Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 12 z 56    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 56  Další
Autor Zpráva

800
15 srp 2012 14:28
Proč mají krtci více než tramvajáci? Vždyť si jezdí celou šichtu po samostatném tělese, nemusí řešit žádný provoz s armádou plechovkářů, vlakovou cestu mají postavenou, na konci nástupiště mají telku s kamerou na nástupiště, v létě si neopékají kůrku na sluníčku, v případě vypuknutí jaderného konfliktu se nemusí nikam schovávat... sarcastic

1110
21 zář 2009 15:23
Pro srovnání konkurence:

DP hlavního města Prahy
Kolektivní smlouva - bod 2.8 plus Příkaz personálního ředitele 04/2014

Mzdové tarify pro rok 2014

Mzdový tarif řidičů MHD
Platí od 1.3.2014
dorovnání za leden a únor
bude v březnové výplatě

hodinový tarif
Kč/hod
Strojvedoucí-instruktor 191,60
Strojvedoucí metra 165,00
Řidič tramvaje 141,80
Řidič autobusu 141,80

800
15 srp 2012 14:28
mechoš píše:
22 - 23 tis dostaneš, ale je to v hrubém....

takže čistá ruka tak max (na 5+2) okolo 17 tácků

Stačí si tady zalistovat dvě stránky zpátky..

1
28 led 2014 22:25
Ahoj, měl bych dotaz ohledně platových podmínek u DPMB. Zajímalo by mě, pokud někdo víte, jaký je plat pro pozici řidič autobusu, při nástupu do pracovního poměru a v horizontu 1. roku. Bez předchozí praxe. Předem díky za odpověď.

10
15 úno 2011 19:23
Tak já už jsem se od ledna taky konečně dostal k ježdění na autobusu v DPMB. Od psychotestů přes kurz a zácvik to trvalo půl roku než jsem sám vyrazil do terénu a můžu říct, že jsem skoro až nadšenej :-)
Taky kromě prvních 2-3 směn kdy je člověk tak ze všeho vykulenej se už jezdí tak v pohodě a s čistou hlavou prostě bez stresu.
Něco jsem si najezdil u soukromníků a v DPMB mě celkovej přístup přijde profesionálnější a ne tak jako u soukromníčků jak mít na faktuře co nejvíc a u řidiče na výplatní pásce co nejmíň.
Zatím jsem jako brigádník, ale tak za měsíc bych chtěl sondovat jestli by mě vzali na stálo.
A když se tady píše o noční, tak tu si člověk asi taky brzo vyzkouší. Sice jsem ji zatím jel jen do pulnoci a pak poslední v 5:00 z hlavasu, tak to byla pohodová jízda.

3748
08 čer 2005 23:12
Mauricio píše:
Ale abych nekřivdil, to vše v zadní půlce vozu, ta přední byla velmi slušná.
To tak bývá, už od dob cest na školy v přírodě na základce je známo, že ti největší sígři si sedají dozadu

4738
23 dub 2010 00:41
BRONX
Tak už toho asi necháme, ne?

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
Já si to nemyslím.

1404
02 črc 2011 14:08
no, tak ti asi chybí přirozená inteligence. Protože já neříkám nic extra :D

Moderátor
6179
11 dub 2010 15:05
Juliánov
IvanM píše:
ano, vy. Protože jste nepochopili pointu a myslíte si, že jsem hloupý :D

Upřímně řečeno, pochopit některé tvoje příspěvky je pomalu nadlidský výkon.

"fejsbůk" BMHD.cz

9986
15 led 2005 23:41
Inu, dobrá. Vezmeme to z této stránky:

- dvě zničené sedačky
- rozkoplé boční obložení bočnice
- několik lahví letících z okna
- bitka vzadu ve voze o nějakou babu (ještě k tomu hnusnou)
- kosa u druhých dveří
- řev, že nebylo slyšet pomale vlastní myšlenky
- všude po voze bordel, odpadky a prázdné lahve
- několik preventivních zastávek, aby zákazník mohl kosit venku a ne ve voze, tj. zpoždění
- jedna roztržená síťka na zavazadla
- tři posprejované a popsané sedačky
- obecně celkem na houby domluva se zákazníky

Ale abych nekřivdil, to vše v zadní půlce vozu, ta přední byla velmi slušná. To vše prosím za moje dvě jediné noční jízdy s autobusem, což si pro příště velmi rád odpustím a to i přes to, že mě to docela baví.

Má pan IvanM ještě nějaký dotaz? Nechce svůj názor raději přehodnotit?

1110
21 zář 2009 15:23
stuřík píše:
Ono pak to nebude jen jeden řidič, ale celá dekáda (i vozů), které se točí. A pokud je jiný řidič na dovolené/nemocný/..., tak se služba samozřejmě obsadit musí, tím pádem se někomu nabídne (komu chybí hodiny, následně kdo má volno). Nehledej na tom žádnou levárnu...

Jenom mírné upřesnění - nabídne se přednostně těm, kterým tyto "navíc" hodiny nezpůsobí přesčasy (placeny koeficientem 1,3).

3395
12 čer 2007 02:11
Doma
A neda nam to ani moc prace.

1404
ano, vy. Protože jste nepochopili pointu a myslíte si, že jsem hloupý :D

4738
23 dub 2010 00:41
BRONX
IvanM píše:
achjo...vy ze mě děláte úplnýho trotla

My?

3098
29 srp 2009 19:30
Ono pak to nebude jen jeden řidič, ale celá dekáda (i vozů), které se točí. A pokud je jiný řidič na dovolené/nemocný/..., tak se služba samozřejmě obsadit musí, tím pádem se někomu nabídne (komu chybí hodiny, následně kdo má volno). Nehledej na tom žádnou levárnu...

1404
achjo...vy ze mě děláte úplnýho trotla :D proboha, jediná pointa toho celého byla, že se mi hodně líbí práce řidiče. Jenže kdybych to šel dělat, tak bych měl strach, že k tomu, po čem bych toužil, si ani nepřičichnu. Jen jsem tu srovnával, že není řidič jako řidič. Někdo jezdí skoro pořád ty trhačky s různými šroty a někdo zas má přiděleno něco jako 2378 a jezdí pořád jen 09801-09601-09607-09901-volno-volno-09803-09201-09603-09905-v-v-09801...a mezitím nějaké to véčko vyplní víkendovkou :) šlo jenom o srovnání a o vyjádření názoru, nic víc. Že práce není jen o radosti, to mi nemusíš vykládat. Já to znám. Sice ne v praxi řidiče, ale v jiném oboru.....

3098
29 srp 2009 19:30
IvanM píše:
naivní představy ne. Vždyť já občas nočním jezdím jako cestující. Vím, co to obnáší...

sarcastic si děláš p*del?
IvanM píše:
Jen mi bylo řečeno, že ty nové řidiče nechtějí hned pouštět k autobusům, tak jdou k trolejbusům např. do Husovic a jezdí především trhačky.

A to ti nakukal kdo? Holý nesmysl.

Díky za výborné pobavení!

1363
06 zář 2010 15:29
Brno - Masarykova čtvrť
Jezour píše:
Alanis: nikoli jako prase, ale využil pravidel silničního provozu na maximum! Ale když na Hrnem Brnem na Flédě směr Kolejní začalo být živo, tak za 4:40 na točce u Brnocaru (Hudcova) bylo ve voze nádherný tichounko. Příjezd na Kolejní s pouze třináctisekundovým předstihem dle palubáku, za náma šéf GJŘ v dispečerským a pochvala za svižnou jízdu (jel za náma ve služebním autě). Kolega, který točil kola půl hodiny před náma, řekl šéfovi GJŘ nikdy více a měl ve voze "dvouvrstvý" bordel jak v tanku, kamoš předával do myčky vůz čistý!

Já jsem to pořád nepobral, co konkrétně způsobilo, že bylo ve voze ticho a nikdo neházel po zemi bordel?

2109
20 zář 2006 19:51
Ivane, je opravdu vidět, že jsi odborník.

Nevím, kde jsi přišel na vstávání ve dvě ráno. První husovické nástupy začínají až deset minut po čtvrté ranní, dá se na ně tedy pohodlně dostat N94 ze spojení ve čtyři. Co se týče trhaček celkově, opět se najdou řidiči, kterým tohle uspořádání může vyhovovat. On je dokonce rozdíl, pokud jezdíš na klasické 5 + 2, kde se střídají ranní a odpolední služby, a pokud jezdíš na 5 + 2 trhačky. To přerušení, co je mezi ranní a odpolední částí je totiž také placené. Není to sice žádné terno, ale nějakou tisícovku navíc Ti to k výplatě hodí.

A k Tvé další "chuťovce" v podobně konce služby v 21.45 a vstávání ve dvě. Mezi službami musí být zákonné přerušení devět hodin. Pokud tedy skončíš v 21:45, nastoupit můžeš až v 6:45.

Přijde mi, že si to ježdění představuješ jak Hurvínek válku. Že budeš pořád dokola jezdit svoje oblíbené linky s oblíbenými vozy. Jenže takhle to v praxi prostě nefunguje. Jeden den můžeš mít sice svoji "pohodovou" 37, ale druhý den můžeš mít klidně trhačku na 25. A to stejné u autobusů. V první řadě je to práce a tak k tomu musíš také přistupovat.

1404
naivní představy ne. Vždyť já občas nočním jezdím jako cestující. Vím, co to obnáší...LukinT: já to vím, že v Husovicích je vozovna trolejbusů. Jen mi bylo řečeno, že ty nové řidiče nechtějí hned pouštět k autobusům, tak jdou k trolejbusům např. do Husovic a jezdí především trhačky. Na voze 3214 by nic až tak špatného nebylo, on je to vlastně stejný šrot jako 3241, 3253 a podobně :D ale to nejhorší je vstávat ve 2 ráno, jezdit od 3:30 do 7:30 s 3214 např. 02702, pak pauza 6 hodin a od 13:30 do 16:30 s 3243 např. 02540 :D anebo další chuťovka: skončit šichtu ve 21:45 a hned další den vstávat ve 2 na další šichtu...ale proti trolejbusům nic. Zas lepší jet pohodovou 37ku s 3214 než 67ku s 7669 a všechny pauzy prostát v kolonách...

769
21 lis 2010 09:08
IvanM píše:
Já bych do toho šel hned, kdybych měl naději, že nebudu 5 let strašit někde na trhačkách v Hrůzovicích a že mi dají aspoň přičichnout k noční romantice
bez protekce ledatak na příšerný trhačky v Husovicích s vozem 3214 a jemu podobnými... :D

V Husovicích je vozovna trolejbusů. Předpokládám, že chceš k autobusům a řidiči autobusů s trolejbusy v Husovicích zpravidla nejezdí. Někteří by dokonce ani nemohli, protože na řidiče TD jsou kladeny větší nároky.
Co je na voze 3214 špatného?

9986
15 led 2005 23:41
IvanM
Já mám dojem, že žijete v nějakém pěkném virtuálním světě, kde se nešetří naivitou.

2824
01 úno 2006 10:39
IvanM: ona ta policie vetsinou hned neprijede, nekdy vubec

1404
Alanis: a to já si pamatuju tak cca rok a půl zpět podobný krutý porušení u DPMB. Kdy jeden nejmenovaný postarší řidič na nejmenované nočce pustil nějakou hudbu tak cca z 40. let :D něco mezi dechovkou a něčím jiným........ale stejně jsem názoru, že slušný cestující by to měl říct řidiči osobně, že ho to ruší. A né psát trapné stížnosti. předpokládám, že by to řidič ochotně ztlumil a třeba se i omluvil... manil: ignorovat, neřešit, nevšímat si. jen čas od času projít vůz, na konečné co nejvíc bordelu nohou vykopat ven a zachovat chladnou hlavu. V nouzi volat policii :) z 99,9= jen koukat dopředu a vychutnat požitek z jízdy v prázdných ulicích :)

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1396 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 56  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata