Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 16 z 27    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 27  Další
Autor Zpráva

2994
09 zář 2009 20:14
Nějak se mi nevybavuje, který jiný vůz kromě 7651 má klimatizaci pro cestující?

2994
Nějak se mi nevybavuje, který jiný vůz kromě 7651 má klimatizaci pro cestující?

205
03 bře 2013 15:12
Letos jsem byl taky v hodně městech s MHD a musím říct, že Brno zaostává nejen v sedmistovkàch, ale taky, že máme pouze 2 vozy s klimatizací salónu cestujících. A k tomu jeden vůz se do běžného provozu nikdy nedostane. Vozy s alespoň částečnou klimatizací nemusí člověk hledat dlouho - viz třeba někteří dopravci IDS JMK.

873
07 čer 2006 12:14
Brno
Co mají říkat na Ukrajině s vozy 9Tr nebo Maďaři s IK260/280? e_smile No ne, já si myslím, že se to zde moc řeší, prostě jak zde bylo psáno - po dodání nových vozidel se starší nahradí a tím to končí. Jako projel jsem dost měst v ČR i nějáké v zahraničí a nemyslím si, že zrovna Brno je nějáká ostuda. Vysokopodlahy jsou prostě ještě všude, ať se to každýmu líbí či ne. A taky srovnávat ČR se zemí jako je Německo, Rakousko...to snad nejde myslet vážně, tam jsou ekonomicky jinde (včetně politiky). A peníze, když nejsou, tak se bude holt jezdit s tím co je a pokud se to někomu nelíbí, nikdo vás přece nenutí jet třeba vozem 7273 nebo 7347, můžete si počkat na jiný spoj. Chyba je uplně někde jinde v tomto, existuje složka dotace, které město dává různým institucím a tím je i DPMB. Navíc ještě má dojít pár Sólárek, 88ks CNG a nové trolejbusy, takže vidíte, že nakonec pomalu a jistě se počet nových vozidel zvýší. Hlavně prosím, že je rok 2014 a B700 jezdí, to je to poslední co by mě v dnešní době trápilo. :wink:

3098
29 srp 2009 19:30
Možná nějaká chvilková nevolnost autobusu, která byla po konci služby vyléčena...

54
08 srp 2007 13:59
michalk píše:
Můj názor z hlediska cestujícího je ten, že sedmikila jsou šrot. A moje poslední jízda vozem (tuším) 7396 někdy minulý týden mě v tom jen utvrdila (nicméně přiznávám, že to částečně mohlo být i řidičem). Na cestě trvající dle JŘ 10 minut nabráno zpoždění 4 minuty, po cestě žádný semafor a ani víceméně žádný provoz. Rozjezdy probíhaly stylem spočítání zbylých zubů převodovky, škub, pozvolné zvyšování rychlosti, že by nás v tu chvíli předjel snad i šnek, další počítání, zase škub a pak už to z kopce jelo, do kopce se to teda spíš vleklo. Prostřední dveře se zavíraly vždy nejméně nadvakrát, a to se jim občas muselo ručně pomoc. Ať se na mě nikdo nezlobí, ale takhle si rozhodně vozidlo hodné roku 2014 nepředstavuji.

Nezbývá než souhlasit, že tato vozidla jsou již za zenitem. Nicméně u konkrétního popsaného vozu lze téměř s jistotou konstatovat, že problém byl v prostoru mezi sedačkou řidiče a ovládacími prvky autobusu. Měl jsem tu možnost se v uvedeném období také svézt s 7396 a vozidlo jelo jako normální manuál. Žádné počítání zubů ani nepříjemné hrkání.

615
17 říj 2011 09:57
Brno-Bystrc
Můj názor z hlediska cestujícího je ten, že sedmikila jsou šrot. A moje poslední jízda vozem (tuším) 7396 někdy minulý týden mě v tom jen utvrdila (nicméně přiznávám, že to částečně mohlo být i řidičem). Na cestě trvající dle JŘ 10 minut nabráno zpoždění 4 minuty, po cestě žádný semafor a ani víceméně žádný provoz. Rozjezdy probíhaly stylem spočítání zbylých zubů převodovky, škub, pozvolné zvyšování rychlosti, že by nás v tu chvíli předjel snad i šnek, další počítání, zase škub a pak už to z kopce jelo, do kopce se to teda spíš vleklo. Prostřední dveře se zavíraly vždy nejméně nadvakrát, a to se jim občas muselo ručně pomoc. Ať se na mě nikdo nezlobí, ale takhle si rozhodně vozidlo hodné roku 2014 nepředstavuji.

270
07 kvě 2011 12:50
Zdravím. Mě osobně je to tak jedno, jestli ještě jezdí nebo ne. Na druhou stranu. vozy 736x z medlánek a 739x prošli před několika ( málo ) lety GO ve Zlíně, takže říct, že to jsou ultra poleplnice se řící nedá a vozmistr asi ví co dělá, když je dává na linky a kurzy na kterých jezdí. Ke Slatině asi tohle: 7273 prošla vyšším stupněm opravy z nějakého důvodu, tudíž to nebylo asi na přání milovníku sedmistovek. A na druhou stranu proč ne, s příchodem nových vozů 7273 může fungovat jako záložní vůz, nebo být přidělena řidiči na málo frekventované lince. Celkově zas tak velký problém s sedmistovkama bych neviděl. Některý jsou pořád spolehlivější než třeba Citáky, který tu máme dlouho na to, aby se vychytaly jejich mišky. Toť můj názor. Přejí hezký zbytek dne.

1344
17 črc 2010 21:41
Krno
Až sem přijde zbývajících 88 plyňáků, tak snad všechny semistovky půjdou do šrotu, tak nevím co řešíte, moc dlouho už tu jezdit nebudou.

147
06 pro 2009 11:01
tak já se také řadím k těm, kterým tato stará vozidla v provozu vadí. Mrzí mě především, že 7stovky tu stále jezdí, prodělali už spoustu různých oprav včetně generálních a nízkopodlažní vozy city se začínají odstavovat a podle tu čtených informací ani žádné go absolvovat nebudou :-O. Další věc co absolutně nepochopím je tak vysoká vypravenost starých vozů o víkendech. Nová vozidla stojí ve vozovnách a stará jezdí :-/

99
07 srp 2013 14:49
IvanM píše:
Bohužel, to nezmění nic na tom, že většina cestujících už prokoukla, že má DP má plnou garáž nových vozů a vypravuje tady tohle :D
O tom pochybujem. Bežný cestujúci maximálne tak zahliadne niekde v provoze niečo, čo vyzerá modernejšie, a hneď narieka, že to k nemu na koniec sveta nejazdí na všetkých kurzoch. Ako v tom nedávnom článku v Rovnosti, kde ktosi frflal, že im na Mírák nejazdia Poršata :D neverím, že bežní cestujúci majú prehľad o počte vozov, ktoré DPMB vlastní. A ono tých nových sól zatiaľ až toľko nie je.

3750
08 čer 2005 23:12
Spíš bych řekl, že je skandál, že se tak zasviněné vozidlo jako 7347 se pošle do provozu bez umytí.

1404
02 črc 2011 14:08
No, on to není jenom můj názor..... Já za to nemůžu že pan Josef je 80letý dědek, který holt miluje autobusy svého mládí. A ještě k tomu by chtěl držet meč, když patrně má problém udržet moč. Bohužel, to nezmění nic na tom, že většina cestujících už prokoukla, že má DP má plnou garáž nových vozů a vypravuje tady tohle :D Komenty podobné těm, jaké tady na adresu sedmikil píšu já, se už běžně vyskytují i u článků mimo šotoušská fóra...
Tak se tu se mnou, dědo, nedohadujte a radši upalujte do Lídla, mají slevu rohlíku z 1,50 na 1,45 :D

(v mém příspěvku je obsaženo i trochu ironie, tak mě nechytejte za slovo)

Fefner: u mých spolužáků ze střední toto bylo běžné (studoval jsem státní SPŠ, ne nějakou soukromou školu pro zbohatlíky)... Navíc, tohle se netýká jenom mladých lidí. V mnoha rodinách jsou třeba 4 auta, i ti 50letí, kteří si nikdy předtím auto nemohli dovolit, tak si dělají řidičáky a běžně pořizují auta...

Naposledy upravil IvanM dne 15 zář 2014 11:03, celkově upraveno 2

13
06 čer 2014 15:54
Co to tu meleš, že je ti to jedno ty....Kdyby ti to bylo jedno tak nereaguješ. Tvoje reakce jsou přehnané, nemyslíš? Komu tady do nekonečně cpeš, jak tě to strašně ######, jaká je to ostuda a buhví co? Taky nevidim jediný důvod, proč by je DP nepoužíval, když je to ještě potřeba. Brno není snad jediný dopravce, který ještě provozuje sedmikila, tak o co ti jde?Jestli ti to vadí tak choď pěšky a odpusť si ty tvé ###### komentáře. Už jsi názor řekl, tak se nemusíš opakovat.

Skandál je, když má někdo nepřekonatelný problém, že se mu něco nelíbí a musí to za každou cenu neustále vnucovat ostatním.

Naposledy upravil mceza dne 15 zář 2014 12:32, celkově upraveno 1
Prosím bez nadávek!

3342
21 led 2011 14:19
Proč srovnávat západní a východní Evropu? My máme zase velkou, cituji, "pr...teda kegraci jsem chtěl říct" ze Slovenska a z Ukrajiny.

A asi mám holt známé v příliš nízké třídě, ale lidi, o kterých vím, že dostali po osmnáctinách od rodičů auto, bych dokázal spočítat na prstech.

1404
Na můj příspěvek čekat můžeš. Mně je to v podstatě jedno, já jen říkám, že je to těžká ostuda. V zemích jako Rakousko, Německo aj. z nás mají velkou pr...teda legraci jsem chtěl říct. Je to ostuda, kterou DP vytáčí své zaměstnance a taky cestující. Ta druhá věc by měla být ještě podstatnější, to je větší skandál. Obzvláště v době, kdy většina osmnáctiletých dostane od rodičů současně s penězi na řidičák i peníze a starší auto.... Jak chtějí, slušně řečeno DP si tím a také jinými věcmi kálí na vlastní hlavu :)

2965
04 pro 2008 10:07
tam, kde mám postýlku...
Dokud ty vozy jsou ve stavu a mají v cajku všechny papíry, tak není důvod je neprovozovat. A dokud nejsou skladem vozejky nové, tak holt budou jezdit. Ale jejich konec je již otázka blízké budoucnosti...

1110
21 zář 2009 15:23
7273 dnes na sedmnáctihodinové šichtě, tak moc moc prosím o komentář IvanaM. pripitek
Btw. 7273 i 7347 mají všechny papíry včetně koncesí i STK v pořádku, není jediný důvod, proč by neměly vyjíždět. Řidiče, který nechce jezdit s kvedlou, DPmB nezaměstná.

479
23 pro 2013 20:28
Hrušovany u Brna
Ale tak zase 7347 byla vypravena na žádost řidiče, z čehož se dá usoudit, že to asi kdysi byl jeho vůz, takže zase možná střídač by to pochopil. ;-)

1404
Hmm... hrozně bych “chtěl“ být střídající komplic takového dobrodruha, který si tuto popelnici ještě vyprosí na linku... Tohle kdyby mi dělal, tak bych asi se zoufalým prosíkem a flašou Ferneta pádil za nejvyšším, aby mě zcela výjimečně a v rámci soucitu přeřadil k někomu jinému... :D (i když teda v tomto případě to byla naštěstí trhačka) (milovníkům popelnic se za tento názor omlouvám) :)

479
Hrušovany u Brna
Nevím jak to s tím souvisí, když plyny patří Slatině a na 42 jezdí Medlánky. Každopádně musím říct, že to bylo parádní svezení. :-)

13
06 čer 2014 15:54
Dneska Vám ta 7347 lítala na lince 42 ke Globusu. Takže přeci jen zasáhla na běžnou linku. Nejspíš s tím souvisí, že všechny plyňáky byly vypraveny až odpoledne...

43
08 říj 2011 15:24
Nezátky
schoval bych ho pro baníček a jiné podobné :)) :a-:

479
Hrušovany u Brna
Karlos píše:
Mimo to byla 7347 ještě nastartována v rámci prezentace Solarisů po příjezdu do Medlánek

To bylo ještě před posledním výjezdem v tom červnu.
Miky píše:
Aby nebyl bez vzduchu, už jsi někdy viděl autobus, který drží vzduch 2 měsíce?

Ne ;-)
ReZ píše:
No jestli mě paměť neklame, tak tento vůz lze vypravit pouze na objednanou jízdu, přičemž objednatel je srozuměn s CVR tohoto kousku. Do běžného provozu zcela jistě nezasáhne...

A nevíte, zda se nějaká plánuje?? :)

A kdy jí končí STK??

2994
Mimo to byla 7347 ještě nastartována v rámci prezentace Solarisů po příjezdu do Medlánek

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 668 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 27  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata