Citelisem nebo i devítikylem a ejhle, skrz lidi nevidíš ( třeba narvaná 77 směr Úzká, nebo 44,84 a podobně, je škoda, že na toto výrobci autobusů zapomínají, jen jen pár vlaštovek, kde jsou přední dveře posunuté trochu dozadu, nebo přední kola pod kabinu a přední dveře až za nápravu, tam pak všechny tyto problémy odpadají.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 660 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 27  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata