Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 29 z 54    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 54  Další
Autor Zpráva

3984
25 led 2006 16:11
všudezdejší
mceza píše:
Zatím jsem tam jel jen jednou v opačném směru a tam jsem opravdu cyklostezku využil. A na základě toho už nikdy více. Chtěl jem odbočit na ulici Lipová a jak jsem zjistil, musel jsem kvůli tomu překonant metr zatravněného pruhu a poté 20 cm obrubník. Už nikdy více. Na to jim kašlu.

Aha a dojet k přechodu u zastávek Lipová, kde je mimo jiné i cyklopřejezd, a tento využít, nešlo?

3984
všudezdejší
Robert píše:
Pánové, zaměňujete zřejmě čísla popisná s orientačními. Hlinky 146 musí být z logiky věci na pravé straně, je to naproti vozovny, vedle ruského konzulátu. Takže popis sedí.

Jo, už je mi to jasný, díky! Takže ten idiot, místo aby pokračoval po cyklostezce ze silnice na chodník, kde má plynulý a luxusní přejezd, tak pokračuje dál po silnici a způsobí střet s trolejbusem a ještě jde dát po čuni šoférovi? To je kus debila!

4738
23 dub 2010 00:41
BRONX
Janatak píše:
A jak jezdíš mezi Lipovou a Antroposem, pokud jedeš na kole?

Zatím jsem tam jel jen jednou v opačném směru a tam jsem opravdu cyklostezku využil. A na základě toho už nikdy více. Chtěl jem odbočit na ulici Lipová a jak jsem zjistil, musel jsem kvůli tomu překonant metr zatravněného pruhu a poté 20 cm obrubník. Už nikdy více. Na to jim kašlu.

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
Jasně, že se prvotní střet s cyklistou stal v místě, kde se cyklopruh ze silnice převádí na samostatné těleso (chodník chcete-li) směrem od Pisárek na Mendlák. Je to ukázkovej ##MLUVÍM SPROSTĚ##, adept na Darvinovu cenu, když se s klidem přetlačuje s trajfem a záměrně se cpe do míst, kde mu hrozí smrt. Mimochodem porušil svou povinnost a přejel tlustou vodící čáru, oddělující onen vyhrazený pruh od silnice a nuceně usměrňující provoz v onom pruhu směrem mimo silnici, čímž porušil zákon o provozu. A ještě je tak drzej, že dá přes hubu řidiči. Mě by možná dal, ale pak by si to kolo odnesl v batohu.

7334
27 úno 2010 07:40
Pánové, zaměňujete zřejmě čísla popisná s orientačními. Hlinky 146 musí být z logiky věci na pravé straně, je to naproti vozovny, vedle ruského konzulátu. Takže popis sedí.

3984
všudezdejší
mceza píše:
Vzhledem k tomu, jak někteří cyklisté jezdí bych se tomu ani nedivil... Na této ulici cyklostezku zásadně nepoužívám, protože její použití by mi zkomplikovalo další jízdu.

A jak jezdíš mezi Lipovou a Antroposem, pokud jedeš na kole?

3984
všudezdejší
J*M* píše:
Určitě to bylo jinak, Hlinky 146 jsou severněji než trolejbusová zastávka naproti hlavnímu vchodu na Veletrhy (ta je u domů Hlinky 56-58), takže cyklista i trolejbus jel k městu. A tam je cyklostezka debilně po chodníku za kolmým parkovacím stáním, nepletu-li se

Pokud to bylo ve směru do města, tj. k Mendláku, tak tam cyklista sjel do silnice maximálně z chodníku, protože v těchto místech ve směru k Mendláku žádná cyklostezka nevede! Cyklostezka vedoucí od Antroposu končí hned za zastávkou Lipová, označeno dopravním značením. A v opačném směru cyklopruh končí před křižovatkou s Křižkovského ulicí. Čili mezi zastávkami Výstaviště, hl. vstup a Lipová nevede ani metr cyklostezky.

Zabanovaný
3619
26 srp 2007 15:26
Brno
Janatak píše:
...jestli ono to nebylo trochu jinak...

Určitě to bylo jinak, Hlinky 146 jsou severněji než trolejbusová zastávka naproti hlavnímu vchodu na Veletrhy (ta je u domů Hlinky 56-58), takže cyklista i trolejbus jel k městu. A tam je cyklostezka debilně po chodníku za kolmým parkovacím stáním, nepletu-li se

4738
BRONX
Vzhledem k tomu, jak někteří cyklisté jezdí bych se tomu ani nedivil... Na této ulici cyklostezku zásadně nepoužívám, protože její použití by mi zkomplikovalo další jízdu.

3984
všudezdejší
Trošku mi není jasný, v kterejch místech to je, Hlinky 146, to je zastávka naproti hlavnímu vchodu na Veletrhy, ale ten směr mi příjde obráceně, pokud cyklista vyjel z cyklopruhu (ve směru jízdy od Mendláku). V každým případě, pokud trolejbus jel skutečně souběžně, tak cyklista musel být magor, aby mu vybočil přímo do dveří...jestli ono to nebylo trochu jinak...

Moderátor
7587
Brno
Musím k tomu něco psát?

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

1161
06 kvě 2007 13:02
ČR
Ona je hrozná móda objíždět vozidla jízdou po chodníku, a nejlépe přes zastávku plnou lidí. Jen se těším, až jednou budu na zastávce stát já a nějaký takový idiot pojede - asi budu mít hroznou potřebu popojít o metr dopředu, protože se mi tam něco zalíbí. A běda jak se mě jen dotkne - volám PČR a řeším to jako dopravní nehodu se vším všudy, ať se v tom dotyčný pěkně vymáchá. Ne z pomstychtivosti, ale z principu - na kole jezdím hodně, ale jen v místech, kde mohu a za dodržování Zákona o provozu na pozemních komunikacích. Nevidím důvod, proč by to nemohl dělat každý.

Zabanovaný
3619
26 srp 2007 15:26
Brno
A přejede mě na chodníku "splašenej picyklista" sarcastic

Administrátor
2499
28 lis 2007 23:00
Brno
4) půjdu pěšky.

Moderátor
7587
Brno
3) je správně 8-) :mrgreen:

3984
všudezdejší
Pánové a případné dámy situace: stojím si tak na červenou asi třetí čtvrtej v řadě v autě na Moravském náměstí, ulice Kounicova x Koliště a stojím v levém odbočovacím pruhu směr na Koliště a dál kolem Bílého domu na Údolní. V pravém - přímém pruhu už čekal jeden kolista pro jízdu v přímo. Cca dvě vteřiny před oranžovou a potom zelenou mě zleva - v protisměru - předjede cyklista až kupředu k semaforu - prvního v řadě předjel už na zelenej signál, řidič se už pomalu rozjížděl, a tento cyklista šup myšku přes něj a přes najíždějící si protisměr do přímého pruhu a dál po Kounicové. V podstatě všechny dotčené směry ho řácky protroubili, nicméně pointa je taková, že část brněnských cyklistů jsou kreténi, kteří si neváží zdraví a holt hřeší na to, že je nikdo nesestřelil, což při tomto stylu jízdy je zázrak.

Nicméně anketka, co byste udělali, vidět to...?
1) nasere vás to, pač jako cyklista takovýhle prasárny neděláte,
2) přítelkyně, kterou vezete v autě se zeptáte, jestli už viděla takovýho kreténa,
3) vezmete si z něj příklad a podobně s autem/kolem/koloběžkou/na bruslích předjedete frontu a pokračujete požadovaným směrem...

3345
13 lis 2004 11:58
Já nic neřeším, pročti si to ještě jednou...

3748
08 čer 2005 23:12
mh píše:
Tam, kde už stojí jiná auta. Pak zastavím někde poblíž u chodníku, tak abych nikoho neomezil, zapnu výstražky a jdu vykládat.
Já to pořád nechápu. Pokud tam není zastavení zakázáno, tak co řešíš?
A pokud je, tak sám říkáš, že tam nezastavuješ.

3345
b1 píše:
Já zapomněl na novelizaci zákona o provozu na pozemních komunikacích, kterou bylo ustaveno, že při vykládání nákladu nad 30 kg je možno zastavit i na zákazu zastavení :pray:

Psal jsem bez porušování zákazu :idea:

b1 píše:
Bavím se o místech, kde to nejde pro mě (nikoliv zákazem). Nerozumím. Uveď příklad. Pokud tam není zakázáno zastavení, tak proč by to pro tebe nemělo jít tam zastavit?

Tam, kde už stojí jiná auta. Pak zastavím někde poblíž u chodníku, tak abych nikoho neomezil, zapnu výstražky a jdu vykládat. Porušování zákonů tady nijak nehájím. Možná jsem to lehce vytrhnul z kontextu, nevím, každopádně jsem reagoval jen na používání výstražných světel. Mimochodem zrovna na té Kotlářské je docela fajn, když z dálky vidím, že tam stojí překážka a počítám s ní.

Sorry za OT

9986
15 led 2005 23:41
Nj, člověk se pořád učí :-)

b1
Tak pokud někdo potřebuje vyložit nějakej těžkej náklad, se kterým se blbě manipuluje, tak ať si zastaví klidně u vchodu. Ale rozumně, ne, že na to budou doplácet ostatní. To bych zase až tak nedramatizoval. Ovšem pokud mi zastaví prakticky v křižovatce pošta (ano, na výstražkách) a nese jen dopis, tak je fakt něco blbě :)

4738
BRONX
ZÁKON O PROVOZU NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH § 27 píše:

(1) Řidič nesmí zastavit a stát

o) na vyhrazeném parkovišti, nejde-li o vozidlo, pro které je parkovištì vyhrazeno; to neplatí, jde-li o zastavení a stání, které nepřekročí dobu tčí minut a které neohrozí ani neomezí ostatní účastníky provozu na pozemních komunikacích, popřípadì neomezí řidiče vozidel, pro něž je parkovištì vyhrazeno

:wink:

3748
08 čer 2005 23:12
mh píše:
Neprotiřečím. Pokud vykládám z auta 30kg náklad, tak je mi 200m vzdálený parkoviště k ničemu. Navíc jde pouze o dobu nutnou k vyložení onoho nákladu. A především - má reakce byla na to používání výstražných světel...

Já zapomněl na novelizaci zákona o provozu na pozemních komunikacích, kterou bylo ustaveno, že při vykládání nákladu nad 30 kg je možno zastavit i na zákazu zastavení :pray:

mh píše:
Bavím se o místech, kde to nejde pro mě (nikoliv zákazem).
Nerozumím. Uveď příklad. Pokud tam není zakázáno zastavení, tak proč by to pro tebe nemělo jít tam zastavit?

3345
Mauricio píše:
Nj, to rádi dělaj řidiči dodávek... Zastavit 20m za křižovatkou a celou ji zablokovat, jen aby nemuseli zastavit na vedlejším parkovišti, přejít cestu a ujít o 10m navíc. To je teda (když už se jim to nechce tahat) problém zastavit třeba na chodníku, na krajnici nebo v nějakém vjezdu? Ačkoliv ono je to teda samozřejmě taky o tom, že se dneska nějak vytrácí žlutá čára s nápisem ZAS.

Můj případ to naštěstí není. Každopádně rozumný člověk si najde (v rámci možností) rozumné místo.

9986
15 led 2005 23:41
Aha :-) Dík, to sem až dosud netušil.

1546
06 lis 2009 10:30
Na vyhrazeném parkoviště lze podle zákona stát až tři minuty, pokud tím není omezen provoz nebo ten, komu je místo rezervováno.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1349 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 54  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata