Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 26 z 35    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 35  Další
Autor Zpráva

1111
05 čer 2005 13:18
Doslechl jsem se, že je problém s tankováním. Nádrž je na 200 kg, vleze se tam zhruba 180 kg, ale díky nízkému tlaku na benzínce se natankuje max. 120kg, což nestačí na celou službu, takže se auto musí vyměnit. Navíc jeden bus se tankuje zhruba hodinu. Rekord je skoro hodina a půl na jeden autobus. Takže o konfliktní situace s motoristy nebude nouze:-).

479
23 pro 2013 20:28
Hrušovany u Brna
To je divný SORka má ZF.. :?:

2824
01 úno 2006 10:39
Na školení nám říkali,že vsechny busy maji stejnou prevodovku a to voith, jinak skubat mohou i prevodovky v city a cite a tak stejne treba v devitistovce

538
28 črc 2013 14:13
Tady ta převodovka je i v Mercedesech Citaro(starší typ) ve Žďáře nad Sázavou. Tam jsem se s tím prokluzováním setkal poprvé a říkal jsem si: "Doufám, že žádný autobus v Brně nebude mít tuhle převodovku". A my to tady máme, ale v SORkách.

2650
13 črc 2009 13:42
Ta převodovka nic moc, to je pravda. Při řazení to trochu škube. Jinak jsou to parádní autobusy.

538
Ještě můj názor na tyto autobusy. Když jsem se s ním poprvé svezl (to bylo včera na a-55 kurz 5), byl jsem z toho nadšený (lepší jak Citelisy a Citybusy). Vepředu plyn cítit není, ale na sedačkách se sedí parádně. Vypadají, že kloužou, není to pravda, nekloužou, jenom trochu (záleží na materiálu hader, co kdo má na sobě). Dnes sem jel schválně domů místo a-55, nebo a-75 do Juliánova na zastávku Dělnický dům a-58 (7003, kurz 5) a seděl jsem vzadu. Vzadu je plyn cítit dost a kdybych jel déle, tak už by mě z toho bolela hlava. Převodovka se mi vůbec nelíbí (po stránce zvukové). Vždycky, když přeřazuje, tak proklouzne a zní to příšerně.
Abych to shrnul: Autobus se velmi povedl a jsem s ním velmi spokojen, až na tu převodovku.

538
Příloha:
SOR NBG 12 na zastávce Špačkova 002.jpg

Tady je menší odchyt z 10.8.2014 ze zastávky Špačkova. Bohužel, musel jsem řešit velikost fotky, aby se sem vlezla.

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

2965
04 pro 2008 10:07
tam, kde mám postýlku...
Už si představuji ten článek v Rovnosti, kde se popisuje, včetně reakcí vymyšlených cestujících, jak jsou plynové vozidla nebezpečná. Že jeden cestující musel dokonce volat při nevolnosti z nadýchání sanitku a že se tvoří skupina nespokojených cestujících, co hodlají proti výbušným vozům bojovat až ve Štrasburgu... ](*,)
P.S.: vážení pisálci z deníku, pokud ten článek opravdu vznikne, požaduji honorář za námět !!!

1792
04 bře 2012 23:26
J*M* Aha. Takže, jestli to chápu dobře, tak…po čase by to teda nemělo jít cítit, ne? Nebo aspoň ne tak moc.
Protože už si dokážu představit naše primitivní a stupidní spoluovčany, jak kritizují DPMB, že tam je cítit plyn, a že jim z toho je blbě (placebo), apod. Možná jsem moc zblblej „logikou“ z USA, ale tohle bych si fakt dokázal představit i u nás.

Zabanovaný
3619
26 srp 2007 15:26
Brno
Odorizační látky (nebo jak se to jmenuje) mohou být cítit z mnoha důvodů, aniž by někde unikal plyn. Např pozůstatek po úniku při plnění (plyn dávno zředěn do koncentrace, kdy už žádné přístroje jej nezjistí, ale ony OL stále jsou cítit i při tak rozředěné koncentraci), nebo při nedokonalém procesu spalování (při dokonalém procesu OL spáleny a produkty bez odéru), atd ...

1792
04 bře 2012 23:26
Ignorantsko/laický dotaz:
Pokud tam jde cítit plyn, tak to znamená, že někde nejspíš musí unikat, ne? Není to tak trochu špatně, že jde cítit? Jak to tady čtu, tak pořád nikdo nenapsal, proč je OK, že jde cítit, jak je možné, že jde cítit, apod.

2965
04 pro 2008 10:07
tam, kde mám postýlku...
já s tím jel dnes na a-77 (ranní přejezd z a-67) a můžu říct jediné: prostě bus, co má své zastánce i odpůrce.
A ohledně plynu. Je naprosto jasné, že ten plyn (resp. odorizační látky) cítit budou. Stejně jako u ostatních LPG a CNG vozidel. V práci máme vysokozdvihy na plyn a ty jsou cítit fest. Ale to neznamená, že když jdeš kolem se špinkou, tak nastane bum a ty se válíš o pár metrů dál...

1870
05 lis 2005 19:50
Dan: B951 šly po dodání na nočky.

312
22 led 2006 19:31
Brno
MartinV: nové vozy jsou většinou po zařazení z počátku na původních dekádách, které neodpovídají účelu jejich pořízení. Crosswaye po dodání jezdily na všech linkách, a pokud si dobře vzpomínám, B951 také.

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Trochu odbočím od unikajícího plynu - před vypravením SOR, když jsou ve 4dveřové verzi, jsem si myslel, že půjdou hlavně na a-67, což je určitě "vnitroměstská linka". Zatím se tam ale moc neohřály (podle vypravenosti 1× o víkendu).

2824
Když jsme to při školení pouštěli, nepřipadlo mě, že by to bylo hlučnější než u Karos.

1577
11 lis 2008 15:56
Hodonín, zóna 900 IDS JMK
Jenda píše:
Ještě by mě zajímalo změřit decibely těch větráků, protože mi to vše přijde dost hlučné, takže hlášení zastávek slyšet prakticky není.

Větráky v SORech jsou dost hlučné, ale alespoň je v Brně používají. V Hodoníně je řidiči i v těch největších vedrech používat odmítají, právě s odkazem na hlučnost, a v autobuse je pak k nevydržení, i když jsou otevřená všechna okna. A co jsem si všiml, tak u ČSAD Tišnov jsou na tom podobně. Doufám, že do DPMB tato praxe nedorazí.

Ares: To nejlepší z Irisbusu ;-)

61
28 lis 2011 23:25
nedaleko od linek 8,78,N98 a 202
máto sice své chybky ale jede krásně vcelku i spokojenost :)

2824
Já jsem s tim jeste nejel,ale vim, ze pokud jedu v osobaku za cimkoli co predemnou jede na plyn at uz CNG nebo LPG, tim myslim treba osobaky, taxi, autoskolu proste cokoli tak je za nema plyn citit pokazde a pokazde rikam fuj, zas jede predemnou nekdo na plyn, je mozne, ze podobne je to i s temato busy.

1591
18 led 2009 10:06
Přijde mně, že nejvíc cítit je to když motor hodně zabírá... A osobně když jsem seděl úplně vzadu, tak to řvalo jak sviňa...

102
13 zář 2007 19:58
Alanis píše:
předpokládám že lidský frňák je na tu směs citlivější

Zemní plyn, tedy i ten stlačený, je sám o sobě bez zápachu. Speciálně se do něj přidávají odorizační látky, na které je lidský frňák citlivý, aby člověk poznal jeho únik.

616
13 srp 2010 13:44
Copak vy cítíte v diesel-autobusech UVNITŘ při rozjezdu naftu? To se mi tedy ještě nestalo a čich mám až moc dobrý. :shock: Co je cítit venku z výfuku, neřeším. Ale v interieru bychom nic cítit neměli, ne?

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Ještě jsem těmito vozy nejel, ale jak píše Hhoonnzzaa, na diesel jsme zvyklí. A asi každý známe typický zápach při rozjezdu dieselových busů. Někomu to možná i voní, mně to nepřijde ani jako smrad, ale ani jako vůně (diesel).

1161
06 kvě 2007 13:02
ČR
Ve kterých smrdí nafta? Já jen, že busy jezdím často a tohle jsem už dlouho necítil. Proti tomu jsem ten plyn při páteční jízdě ve voze 7001 cítil chvílemi velmi výrazně a příjemné to není :-(

121
01 úno 2009 22:40
Je zajímavé, že nikdo neřeší, že ve všech autobusech smrdí nafta #-o Jen to teď prostě smrdí jinak, tak si toho lidi všímají.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 856 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 35  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata