Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 95 z 138    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98 ... 138  Další
Autor Zpráva

1203
12 lis 2007 00:57
Brno - Židenice
Je to aj v Android aplikácii, túto funkciu som použil prvýkrát od implementovania :-) Slúži to na výnimočné situáce, ostane to tam do večera.

2965
04 pro 2008 10:07
tam, kde mám postýlku...
otevřu iRIS a mrkne na mě tato hláška a za ni z mé strany 3x :applause:
Příloha:
zprava_iRISu.jpg

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

3346
13 lis 2004 11:58
Tam je to určitě o něco jednodušší, ale i přesto to moc průchozí nebude..

800
15 srp 2012 14:28
Yakuzza: Ne, však jsem psal že je to sci-fi a celý ten příspěvek nebyl myšlen vážně. Jen mě zajímalo, jestli by to šlo po legislativní stránce.

Jinak kamery na čelech řidičů, why not? Na záchody by se umístila rušička a navíc by mohlo vzniknout nějaké oddělení, které by sledovalo prozákaznický přístup řidičů a trestalo případné excesy sarcastic

manil, mceza: Aspoň bysme ulehčili práci Svobodným s rušením institucí, ještě by to chtělo zaměřit se na všechno, co má v názvu drážní e_smile

mh: Dobře, tak to máme kamery v sáloně, tak ty nein, ale co kamera snímající prostor před vozem? Tam už není zájem sledovat osoby, ale provoz. S tou už by neměl být problém ne?

Fafner: Tak to nebudou jen šotouši že? V parních letních dnech v naších neklimatizovaných vozech se vyskytuje velké množství slečen a kamera má tak akorát příjemný úhel na pozorování přírodních úkazů :lol:

515
30 zář 2011 07:06
Brno u linek 3, 11, 12, 81, 92, 93, 99
Na druhou stranu kdyby to bylo jen pár vozů, tak už by to bylo jen zajímavé a nic jiného.

Na třetí stranu kdyby byly ty kamery dobře umístěné a vozy se úmyslně vypravovaly na linky v jiných částech Brna, dalo by se to použít se aktuální "předpověď počasí" sarcastic

738
27 bře 2010 10:37
Brno Bohunice - 6, 8, 10, 50, E50, 60, 61, 69, 82, N90, N91 a N96
Kdyby byly takhle vybaveny cca. tři vozy, tak by to mohlo být zajímavé (i pro veřejnost), ale na všechny, to už je úplně mimo mísu...

RT6N26 --> colt274

3342
21 led 2011 14:19
Hlavně vytvářet systém, který bude extrémně komplikovaný, extrémně náročný na data (nechci podceňovat mobilní síť v Brně, ale obávám se, že 500 live video streamů by s ní docela zamávalo), extrémně náročný na legislativní prosazení a udržení, bude vyžadovat nemalé náklady na vytvoření i provoz a jeho jediný rozumný účel bude, aby nad ním pár šotoušů mohlo slintat (či dělat něco jiného) není úplně rozumný nápad.

3346
Alanis píše:
mh: No auta ne, ale chodci, cyklisti, dokonce i ti řidiči aut, ti už by si stěžovat mohli ne?

Myslím, že nemohli, neb tam není umyslem sledovat přímo ty osoby (bez přiblížení to stejně nejde), ale provoz. Kdežto ve voze jsou osoby už dobře identifikovatelné. Ostatně bez kvalitního a detailního obrazu by to postrádalo smysl.

4738
23 dub 2010 00:41
BRONX
Podle mě by celý ten úřad bouchnul, kdyby jim tam přišla taková žádost :D

11624
07 bře 2005 23:57
Brno
To by vás ÚOOÚ sesmažil. :D

1363
06 zář 2010 15:29
Brno - Masarykova čtvrť
To jako vážně? A co tu kameru přidělat rovnou řidičům na čelo?

800
Eda: Tak někdy není do čeho píchnout, není chuť nikam jít, tak si člověk vezme brambůrky a může si pustit nějaký trailer od rendy, nebo se kouknout na livestream z t-25, no nezní to nádherně? sarcastic

mh: No auta ne, ale chodci, cyklisti, dokonce i ti řidiči aut, ti už by si stěžovat mohli ne?

3346
Alanis píše:
..na druhou stranu není problém si přehrát např. záznam z kamer sledujících hustotu provozu. Tak co si myslíte?

A v tom je ten zakopanej pes, auta si na ochranu soukromí stěžovat nebudou..

Administrátor
6672
26 říj 2005 00:04
Brno-Bohunice
A k čemu by ten online přenos kamer komu byl? :-)

1344
17 črc 2010 21:41
Krno
Možná kdyby se automaticky rozmazávaly obličeje a SPZ tak ano, jinak pochybuju.

800
A teď jedno obrovské sci-fi.

Mě by se líbilo, kdyby každé vozidlo MHD mělo kameru snímající prostor před vozem (min. tuhle, více kamerám se pochopitelně nebráním) a v reálném čase bych si mohl pustit záběr z téhle kamery.

A úplně nejvíc by bylo, kdyby se pouštěl online i záběr z kamer uvnitř vozidla, to by se pak mohli pořádat šotoušské hlídky, které by v reálném čase bránily vozidla před nájezdy vandalů. Teď si říkám, že by nebylo úplně od věci každou kameru vybavit ještě lafetou a nějakým dálkově ovládaným kulometem, aby byl pořádek sjednán okamžitě sarcastic

Co Zolexi, kdy se dočkáme téhle feature? :lol:

Teď vážně, kdyby vozidla byla skutečně vybavena kamerovým systémem a šlo by záznam z těchto kamer vysílat online, mohl by DPMB takový přenos zveřejnit? Na jednu stranu vím, že kolem kamer ve vozidlech je furt velký humbuk a motá se tam do toho ÚOOÚ, na druhou stranu není problém si přehrát např. záznam z kamer sledujících hustotu provozu. Tak co si myslíte?

4738
23 dub 2010 00:41
BRONX
Já jsem logování měl chvíli zaplé. Běželo týden. Databáze narostla na tolik, že se to muselo vypnout. Za měsíc bych totiž narazil na limit hostingu. Existují efektivnější způsoby logování než jsem použil, ale jsou důležitější funkce na implementaci.

3342
21 led 2011 14:19
Ad statistiky:
Zolex: Budeš se divit, ale to by se mi třeba docela líbilo.

Tam je spíš horší, jak je ukládat - i ukládání co deset minut (což je asi nejdelší čas takový, aby to dávalo smysl) naroste databáze za rok i na pár GB, a to se pak celkem prodraží hosting...

Moderátor
6181
11 dub 2010 15:05
Juliánov
Předpokládám, že zapisování do vypravenosti a aktualizování řazení souprav v evidenci časem bude, protože by to mohlo mít nezanedbatelný přínos.

Nic proti, ale zbytek mi připadá jako blbosti, protože by s tím určitě byla spousta práce (nejsem programátor) a reálný přínos by byl nula nic, protože reálný cestující takové informace nepotřebuje, a ani ho nezajímají. Maximálně by se nad tím ukájelo pár šotoušů. :mrgreen:

Zpoždění je dobré u vlaku, ale u MHD s intervalem 5 - 10 minut je to zbytečná informace. Výměny poznáš i bez jakékoli další informace, a ve služebních jízdách a zálohách, popřípadě statistikách bych se moc nevrtal, bo můžeme být rádi, že je DP data ochoten oficiálně poskytnout.

"fejsbůk" BMHD.cz

1203
12 lis 2007 00:57
Brno - Židenice
- automatické zaznamenávání dat do vypravenosti včetně výměn vozů, služebních kurzů, záloh atd...
Plánuje sa.

- zaznamenávání statistik
Uff. Nechcel by si aj info o tom že koľkokrát boli otvorené dvere, koľko mikrogramov uhlíkovej desky na zberači bolo spotrebovaných, priremernú teplotu motorov, alebo presnú spotrebu nafty? biggrin Ako zaznamenať sa to dá, ale koľko % používateľov to bude využívať? Je treba brať do úvahy aj prehladnosť, menej je niekedy viac.

- údaje o čase vzhledem k jízdnímu řádu
Implementované, ale vypnuté. DPMB nezdiela ten názor, že by meškanie vozidiel bolo pozitívnym prínosom pre cestujúcich.

- doplnit i regionálky. Už to tu jednou bylo, někdy cca rok zpět, ale jen nakrátko :)
Z mojej strany žiadny problém, ale nie sú dáta (treba to realizovať s Kordisom, nie DPMB, zatiaľ sa to nedá. Ale nikdy nehovor nikdy :)

Hneď ako budem mať viač času (posledný mesiac nemám žiaden a hodili by sa mi 30hodinové dni), tak sa niečo pokúsim implementovať (a opraviť chyby kroré sa už pekne hromadia)

1291
19 lis 2010 14:53
Cocktown
Se vším souhlasímm, hlavně s tímto: "údaje o čase vzhledem k jízdnímu řádu..."

1404
02 črc 2011 14:08
Nedávno jsem tady navrhl, že by se iRIS mohl vymáknout informacemi, o jaký typ kurzu se jedná (celodenní, trhačka atd..).
Některým z vás se můj nápad líbil. Dál jsem přemýšlel, co by mohlo tuto aplikaci ještě dál vylepšit. Takže bych navrhl další věci, které by do budoucna mohla aplikace umět.
- automatické zaznamenávání dat do vypravenosti včetně výměn vozů, služebních kurzů, záloh atd...
- zaznamenávání statistik, tj. když si vyhledám konkrétní vůz, tak aby byla zaznamenána jeho detailní statistika, např. 2.4.2014 byl vůz 1722 na kurzu 00804 od 6:36 do 19:55, 3.4 na 00122 od 4:58 do 6:01 (vyměněn vozem 1713) atd... a taky by aplikace mohla i zaznamenávat dle údajů z mapy, kolik daný vůz v daný den na dané lince najel km a do detailu procentuelně do statistik zaznamenat jeho výskyt na určitých linkách(např. 7664 42:0%, 50:0,41%(=jen za večerní přejezd 06901 na 50ku), 59:15,12% atd.. .
- údaje o čase vzhledem k jízdnímu řádu (zobrazovat, jestli je vůz zpožděn a případně o kolik minut či jestli jede ve správném čase atd...)
- doplnit i regionálky. Už to tu jednou bylo, někdy cca rok zpět, ale jen nakrátko :)
P.S: Mně by se tato vylepšení moc líbila. Ale pokud se vám něco z toho zdá jako blbost, nevšímejte si toho:)

1291
Cocktown
Moc díky za rady, už je budu využívat a omlouvám se za nevrlost.

3099
29 srp 2009 19:30
Možná by tedy bylo dobré začít využívat funkci vyhledávání v pravém horním rohu.
A ještě jedna drobnost poslední příspěvek se necituje, když odpovídáš, je logické, že reaguješ na zatím poslední příspěvek. Zbytečně to pak natahuje stránku.

1291
Cocktown
stuřík píše:
RIS z ex7208 byl vytažen a je nadále využíván v autobusovém trenažéru ve Slatině. Již se to tu několikrát řešilo...

Dobře díky za odpověď, ale vem v potaz, že i když jsem se na tyto stránky zaregistroval v roce 2010 tak celou tu dobu jsem se nepřihlásil. Přihlásil jsem se až v +/- listopadu. A jestli si myslíš, že si budu číst xktero zpráv které zde učitelé napsali tak to se tedy mýlíš.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3447 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98 ... 138  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata