Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 31 z 82    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 82  Další
Autor Zpráva

3346
13 lis 2004 11:58
Jenda píše:
Nejde u všech vozidel nastavit hlasitost na stejnou hodnotu?

To bohužel nejde, každý vůz se totiž chová jinak. Např. takové T3R.EV. Tam je problém to nastavit tak, aby to šlo za jízdy aspoň trochu slyšet a přitom cestující ve vleku neohluchli.

888
21 led 2006 12:26
Nejhlasitější projev jsem nedávno zažil ve voze 2381. Popravdě řečeno, bylo hlášení až nepříjemně hlasité.

616
13 srp 2010 13:44
Karlos píše:
Všichni? Kdo v rozjezdu poslouchá hlášení? :D někdy ani přes ten hluk nejde slyšet :-)

Někdy nejde slyšet, i když je ve vozidle poměrně ticho. Problém brněnského hlášení není ani tak kvalita nahrávky a neprofesionalita, jak tu bylo nedávno vzpomínáno, ale hlavně to, že je v mnoha vozidlech velmi slabě slyšet. Nejde u všech vozidel nastavit hlasitost na stejnou hodnotu? Protože ani vozidla stejného typu nemají hlášení se stejnou hlasitostí... Například ve většině 21 Tr je hlášení velmi slabé.

2994
09 zář 2009 20:14
Všichni? Kdo v rozjezdu poslouchá hlášení? :D někdy ani přes ten hluk nejde slyšet :-)

140
11 pro 2011 18:53
Rozjezdy si včera vesele hlásily zastávky dětská nemocnice a nám. 28. října, přesto už vedla trasa přes Cejl. Zmatení z toho byli úplně všichni...

6350
11 říj 2005 14:03
Brno - Kohoutovice
ds píše:
nastavení panelů na výlukové lince 46/x5 by potřebovalo doladit. Při jízdě z Lesné ukazuje 46 Lesnická => x11 Janáčkovo divadlo :shock:

Pokud vím, x5 původně měla být x11, takže odtud to asi vzniklo...

616
13 srp 2010 13:44
ds píše:
I tak je to převlíkání dost nešťastné řešení, až po Provazníkovu není zezadu / zboku vůbec poznat, že tento bus má vlastně jet až do města, vevnitř panel na LEsné ukazuje 46=> Janáčkovo divadlo, prostě být to jedna linka, bylo by to asi pro cestující přehlednější.
Toto já tvrdím pořád. Ať žije informační systém 21. století :-D Nejlepší je stejně trolejbus jedoucí několik zastávek bez čísla linky s nápisem ANTHROPOS jak vrata a uvnitř 26>Prázdná :-D toto je u mě zatím TOP v informovanosti biggrin
Pro zájemce o tento spoj: pracovní dny, odjezd 18:14 z Mendláku - linka 26 směr Kameňák...

3222
14 čer 2004 18:56
blekfild
nastavení panelů na výlukové lince 46/x5 by potřebovalo doladit. Při jízdě z Lesné ukazuje 46 Lesnická => x11 Janáčkovo divadlo :shock:

I tak je to převlíkání dost nešťastné řešení, až po Provazníkovu není zezadu / zboku vůbec poznat, že tento bus má vlastně jet až do města, vevnitř panel na LEsné ukazuje 46=> Janáčkovo divadlo, prostě být to jedna linka, bylo by to asi pro cestující přehlednější.

205
03 bře 2013 15:12
Aha, tak to pardon, asi jsem si to s něčím spletl. :oops: Ale u d-1 se to změnilo určitě.

852
16 bře 2013 21:03
Bystrc, Černého
U 54 ne, tam je to pořád takto:
https://lh6.googleusercontent.com/-_iuA ... 0c6489.jpg
https://lh6.googleusercontent.com/-6mdr ... 345561.jpg

205
03 bře 2013 15:12
MartinV píše:
Na a-35/38/39 byl změněn název na předním BUSE:
z MASARYKOVA ČT. na MASARYKOVA ČTVRŤ.
Což je přesně opačný postup, než byl u d-12

To stejné se změnilo např. na d-1 směr BYSTRC EČEROVA. Respektive "zmenšil" se font. Možná i u dalších linek (třeba a-43, 54, ...). Myslím, že se to změnilo tam, kde je na prvním řádku městská část a na druhém řádku název konečné zastávky.

6990
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Na a-35/38/39 byl změněn název na předním BUSE:
z MASARYKOVA ČT. na MASARYKOVA ČTVRŤ.
Což je přesně opačný postup, než byl u d-12

2965
04 pro 2008 10:07
tam, kde mám postýlku...
Tak to spíš ukazuje na to, že šofc byl pěknej manatlák...
Co si pamatuju (cca 20 let zpátky) jednoho na a-63, co se neuměl nahlásit správně na dispečink. Místo kurzovky se pořád hlásil eviďákem. ](*,)

3346
13 lis 2004 11:58
Na tohle jsou dost náchylné některé T6. (Ale projevuje se to méně dramaticky, než líčil J*M*) :)

11624
07 bře 2005 23:57
Brno
J*M* píše:
Nevím, zda jsem spal, nebo snil, nebo jsem opravdu dobře slyšel. Jel jsem soupravou T3R z České na SO a až na Jugoslávské se ozvalo hlášení "Vojenská nemocnice, Vojenská nemocnice, další stanice Vojenská nemocnice". Po rozjezdu "Další stanice Vojenská nemocnice". Na zastávce Vojenská nemocnice hlášení "Vojenská nemocnice, Vojenská nemocnice, další stanice Vojenská nemocnice", po odjezdu Další stanice Kuldova, přístup k nádraží ČD Židenice. Na Kuldové se ozvalo hlášení "Stará osada, Stará osada, příští stanice Stará osada", po rozjezdu "Příští stanice Stará osada, konečná stanice". Doteď nevím, zda věřit vlastním uším, je možné, že můj popis není úplně doslova, ale v tomto duchu. Nějaká porucha, nebo důsledek nahrání již výlukové trasy? Zaslechl už někdo něco podobného?

Manipulace je teoreticky možná, ale zrovna v tomto úseku, kde je prakticky nemožné se podjet, by to postrádalo smysl. Občas ale na některých tramvajích zazlobí hlášení zastávek tímto způsobem, když řidič stiskne uvolnění nebo otevření krátce ve chvíli, kdy už chytají čelisťové brzdy, ale souprava ještě není komplet zabržděná. Na displeji PP jsou i při tom zastávky tak, jak mají být.

6990
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Ještě by se mohly testovat, jak navrhoval Peno, ty průběžné zastávky (významější přestupní uzly).

6350
11 říj 2005 14:03
Brno - Kohoutovice
hlavoudozdi hlavoudozdi

2578
05 úno 2007 18:12
Malečkův rajón
stuřík píše:

Tak dobře :wink:

Můj nový web o severním okolí Brna

3099
29 srp 2009 19:30
Miropiro: Fakt ne?
viewtopic.php?p=183426#p183426

2578
Malečkův rajón
No dobře no, pořád jsme si ale neodpověděli na otázku, zda je to novinka, která se postupně zavádí (například dnes v šalinách jsem si toho nevšiml) nebo je to jen test...

9987
15 led 2005 23:41
Nj, miropiro.

3771
08 čer 2005 23:12
miropiro: Ale to už tady dobrou čvrthodinku probíráme, Plho

3099
29 srp 2009 19:30
Miropiro: Možná by stačilo zalistovat o několik příspěvků zpět surprised.

2578
Malečkův rajón
To je nějaká novinka nebo spíš chyba? Včera jsem jel večer trolejbusem linky 25 / 26 z Pionýrské na Merhautovu a odtama a-57 na Haškovu. V obou případech se v momentě, kdy se autobus rozjel, zobrazilo na panelu zleva: číslo linky, zóna a čas. Potom tahle kombinace přeblikávala, chvíli číslo linky a zastávka plus čas, chvíli zase ta první varianta...

Každopádně pokud by se místo symbolu vozidla zobrazilo číslo linky, bylo by to fajn.

Zabanovaný
3619
26 srp 2007 15:26
Brno
Manipulaci řidičem nemohu potvrdit, odposlechnuto ve vlečňáku

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2038 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 82  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata