Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší. Stránka 14 z 146    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 146  Další
Autor Zpráva
1374
10 bře 2010 18:00
BRNO-Řečkovice
stuřík píše:
Sorry, ale co to je za argume Snad všechny příměstské vesnice mají první přestup rovnou na tramvaj, ne?

A tím návrhem , nechat Vranovu jen přímou 43 , by první přestup na tramvaj neměli? e_smile
P. Haluza píše:
Tzn. do Vranova pouze z KPN a-43, do Útěchova jak z KPN (tím spojem pokračujícím do Vranova), tak z Lesné a-57.

To myslím mluví za vše - Vranováci by měli přímý spoj do KPN a tím i do centra (linkou 6) , což je rychlejší než se "trmácet" přes Lesnou , kde ještě bude k tomu nával obyvatel z Lesné. ;-)
A k tomu by přes Lesnou nemusel jezdit Crossway s pokladnou.

1577
11 lis 2008 15:56
Hodonín, zóna 900 IDS JMK
No, tak třeba Lovčičky mají první přestup v Sokolnicích na vlak. A osobně si myslím, že totéž by stačilo i tomu Vranovu, kdyby se v České vytvořil přípoj na S3 do Brna. Že by to ne všem vyhovovalo, je asi jasné, ale myslím, že mnozí by byli i raději, než za současného stavu vyhlídkové jízdy přes Lesnou v přeplněné a-57.

Ares: To nejlepší z Irisbusu ;-)

3098
29 srp 2009 19:30
Sorry, ale co to je za argume Snad všechny příměstské vesnice mají první přestup rovnou na tramvaj, ne? Moravany a Nebovidy (d2,d5), Ostopovice, Troubsko atd. (d6,d8), Lelekovice, Česká (d1,d6), Veverská Bítýška (d1/x14,d3) a mohl bych dál pokračovat. V příměstské dopravě by ten první přestup měl být rovnou na tramvaj, to je standard.

2830
01 črc 2006 22:24
Bedřichovice
Akorát že Vranov je ten poslední, který by měl chtít spojení do centra bez přestupu. Oni jsou jaksi mimo Brno, že...

Proto si myslím, že to rozložení zátěže tak, jak tu padlo, by mělo smysl. Tzn. do Vranova pouze z KPN a-43, do Útěchova jak z KPN (tím spojem pokračujícím do Vranova), tak z Lesné a-57.

3098
29 srp 2009 19:30
P. Haluza píše:
MtM: Máte pravdu, však já jsem taky netvrdil, že z KPN nikdo nejezdí. Jen jsem podotknul, že i od Lesné je za pěkného počasí určitá nezanedbatelná poptávka.

Ta nezanedbatelná poptávka se ale netvoří na Lesné, nýbrž v celém městě. A těm lidem je celkem jedno jestli pojedou bez přestupu z KPN nebo Halasáku. To stejné platí i v PD pro Vranováky - KPN/Lesná? To je jedno, hlavně, ať je to bez přestupu!
Taky bych byl strašně nerad, kdyby se tu najednou začalo prosazovat, že v době, kdy do Útěchova a Vranova jezdila (jen) a43, všichni přestupovali směr Lesná. Zejména spoje do Vranova byly vždy slušně zaplněny (ve špičce na hraně kapacity) a Útěchováky na tom byly podobně...

2994
09 zář 2009 20:14
Cracatit: na lince 153 by se v Říčanech měly vyskytovat tyto vozy:
ADOSA - 2x SORka C12 s nízkými sedačkami
ČSAD Tišnov - 2x C954E
ČSAD Tišnov spoje pod licencí ADOSA - klimatizovaná SORka C12 s vysokými sedačkami

2843
23 říj 2012 11:06
na křížení trolejbusu 25 s devítkou
Tak to je stav 310 lepší, než jsem myslel, příjemné zjištění. Se 153 občas jezdím a kmenově tam jezdí Adosa plus pár spojů Tišnov, já většinou atrefím na borce z Adosy buď v 9:58 z Říčan na Zastávku, nebo kolem dvanácté hodiny a vždycky jsem měl štěstí n Karosu C9xx (o něco menší jak t dvanáctimetrový Cross LE). S venkovsýým Crossem jsem celkem spokojený na linkách 401/402, kde jezdí celkem vytížené tak akorát.

1577
peno píše:
P.S.: Na 143 jsem zrovna nedávno jel Crosswayem LE, pravda negarantovaným :wink:

Až teď jsem si všiml, co jsem tady udělal za chybu. Samozřejmě tam má být 153, ne 143. Sorry.

2994
ad 310: již od 11.12.2011 je na kmenový kurz výhradně vypravována SORka CN 10,5 se zvětšeným prostorem pro kočárek - o víkendu celodenně všechny spoje (+ přejezdy měšťáků z a-71 nebo dopoledne minibus z 313 do Podlesí), v PD je pak doplněn ve špičce BN 10,5 nebo nejstarší BN 12 :wink: přejezdy vysokopodlah na 310 jsou pouze na posilách k TOSce/Tycu

1577
Cracatit píše:
Dobře, tak poliklinika... při stávající A-46 (bývalé A-45) přece trasa z Haškovy vede přes Heleny Malířové, nebo ne? Nejvíc to znám kolem SNP, nahoru od Halasáku mi už chybí podrobnosti, protože se tam pravidelně nevyskytuju.

Ano, a-46 jezdí přes Heleny Malířové a po Seifertově, obsluhuje východní část Lesné. Ale ty jsi ji chtěl v předešlém příspěvku vést přes Halasovo náměstí a po Okružní. Proto jsem se ptal, jak chceš vyřešit obsluhu východní části Lesné.

P.S.: Na 143 jsem zrovna nedávno jel Crosswayem LE, pravda negarantovaným :wink: To 303 je mnohem horší, tam člověk nízkopodlahu nepotká, jak je rok dlouhý :-(

2830
Bedřichovice
Cratatit: Sloužilo by to jako napáječ na d-9/11 a k poliklinice. Vždy jen pro polovinu sídliště. Takže pokud to bylo prokládané s a-46/66, tak by tam musel být špičkový interval 10 minut, a to si myslím, že by stačily sanitky. Ale nevím, to v tuto chvíli není až tak podstatné. Pokud by byl problém s obsazeností spojů navazujících na a-57, tak klidně v klasických busech.

Naposledy upravil P. Haluza dne 15 srp 2014 12:50, celkově upraveno 1

1374
BRNO-Řečkovice
Cracatit píše:
nicméně by byl na té lince do Vranova stále potřeba bus s kasou, Cross by se hodil..

Ano , ale nejezdil by přes Lesnou , nýbrž přes Sadovou , což tam by vůbec nevadil oproti té Lesné třeba (a místní zahrádkáři by si i libovali , že mají konečně nestísněné pohodlí). :-)

2843
No a ta okružka (třeba 51) Haškova - Poliklinika Lesná - Haškova by jezdila v sanitkách, nebo klasickým busem? Nápad to není špatný.

310: Možná se něco změnilo s tím, jak jezdí Tišnov linku 302, kde ty nízkopodlažky prý jsou, tak možná to mají provozně svázané s tou 310, ale na regionálkách 153 - 154 a podobných nízkopodlažku nepotkáte, za tím si stojím.

Jo, tím prokladem Útěchov s A-57 a Vranov A-43 by se asi něco zlepšilo, nicméně by byl na té lince do Vranova stále potřeba bus s kasou, Cross by se hodil.

57 vs. 405/406: Srovnání s těma regionálkama, co vynechávají určitou část zastávek, byl jenom příklad, jak to myslím, tak mě neberte zase tak úplně vážně zrovna v tomhle
případě.

2830
Bedřichovice
MtM: Máte pravdu, však já jsem taky netvrdil, že z KPN nikdo nejezdí. Jen jsem podotknul, že i od Lesné je za pěkného počasí určitá nezanedbatelná poptávka.

Jinak ten model, co jste popsal, je pěkný. Co se týče Vranova, ti nejsou Brno, takže musí počítat s tím, že nějaký přestup musí absolvovat.

2650
13 črc 2009 13:42
Mám pocit, že dřív to takhle bylo...

1374
BRNO-Řečkovice
P.Haluza ... to , jak jste říkal , že většina cestujících jedoucích na výlety směrem na Vranov a Útěchov je z Lesné , tak to vás musím i trochu opravit.Celkem hodně cestujících (za hezkého počasí) , jezdí i směrem z KPN a přestupují zde z linky 30.Ona ta 43 v úseku KPN-Klarisky jede občas vytíženější než 57 v úseku Haškova-Klarisky.Na jednu stranu chápu , že Útěchov chce dopravu na Lesnou , kde je poliklinika , školy apod. , na druhou stranu je tu i dost cestujících z Vranova , kteří jedou do KPN a musí kvůli nim přestupovat v týdnu třeba do sanitek.
Já bych to udělal takhle :
57 táhnout jen maximálně do Útěchova (a spoje do Vranova by končily nově na Klariskách) a místo toho jednou za hodinu natáhnout 43 až na Vranov (zbytek pořád Klarisky).Pomohlo by to oběma stranám a nikdo by nemohl co namítat (jen maximálně na nepravidelnost spojů,ale to tam mají o prázdninách taky).

1870
05 lis 2005 19:50
Cracatit: Na 310 nízkopodlažky jezdí.

2830
Bedřichovice
Nemůžete srovnávat regionálky a MHD. A ať se to někomu líbí, nebo ne, tak a-57 je pořád MHD. Ono by úplně nejlepší bylo ukončit a-57 ve smyčce Haškova a odtud zavést okružní linku Haškova--západ--Poliklinika--východ--Haškova. Ta by byla půlená na jedné straně a-46, na druhé straně a-66. Pak už je to jednou či druhou stranou sídliště srovnatelné s jedním (garantovaným) přestupem. Vždyť přece současný systém je založen na přestupech, tak proč pořád trvat na nesmyslném požadavku přímého spojení ze všech míst do všech míst?

2843
Až na fakt, že s kočárkem ten přestup asi nebude zrovna komfortní, když na 310 nízkopodlažky nejezdí podobně jako na regionálkách 15x...
K té Poliklinice Lesná, prostě je problém, jak zabránit přetěžování linky určené pro lidi z okrajových částí A jinak než projížděním zastávek mě to nenapadá. Třeba u regionálek takové projíždění je třeba u 405/406, taky staví jenom někde, i když jedou kolem Velodromu, nebo by mohly tyhle linky jet přes Bosonohy a taky by vynechali zastávky, prostě se zastavuje tam, kde to určí jízdní řád. Jasně, je to blbý, když bych třeba na Halasáku mohl 57 jenom udělat pápá, ale na téhle zastávce jezdí okružky a posila v podobě 53, takže relativně lepší nabídka jak jinde a tu chvilku, než mi přijede další spoj, který zastavuje, už prostě vydržím. Nesmysl by to byl u šalin, tam je mi to jasný, ale u busů mi to blbý nepřijde.

2994
Taky je možnost o víkendu 3x denně využít a-41 do České / Lelekovic a tam přestoupit na 310 do Vranova, čeká se sice 19 minut, ale určitě to vyjde rychleji, jak objížďka s 2 přestupama :wink:

Zabanovaný
3619
26 srp 2007 15:26
Brno
Výborný dotaz na KORDIS JMK. Brno dopravu zajistí i v neděli, zajistí ji ovšem hlavně po zónách 100 a 101, kde kompetentní, tím ovšem to trvá trošku déle.

42
02 čer 2012 19:24
Já bych měl dotaz k 41. Ve všední dny jezdí sem tam občas (cca po 3 hodinách) a41 přímo z KPN na Vranov, takže lidi z konečné Řečkovic, Ivanovic, České se bez přestupu dostanou až na Vranov. O víkendu, kdy by mnoho lidí lákalo si udělat výlet do těchto končin, ale MUSÍ přestupovat. Můžu jet krásným výletem (např. u mě Ivanovice (a41) - KPN (a43) - Rozárka (a57), a za hodinu a jednu minutu jsem tam. Nebo na druhou stranu Ivanovice (a41) - Česká, žel.st. (odtud kousek pěšky na vlak) - Lesná (a57) - Vranov. Tato cesta je o minutu delší. Přímý spoj ve všední den jede 13 minut.

Nějak nechápu, proč by o víkendu ty 4 spoje a41 za den nemohly jet přímo. Upřímně, mě samotnému se s kočárkem nechce 4 x přestupovat jen na cestě tam, nehledě na to, že než tam dojedu, tak už abych jel zpět. Myslím, že by to ocenili i mnozí další, co v těchto končinách bydlí. Takhle jedu (alespoň mě z pochopitelných důvodů) autem tam, tam udělám výlet a zase autem zpět...

2830
Bedřichovice
Cratatit: Vypuštění by nepomohlo. Co je horší? Když autobus někam prostě nejede, a nebo když jede, ale na zastávce mu můžeš leda tak zamávat? Škoda, že poliklinika není přístupná se smyčkou z druhé strany sídliště, pak by to možná problém řešilo.

2843
Dobře, tak poliklinika... při stávající A-46 (bývalé A-45) přece trasa z Haškovy vede přes Heleny Malířové, nebo ne? Nejvíc to znám kolem SNP, nahoru od Halasáku mi už chybí podrobnosti, protože se tam pravidelně nevyskytuju.

125
06 srp 2013 22:29
Cracatit: Prosím tě už vynech to Y ve slově poliklinika. Rve to oči

Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 3649 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 146  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata