Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 35 z 76    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 76  Další
Autor Zpráva

336
20 pro 2010 23:08
Brno-Bystrc
Nový přírůstek do Brněnského voz. parku? Neví někdo víc? V Ostravě se o tom občas prohodí slovíčko.. Já osobně tomu nevěřím, ale u DP Brno je už možné vše.

2650
13 črc 2009 13:42
Já jsem nemluvil konkrétně o našem VŘ na 30 kloubáků, vím, že už je uzavřené. Myslel jsem to tak, jestli je vůbec možné, aby tato situace nastala.

205
03 bře 2013 15:12
Fantomas píše:
Úplně špatný není, ale jak píše abcde, není originální. A taky záleží na konkrétním vozidle, třeba na Poršetry se podle mě nehodí, však na nich taky jakákoliv CVR vypadá líp.

Já si zrovna myslím, že máme na Poršrotech dobrý unifik, určitě lepší než Praha...

2994
09 zář 2009 20:14
V prokladu s klasickými šoto-zpátečnickými názory

800
15 srp 2012 14:28
Je to uzavřené, teď se tady řeší jenom šotosny.

336
20 pro 2010 23:08
Brno-Bystrc
Copak trolejbusy nemají být 31Tr (SOR) ? Já myslel, že už to je uzavřené..

2830
01 črc 2006 22:24
Bedřichovice
Aby se nepřihlásil třeba SOR s čínskou kastlí Shenfeng, to by teprve byla zábava.

2650
Já jsem to myslel spíš tak, že by se např. Škoda nebo Cegelec přihlásil do nějakého výběrka na trolejbusy s trolejbusy s kastlí MB Citaro.

2830
01 črc 2006 22:24
Bedřichovice
Z tohoto pohledu nelze upřít smysl pro originalitu VYDOSu nebo ČADu Blansko. :mrgreen:

Moderátor
6180
11 dub 2010 15:05
Juliánov
Taky si myslím, že není třeba být ve všem originální. Navíc ten nátěr by měl být v prvé řadě jednoduchý, aby se dal, v rámci možností, snadno a levně lakovat, a následně opravovat.

"fejsbůk" BMHD.cz

3342
21 led 2011 14:19
Proč je potřeba být za každou cenu originální? Když se tak kouknu na tramvajové unifiky v Plzni (příliš se mi nelíbí, ale tam je za nimi aspoň příběh) nebo v Ostravě (do modra), furt mi přijde, že k těm městským prostředkům ta červená prostě patří víc... Co do originality autobusů, myslím, že by docela dobře vypadala úprava ve stylu 2330, ale s tím zase spousta lidí souhlasit nebude :)

1344
17 črc 2010 21:41
Krno
Úplně špatný není, ale jak píše abcde, není originální. A taky záleží na konkrétním vozidle, třeba na Poršetry se podle mě nehodí, však na nich taky jakákoliv CVR vypadá líp.

Moderátor
6180
11 dub 2010 15:05
Juliánov
Podle mého názoru je současný unifik dobrý, a není třeba ho měnit.

"fejsbůk" BMHD.cz

102
13 zář 2007 19:58
MartinV píše:
To bych zase neviděl tak černě. Trochu se to vzdáleně podobá městskému znaku, i když v tom případě by bylo vhodnější mít více užších proužků (byť třeba jen o 1).

Nj., třeba salzburské Trollino počtem a pořadím proužků věrně kopíruje náš znak :). Ale já bych byl ještě odvážnější. Vypsal bych otevřenou soutěž (ale opravdu otevřenou, ne jak je u nás zvykem). Prostředky MHD jsou silným městotvorným prvkem, jsou všude na očích a vhodně zvolený unifik může město úžasně oživit. Ostatně komerčním subjektům na vozech město prostor k reklamě poskytuje, ale tam, kde by mohlo mít reklamu (moderní kvalitní unifik) samo nas sebe, má jen do značné míry fádní neoriginální (shodný s jinými provozy) nátěr a samolepku s logem.

2824
01 úno 2006 10:39
tak to nehrozi,ale DP v Segedu dokazal, ze kdyz se chce, tak to jde a ono jim to funguje.

2965
04 pro 2008 10:07
tam, kde mám postýlku...
Jedině, že by se přihlásil sám dopravní podnik v Segedínu... sarcastic

3750
08 čer 2005 23:12
xxx: To asi těžko, když ty trolejbusy de facto nevyrobil Mercedes, ale dopravní podnik v Segedínu.

2650
No a hlásí se MB do výběrových řízení na trolejbusy?

5
19 dub 2010 19:23
colt274 píše:
A v Praze před nějakou dobou vyhrál SOR nad Mercedesem ne cenou, ale pětiletou zárukou místo dvouleté (alespoň tak jsem to od Cajzlů slyšel), samotnou cenu stlačil Mercedes pod SORku, a to i s Citarama a ne jen s Connectama, záleží taky na množství...

Sorky v Praze mají záruku 2 roky, naopak dříve dodaná várka Citelisů měla 5.

2485
19 dub 2009 12:06
Brno
Okupanti ukrajiny na svých stránkách odkazují dokonce 6 kusů "trajfCitar". Pak se ještě dvě překopávky potulují ve Gdyni. No jo zaspal jsem dobu :)

Moje fotogalerie s dopravní tématikou.

Administrátor
6672
26 říj 2005 00:04
Brno-Bohunice
Ta Citara jsou v Szegedu v počtu minimálně 5: T-860 - T-864. Všechno jsou to původní autobusy, které v Szegedu přestavěli na trolejbusy. Stejným způsobem tam na trolejbus přestavěli i jedno Volvo.

2485
19 dub 2009 12:06
Brno
Těch Citar ve Szegedu je víc? Já měl za to, že tam jezdí snad jedno nebo dvě, přičemž to jedno bylo po dost slušné nehodě a původně bylo/y dvoudéřové.

Moje fotogalerie s dopravní tématikou.

2824
01 úno 2006 10:39
je to taky predelavka z busu...v tomto je Szeged dost dobrej a hodne jim fandim..

873
07 čer 2006 12:14
Brno
b1: Super, byl jsi rychlejší, už jsem chtěl fotky hledat :wink:

3750
08 čer 2005 23:12
xxx píše:
Tak mě napadlo, byl by MB schopen vyrobit trolejbus, resp. kastli pro něj?

Obrázek

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1893 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 76  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata