Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 27 z 54    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 54  Další
Autor Zpráva

2965
04 pro 2008 10:07
tam, kde mám postýlku...
O.K. ale bavíme se v případě kolařů o bezplatné přepravě v rámci předplatních jízdenek.

1344
17 črc 2010 21:41
Krno
ReZ píše:
Do SPP definujme povinnost pumpičkáře opustit vozidlo, když hodlá nastoupit hrdý rodič se svým potomkem. A uvolnění kočárku pro vozíčkáře bych nechal na domluvě.

To zní na jednu stranu sice rozumně, na druhou stranu si představ, že si cvakneš lístek a na další zastávce jsi donucen vystoupit. To by se muselo zároveň vracet jízdné.

2965
tam, kde mám postýlku...
Jestli kolař jede z čundru po lese, měl by sám zvážit, jestli tu hroudu bláta bude táhnout do vozidla nebo to aspoň trochu oklepe nebo se kousne do rtů a domů dojede po vlastní ose.
A to že děti mají tendenci z kočárků šahat po všem v blízkém okolí a jak na potvoru si vyberou buď namazaný řetěz nebo tlačítka v NP části je už věcí doprovodu jim v tom zabránit. Pumpičkáře nebo krásně svítící tlačítka bych z toho neobviňoval...

3345
13 lis 2004 11:58
johnny05 píše:
Jen si zkuste udelat tabulku +/-. Kolik se najde plusu proc je prepravovat?

Proč? Protože je to platící zákazník. Ano, dementů je mezi nimi spousta, ale nelze všechny hodit do jednoho pytle.
johnny05 píše:
V druhem bode srovnavas nesrovnatelne.

To možná jo, ale je to stejná imbecilní demagogie, jakou zde prezentuje pan mistr světa..teda, pardon.. IvanM...

2965
tam, kde mám postýlku...
No nevím nevím, jak s bumážkou na bicykl. Od kdy bys jej uděloval? Od 15 let? Nebo už dětem školou povinnými. Nezapomeňme, že existuje spousta vesnic, kde děti jezdí do školy na kole, typicky ta obydlená zatáčka odkud pochází moje drahá polovička.
A když jsme u toho, dětský kočárek je vlastně taky dopravní prostředek a ten se na přechodu, zvláště když nejsou sníženy obrubníky a je napadeno 15 cm zimní radosti, dokáže taky pěkně zdržet a způsobit dopravní kolizi.
Osobně bych byl pro určitou redukci přepravy kol v MHD, ale zatím mně nenapadlo jak. Ale v každým případě musí platit následující preference: invalidní vozík -> dětský kočárek s dítětem -> dětský kočárek bez dítěte -> jízdní kolo. Do SPP definujme povinnost pumpičkáře opustit vozidlo, když hodlá nastoupit hrdý rodič se svým potomkem. A uvolnění kočárku pro vozíčkáře bych nechal na domluvě.

1344
Krno
Cyklisti to mají u nás těžké. Na chodnících je nikdo nechce, na silnicích je nikdo nechce, v MHD je nikdo nechce, cyklopruhy na silnicích nikdo nechce, cyklostezky na chodnících nikdo nechce, asi jim nezbude nic jiného, než se teleportovat.

4738
23 dub 2010 00:41
BRONX
To jsou zase silácké řeči. IvanM je asi pěkně nabušený svalovec, co by cyklisty házel, až by s nima lámal venkovní ploty. Udělej si papíry, napiš co budeš mít a já ti na linku velmi rád přijedu. Chci vidět, jak se mnou zlomíš plot, až mě budeš vyhazovat ven, frajere.

Příloha:
file.jpg

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

865
14 lis 2007 11:01
Brno-Juliánov
A tu hrubku nereste, stydim se i tak :oops:

865
Brno-Juliánov
Nastava zde problem. Pokud uz ho jednou do MHD pustis, kdy jeste neni na obtiz, tak uz ho nemuzes vyloucit z prepravy v pripade, ze se obtiznym stane. Driv se bicykly prepravovaly vesmes vyjimecne. Bohuzel dnes tech lenochu jezdi s MHD cim dal vic. Zaroven je i daleko vyssi preprava vozickaru a kocarku oproti minulosti. Dalsi veci je nebezpecnost jizdniho kola. Cyklista se sotva drzi. Jednou rukou kolo, druhou sebe. A co se stane pri nouzovym brzdeni. Zhorsil se i dopravni ruch. Jednak je vetsi provoz, druhak se jezdi cim dal vic bezohledne, takze i prutsich brzdeni pribyva. Jednoduse proste, cyklisti v MHD jsou jen na obtiz. Jen si zkuste udelat tabulku +/-. Kolik se najde plusu proc je prepravovat?

V druhem bode srovnavas nesrovnatelne.

3345
13 lis 2004 11:58
Pokud není cyklista na obtíž, tak ať se klidně vozí od rána do večera. A pokud je na obtíž, tak mu to laskavě vy chytrolíni příště řekněte (nebo řidičovi).

IvanM: až ti klekne někdy auto, tak ho hezky odtlač, žádný vození na odtahovce.. dopravní prostředek se přece nebude přepravovat na dopravním prostředku ](*,)

1161
06 kvě 2007 13:02
ČR
Jak by řekl klasik - jen se nepo..., papundekle. Existují i slušní, ale to je těžké vidět, co?

Pokud jde o přepravu kola v MHD, tak to svoje jsem naposledy vezl v červnu roku 2012 kvůli technické poruše (upadlo mi sedlo), jinak vždy a všude po svých. Není kopec, který by nešel vyjet, jen to někdy prostě trvá. Takže osobně - kolo do MHD pouze v případě závažnější technické poruchy a mimo exponované časy, jinak vůbec.

1404
02 črc 2011 14:08
johnny05: přesně, jak říkáš. Pod tohle bych se podepsal, se všemi částmi tvého příspěvku souhlasím.
Je to líná pakáž, která nedodržuje absolutně žádné nařízení jak na silnici, tak v MHD. Kolo je dopravní prostředek a vozidlo MHD je dopravní prostředek také. Takže není důvod přepravovat dopravní prostředek v dopravním prostředku.... Plošný zákaz přepravy kol je správné řešení problému...

Včera odpoledne jsem jel Stratosem 7510 na lince 43 a jeden líný pumpičkář, kterému se asi nechtělo vyjet kopec, nastoupil na Mojmírově náměstí a jel až do Soběšic. Nastoupil do přední části vozu a zavazel v uličce. Řidič neřekl vůbec nic. To já jsem si ještě říkal, že kdybych byl tím řidičem, tak by okamžitě táhnul ven. A to bych měl ještě 100 chutí s ním přerazit ten plot u zastávky...

Po tady těch všech excesech s cyklisty bych navrhoval za prvé plošný zákaz přepravy kol ve vozidlech pro přepravu osob a za druhé potom povinnost cyklisty vlastnit ŘP... Kolo patří mezi dopravní prostředky a já se domnívám, že každý uživatel dopravního prostředku pohybujícího se na silnici by měl být jak zdravotně, tak znalostně způsobilý k pohybu mezi ostatními vozidly, aby nikoho neohrožoval.

Za druhé bych zesílil kontroly cyklistů na silnicích. Zapomíná se na to, že cyklista je účastník provozu jako každý jíný. I cyklista může svým jednáním způsobit vážnou nehodu ostatních vozidel na silnici...

865
Brno-Juliánov
Cyklistum by se mel vstup do MHD zakazat a tecka. Kola jsou spinava, ozubeny kolecka nebezpecna, retez od kolomazu. Je parada, kdyz decko v bugine sedi prave ve vysi techto nebezpecnych veci a rucka smatralka se samozrejme snazi dotknout prave toho, ceho nema.
Kdyz se zkousely cyklobusy, vozily luft. Staly 20 Kc. Tak sup, dame je k salinkarte zadarmo. V IDS se vozit nesmi a v DPMB ano. Blbost. Cyklista ma byt na silnici a dodrzovat predpisy a nikoliv v autobusu.

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
Z důvodu lenosti/blbosti. Na hlavasu na něho nasedla a jela si po svým...
Já když jsem měl v listopadu převážet kolo ze Šlapanic do Slatiny, řekněme pár zastávek, jsem na něho raději nasedl a odjel na něm. To, že se při nasednutí spustila sněhová vánice, můj postoj a odhodlání nezměnilo.

3984
25 led 2006 16:11
všudezdejší
Filip Daněk píše:
Pánové, myslím si, že nikdo z Vás neví, z jakého důvodu to kolo přavážela, ale chytří jste až až.

Taky to snad nikdo nemyslel ve zlým.

1710
22 led 2006 12:56
Brno
ReZ píše:
A nešlo ji vyloučit z přepravy? Pokud hodlá nastoupit kočárek měl by cyklista uvolnit místo. Jestli se nepletu platí pravidlo přednosti: vozíčkář - dětský kočárek - jízdní kolo...

Obávám se, že v okamžiku, kdy už má cestující zaplaceno (cvaknutý lístek), už ho těžko vyhodíš. Aspoň já už bych se vyhodit nenechal. Leda bys mi jako řidič dal nový lístek. ;)

1870
05 lis 2005 19:50
Pánové, myslím si, že nikdo z Vás neví, z jakého důvodu to kolo přavážela, ale chytří jste až až.

3984
25 led 2006 16:11
všudezdejší
Tak přece si to kolo nový naleštěný nevojede, ne? To přece dá rozum... :mrgreen:

297
17 led 2014 17:32
Někde jsem teď nedávno četl (myslím, že v Šalině), že toto platí jenom při současném nástupu.

2965
tam, kde mám postýlku...
A nešlo ji vyloučit z přepravy? Pokud hodlá nastoupit kočárek měl by cyklista uvolnit místo. Jestli se nepletu platí pravidlo přednosti: vozíčkář - dětský kočárek - jízdní kolo...

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
Dneska dobrý zážitek s cyklistkou. Vyšňořená jak z katalogu, naleštěným kolem, nastoupila v Jundrově na konečné a jela, světe div se, na hlavas. Jízdní doba 30 minut. Kdyby na ten svůj vehikl nasedla, tak je tam za 20 minut z kopce a po rovině... Samozřejmě překážela a ještě se mi tam narvaly dva kočárky.

2824
01 úno 2006 10:39
marecek00: to je vlastne pravda,protoze taxi si jezdi vsude po meste jak se jim zachce,po pesich zonach,v zakazech vjezdu,nerespektuji ani omezenou rychlost,parkuji a odtavuji se absolutne vsude,na chodniku,na zebre,na svobodaku,na moravaku i v ulickach ve meste,takze to vlstne je MHD pro movitejsi...tak to mam chapat? nezlob se ale s tim nemohu souhlasit a bral bych jim ridicaky na potkani.
Rem:bohuzel nekteri cyklisti ani nevi, ze po chodniku a po prechodech nesmeji jezdit,jini to zamerne porusuji a jizda na kole v protismeru taky neni nic vyjimecneho

2485
19 dub 2009 12:06
Brno
Já hlavně beru rozdíl: cyklista na chodníku vs. cyklista na silnici. Pokud se dějí nějaké prasárny v rámci silničního provozu ať už auto vs. kolo nebo naopak, je to k zamyšlení a k řešení. Cyklista jedoucí na chodníku je samo o sobě prasárna. Pár let zpět jsem takto jednu havěť sestřelil, když se pletla mezi lidma na chodníku vlastně v zastávce, takže skoro podobný případ jako byl popisován ráno.

Moje fotogalerie s dopravní tématikou.

1344
Krno
Pro vyvážení diskuze - nedávno jsem byl svědky toho, jak automobilista před světelnou křižovatkou předjel cyklistu a následně v křižovatce začal odbočovat doprava (bylo to z kopce a oba jeli celkem svižně). Cyklista byl donucen k náhlé změně směru i rychlosti jízdy, nicméně dokázal před autem zastavit, vypustil z pusy nepublikovatelnou nadávku a pokračoval křižovatkou dál rovně, kde se málem srazil s protijedoucím mopedem, který odbočoval doleva a nedal mu přednost.

Čímž se nechci v žádném případě zastávat cyklistů-prasat. Ale stejná prasata jezdí i v autech a jiných dopravních prostředcích. Je otázka jak je to procentuálně, jestli je těch cyklistů-prasat opravdu většina, jak tu někteří tvrdí, nebo jestli si jen těch slušných ani nevšimnou. Každopádně bych nebyl proti tomu, aby cyklista (s výjimkou malých dětí v doprovodu dospělých) musel mít nějaký cyklo-řidičák, pokud není držitelem jiného řidičského oprávnění, který by šel třeba získat i v rámci výuky ve školách.

2485
19 dub 2009 12:06
Brno
Zlaťák: Jako jediná první pomoc mne napadá dotyčnou pořadně proliskat, jestli náhodou nebyla nebo není v bezvědomí nebo komatu. Její popisované chování by tomu nasvědčovalo.

Moje fotogalerie s dopravní tématikou.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1349 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 54  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata