Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 26 z 54    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 54  Další
Autor Zpráva

1111
05 čer 2005 13:18
mceza: dávit se nebudu, neboj. Jde o to, že poruchu, nebo nataženou šlachu jak píše Eda má každej druhej pumpičkář. Je to o lenosti. Osobně se na kole taky svezu, ale hamba by mě fackovala, kdybych měl vlézt do MHD. Bohužel s vámi tato diskuze opravdu nemá smysl. Takže si můžete říkat půlcyklisti - např. do práce na kole a zpět MHD...

Administrátor
6672
26 říj 2005 00:04
Brno-Bohunice
A co je komu do toho, proč já vozím kolo? Můžu mít třeba píchlou pneumatiku nebo nataženou šlachu a nebo už můžu být unavenej. Ale je to čistě moje věc. Nebo taky řešíš, proč každý běžný cestující jede šalinou a nejde pešky? Vždyť to je naprostý nesmysl.

4738
23 dub 2010 00:41
BRONX
Tyhle výkřiky více vypovídají o těch, co je mají než o cyklistech...

Co příjde příště? Zakážeme atletům jezdit MHD, protože když jsou to sportovci, tak se mají hejbat?

M3: Tady nejde o nedávání. Tady jde o něco jiného. Ale s tebou a tobě podobnými nemá další diskuze na toto téma smysl. Udav se tou svou nenávistí.

1111
Eda: Tak jestli to na kole nedáváš, tak ho nechej doma, nebo jezdi kolem baráku. Nechápu, proč by mělo kolo být v MHD.

Administrátor
6672
26 říj 2005 00:04
Brno-Bohunice
Fakt žasnu, kolik lidí tady nenávidí kola. Přitom neexistuje žádný racionální důvod, proč by prázdná tramvaj nebo autobus kolo nemohl vést.

Výkřiky jako "Ono se to tak nikdy nedělalo!", "Je to líná verbeš!", "Štvou každého!", "Uráží mne to!" za smysluplné opravdu nepovažuju.

1111
Cyklista do MHD zkrátka nepatří. Teče mně voda ze zubů, když vidím "sportovce" ve voze a kočárek, jak se snaží vedle něj nacpat. Ono sjet z Kohoutek, Kameňáku, Líšně nebo Bystrce do města zvládne každej. Ale šlapat zpět se moc nikomu nechce. To je lepší přijet např. k ZOO a od tam se na Kamechy vyvézt busem. Hlavně, že mají oblečení jako na Tour de France. A potom ještě můžou něco plácat o fyzičce a sportování... :evil:

4738
BRONX
Tvoje argumenty jsou trochu mimo. Zatímco v tom prvním případě jsem využil práva převézt kolo na základě SPP, v ostatních případech se bavíme o jejich porušení nebo dokonce porušení zákonů.

3748
08 čer 2005 23:12
mceza píše:
Nevidím na tom nic špatného. Nikomu jsem v tramvaji nevadil, nikoho neušpinil, nic neponičil. Takže se ptám: Proč bych za takových podmínek neměl kolo vozit?

Když jsem posledně v tramvaji jedl gyros, tak jsem taky nikomu nevadil, nic neušpinil a nic neponičil. Proč bych si ten gyros teda v té tramvaji nemohl sníst?

Teď možná vozí kolo v MHD, příště třeba projedou křižovatkou na červenou nebo jednosměrkou v protisměru, a budou argumentovat stejně: Nikoho jsem neohrozil ani neomezil, tak proč jsem tou křižovatku nemohl projet na červenou?

1710
22 led 2006 12:56
Brno
Sám jsi napsal základní problém:
Citace:
Protoze tam maji sirokou sit cyklostezek

Dokud se musí cyklisté dostávat z jednoho konce Brna na druhý po přeplněných silnicích mezi auty, chápu, že využívají MHD. Já třeba bydlím ve středu města na městským okruhu. Představa, že jedu s dětmi třeba do Mariánskýho údolí, do Obřan,.. na kole posilnici je dost šílená.
Cyklostezky tu prostě chybí. A rozhodně to nejsou jen vyhozené peníze pro "pumpičkáře". Díky ním se následně uvolní silnice pro auta. Jenže to musí být stezky odněkud někam. Ne pár desítek, stovek metrů odnikud nikam. A piktogramy na silnici v pruhu mezi auty to nezachrání.

865
14 lis 2007 11:01
Brno-Juliánov
Ve vsech statech, co zminujes jsem byl, mimo jine take a nikde jsem si nevsiml, alespon v tech vyspelejsich, kde jsem hojne MHD vyuzival, ze by tam prepravovali kola v prostredcich MHD. Proc? Protoze tam maji sirokou sit cyklostezek a predevsim, cyklisti se tam umi chovat. Neni to nenavist k cyklistum, ale k tomu, jak se v tomto state celkove chovame.
To, ze se na cyklisty kasle a neudela se jim dostatecna sit stezek neznamena, ze se nahrnou do MHD. To je proste spatne a nemelo by to byt na ukor MHD. To, co tu resim, jsi zjevne nepochopil. Jsme na strankach BMHD a ne zelenych, ci jine politicke parteje, ktera by to mela resit.
Skryt za klavesnici a funkci na tomto foru se dobre uráží druhe, že.

4738
BRONX
Teda Johnny, já nepřestávám žasnout. Zatímco ve všech vyspělých státech kolem (např. Německo, Francie, Holandsko, Dánsko, Finsko, Švédsko, Norsko, Litva, Estonsko a Velká Británie (jen tak narychlo ze mnou nedávno navštívených států)) se města a vlády snaží co nejvíce podpořit cyklisty, protože jízdní kolo je (ano, možná překvapivě) moderní prostředek do města 21. století, ty naopak nadáváš na Brno, protože má pro cyklisty v některých ohledech lepší podmínky než naše hlavní město a proto ho nazýváš zpátečnickým?

Co ti prosímtě cyklisté udělali? Srazili ti babičku? Nebo snad strčili pumpičku do zadku a nafoukli tě? Z tvých příspěvků cítím k cyklistům přímo nenávist.

Na té fotce se pneumatika se rozhodně neopírá o čalouněnou desku. Podívej se pořádně! Nastoupil jsem do poloprázdné tramvaje a využil jsem místo k tomu určené (mimochodem v RT6 výborně koncipované). Nevidím na tom nic špatného. Nikomu jsem v tramvaji nevadil, nikoho neušpinil, nic neponičil. Takže se ptám: Proč bych za takových podmínek neměl kolo vozit?

Nadáváš na to, že žijeme v absurdistánu a přitom kvůli takovým lidem jako ty tu ten absurdistán máme.

865
14 lis 2007 11:01
Brno-Juliánov
I v te blbe Praze se s cyklistama nemazou. Tam cyklisti do MHD nesmi s vyjimkou vybranych tramvajovych spoju, protoze se uz poucili, ze bicykl je akorat na obtiz. Bohuzel Brno je malinko zpatecnicke a nez prosadi neco "noveho" tak se ceka i 100 let, viz jine tema, aneb naprosta vetsina lidi, ci spolecenstvi, neni schopna poucit se z chyb druhych, ale az z chyb vlastnich.
Cekal jsem, co z nadhozene diskuze vypadne a su mile prekvapen. Hlavne si cenim nazoru opravdovych cyklistu jako je napr. vojtik. Jeho reseni by bylo zahodno zaclenit do prepravnich podminek, pokud opet udelame polovicate reseni. Proste a jednoduse doplnit tam ty prednosti. Pak s tim bude mit ridic pravomoc co udelat a opravdu je bude moct vykazat.
Neni pravdou, ze se tady mlati prazdna slama. Naopak. Ctou si to tady lide v DPMB velice vysoce postaveni a nejednou uz se stalo, ze zde veci nadhozene se objevily i ve skutecnosti.
A ta fotka... Spinava pneumatika zapasovana do calouneni. To prkno je tam pro opirani lidi, nikoliv kol. Tim jsem nakousl dalsi problem. Prostredky MHD pro kola proste nejsou vybaveny.

Reseni.
Kazdy prostredek je oznacen urcitym poctem symbolu kocarku. Tim symbolem je mysleno i jizdni kolo a vozik pro invalidy. Pokud hodla nastoupit kocar nebo vozik a jizdni kolo je navic, tak proste musi uvolnit misto a vystoupit. Stejne tak kocar, kdyz bude vic voziku. Kocar prece jen nalozis do schodovyho prostredku oproti voziku. Bez tohoto pravidla toho ridic moc nezmuze, protoze nemuze z vozu vykazat drive nastoupeneho.

Jo a cestovani cyklistu ve vlacich je taky k zamysleni. I tam je to totalni katastrofa a mela by se resit. Tim, ze kolama zacpou kraje vagonu a lidi pak nemaji jak nastoupit a vystoupit je smutne. I to se da resit. Staci pridat vagon vybaveny komplet stojanama na kola, nebo jak v EC mit mistenku na kolo. Nemas, nejedes.

Vse se da vychytat. Jen by se muselo chtit.
Jenze to bysme nesmeli zit v tomto absurdistanu, kde jde kazdymu jen a jen o to co nejvic se nazrat a nejmin hnout prstem.

3081
16 črc 2006 13:52
Na trase linky 201.
A ještě k jednomu tématu jsem se chtěl vyjádřit a zapomněl jsem naň v minulém příspěvku. Proto se omlouvám za dvojáka.
Někdo tu navrhoval řidičák pro cyklisty. Taky jsem nezávisle na něm přemýšlel o tom, že by ho měli mít. Klidně i bez autoškoly, jen by si zaplatili pár korun, udělali by testy a hurá, kartička je vaše. A děcka? Testy by mohly složit i nezletilí. A pokud by cyklořidičák nevlastnili, tak pak jízda za doprovodu dospělé osoby.
A teď názor na cyklisty v MHD. Já bych je tam nechal. Samozřejmě za nějakých podmínek. Sám jsem s kolem v MHD nejel, ale to je možná díky tomu, že nebydlím v Brně. Za to vlak jsem už několikrát využil. jezdím kvůli výletům na určitý místa, ne proto abych nahnal kilometry. A když si někdo z Kohoutovic řekne, že by se podíval rád do Mariánského údolí, tak se radši přiblíží MHD, jinak by hrozilo, že dojede ke kraji údolí a mohl by to rovnou otočit a jet domu.

3081
16 črc 2006 13:52
Na trase linky 201.
Taky přidám svou trochou do mlýna. Kolisti jsou prasata. Ne všicni, ale většina. Jezdím dost autem po silnici, po který vede jedna dálková cyklostezka. Dal jsem si jednou večer za tmy při cestě domů práci a
začal počítat. Z pěti cyklistů byl osvětlenej jen jeden. Slušný skóre. Kola za x tisíc a na světla za pár desítek korun nemají.
Další dost rozšířený nešvar - blikačka vzadu, vepředu nic. Vždyť vidím. Ale že ho nevidí ostatní, to je nezajímá. A pak se diví, když jim někdo nedá přednost z vedlejší, jak já nedávno.
A co vyvádějí u nás v dědině na vlečkovým přejezdu, škoda mluvit. Chápu, že je dost našikmo a že si chtějí na něj nadjet, aby nespadli, ale aby se podívali za sebe, jestli nevjedou nějakýmu autu před čumák, to je nenapadne.

PS: pro rejpaly, rád se sám občas svezu na kole.

98
10 zář 2012 17:19
ráj Crossů
Ivan: Proč cyklisty házet do jednoho pytle? Ono se pár prasat na kole vždycky najde ale žádný "plošný zákaz" to nevyřeší. :!: On si totiž člověk více všímá těch, co se chovají, jako by jim patřila celá silnice, ale těch, co jezdí normálně, si nevšimne! Takže tu prosím o cyklistech nevykládej (všeobecně), že je to pakáž.....
Sám kolo v MHD vezu pouze ve dvou případech: 1.při závadách (jak už psal Vojtik) a 2. když si netroufnu vzhledem k dopravní situaci jet po silnici (ono jezdit na kole rozkopanou ulicí při dopravní zácpě je docela o hubu) a je (alespoň pro mne) lepší, když nastoupím do (!prázdného!) vozu, domluvím se s řidičem a jedu(samozřejmě pustím vozíčky a kočárky), než abych svou váhavostí blokoval silnici...

1404
02 črc 2011 14:08
mceza: no, jak je to s rozmachem cyklistiky nevím, ale ať jsem se o cyklistech bavil s řidičem ať už busu, tramvaje nebo jen auta, tak všichni se o nich vyjadřovali jako o pakáži, se kterou mají nějakou špatnou zkušenost... Se všemi jsem se shodnul na tom, že chování cyklistů na silnicích je místy až neuvěřitelné. Takže on takový názor na cyklisty patrně nemá jen ten ufňukánek IvanM...

Dokonce když jsem k nějakému článku na Facebooku o cyklistech napsal “kdy už se konečně ti imbecilové naučí jezdit jako lidi“, tak jsem měl nejvíc “to se mi líbí“..... Jen jeden člověk mi na to napsal “dřž hubu ty z***e. A hádejte, co měl dotyčný na profilové fotce... no bylo to kolo :D A na fotce úvodní byl vyfocen v tom jejich teplém upnutém cyklistickém oblečení (pardon, těm 0,05% slušných cyklistů se velmi omlouvám). A přesně takhle je to i ve skutečnosti, nejen na internetu. Takže tím chci říct, že nejsem sám, kdo jich má plné zuby.

A ano, míníš správně. Příliš nesportuji. Ze sportů preferuji gaučing a nejradši mám, když se mohu jakýmkoliv dopravním prostředkem přepravit přímo až k cílovému vchodu :)))

4738
BRONX
Lidská slušnost je některým lidem cizí... Třeba takový IvanM na jednu stranu vyžaduje od cyklistů slušnost, na druhou stranu by je prohazoval plotem...

1161
06 kvě 2007 13:02
ČR
Z mé strany ještě dovětek - veze-li vozidlo vzduch či pár lidí, nevidím důvod, proč by nemohlo vézt vzduch, pár lidí a dalšího platícího zákazníka s kolem. Pokud přistupuje kočárek, je to na domluvě - jeden kočárek a jedno kolo se nějak poskládat musí. Přistupuje-li další kočárek, expeduji kolo ven a buď jedu po svých, nebo čekám na další spoj - ale to je tak nějak lidská slušnost a tudíž problém toho, kdo ji nemá. Plošný zákaz není řešením.

4738
BRONX
IvanM píše:
Zkuste se zamyslet, proč tomu tak je, že cyklisty nikdo nikde nechce.

Mě by zajímalo kdo je vlastně nechce, když cyklistika zažívá obrovský rozmach v celé ČR. Nebude to náhodou ten ufňukánek IvanM, který je příliš líný na to, aby nějak sportoval (třeba jezdil na kole)?

Co konkrétně ti cyklisti provádějí v MHD? Tebe osobně nějak omezují? Nebo ti prostě jen vadí z principu? Co kdyby sis hleděl svého...

1404
Ano, a přesně tak to tady je... “On ten nebohý chudáček“ atd... Jsme pseudohumanisté a je vidět, kam to tady s tímhle smýšlením táhneme... Každý má zafixováno, že předpisy jsou tu jen od toho, aby se porušovaly. “Však co, stejně se nám nic nestane“..... Víte, to je to “Pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí“. Tak je vidět, jak zvítězila... :D

Zabanovaný
3619
26 srp 2007 15:26
Brno
Už je to zase tady, starý obehraný šlágr a to není už okurková sezóna. Řešení už tady proběhlo, ale to by se muselo apelovat na DP (a jeho majitele) a tlačit je to řešit, ono je jednodušší mlátit prázdnou slámu pořád dokola na šotostránkách, které nic nevyřeší.

PS vzor řešení lze najít na ulicích o něco západněji od Aše. Kokotzián (nebo jeho nástupce) a Havránek by si mohli udělat za městské peníze třeba výlet spojený s dovolenou

2965
04 pro 2008 10:07
tam, kde mám postýlku...
IvanM píše:
Nebo když je prostor určen pro 2 kočárky a narve se jich tam třeba 6, taky běžná situace. Všem takovým pokuta na místě 5-10 tisíc a všichni by si rozmysleli, že je účelnější a levnější se chovat slušně...

Pokud se tam vlezou, tak nechť. Pokud bys chudákům maminám (a tatíkům samosebou taky) za toto chtěl dávat takhle mastný pokuty, tak dosáhneš jediného, že vyženeš další a další lidi z MHD!!!

1404
mceza: to foto jsi spešl pro mě posílat nemusel. Ztráta času. Že je někdo líný a ostudný a ještě je na to tak hrdý, že se s tím chlubí na internetu, to mě vůbec nepřekvapuje. Ještě si na tom založ živnost :D v téhle pomatené společnosti by na tom nebylo nic zas tak neobvyklého :)

Samozřejmě bych s nikým plot nelámal. Obrazně řečeno. Ale 100 chutí bych k tomu měl. Každopádně bych toho línýho pumpičkáře hezky hnal už ve dveřích.... Přepravovat kolo v uličce pro lidi je vyloučeno....

Zkuste se zamyslet, proč tomu tak je, že cyklisty nikdo nikde nechce. Protože je to pakáž, která permanentně svým chováním ohrožuje a obtěžuje ostatní a když je na to upozorníte, tak jste většinou přirovnáni k mužskému či ženskému přirození nebo jiné podobné věci...

Však já bych jim za porušování předpisů dával pokuty v řádech i desítek tisíc a ona by je ta legrace rychle přešla......

A kola v MHD správně nemají co dělat, o tom není třeba se bavit. MHD je pro přepravu osob, ne pro přepravu dopravních prostředků. Docela byste se divili, co všechno jsou lidi mimo kol schopni do vozidla naložit... Křeslo, ocelovou betonářskou výztuž, dřevěné trámy, kolečko plné sutě, kočárek plný papíru do sběru, železný barel a další lahůdky, na které si teď už nevzpomenu. Nebo když je prostor určen pro 2 kočárky a narve se jich tam třeba 6, taky běžná situace. Všem takovým pokuta na místě 5-10 tisíc a všichni by si rozmysleli, že je účelnější a levnější se chovat slušně...

65
19 úno 2013 13:02
Ondra: no tak snad nebudem srovnávat kočárek s dítětem a kolo, 99% cyklistů v MHD je jenom proto, že se jim "nechce šlapat". Zrovna minulou sobotu mi do sóla na 57 naložili dvě kola a ještě takovej ten vozík za kolo, ve kterým se děti vozí. To bychom mohli vozit mopedy, motorky, velorexy a brát "na lano" nepojízdná auta. Samozřejmě přeháním, ale vždycky je to ohleduplnosti a tu cyklisti mají obecně (né vždy) prostě nějak sníženou. Příklad? Stojím v Pisárkách na zastávce a po cyklopruhu, a uznávám, že debilně udělaným, se přes zastávku prožene asi 50 km/h. cyklista a ještě zvoní na zvonek. Jo, cyklopruh je tam z pr...., ale v takové situace měl jet daleko pomaleji a opatrněji. Byl to chlap a i s kolem má 120 kg., takže jednoznačně blb.

Moderátor
6179
11 dub 2010 15:05
Juliánov
Plošný zákaz přepravy jízdních kol v MHD je fakt blbost. Jsou situace kdy prostě není na vybranou. Co se týče bezohlednosti cyklistů ve vozidlech MHD, myslím si, že nejsou o nic horší, než třeba cestující s kočárkem. Kolikrát jsem zažil situaci "mám kočárek, tak mám nárok s ním jet." Naopak s cyklisty jsem nikdy konflikt nezažil.

"fejsbůk" BMHD.cz

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1349 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 54  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata