Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 27 z 35    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 35  Další
Autor Zpráva

800
15 srp 2012 14:28
Sorky prostě smrdí, na tom není nic nenormálního. Zvlášť u CNG je ten zápach znatelnější, předpokládám že lidský frňák je na tu směs citlivější. Ten ciťák na tom bude v tomhle ohledu mnohem lépe.

565
12 črc 2008 21:51
Brno, Černá pole
Ten plyn je cítit po celém autobuse...
Stížnosti došli dokonce už i na radnici Brna-Severu :-)

2824
01 úno 2006 10:39
Tak jste to nahlasili řidičovi aby o tom věděl? protože v kabině nemůže cítit to co vy vzadu? aby to nechal v garaži zkontrolovat?

616
13 srp 2010 13:44
Mauricio píše:
To může být klidně přípravek, který se používá na napuštění sedaček a vyčištění interiérů před předáním zákazníkovi.
To mi věř, že pach plynu opravdu poznám. A dnes jsem s kamošem zjistil, že to nejde cítit pořád, ale jen někdy. Lidi za námi řešili to stejné. :roll:

9986
15 led 2005 23:41
To může být klidně přípravek, který se používá na napuštění sedaček a vyčištění interiérů před předáním zákazníkovi.

738
27 bře 2010 10:37
Brno Bohunice - 6, 8, 10, 50, E50, 60, 61, 69, 82, N90, N91 a N96
Nevím jestli je to plyn, ale něčím ty Sorky smrdí a moc příjemný to není :-)

RT6N26 --> colt274

616
13 srp 2010 13:44
Mauricio píše:
Že by bylo něco cítit vevnitř, s tím jsem se ještě nesetkal.
Já taky ne, až včera a dnes v brněnské Sorce... Někteří zde psali něco ve smyslu: sezení pohodlné, místa je dost... no to jsem asi jel jiným busem. Na dvojsedačce před motorovou věží se prakticky sedět nedá (málo místa nad hlavou), na dvojsedačce proti směru jízdy před zadními dveřmi taky ne - mám boty vel. 44 a tak tak jsem tam dal nohy, navíc z podlahy tam trčí jakýsi kloubouk, takže fakt "komfortní" posezení... Ještě by mě zajímalo změřit decibely těch větráků, protože mi to vše přijde dost hlučné, takže hlášení zastávek slyšet prakticky není.

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Už se tu řešilo, že než se dostaví vlastní čerpací stanice, bude se tankovat venku. :wink:

29
29 lis 2012 21:29
Včera jsem viděl , že tankují sorku na benzině hned vedle vozovny :)

Moderátor
6180
11 dub 2010 15:05
Juliánov
Tak hlavně CNG je oproti naftě, či benzínu mnohem bezpečnější palivo.

"fejsbůk" BMHD.cz

9986
15 led 2005 23:41
Plyn může být lehce cítit zvenku a není to až tak velký problém jako třeba u nafty. Rozhodně to nebouchne, nezhoří a ani se člověk nepřiotráví, na to by bylo potřeba trochu víc věcí. Většinou to lehce propouští kolem spojů hadic nebo u vstupního plnícího otvoru, což si časem žádá výměnu. Že by bylo něco cítit vevnitř, s tím jsem se ještě nesetkal.

143
10 lis 2012 09:29
V.S píše:
(...) Co mě ale vadí, je že jen tam cítit plyn, jestli to tam nejde tou ventilací? Jak je to u jiných cng, třeba solárka v Ústí? (...)

V Havířově (především Citelisy CNG 12/18M, ale i pár kusů SORů: CNG 12, BN 12 CNG a B 10.5 CNG) jsem v životě žádný plyn v autobuse necítil. Brněnským SORem jsem se ale zatím neprojel, takže nevím, zda je to vozem nebo mým čichem :) Nikdo jiný si ale nikdy na plyn v autobusech taky nestěžoval; na druhou stranu, v Havířově jezdí autobusy na plyn už drahně let, lidi můžou být prostě zvyklí.

852
16 bře 2013 21:03
Bystrc, Černého
Podle mě jsou daleko lepší ty sedačky v SORech, než v Solarisech nebo Stratosech.

47
25 čer 2013 00:19
Tak sem se taky dnes svezl na 05211 a musím říct, že jsem příjemně překvapen, čekal sem nějakou hrůzu a ty Sorky docela ujdou. Interiér působí takovým pestrým a barevným dojmem všude červená ap., ale to není vůbec na škodu, prostornější než Ciťáky, hodně NP míst bez podest. jízda docela svižná, rozhodně mě nepřišel vůbec línej jak se to o plyňácích říká, motor tichej. Obložení je sice plast, nic tam ale neskřípe a nevrže. Překvapila mě tam motorová věž jako u Solárek. Lidi byli překvapeni co to jede, hlavně duchny čuměli. Pořád si myslím, že čtyřdveřák je zbytečnej a na úkor míst sezení na levé straně, kdyby tu zakázku vyhrál SOR a ne nějakej překupník, tak by zbývajících 56 bylo 3 dveře a to by bylo naprosto v pohodě.
Co mě ale vadí, je že jen tam cítit plyn, jestli to tam nejde tou ventilací? Jak je to u jiných cng, třeba solárka v Ústí? Ovšem největší problém jsou ty sedačky :!: . Doufám, že v těch 88ks bude Kiel ideo jako v solárkách a stratosech. Na pohled vypadají pěkně, ale po dvou zastávkách už člověk neví jak si sednout, bolí zadek i záda. To není jen můj názor, ale většiny lidí co tam jelo. Jinak ale ok. Kdyby 88 cng vyhrál pouze Sor, z nichž by bylo 56 3 dveře a dali se tam kiel sedačky, tak je to ideální bus pro Brno. Hlavně ne další hrůzy od Iveca, těch už je tady dost :!: :!: Snad jich bude jen 6. Kdy mají vyjet?
Sorry za dlouhej příspěvek.

117
26 čer 2014 22:31
Nevyměnili jim kola jako u Solarisů? sarcastic

538
28 črc 2013 14:13
Ale?.....

479
23 pro 2013 20:28
Hrušovany u Brna
Však 7001 je již vyměněna 7642.. :-|

538
28 črc 2013 14:13
Šel jsem kolem zastávky Poliklinika Židenice, směr Dělnický dům a právě tam přijela 7001(kolem 9-10 hodin) na a-78. Všiml jsem si, že se ty druhé dveře nechtěly zavřít, nakonec se zavřely na 3. pokus a odjel. Když zastavil, bylo docela cítit ten plyn. Fotky mám, možná dodám.

2824
01 úno 2006 10:39
Jura: kolik cm máš? já mám 181 a vzadu v pohodě sedím.

297
17 led 2014 17:32
Ten plyn je trochu cítit, ale není to nic hrozného, po chvíli už jsem to ani nevnímal. Jinak taky jsem narazil na to, že někteří lidé nevěděli, jak dveře zvenku otevřit, takže řidič někdy otevřel nakonec všechny :D

Pár fotek:

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

164
11 pro 2012 15:43
Daleko od linek, na kterých jezdí sanitky
Ales94: Já jsem ten plyn cítil v 7006 i vepředu. Některým cestujícím to docela vadilo.

Ale zajímavé je to i s poptávkou, protože jak to přijede na zastávku, tak hodně cestujících neví co mačkat a jen se překvapeně dívají dovnitř :D

176
01 lis 2010 18:43
Brno-Líšeň
A ještě jedno nemilé zjištění. 7001 má někdy problém zavřít jedno křídlo druhých dveří. Zasekne se a cestující musí pomáhat zavírat.

7336
27 úno 2010 07:40
To je dosti nečekané. Já zase v dieselech občas cítím naftu.

176
01 lis 2010 18:43
Brno-Líšeň
S první jízdou první zjištění - úplně vzadu jde občas cítit plyn. Sedačky vzadu jsou trochu jako horolezecký výstup. Ale jinak fajn bus. A ještě takový dotaz. Proč nejedou zastávky na lcd panelech? Všiml jsem si toho i u urbina.

Moderátor
6180
11 dub 2010 15:05
Juliánov
Podle iRISu jezdí 7001, 7003, 7004 a 7006.

"fejsbůk" BMHD.cz

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 856 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 35  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata