Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 16 z 81    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 81  Další
Autor Zpráva
515
30 zář 2011 07:06
Brno u linek 3, 11, 12, 81, 92, 93, 99
Cigán s vozíkem plným železa v 15Tr u Antroposu, to netrumfnete sarcastic

4738
23 dub 2010 00:41
BRONX
Rem: Byl už vozejk více jak polovinou ve vozidle? Pak by se to počítalo :D

Já tam zatím viděl jen lednici :(

2485
19 dub 2009 12:06
Brno
2 cikáni a vozejk s železem (na d-4) no ale v průběhu nakládky jsem je vykázal takže nevím jestli se to počítá.

Moje fotogalerie s dopravní tématikou.

3342
21 led 2011 14:19
A já viděl bezdomovce, co nakládal nákupní vozejk, kdo to trumfne?

1710
22 led 2006 12:56
Brno
Yakuzza píše:
Jenom takový postřeh, před chvilkou jsem jel kolem Anthroposu a někdo tam nakládal invalidní vozík do 15Tr ](*,)

A?
Co je na tom divného?
Já tam zase onekdá potkal paní, jak nakládala tašku na kolečkách. A o pár zastávek dál dokonce i kočárek.

888
21 led 2006 12:26
Mouka: samozřejmě :roll:

6350
11 říj 2005 14:03
Brno - Kohoutovice
...a i kdyby, tak to vychází do pravýho pruhu ještě přes přerušovanou, pokud trolejbus zastaví čumákem u tyčky a ne za ní...

https://www.google.com/maps/preview/@49 ... 1OnQGQ!2e0

6620
21 pro 2005 17:01
Dokud nezačne blikat vlevo, tak by snad mělo být regulérní ho objet jakožto stojící překážku i na plné, nebo se pletu?

888
21 led 2006 12:26
Předjíždění vs. objíždění?

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
Je tam plná...

6350
11 říj 2005 14:03
Brno - Kohoutovice
Proč prasácky? Pokud trolejbus stojí a odbavuje a je před ním dost místa, proč ho nepředjet, resp. neobjet?

1363
06 zář 2010 15:29
Brno - Masarykova čtvrť
Spíš jsem si v minulosti všiml několika situací, kdy tento kousek vypadal dost nebezpečně jak pro vozíčkáře, tak i místy pro doprovod. Navíc jsem to teď zmiňoval, protože v mnou pozorované situaci to trvalo dost dlouho a evidentně jim to moc nešlo. Stál jsem za trolejbusem a pořád uvažoval, jestli ho prasácky předjet (no, prasácky, dělají to všichni) směrem na Kohoutovice nebo počkat.

4738
23 dub 2010 00:41
BRONX
Pokud nezdržují provoz, tak proč ne.

2777
07 kvě 2008 20:25
Čebín
Karlos píše:
Hlavně určitě nebude vozíčkař čekat dalších 10-30 minut v takové zimě na nízkopodlahu :roll:

a někteří to mají tak natrénované, že než se člověk stačí rozkoukat jsou vevnitř a jede se...

2994
09 zář 2009 20:14
Hlavně určitě nebude vozíčkař čekat dalších 10-30 minut v takové zimě na nízkopodlahu :roll:

2777
07 kvě 2008 20:25
Čebín
Yakuzza píše:
Jenom takový postřeh, před chvilkou jsem jel kolem Anthroposu a někdo tam nakládal invalidní vozík do 15Tr ](*,)

to je běžné ;-)

když to ten dotyčný (jako myslím doprovod) umí tak proč ne ;-)

1363
06 zář 2010 15:29
Brno - Masarykova čtvrť

2830
01 črc 2006 22:24
Bedřichovice
OK, nevyjádřil jsem se zcela přesně. Možná je lodní doprava součástí IDS, ale každopádně pro ni neplatí ty stejné SPP, což je právě ten podstatný dokument pojednávající o zastavování v zastávkách na znamení.

1577
11 lis 2008 15:56
Hodonín, zóna 900 IDS JMK
P. Haluza píše:
Lodní doprava není součástí IDS JMK a neplatí pro ni SPP, to sem vůbec nepleťte.

Pozor, to už pár let také není pravda. Lodní doprava je dnes součástí IDS JMK se specifickým tarifem, který je ale v tarifu IDS JMK uveden.

Mimochodem, z tohoto směru i opačně. Krátce po té, co nemávání v zastávce na znamení zavedli s velkou mediální pompou v Praze (ostatně mám pocit, že to bylo jen pár dnů po té, co to zavedli), jsem si takhle na jedné pražské zastávce na znamení mávl na autobus a řidič se na mě díval, jako bych byl nějaký exot, který spadl z Měsíce :-)

Ares: To nejlepší z Irisbusu ;-)

340
12 čer 2012 17:51
Však chci jen dokázat že je potřeba dát nějaké znamení, ať je to třeba jako na prýglu symbolické, ale velice dobře viditelné (často taky slyšitelné, díky všudypřítomné rzi) i z dálky a navíc s téměř jasným úmyslem se nalodit. Většinou si toho terče všimnou všichni, a neotáčí s ním kolemjdoucí na mole co se jdou podívat na loď. Tudíž tady v této lokalitě bych předvídal ještě dlouhé setrvání tohoto znamení o úmyslu nastoupení. Stejně je to všechno o lidech, když řidič nebude chtít vidět tak stejně neuvidí. Z vlastní zkušenosti, ve tmě s plně rozžhaveným mobilem mávajíc u označníku, a nic mi to nebylo platné...

2830
Bedřichovice
Lodní doprava není součástí IDS JMK a neplatí pro ni SPP, to sem vůbec nepleťte.

340
12 čer 2012 17:51
A co takhle lodní doprava? Pro zastavení otáčejte terčem... Tam je to taky o vzájemné toleranci, tak u ostatních trakcí to může být snad taky. Nebo snad ne?

2830
Bedřichovice
Pozor, to není zastavení na znamení bez znamení. [-X
Tím znamením je právě to, že se postavím tak, aby mě řidič mohl včas spatřit. Pokud zůstanu sedět v budce a autobus projede, je to můj problém.

1710
22 led 2006 12:56
Brno
Tasa: Nejsou to trošku silná slova? Na zastávce se nesmí stát a povídat si? Co když na někoho čekali nebo potřebovali jet až pozdějším spojem?

Na víc jako běžného smrtelníka by mě při přečtení "zastávka na znamení" napadlo, že pokud chci nastoupit, dám znamení. Logicky, když nastoupit nechci, znamení nedávám.
Ono to "na znamení" bez znamení nedává moc smysl. A vzhledem k tomu, že to není nikde napsané, tak to normální lidé většinou netuší.

2830
Bedřichovice
No jo, ale nenaděláte nic. Stejně jako kdyby někdo schválně mávnul, nechal zastavit, a pak si to rozmyslel. Anebo pípnul zevnitř a nevystupoval. Ojedinělé případy se vyskytují, ale s tím se musí prostě počítat.

Nicméně byl bych všemi deseti pro nějakou osvětovou kampaň v rámci celého IDS, kde se cestujícím bude vštěpovat, jak mají dát znamení, tj. stoupnout si k označníku nebo tam, kde očekávají dveře, a pokud nechtějí nastupovat, tak opustit prostor nástupiště (ne zastávky, jen toho prostoru těsně u obrubníku). Jsem často svědkem i opačného extrému, kdy je na zastávce deset cestujících a jak stádo krav jeden vedle druhého mávnou, aby náhodou nezůstali pozadu. :mrgreen:

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2001 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 81  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata