Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata



Odpovědět na téma Stránka 55 z 110    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 110  Další
Autor Zpráva
Offline
Uživatelský avatar

2965
04 pro 2008 10:07
tam, kde mám postýlku...
Referendum asi nebude. :applause:
BTW: mohlo by se to hlasování již ukončit?

_________________________________
Veškeré problémy vznikají vždy v prostoru mezi židlí a klávesnicí.


Offline
Uživatelský avatar

2965
04 pro 2008 10:07
tam, kde mám postýlku...
Zajímavý komentář k potenciálnímu referendu.

_________________________________
Veškeré problémy vznikají vždy v prostoru mezi židlí a klávesnicí.


Offline
Uživatelský avatar

Zabanovaný
3619
26 srp 2007 15:26
Brno
abcde - ono jaro sice nebylo porušením tehdejšího rovnovážného stavu, ale angažováním se různých tzv demokratických platforem placených v dolarech to začalo zavánět snahou toto porušit. A srpen už vůbec nebyl žádným porušením, tzv internacionální pomoc sem přišla se souhlasem protistrany. Ta sem přišla, jakoby si ji západ objednal, aby se odpoutala pozornost od událostí v západní Evropě (a nejen v Evropě), veřejnost byla krmena "okupací ČSSR" a přestala sledovat problémy ve vlastní zemi, což umožnilo se krvavě se s těmi problémy vypořádat bez větší odezvy veřejnosti. I u nás díky zahlcení médií onou okupací se málo ví, o tom, co se dělo na západ od naší hranice. A nedoví se to ani po 45 letech. Konec OT

Jinak konspirační teorie mě nezajímají, těch jsem si užil dost v minulém režimu, chtělo by se vrátit k faktům


Offline
101
13 zář 2007 19:58
Fafner: pokud tam citují, tak je to autentické. Osobně jsem u nich tedy alespoň nenarazil na článek tímto způsobem vycucaný z prstu. V odkazu je zkrácený článek z Lidových novin ze stejného dne (15.5.2014, dají se případně zakoupit na službě floowie.com za 15 Kč.)

J*M*: No ono Pražské jaro bylo taky takovým kontrarevolučním "porušením současného rovnovážného stavu nepřijatým s ruským nadšením", že. Inu, každému co jeho jest. Co se "naivních aktivistů" týče, jisté podezření ve mně dlouhodobě vzbuzuje jistý RNDr., jenž se svým sdružením posledních cca 20 let na základě formalit úspěšně blokuje napojení naší dálniční sítě na západoevropskou. Přičemž naopak dálnici na Polsko, v mnoha ohledech (předraženost, nekvalita, neekologičnost) excelující, kladl jen velice formální odpor. Shohou okolností stejný RNDr., který 10 let předstíral podporu NvC, aby následně (ve chvíli přijetí daného řešení státem k posouzení) prohlásil, že dané řešení nestojí za nic a je třeba začít od začátku. Jak by se asi zachoval za dalších 10 let?


Offline
3342
21 led 2011 14:19
parlamentnilisty považuji spíš za server podobný žítbrno, než za spolehlivé médium... nebylo by to z jiného zdroje?

_________________________________
Definitivně možná.


Offline
Uživatelský avatar

Zabanovaný
3619
26 srp 2007 15:26
Brno
Nějak se to tu zvrhává, lpění na nejhorší variantě nového uzlu je dle abcde asi díky agentům KGB. Že by Koloťuk a Kokotzian byli agenty z východu? A když už jsme OT, tj u politiky, tam mám otázku: kdo se snažil vyštvat Rusko ze základen v Sýrii a na Krymu a rozšířit sféru rozmístění zbraní na samou hranici s Ruskem? To se pak nemůže nikdo divit, že tato snaha o porušení současného rovnovážného stavu není přijata s ruským nadšením a různí Žirinovští pak to řeknou na plnou hubu k čemu taková snaha povede, řeknou jen to, co je jasný každému blbému bývalému armádnímu frajtrovi. Jen u nás jsou asi všichni hodně zblblí propagandou v médiích, že to nechápou a že chápající nazývají agenty z východu


Offline
Uživatelský avatar

3739
08 čer 2005 23:12
ds: Naprostý souhlas. A pokud by se toto referendum konalo, tak bych hlasovat nemohl, protože moje odpověď na obě otázky by byla "nevím", protože do dané problematiky nevidím (ať po technické, finanční nebo byrokratické stránce).


Offline
101
13 zář 2007 19:58
ff: Eliška Wagnerová se v aktuálním referendu angažovala od začátku, připojila se k ní i Pošvářová, která pro změnu kandiduje za Zelené letos (jak překvapivé).

bugear: FUDům se jaksi nevyhýbá ani IKP CE v Dopracování variant: "Dokončení stavby (varianty B) tak je možné očekávat v roce 2032... S rokem 2030 ale uvažuje i Dopravní politika a koncept Rychlých spojení pro zprovoznění nových tratí. Aktuálně jde o tratě z Brna do Přerova a Vranovic, řešící zejména nedostatečnou kapacitu současné sítě, ale do budoucna nelze vyloučit, že po zpracování studie příležitostí nedojde k přehodnocení pořadí výstavby. Úsek Praha – Brno, ač dlouhý a nákladný, bude mít pro dopravu v České republice i středoevropském okolí pravděpodobně největší přínos a logicky se může stát adeptem na co nedřívější realizaci. Ale ať už bude rozsah nových tratí v roce 2030 jakýkoliv, aby mohly být zprovozněny, musí na ně být ŽUB včas připraven.

Varianta B vzhledem k potřebě nové přípravy sice umožňuje sladit realizaci přestavby ŽUB s přípravou výstavby nových tratí RS, nicméně existuje nezanedbatelné riziko, že nová koncepce otevře nové kolo nekončících debat a sporů a příprava se bude protahovat, takže uzel nebude připraven včas.

Doporučením zpracovatele studie tedy je vzít v úvahu při hodnocení variant ve studii proveditelnosti také uvedené časové souvislosti.

Nemělo by se stát, že k roku 2030 bude hystericky finišovat výstavba jak uzlu, tak nových tratí. A naprosto fatální by bylo, aby Rychlá spojení nemohla být realizována kvůli nedořešenému brněnskému uzlu, nebo se dokonce hledala řešení, jak jeho nepřipravenost obejít."

Fafner píše:
Ale šance na to, aby se objevila, tu bude jen, pokud ta demokracie vydrží a bude trvat

A s Vladimírem Vladimirovičem v Donbasu se pravděpodobnost jejího dlouhodobého trvání povážlivě snižuje. Btw. komu asi tak hraje do karet naše fatální neschopnost naplňování asi nejvýznačnějšího integračního prvku - tj. napojování na evropskou dopravní síť? http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Ruska-rozvedka-shani-v-Cesku-naivni-aktivisty-a-pitome-politiky-rika-general-Randak-319067


Offline
121
29 črc 2014 19:57
Eda píše:
Osobně doufám, že žádné referendum nebude. Jedno už bylo a ničemu to neprospělo. Spíš naopak. Pokud se spor o to, jak má nádraží vypadat, potáhne dál, nakonec nebude nic. A krom evropských dotací promarníme i to, stát se křižovatkou mezinárodních koridorů. A to za to, že by mělo být nádraží o pár metrů blíž nebo dál, opravdu nestojí.

Mě by zajímalo, kam na tyhle FUDy chodíte. Kde se budou (osobní) koridory křížit opravdu nestojí na tom, kdy a kde bude v Brně nádraží. Stejně tak co se týče eurodotací, to už tu bylo v minulé sedmiletce a vsadím se, že to vydrží i do té budoucí.
(Odsunovače, kteří už si brousili klávesnice, zklamu, nejsem příznivec současného referenda.)


Offline
7286
27 úno 2010 07:40
Něke jsem četl, že když se dva hádají, nejde jim o pravdu, ale o sílu argumentů. A přesně takto na mě spor ohledně polohy nádraží působí. Je jedno, kde bude, hlavně prosadit sůj nápad a pak se bít v prsa.
P.S. Hlasoval jsem pro 1. možnost.


Offline
3342
21 led 2011 14:19
Jistě že byly páky účinnější, když vrchnost mohla všechno a odporovat jí nemělo smysl... Každá totalita je v rozhodování rychlejší než demokracie. Demokracie je rozhodně velmi nedokonalý systém, ale trvám na tom, že je pořád nejlepší možný, který tu máme. A pokusím se citovat Karla Kryla, ač to asi nebude úplně přesné, "Lidi s výchovou po šedesát, sedmdesát let nejde změnit ze dne na den". A dokud lidi nezačnou věřit v sílu demokracie, dokud nepochopí, že demokracie znamená i určitou odpovědnost, tak to lepší nebude. Zatím to většina nepochopila, ale podle mého se to lepší a zlepší. To, že tu v současnosti (podle mého názoru) není strana/hnutí/skupina schopných a slušných lidí, která by to uměla aplikovat, ještě neznamená, že se ta strana neobjeví za rok, dva, dvacet. Ale šance na to, aby se objevila, tu bude jen, pokud ta demokracie vydrží a bude trvat - za totality se ta strana neobjeví nikdy. To, že se tam mohou dostat noví lidé a udržet si vcelku dobré jméno už prokázala ANO (ačkoliv to pro mě není ani zdaleka ideální hnutí, původně jsem čekal, že to bude ještě větší průšvih).

Referendum se mi nelíbí spíš kvůli tomu, že je to pokus o naprosto špatnou aplikaci demokracie, o nádraží evropského významu by podle mého nemělo rozhodovat (pardón) pár šmudlů z nějakého Brna.

_________________________________
Definitivně možná.


Offline
Uživatelský avatar

Zabanovaný
3619
26 srp 2007 15:26
Brno
Mohl bych taky parafrázovat: Primitivové celého Brna a okolí (i náplavy) polibte mi ...,ale nebudu. Vymytý a vygumovaný mozky stejně nepochopí, že na arogantní moc (naše zastupitele a úředníky) byly daleko účinnější páky za totality než dnes. Tak stejně nepochopí, že ač jsou jakákoliv referenda k ničemu, tak jediné plus je v tom, že se ukáže, co si o tzv odbornících a jejich odbornosti lidi myslí a ti snad půjdou od válu. A snad se k řešení problému dostanou jiní, snad už odborníci

Jinak trochu k historii, v roce 1938 jeden demagogický profesor z brněnské techniky prosadil stavbu nákladového nádraží v Maloměřicích i přes odpor všech. Ti chtěli mít nákladové nádraží jižně od Brna, aby bez problému se do něho daly zaústit všechny do Brna vedoucí trati. Za "Hitlera" rozhodnutí pozastaveno, v roce cca 1950 znovu rozhodnuto o lokaci v Maloměřicích. Chyby tohoto rozhodnutí se podařilo jakžtakž eliminovat až na přelomu 60. a 70. let min. století. Nikdo se z tohoto nepoučil a zase chtějí tu dnes zopakovat ty stejné chyby. I tu nápravu hodlají zlikvidovat. Varianta pod Petrovem je nereálná, nedomyšlená a nerozpracovaná. Je jen na uchlácholení lidí. Varianta u řeky je sice realizovatelná, ale stylem výstavby nákladového nádraží, kdy ještě 20 let bylo potřeba, aby bylo plně funkční. V roce 1989 místo, aby se vše projektované hodilo do stoupy (jak za "Hitlera"), tak se dál pokračovalo v úpravách, které stejně zatím k ničemu nevedly. Jen se promrhaly miliony a ještě miliardy se promrhávat budou. Ani EU není tak bohatá, aby ty miliardy mohla poskytnout


Offline
2807
23 říj 2012 11:06
na křížení trolejbusu 25 s devítkou
Myslím to bylo v Pelíšcích: "Proletáři všech zemí, polibte mi ##MLUVÍM SPROSTĚ##!" :D Tak asi tak nějak na ty staré pořádky. Jinak plný souhlas s Čéžou a DS.

_________________________________
Jaro, léto, podzim a zima: nejlepší podnební pás.


Offline
Uživatelský avatar

4738
23 dub 2010 00:41
BRONX
ds napsal to, co tu říkám už dlouho - je špatné, aby občané Brna rozhodovali o něčem, co významem Brno obrovsky přesahuje.


Offline
1086
09 lis 2006 18:16
Tak stačí si přečíst diskusi na Brněnském deníku (http://brnensky.denik.cz/diskuse/aktivi ... drazi.html):
Citace:
Je to směšné.
já včera 18:25 94.112.85.* reagovat
A kolik jich je falešných? Když se mě snažil nějaký aktivista na České ulovit a vysvětloval mi, co tam mám napsat. Že teoreticky svoje jméno, svoji adresu a svoje datum narození, ale prakticky je to jedno, co tam napíšu, že si to klidně můžu vymyslet.

Citace:
Re: Je to směšné.
Lubomír Kozák dnes 07:32 194.213.53.* reagovat
Tak tak,podepisovali se lidé i 20x a i děti.

Jestli takto vypadá demokracie v podobě pana Patočky, tak je to výsměch. A to že ukáže 4 chyby magistrátu z několika tisíc vyřazených podpisů asi nikoho neohromí.


Offline
Uživatelský avatar

3221
14 čer 2004 18:56
blekfild
ono už nejde o nějaké referendum, ale o demokracii (tu chudinku, co dostává dnes víc na pr*el než před rokem 1989

no, jestli to nebude spíš tak, že po demokracii teď nejvíc volají ti, co se slzou v oku vzpomínají na staré pořádky, kdy se proletáři všech zemí spojovali...
Já klidně přiznám, že zrovna co se dopravních staveb týká, tak moc demokracie škodí. Zatímco v Brně se posledních 20 let dohadujeme, jestli nádraží bude stát o 500 metrů vlevo nebo vpravo, tak v Číně staví tisíce rychlostních tratí měsíčně a ve městech významově srovnatelných s Brnem vznikají obrovské a moderní železniční stanice, které se (kupodivu) staví tak, aby to bylo výhodné s ohledem na co nejpřímější vedení tratí...

Laická veřejnost má seriózně vyhodnotit, jakým způsobem má proběhnout kompletní rekonstrukce železničního uzlu, přičemž rozhodovat budou jen o poloze nádražní budovy, na základě emocí a podle toho, jak jim která strana vypláchne hlavu. Jestliže máme zastupitelskou demokracii a tři strany mají jako jediný program obranu před přesunem nádraží o 800 metrů, na co referendum?? Ať získají ve volbách mandát, prosadí co slibovali a nesou za to plnou zodpovědnost. Vymlouvání se na přímou demokracii je zbabělost a alibismus.

A mimochodem, vy co podporujete referendum, jak rozumíte té položené otázce? Pokud vím, tak celý projekt "nádraží v centru" neznamená nádraží ve stávající poloze, ale na Malé Americe, tzn. jestliže občané dle svého nejlepšího vědomí a svědomí zvolí "ano", tak město má udělat co?

_________________________________
přeprava šotoušů je povolena pouze ve schránkách s nepropustným dnem


Offline
Prznitel češšššššštiny
Uživatelský avatar

Prznitel češšššššštiny
1975
07 dub 2006 09:03
Vyřazení některých podpisů se nelíbilo ani senátorce a bývalé Ústavní soudkyni Elišcwe Wagnerové a tu bych moc nepodezíral z přílišného fandění aktivistům, byť do Senátu kandidovala za Zelené. No za 2 a půl roku bude další šance na referendum při sněmovních volbách. A do té doby si troufám tipnout, že územko na odsunuté nádraží pořád nebude. sarcastic


Offline
615
17 říj 2011 09:57
Brno-Bystrc
No ty v... Sice s referendem, tak jak je položené, taky moc nesouhlasím, ale jestli tyhle podpisy byly vyřazeny pro nečitelnost (a není to nějaký fake), tak je na pováženou, zdali ti, co to kontrolovali, umí vůbec číst a psát, natož o něčem rozhodovat.


Offline
Uživatelský avatar

Zabanovaný
3619
26 srp 2007 15:26
Brno
Nářky tu pronáší jiní, tady jde o uvedení faktů, tady není potřeba někoho mystifikovat, ani honit předvolební preference. Uvedeny fakta a možná jedno úplně nedoložené tvrzení. Snad trochu napravím ukázkou z Fb
Příloha:
referendum.jpg


Eda: ono už nejde o nějaké referendum, ale o demokracii (tu chudinku, co dostává dnes víc na pr*el než před rokem 1989)


Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.


Offline
Uživatelský avatar

Administrátor
6672
26 říj 2005 00:04
Brno-Bohunice
Osobně doufám, že žádné referendum nebude. Jedno už bylo a ničemu to neprospělo. Spíš naopak. Pokud se spor o to, jak má nádraží vypadat, potáhne dál, nakonec nebude nic. A krom evropských dotací promarníme i to, stát se křižovatkou mezinárodních koridorů. A to za to, že by mělo být nádraží o pár metrů blíž nebo dál, opravdu nestojí.


Offline
Uživatelský avatar

Moderátor
6177
11 dub 2010 15:05
Juliánov
Nějak nechápu vaše nářky. Pokud jsou údaje nečitelné, tak je lze těžko ověřit, a pak je logické, že jsou vyškrtnuty.

Osobně si myslím, že za správnost údajů a jejich čitelnost by měl zodpovídat organizátor petice. Za falešné údaje a duplicitní podpisy by měly padat pokuty. Pokud chceme, aby referenda měly nějaký respekt a váhu, pak by taky měly mít nějakou úroveň. Aktivisté sice kritizují politiky za podvody, ale sami podvádějí taky.

_________________________________
Šotouš bez foťáku, je jako tělo bez duše. :-)

"fejsbůk" BMHD.cz


Offline
Uživatelský avatar

Zabanovaný
3619
26 srp 2007 15:26
Brno
ReZ píše:
... Naštěstí zastupitelům špetka rozumu zbyla, že odmítli návrh pí. Drápalové, ...
Spíš dali demokracii pěkně na prd*l, další ukázka arogance moci, napřed úředníci protiprávně vyškrtnou tisíce podpisů pro údajnou nečitelnost, pak dají termín na doplnění podpisu takový, že mohou po jeho uplynutí s klidem prohlásit, že i kdyby byl počet podpisů dostatečný, tak dle zákona mají na kontrolu 15 dní a tím stejně nebude moct být návrh do zastupitelstva předložen. A nakonec bod naprosto netakticky zastupitelé nezařadí na jednání, protože předkladatelé návrhu požadují referendum jen v případě uskutečnění v termínu letošních voleb. Nemusí referendum schválit, na to mají právo, ale takhle ... Nač ubírat preference jen někomu, takhle ubudou preference všem, lidi se vys*rou na nějaké volby a ty dnešní hovada pak mají větší šanci na znovuzvolení. Takže - jdu blejt, velebnosti blee


Offline
Prznitel češšššššštiny
Uživatelský avatar

Prznitel češšššššštiny
1975
07 dub 2006 09:03
Spíš bych řekl, že zastupičům zbyla před uplynutím jejich mandátu notná dáffka drzosti a arogance.


Offline
Uživatelský avatar

2965
04 pro 2008 10:07
tam, kde mám postýlku...
A pokoj si fakt nedají. Naštěstí zastupitelům špetka rozumu zbyla, že odmítli návrh pí. Drápalové, viz. tento článek.

_________________________________
Veškeré problémy vznikají vždy v prostoru mezi židlí a klávesnicí.


Offline
2807
23 říj 2012 11:06
na křížení trolejbusu 25 s devítkou
Rez: To je jasné, že nedají pokoj. Přece nevědí, co chtějí a nedají pokoj, dokud to nedostanou. (skoro jako některý ženský sarcastic ).

_________________________________
Jaro, léto, podzim a zima: nejlepší podnební pás.


Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2737 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 110  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  
Právě je 28 zář 2024 05:21
Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Fórum běží na systému phpBB
Pro BMHD.cz vytvořil mceza | © 2011-12 [mceza.com]