Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 13 z 81    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 81  Další
Autor Zpráva
2824
01 úno 2006 10:39
Yakuzza ma castecne pravdu, oni cestujici opravdu neresi nic, nic nikde nectou, nic neresi a taky je nic nezajima, nerozeznavaji vozy a casto ani nepoznaji jestli jedou v tramvaji nebo v autobuse, kdyz maji vystupovat a neotevrou se hned dvere tak zbesile mackaji vse co je kolem, je jedno zda je to sroubek, pozicni svetlo nebo blinkr, nebo zda je to tlacitko na dvere nebo na neco jineho, nebo za aby to zmackl musi promacknout sklicko, ani toto mu neprijde divne. Nastupuji do prvniho vozu co prijede a obcas ani nevi kam to jede, vsechny autobusy maji na celnim skle mega tablo a presto se ptaji kam to jede. Kdyz jsem se ptal jednoho cestujiciho proc to macka, kdyz tam ma napsane na co to slouzi a na dvere to neni, tak mi bylo receno, ze je platici zakaznik a nemusi nic nikde cist, ze ho to ani nezajima co tam je. Ja videl i pana, ktery po nastupu do vozu druhymi dvermi se naklonil k oznacovaci a rekl do nej, 1x Stara Osada a myslel si, ze mu vyjede listek. Casto si take radeji koupi drhy listek u ridice, protoze nevi, jak funguje automat na listky, takze je to hodne tezke... bohuzel za to muze i DP, protoze nema unifikaci ani toho blbeho ovladani dveri.

800
15 srp 2012 14:28
Fafner: Já mám zkušenosti s cestujícími taky dobré, takže když vidím někoho, jak nad něčím tápe, tak rád porádím.

Bohužel celá mnou popisovaná situace mi přišla natolik absurdní a natolik komická, že jsem se nezmohl na nic víc, než jen na pubertální smích...

Myslím, že to byl zrovna jeden z těch případů, kdy je mlčeti zlato. Nic inteligentnějšího než to co zde např. uvedl Mceza, bych v dané situaci ze sebe stejně nedostal :lol:

7336
27 úno 2010 07:40
Jo, vám se asi ještě nestalo, že vám inteligentní cestující v Arwayi vypustil vzduch ze zadních dveří v domnění, že dává znamení o výstupu. Stejně tak vám asi nevypustil vzduch z Crosswaye LE, protože akutně potřeboval venku něco stisknout, když jsem stál jako třetí v pořadí v zastávce Zvonařka a otvírat jsem v tu chvíli opravdu nehodlal. A že je na to vypuštění zvenku potřeba pořádně zabrat...

1363
06 zář 2010 15:29
Brno - Masarykova čtvrť
Musim se tady v tomhle cestujicich zastat. Vetsina lidi proste nerozlisuje mezi vozy s poptavkou a bez. Letaky a samolepky na sklech jsou sice fajn, ale bezny cestujici ma v hlave starosti z prace/zkousku ve skole/nevernou manzelku/nemocnou kocku/..., ne hledat, co je kde napsane k ovladani dveri, takze bych jim fakt nemel za zle, ze to v tech sedmi a devitikilech mackaji. Pustit hlaseni podle me smysl zadny nema.

Resenim by mohla byt nedostupnost tlacitek podobne jako ve 14Tr. Tam lidi zjevne chapou, ze to neslouzi k otevirani dveri a nemackaji to tak zbesile jako v autobusech.

2485
19 dub 2009 12:06
Brno
Chystám se k výstupu, stoupnu si na první schod dveří protože spěchám, za mnou baba s chlapem ve středních letech a rejpavě pronesou "...hrne se ke dveřím a nic nezmáčkne..." Načež jsem oznámil "není potřeba nic mačkat, dveře otevírá řidič". Reakci jsem psal minule a osobně ti děkuji za další důvod proč na takové lidi z vysoka S*ÁT! Navíc je to psané už i na letácích ve vozech DPMB, co který čudl znamená a kde mačkat a kde ne.

Moje fotogalerie s dopravní tématikou.

4738
23 dub 2010 00:41
BRONX
Ono jde často i o to, jakým stylem se to podá.

Pokud to oznámíš stylem "ty jsi ale tupá kráva, když mačkáš trojúhelníček. I malý dítě přece ví, že ten k tomu není", tak asi dotyčná moc nepoděkuje...

3342
21 led 2011 14:19
Fair enough :) Osobně sice pro tento postoj nejsem, ale chápu. Bude to asi tím, že mám opačnou zkušenost, lidi spíš vděčně poděkují.

2485
19 dub 2009 12:06
Brno
Fafnere, jako chytrý cestující a ještě k tomu pracovník DP v munduru (cestující již po šichtě domů) jsem jednou takto poradil, že není potřeba nic mačkat pro otevření dveří. Byl jsem byl označen za chytrolína... ať si hledím svého.... Od té doby, i kdyby někdo pro otevření dveří mačkal knoflíky u košile, kašlu na to a neřeším!

Moje fotogalerie s dopravní tématikou.

3342
21 led 2011 14:19
Zapomněl jsi dodat, že jako ten chytrý cestující jsi jí samozřejmě vysvětlil, v čem je problém. Nebo snad ne?

800
Tak to co jsem viděl před chvilkou v a-67, s tím se musím podělit.

Na maliňáku chtěla jedna bába vystoupit, tak se před příjezdem do zastávky zvedla, došla k prostředním dveřím a co nezačala mačkat? Začala mačkat svítící trojúhelník na označovači, dokud bus nezastavil. No ale co to? Bus stojí a dveře jsou zavřené? Co takhle... začít mačkat ten trojúhelník zběsileji sarcastic

Když si uvědomila, že se nic neděje, ikdyž vložila do toho trojúhelníčku už tolik energie, tak se rozhodla odejít k zadním dveřím a celý proces opakovat... Samozřejmě, že se celý incident neobešel bez peprné poznámky na adresu DPMB, ale tu tady radši ani nebudu formulovat.

Naštěstí šaliny před námi už odstanicovali a my se tak konečně dostali do zastávky, kde jí v B951 otevřel dveře řidič :lol:

Na závěr takové malé povzdychnutí. Jel jsem ze zvonařky na říjňák a před každou zastávkou nějaký dobrák zmáčknul stopku... Upřímně lituji všechny, kdo jezdí s něčím bez poptávky a je nucen poslouchat furt dokola to debilní pípání...

1900
01 srp 2006 14:13
Bezkov
Alanis píše:
Ze Znojma by mohl klidně dojet i na cvaklej toaleťák, psoťáci skvěle ignorují jakoukoliv kontrolu jízdenek, byť i vizuální.

Záleží který šofér a které cestující. Ono na těch regionálních linkách je hodně tzv. pravidelných cestujících, kteří určitým spojem dojíždí do práce nebo do školy. A takový stálý šofér ty ksichty už zná (i když ne jménem) a ví zhruba, kdo je jaký člověk.

1577
11 lis 2008 15:56
Hodonín, zóna 900 IDS JMK
No, taky jak který. Není to tak dávno, co jsem viděl na znojemské MHD řidiče Psoty kontrolovat tak důsledně, že od nádraží odjel s dvouminutovým zpožděním. Jeden nespokojený cestující, který zjevně hodně spěchal, mu vyhrožoval stížností :-)

Ares: To nejlepší z Irisbusu ;-)

800
Ze Znojma by mohl klidně dojet i na cvaklej toaleťák, psoťáci skvěle ignorují jakoukoliv kontrolu jízdenek, byť i vizuální.

7336
27 úno 2010 07:40
Včera v Pohořelicích na 164/152.

Přišel Dino Horváth ( :roll: ), velmi slušně a tiše pozdravil, ukázal šalinkartu. Požádal jsem jej, aby mi ji ukázal i z druhé strany. Po chvilce pochopil a zblednul. Nicméně ukázal. Krásná jednorázová jízdenka ČD se tam na mne zubila. Omluvil se, že zapomněl, že mu kupon propadl, že právě přijel ze Znojma, že má jízdenku. Lovil, lovil a doufal, že ji nebudu chtít vidět. Marně. Nalezl jedu šestizónovku, dokonce ze včerejška, nicméně cvaknutou v Moravském Krumlově v 13:10. Takže zase nic. Tak hledal dál a dál a stále doufal, že se smiluji. Když pochopil, že nesmiluji, oznámil mi pohřebním hlasem, že tedy půjde pěšky, za což jsem ho pochválil. A šel.

609
24 čer 2005 20:56
mceza píše:
Není to náhodou moravská verze Goa'uldštiny? :D Tam si také vystačí se dvěma slovy :D

Trochu to tak znělo, dokonce i se správným přízvukem :-)

4738
BRONX
Yakuzza píše:
Asi třeba sem. Narazil jsem na internetech na záznam telefonátu jednoho cestujícího v trolejbuse :)

Luxus. Není to náhodou moravská verze Goauldštiny? :D Tam si také vystačí se dvěma slovy :D

Moderátor
6180
11 dub 2010 15:05
Juliánov
Alanis píše:
Nechcete založit nové téma? Něco ve smyslu: "Jak vyhnat cestující z MHD", myslím, že někteří uživatelé by se v tomhle vlákně našli sarcastic

Třeba mauricio by zaznamenal určitě veliký úspěch.

Spíš něco jako "Chování cestujících". :-)

"fejsbůk" BMHD.cz

1363
06 zář 2010 15:29
Brno - Masarykova čtvrť
Asi třeba sem. Narazil jsem na internetech na záznam telefonátu jednoho cestujícího v trolejbuse :)

800
Nechcete založit nové téma? Něco ve smyslu: "Jak vyhnat cestující z MHD", myslím, že někteří uživatelé by se v tomhle vlákně našli sarcastic

Třeba mauricio by zaznamenal určitě veliký úspěch.

4738
BRONX
Tin píše:
Těžší cestují by měli mít příplatek za jízdu do kopce. Naopak při jízdě z kopce by dostali slevu či se jim část jízdného vrátila -- ovšem pouze ve vozidlech schopných rekuperace.

sarcastic sarcastic sarcastic Dostals mě :D

496
31 led 2011 13:46
mceza píše:
Ok, kdo mě trumfne a vymyslí ještě větší pitomost, aby se MHD co nejvíce znepříjemnila a tarif byl co nejsložitější?

Ještě přidávám vracení jízdného za použití prázdných spojů. Pokud ve špičce jezdí cestující jen jedním směrem a opačným směrem se vozí akorát vzduch, tak cestující jedoucí těmito vzduchovoziči dostynou zaplaceno. Důvod je prostý, tím bude omezeno vození vzduchu a tudíž zvýšena celková efektivnost přepravy.

Dále bych samozřejmě zavedl měření plošné a prostorové výměry cestujících, aby ti, kteří zabírají více prostoru ve voze, platili úměrně víc.

Těžší cestují by měli mít příplatek za jízdu do kopce. Naopak při jízdě z kopce by dostali slevu či se jim část jízdného vrátila -- ovšem pouze ve vozidlech schopných rekuperace.

1870
05 lis 2005 19:50
Mauricio píše:
Na druhou stranu... Byl bych i pro omezení studentského jízdného. V zónách 100 + 101 zrušit studentské jízdné (pro studentíky s trvalým bydlištěm mimo Brno?) v nepracovní dny, státní svátky a v době školního klidu (zkouškové apod.).

A samozřejmě linky N89 - N99 50 Kč/jízda bez šalinkarty, 25 Kč/jízda se šalinkartou. Bez zónového omezení, platnost "jeden rozjezd", tedy jedna jízda s max. jedním přestupem v rámci jednoho spojení.

Větší blbost jsem nečetl už hodně dlouho. A to zpoplatnění rozjezdů -l tomu se ani nevyjadřuju. A argument, že jinde nejezdí v noci ani kolo neberu, proč bychom nemohli být lepší, než jiní?

2965
04 pro 2008 10:07
tam, kde mám postýlku...
Rorschach píše:
Nic moc prohnat gůglem to umí každý

jinými slovy toto:
Jiù zài qí bàn xiǎoshí de jū chéng píngrì wǒ bù zhǔn lǐngqǔ yǎnglǎo jīn, yīnwèi shāngdiàn méiyǒu dǎkāi huò yǐjīng dǎkāi. Xiāngfǎn, jíshǐ yīgè bàn xiǎoshí de xuéshēng, yīnwèi tāmen yào qiánwǎng xuéxiào de shíjiān bìng bùjiǔ yǐqián zài xuéxiào.

Zài shǔjià shí wǒ zhuǎnguò shēn, xuéshēng piào jià fēnbié shàngdiào 67% .

Yǎnglǎo jīn lǐngqǔ zhě bù yìng gāi xiǎngyǒu jiāotōng zài wǎnshàng. Xuéshēng tǒngyī shōufèi 67 jiékè kèlǎng, zhǐyǒu zài hū qì cèshì de xiěyè jiǔjīng. Yǐshàng 2 °%jù bùchéngrèn chēliàng huò yāoqiú 182%de fùjiā fèi.

Gōngzuò, wǎnshàng jǐyǔ 11%de zhékòu, rúguǒ nǐ bǎ cóng gùzhǔ qiānshǔ de shēngmíng, tāmen yǒu yīgè kāitóu huò jiéwěi de gōngzuò shíjiān zài yèjiān xiǎoshí.

Diànchē chéng chē qiánwǎng shì zhōngxīn, zǎoshang zhēngshōu fùjiā fèi jiékè kèlǎng 7 yóuyú chēliàng de fēngmǎn dù xiàjiàng, zǎoshang gāofēng qī.

Shǐyòng zuò yǐ qīngshàonián shōuqǔ 60 jiékè kèlǎng. Guǒdòng jiāng pèibèi měi gè zuòwèi.

Rúguǒ nǐ qiàqiǎo zài gāofēng dōngbēnxīzǒu de shíhou yītiáo tuǐ, yúshì tā huí dàole piào jià de 3%.

BTW: kdo mi najde dvě gramatické chyby a bude mít index ošoupaní Altra 103,4% má u mě slevu 3,14 % na nové křusky...

615
17 říj 2011 09:57
Brno-Bystrc
A teď to vezmem zpátky

Tramvají do centra města, v dávce ranní připojen 加费捷克克朗 sedm vozidel poklesly kvůli plnosti, vrchol ráno.
To jako že v ranní dávce tramvají bude jezdit (jen) sedm vozidel? No, to budou asi hodně pokleslé od plnosti :-)

Účtovat 60 Kč používat dospívající sedadel. Každé sedadlo budou vybaveny želé.
Nojo, to želé něco stojí...

2965
04 pro 2008 10:07
tam, kde mám postýlku...
Na každé zastávce by byl měřák bot a porovnával bych poměr tělesné výšky k ploše obuvi a na základě toho bych stanovoval poměr zatížení podlahy ve vozidle a tím pádem její potenciálně nadměrné zatížení. A od toho se odvíjí přirážka nebo sleva z jízdného. Popelky s indexem hluboko pod 100% by měly slevu (hodnotu jsem stanovil statickickým a empirickým výpočtem) 4,18% a obři naopak přirážku ve výši (tu odhaduji, poněvadž za posledních 2874 minut, co si vedu sledování, jsem potkal jediného) 74,314 %. Pokud se však cestující prokáže potvrzením od svého ortopeda nebo z info koutku v Globusu, že ve vozidle ušel méně než statistický průměr 8,32 kroků, přirážka se mu jednorázově sníží na 73,897 %.
A teď zpátky na stromy nebo do práce...

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2001 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 81  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata