Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 31 z 54    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 54  Další
Autor Zpráva
1546
06 lis 2009 10:30
Na Mifkově čekám jednoduchý důvod. Existuje snaha o zužování pruhů pro auta, aby se silnice netvářila moc bezpečně a nutila lidi zpomalit. Očekávám, že k tomu se přidala normovaná šířka cyklostezky a je hotovo ;-)

2965
04 pro 2008 10:07
tam, kde mám postýlku...
No pokud ty cyklopruhy budou vypadat jak na Mifkově nebo teď nově v Rumišti tak potěž pumpička...
Mifkova: proč mezi cyklopruhem a krajnicí zůstal ten pruh? Skoro stejně široký jako ten cyklopruh!
Příloha:
cyklo-Mifkova.jpg

Rumiště: ty cyklomalůvky jsou namalovány tak, že zasahují do průjezdného profilu, protože u levé krajnice stojí auta a malůvky jsou ješte vedle. Jak kdyby nějaký inteligent obkreslil stojící auta a vůbec nepřemýšlel, jestli se tam ten cyklista vleze...
A třeba Kounicova je dobře vyřešená. Až na detaily, samozřejmě...

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

7334
27 úno 2010 07:40
Šalina obvykle jede mnohem opatrněji než řada cyklomagorů.

1203
12 lis 2007 00:57
Brno - Židenice
Jasné, kolo je v pešej zóne extrémne nebezpečné, ale šaliny ktoré tam jazdia každú minútu sú úplne bezrizikové.

Moderátor
6179
11 dub 2010 15:05
Juliánov
Centrum se pro cyklisty stále otvírat nebude, ale budou cyklopruhy mimo jiné na Novolíšeňské a Olomoucké.

Celkem by mě zajímalo, kdo tohle vymyslel. :roll: Na jedné straně cyklisty v pěší zóně považuje za nebezpečné, ale na čtyřpruhu typu Novolíšeňská bude pro auta i cyklisty bezpečno.

"fejsbůk" BMHD.cz

3984
25 led 2006 16:11
všudezdejší
To si myslím, jestli nebylo lepší vzít běžky místo kola :D .

515
30 zář 2011 07:06
Brno u linek 3, 11, 12, 81, 92, 93, 99
Zmíněnou trasu jsem jel minulou zimu na sněhu/ledu...bylo to výživné :D

3984
všudezdejší
Jo, ten je jedlej, ono stačí, pokud jedete na Útěchov a ne lesem přímo po žluté na Vranov...

4738
23 dub 2010 00:41
BRONX
Manil vzal na projížďku někoho, kdo je tlustější než on a má z toho hroznou srandu, že mu došly síly dřív :-P

11624
07 bře 2005 23:57
Brno
Tam jsme to brali od Bílovic přes Babice. Ale pro některé členy naší výpravy byl smrtící druhý kopec z Adamova do Vranova. :)

3984
všudezdejší
manil píše:
Není to z toho, jak jsem Tě loni zrušil na Alexandrově rozhledně? :D

Co jste tam vyváděli, na Alexandrovku pohodová toť cesta...? :mrgreen:

4738
BRONX
Na rozhledně to bylo v pohodě. Dolů z ní taky. Ale pak zas nahoru do Útěchova? To vědět, tak jsem si ji fakt zlomil znovu (ne není, nehoda se stala na jaře 2012).

11624
07 bře 2005 23:57
Brno
mceza píše:
To bahno je ještě z dob, kdy jsem si před rokem a půl zlomil na kole ruku. Tenkrát čerstvě zabahněné kolo jsem vezl po té nehodě (cestou do nemocnice) Crosswayem. Co neopadalo tam, tady už neodpadne ;)

Není to z toho, jak jsem Tě loni zrušil na Alexandrově rozhledně? :D

4738
BRONX
Kotrmelec přes řidítka v malé rychlosti :D

3984
všudezdejší
mceza píše:
To bahno je ještě z dob, kdy jsem si před rokem a půl zlomil na kole ruku.

Cos dělal, že se povedla zlomenina?

4738
BRONX
To bahno je ještě z dob, kdy jsem si před rokem a půl zlomil na kole ruku. Tenkrát čerstvě zabahněné kolo jsem vezl po té nehodě (cestou do nemocnice) Crosswayem. Co neopadalo tam, tady už neodpadne ;)

9986
15 led 2005 23:41
Ten bordel, co z toho opadá, si pak uklidíš, že? :mrgreen:

4738
BRONX
Tímto zdravím zdejší tvrdé anticyklo jádro :dancing:

Příloha:
WP_20140227_13_24_19_Pro.jpg

11
14 pro 2011 00:30
pripomenu

1710
22 led 2006 12:56
Brno
Řekl bych, že to není značka chodníku, ale "stezka pro chodce a cyklisty".

3750
08 čer 2005 23:12
Alanis píše:
Po chodníku se ani jezdit nesmí. Po silnici se lidé většinou nepohybují a na přechodu jim člověk musí dát přednost - zvonek = naprosto zbytečná věc.

A co tady?
Obrázek

6620
21 pro 2005 17:01
http://hobby.idnes.cz/vysoke-kolo-chz-/hobby-dilna.aspx?c=A120712_134048_hobby-dilna_mce

S tímto vás nikdo nepřehlídne. Jen bacha na troleje a mosty.

3342
21 led 2011 14:19
Co tak něco jako http://hobby.idnes.cz/klakson-z-lokomot ... -dilna_bma ? :)

1161
06 kvě 2007 13:02
ČR
Já si zvonek pořídil až letos a nakonec k němu dokoupil i trumpetku (právě na osoby se sluchátky, které si to na stezce pro chodce a cyklisty štrádují prostředkem na in-line bruslích, absolutně neslyší zvonek či ústa a po bocích nenechají dost místa na bezpečné předjetí; pokud tam mám málo místa, z důvodu bezpečnosti mne i osoby předjížděné tam nevjedu a kvůli někomu takovému nebudu najíždět až do trávy - a táhnout se za někým takovým jako smrad opravdu nebudu).

Zvonek mi letos pomohl už vyřešit dost situací, které zaváněly buď přímou kolizí, nebo aspoň vynucenou změnou směru mé jízdy - zejména s chodci, protože jak jsem zjistil, tak kolo lze přehlédnout poměrně snadno (i když osobně mám bílé kolo, odrazky a jezdím ve výrazném oranžovém tričku). Proto raději preventivně cinknu na zvonek jakmile vidím, že začíná hrozit nějaký nečekaný manévr. Prostě něco jako šalinář na kole sarcastic A radši zazvoním dvakrát preventivně, než pak někoho svézt na řídítkách (koncesi na provozování hromadné dopravy osob nemám). Zvonek mám v přímém dosahu palce pravé ruky, takže i když jej použiju, tak stále držím řídítka a jsem schopný použít i zadní brzdu.

609
24 čer 2005 20:56
Osobně zvonek na kole mám, neboť se hodí např. na PK označených značkou "Stezka pro chodce a cyklisty".

A abych byl vidět tak mám: reflexní pláště, zadní blikačku, odrazku, odrazky ve výpletu, reflexní proužky na brašně + něco s reflexními prvky na sebe + záložní blikačku pro případ, kdy by nebyla vidět "hlavní" blikačka pod sedlem např. z důvodu nákladu na nosiči (např. karimatka, spacák)

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1349 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 54  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata